preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 > Naslovnica
Vijesti

„NAKIT S DAŠKOM ČAKOVEČKE POVIJESTI“

Autor: Goran Toth, 11. 1. 2024.

Polaznici Dječjeg foruma „Srce“, učenici 7. a razreda, i polaznici poludnevnog boravka B smjena, zajedno sa svojim voditeljicama, Kristinom Najman i Valentinom Babić, osmislili su projekt izrade nakita od gline inspiriranog motivima i poviješću Čakovca s ciljem razvoja senzornih i motoričkih vještina djece i mladih s teškoćama u razvoju te očuvanja kulturne baštine Grada Čakovca.
Nizom kreativnih radionica poticalo se polaznike na suradnju i timski rad, razvijala se svijest o vrijednostima i važnosti njegovanja kulturne baštine i običaja te poticala implementacija vrijednosti u suvremeni život na praktičan i kreativan način. Također, projektom se povećala vidljivost ranjivijih skupina društva u lokalnoj zajednici i razvijanje pozitivnih stavova društva te senzibilizacija javnosti za potrebe osoba s teškoćama u razvoju s ciljem unaprjeđenja kvalitete života te populacije, a time i čitave zajednice.
Na početku projekta posjetili smo Muzej Međimurja kako bi dobili vrijedne i korisne informacije o povijesti samog Grada, vladarima, običajima, a poseban smo naglasak stavili na život i djelo Ane Katarine Zrinski, odnosno obitelji Zrinski i Frankopana. Time smo ostvarili istraživački dio projekta.
U projektu su sudjelovali i „forumaši“ III. OŠ Čakovec, zajedno sa svojom voditeljicom Katarinom Pahek Čajić te korisnici Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec, uz podršku voditelja Nikole Talana, koje smo upoznali s našim projektom i aktivno ih uključili u izradu nakita. Posjetili smo i Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec Depadansa gdje smo, u jednoj ugodnoj atmosferi, prezentirali korisnicima svoje aktivnosti, dali im priliku da se okušaju u radu s glinom, te imali prilike čuti vrlo zanimljive, mudre i poučne savjete.
Sve aktivnosti te postupak izrade nakita objedinili smo u brošuri te svim sudionicima podijeljene zahvalnice.
 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju