preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 > eTwinning
eTwinning

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Ona služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

Od 2022. godine eTwinningova zajednica djeluje unutar Europske platforme za školsko obrazovanje (eng. European School Education Platform, u daljnjem tekstu: Platforma).

Europska platforma za školsko obrazovanje, koja je pokrenuta 2022., okupljalište je cjelokupnog školskog osoblja (od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja do osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, uključujući početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje), istraživača, donositelja politika i ostalih dionika u području školskog obrazovanja. Riječ je o jedinstvenoj platformi koja objedinjava prijašnje platforme i usluge eTwinninga, School Education Gatewaya i Teacher Academyja. Od 2022. godine eTwinningova zajednica smještena je unutar Platforme. Taj je dio dostupan samo odgojno-obrazovnim djelatnicima koje su potvrdile nacionalne organizacije za potporu. eTwinning je od svojeg pokretanja 2005. narastao od lokalne inicijative u aktivnu školsku zajednicu koja uključuje više od 1 053 000 školskih zaposlenika koji rade u više od 233 000 škola u više od 40 država. eTwinning pruža sigurnu digitalnu platformu na kojoj učitelji mogu sudjelovati u raznim aktivnostima, od oblikovanja i provedbe europskih suradničkih projekata do umrežavanja, te od sudjelovanja u virtualnim skupinama do stručnog usavršavanja i uzajamnog učenja. S pomoću svoje platforme, koja je dostupna na više od 30 jezika, eTwinning učiteljima pruža niz resursa i prilika za učenje. Ti su resursi usmjereni na teme poput koristi sudjelovanja u eTwinningu, vještina 21. stoljeća, upotrebe IKT-a u obrazovanju i projektnih kompleta za inspiraciju i vodstvo. Platforma i eTwinningova zajednica financiraju se iz europskog programa Erasmus+ za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Riječ je o inicijativama Glavne uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Europske komisije. Platformom upravljaju European Schoolnet (koji pruža koordinaciju, sadržaj i usluge) i Tremend Software Consulting SRL (koji pruža tehničku infrastrukturu) na temelju ugovora o uslugama s Europskom izvršnom agencijom za obrazovanje i kulturu (EACEA). eTwinningova zajednica postoji i zahvaljujući potpori nacionalnih organizacija za potporu koje se financiraju iz programa Erasmus+ na temelju sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenih s Europskom izvršnom agencijom za obrazovanje i kulturu te podupirućih partnera.


 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju