preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 > Naslovnica
Vijesti

U CENTRU ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ČAKOVEC SE PONOVO PLIVALO I UŽIVALO

Autor: Goran Toth, 25. 10. 2023.

Na gradskim bazenima „Marija Ružić“ u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, uz financijsku podršku grada Čakovca, održano je  sportsko natjecanje „Plivaj i uživaj“ za učenike s većim intelektualnim teškoćama. Na inicijativu Vedrana Vurušića, profesora kineziologije iz Centra osmišljeno je sportsko natjecanje s jednostavnim pravilima za igre u vodi za osobe sa  značajno sniženim intelektualnim sposobnostima. Provodi se već više od desetljeća na veliku radost sudionika, i učenika i njihovih voditelja, koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i Lendave  iz Slovenije.

Ove godine je sudjelovalo 7 ekipa iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova iz Hrvatske i Slovenije. Medalje za sudjelovanje osvojili su učenici iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i  OŠ Nad lipom Zagreb. Brončane medalje pripale su ekipi domaćina iz Čakovca u sastavu: Bojana Oršoš, Elvis Topčagić i Ivan Posavec te voditelji Vedran Vurušić i Santino Debelec. Srebrom su se okitili učenici iz Dvojezične šole II  Lendava, dok je ekipa iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica sa samo jednim bodom razlike osvojila prvo mjesto i zaslužila medalje zlatnog sjaja.

Sudionici natjecanja su posjetili Centar PrinOS u Čakovcu, ustanovu za pružanje inkluzivnih oblika skrbi koja za područje Međimurske županije pruža izvaninstitucionalne usluge usmjerene na beskućnike te starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici.

Natjecanje je prošlo u pozitivnoj fair-play atmosferi, s naglaskom na važnosti sudjelovanja, a ne samo postizanju najboljih sportskih rezultata.

Okićeni medaljama, zahvalnicama i poklonima, zadovoljni sudionici  sportskih igara „Plivaj i uživaj“ su se razišli u nadi za brzim ponovnim susretom.

Tatjana Žižek, školska psihologinja

 
 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju