preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 

Dragi učenici, poštovani roditelji i udomitelji, cijenjeni učitelji!

U ovoj rubrici možete pronaći preporuke i savjete važne za očuvanje mentalnog zdravlja, pozitivnog odnosa prema školovanju i svakodnevnom životu i suočavanja sa kriznim situacijama.

Zatrebate li psihološki savjet, možete me kontaktirati na telefon 099 749 9119 ili e-mail: tatjana.zizek@skole.hr ili tatjana.zizek@ck.t-com.hr.

Za psihodijagnosticiranje djece i mladih u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec opremljeni smo brojnim suvremenim psihologijskim testovima. Najznačajniji i najpoznatiji od njih su  Wechslerova predškolska i primarna ljestvica inteligencije (WPP SI-IV) i  Wechslerov test inteligencije za djecu (WISC-IV-HR) kojima se utvrđuje intelektualni status djece u dobi od 2 godine i 6 mjeseci do 16 godina i 11 mjeseci. Primjenom i drugih dostupnih psihologijskih testova i upitnika ličnosti  u mogućnosti smo provoditi kompletnu psihološku procjenu polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Više informacija o tome možete pronaći u dokumentu Psihodijagnostika djece i mladih u COO Čakovec.

U svrhu ostvarivanja prava u području socijalne skrbi te zdravstvenog  i mirovinskog osiguranja, na zahtjev roditelja naših polaznika izdajemo i nalaz psihologa u sklopu Mišljenja stručnog tima škole (edukacijski rehabilitator, psiholog, pedagog, logoped, socijalni pedagog).

 

Vodimo brigu o mentalnom zdravlju

Briga o zdravlju je važan dio svakodnevnog funkcioniranja ljudi. Vodimo računa da odjeću uskladimo s vremenskim prilikama.  Proučavamo sastav, podrijetlo i dozvoljeni rok uporabe živežnih namirnica. Uznemirimo se kad primijetimo neke znakove bolesti. Zbog pandemije koronavirusa smo  u današnje vrijeme naročito osjetljivi na simptome kao što su: kihanje, kašljanje, povišena tjelesna temperatura i sl. Ali, osim tjelesnog zdravlja, presudno je voditi brigu i o mentalnom  zdravlju.

Mentalno zdravi pojedinci  se osjećaju dobro, uspješno izvršavaju svoje obveze i suočavaju se s uobičajenim životnim stresorima  te doprinose svojoj zajednici.

Kako su životne okolnosti promjenjive, svi možemo doživjeti psihičku uznemirenost ili kratkotrajne smetnje, ali i biti u opasnosti da razvijemo  neku vrstu mentalnozdravstvenog problema.  Oni su sastavni dio života.

Što ranije prepoznamo znakove mentalnih teškoća koji mogu biti vidljivi već u djetinjstvu,  pružit ćemo djeci kvalitetniju podršku  u nošenju sa svakodnevnim izazovima i problemima.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada. Pozivam Vas da tog dana provedete barem jednu od navedenih aktivnosti koje pomažu očuvanju mentalnog zdravlja.

1. Kontrolirajte svoje osjećaje.

2. Vodite računa o tjelesnom zdravlju.

3. Aktivno rješavajte probleme.

4. Budite spremni na promjene.

5. Njegujte dobre odnose s drugim ljudima.

6. Trudite se biti uspješni u onome što radite.

Nadam se da će Vam se svidjeti i da će,  ukoliko to još nisu,  postati dio Vaše svakodnevice.                                                              

Dragi učenici, u kvizu "Kako se osjećam? možete provjeriti koilko poznajete svoje osjećaje i kako treba reagirati u nekim situacijama. Zabavite se! Kliknite na poveznicu: https://create.kahoot.it/share/kako-se-osjecam/56330b90-6f86-4f4f-bdff-61b5ad6d4c3f 

 

Poštovani roditelji i udomitelji, pozivam vas da pročitate članak pod nazivom: Kako biti bolji ... s osobama s intelektualnim teškoćama.

Vaša psihologinja


E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
20.01.2022. 14:02
Poziv na istraživanje tržišta – sigurnosne komponente za zaštitu školskih mreža
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave sigurnosnih komponenti za zaštitu školskih mreža u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Poziv na istraživanje tržišta – sigurnosne komponente za zaštitu školskih mreža appeared first on CARNET .

14.01.2022. 14:21
Upozorenje: e-Dnevnik phishing URL
U tijeku je phishing kampanja koja cilja korisnike e-Dnevnika. Poruka je poslana s e-adrese: e.dnevnik.potvrde@gmail.com, a sadrži phishing URL koji vodi na formu za krađu korisničkih podataka. Phishing URL – hxxp://e-dnevnik-potvrde[.]c1[.]biz/ ... The post Upozorenje: e-Dnevnik phishing URL appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju