preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Ponedjeljak , 7.9.2020.

POŠTOVANI RODITELJI,UDOMITELJI, UČENICI I POMAGAČI,heart

 NASTAVU NA DALJINU PRATIT ĆEMO SVAKI DRUGI TJEDAN OVIM PUTEM PREKO SLUŽBENE WEB STRANICE ŠKOLE. UČENICI ĆE PETKOM DOBITI RADNE MATERIJALE ZA PISANI RAD, A NASTAVU ĆETE PRATITI SVAKODNEVNO PREKO OVE MAPE GDJE ĆE SVI UČITELJI STAVLJATI ZADATKE ZA TAJ DAN U JUTARNJEM VREMENU. INDIVIDUALNI ZADACI BITI ĆE POSTAVLJENI U MAPAMA POD INICIJALIMA VAŠIH UČENIKA. KAO I DO SADA U RADU NA DALJINU, RAZREDNICA ĆE VAS KONTAKTIRATI DVA PUTA TJEDNO. MOLIM ZADATKE RJEŠAVATI I ČUVATI IH DO IDUĆEG TJEDNA KADA SE VRAĆAMO U ŠKOLU ZBOG VREDNOVANJA UČENIKOVOG RADA. SRDAČNO VAS POZDRAVLJAM I ŽELIM SVIMA NAMA PUNO USPJEHA I ZDRAVLJA. laugh

RAZREDNICA: TATJANA NOVAK


Static HTML

Ponedjeljak 30.11.2020.

PSP 2 (BORAVAK) - Maja Žikić Kralj

Rijesite zadatak u prilogu. Lijep pozdrav svima!

NASTAVA

1. I 2.SAT IZVANNASTAVNA AKTIVNOST - Kuharska grupa

Piramida zdrave prehrane-podsjetimo se što je preporuka od strane liječnika koliko se i čega treba jesti / piti kroz dan.  Otvorite dokumenat INA u kojoj je piramida zdrave prehrane i porazgovarajte o vlastitoj prehrani i o tome što je potrebno mijenjati u prehrani i navikama učenika prema piramidi. 

3. I 4. SAT INFORMATIČKA PISMENOST - molim vas da napišete rečenice u svoje bilježnice ili računalo.  Pokušajte ih naučiti i nacrtati tipke. Uz pomoć ukućana, pokušajte naći ove tipke na tipkovnici te ih isprobajte. Nastavni listić je u prilogu.

3. i 4. SAT ŠKOLSKI ZBOR- (Učenica A.K.) Ponovi pjesmice koje smo pjevali na prošlom satu. 

3.SAT PERP-Učenici LK,MT

Otvorite dokumenat PERP i vježbajte čitanje s učenicima LK, MT.

5.SAT MATEMATIKA

Svi učenici: Pripremite bilježnicu iz matematike, ravnalo, olovku i gumicu. Nacrtajte zadane dužine u bilježnicu:

1.  AB= 7 CM

2. CD= 9 CM

3. EF= 12 CM

4.  GH= 15 CM

5.  IJ= 10 CM

6. SAT TEHNIČKA KULTURA

Odaberi jedan od ponuđenih zadataka:

1.Nacrtaj adventski vijenac koji se stavlja na stol u kući . Adventski je vijenac krug ili prsten od zimzelenog granja s četiri svijeće. Postavlja se na stol u vrijeme došašća kao simbol iščekivanja Božića. Svake nedjelje u došašću pali se po jedna svijeća. Koristi bojice, flomastere, olovku.Animirani GIF od Adventski vijenac

2. Izradi sam adventski vijenac. On može imati 4 svijeće, no ako imate samo jednu svijećicu bit će dovoljna. Odaberite tanjurić, zdjelicu ili nekakvi pladanj , ukrasite ga na neki svoj način...možete staviti prirodne materijale (orahe, šipak, mandarine, grančice bora,...) ili kuglice, sjajne trakice,razne ukrase... fotografirajte svoj uradak i pošaljite u grupu viber. Pri paljenju svijeće uvijek budi oprezan i nikada ne ostavi svijeću da gori ako nikoga nema u sobi ili kuhinji.laugh

Adventski vijenac - napravite ga sami - narodni-list.hr

 


Petak,27.11.2020.

NASTAVA

1. SAT HRVATSKI JEZIK

Promotrite priču po nizu slika. Opišite slike po redoslijedu. Osmislite naslov te uz pomoć pomagača napišite naslov. Za svaku sliku napišite po jednu rečenicu. Vježbajte prepričati priču.

2. SAT PRIRODA I DRUŠTVO U tablicu na nastavnom listiću upiši kraticama (početnim slovom) prvo glavne strane svijeta, a zatim sporedne strane svijeta. Koje su glavne strane svijeta? ( Sjever, Istok, Jug, Zapad). Koje su sporedne strane svijeta? (SjeveroIstok= SI, JugoIstok= JI, JugoZapad= JZ, SjeveroZapad= SZ)

3. I  6 SAT TEHNIČKA KULTURA

Šetnja laugh! Dogovori se sa svojim ukućanima i prošetajte do obližnje šume . Sakupite češere i duge,tanke grančice koliko stane u vrećicu te obavezno donesite u školu u ponedjeljak.

4. I 5. SAT VJERONAUK - Prati upute s nastavnog listića.

 

Dragi učenici, nadam se da ste svi dobro i da marljivo radite svoje zadatke, te da pomažete ukućanima. Za vikend odmarajte, jer nas očekuje mjesec Prosinac u kojem ćemo se svi pripremati za Božić i divne blagdane. Vidimo se winkheart!


Četvrtak, 26.11.2020.

NASTAVA

1. I 2. SAT GLAZBENA KULTURA

Što radimo kad smo sretni ? Pjevamo! Pjesma počinje: Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan.. i dalje nastavi pjevati.. kad si sretan…Otvori link i poslušaj: https://www.youtube.com/watch?v=nZTJ5A_Yb3M  Ponovi slušanje još jedanput i uključi se s pokretima! U bilježnicu oslikaj bojama sreću.

3.SAT HRVATSKI JEZIK

Učenici AK, MD,KH- pročitati pjesmicu KIšobran nekoliko puta. U bilježnicu iz hrvatskog jezika napiši naslov Kišobran i današnji nadnevak. Nacrtaj jedan lijepi veseli kišobran i oboji ga.

Učenici LK,MT-poslušati pjesmicu nekoliko puta.U bilježnicu iz hrvatskog jezika napiši naslov Kišobran i današnji nadnevak. Nacrtaj jedan lijepi veseli kišobran i oboji ga..

4.SAT MATEMATIKA

Riješi nastavni listić za današnji dan. Gradivo ponovi iz bilježnice. Zadatak je nacrtati zadane dužine pomoću ravnala precizno.

5. SAT PRIRODA I DRUŠTVO

Zadatak je pratiti upute s nastavnog listića za današnji dan i pisati i crtati na određenu stranu svijeta na nastavnom listiću.

6. SAT TEHNIČKA KULTURA

Zadatak je čišćenje vlastitih cipela. Učenik neka pripremi spužvicu, namoči ju vodom te obriše svoje cipele, čizme, tenisice i osuši ih starom krpom. Rad učenika fotografirati i poslati u grupu viber.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H.,L.K. i M.D. Otvorite radni listić "Osobni prostor3" i riješite zadatak.

 


Srijeda, 25.11.2020.

NASTAVA

1. HRVATSKI JEZIK

Učenici AK,KH,MD- pročitaj rečenice, prepiši rečenice u red ispod, vježbaj pisanje rukopisno pisanim slovima.

Učenici LK,MT- pročitaj rečenice, prepiši rečenice do kraja reda jednom.

2.MATEMATIKA -Riješi nastavni listić za današnji dan. Gradivo ponovi iz bilježnice.

3.PRIRODA I DRUŠTVO-  Na nastavnim listićima za današnji dan nacrtaj zadane predmete na zadanoj strani (sjever, istok,jug,zapad). Oboji crteže pravilnim (odgovarajućim )bojama.

4.SAT RAZREDNIKA- Mirno rješavanje sukoba – upravljanje emocijama

Predstavlja sposobnost pravilnog prepoznavanja, razumijevanja i izražavanja emocija.Pet osnovnih karakteristika koje proizlaze iz pozitivnih socio-emocionalnih kompetencija su: samosvijest,  upravljanje sobom,  svjesnost , socijalne vještine , odgovorno donošenje odluka. Samopoštovanje je danas tema rada učenika na sebi. Otvorite dokumenat SR, prepišite nastavni listić-samo kružiće, razgovarajte s učenikom i zapišite njihovo mišljenje.

5. I 6. SAT LIKOVNA KULTURA

Pogledaj materijal na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=zoQHedqoxdw

5. I 6. SAT PERP -UČENICI LK,MT

Vježbajte čitanje s navedenim učenicima. Otvorite dokumenat PERP. Čitajte dok učenik ima pažnju, zatim napravite kratku pauzu istezanja mišića tijela za stolom.


Utorak, 24.11.2020.

NASTAVA

1.SAT HRVATSKI JEZIK

Učenici AK,KH,MD- pročitaj rečenice, prepiši rečenice u red ispod, vježbaj pisanje rukopisno pisanim slovima.

Učenici LK,MT- pročitaj rečenice, prepiši rečenice do kraja reda jednom.

2.SAT MATEMATIKA

Riješi nastavni listić za današnji dan. Gradivo ponovi iz bilježnice.

3.SAT PRIRODA I DRUŠTVO

Ponovi koje su glavne strane svijeta? (S,I,J,Z)

Na nastavnom listiću za današnji dan oboji likove -na sjeveru plavom bojom, na istoku žutom bojom, na jugu zelenom bojom, na zapadu naranđastom bojom.

4. SAT  TEHNIČKA KULTURA

Današnji je zadatak pospremiti svoj krevet (kao i svakoga dana) , urediti ga od plahte posteljine i jastuka, deke,... rad i trud fotografirati i poslati u viber grupu.

5. I 6. SAT TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA-slijedi upute iz priloženog dokumenta


Ponedjeljak, 23.11.2020.

NASTAVA

1. I 2. SAT- IZVANNASTAVNA AKTIVNOST KUHARSKA GRUPA

Priprema slastice od jabuke-ribanje jabuka. Pripremite: jedan nožić / ili guljač, zdjelicu, dasku za rezanje, jabuke, ribalicu. Zadatak je oprati jabuku, pripremiti radno mjesto za kuhinjskim stolom, oguliti jabuku, naribati ju u zdjelicu i pojesti, ili narezati na ploške i pojesti ju. Zatim oprati suđe i pospremiti radno mjesto. Fotografiju rada pošaljite u grupu viber.laugh

3. I 4. SAT INFORMATIČKA PISMENOST - molim vas da u svoje bilježnice prepišete definiciju tipkovnice i nacrtate tipkovnicu te od kojih se dijelova sastoji tipkovnica ). Nakon toga obojite crvenom bojicom slova svoga imena na tipkovnici. Nastavni listić je u prilogu.

3. SAT PERP-LK, MT 

Vježbajte čitanje s navedenim učenicima. Otvorite dokumenat PERP. Čitajte dok učenik ima pažnju, zatim napravite kratku pauzu istezanja mišića tijela za stolom.

5. MATEMATIKA

Riješite zadatke za današnji dan na nastavnom listiću dobivenom u petak. Gradivo je u bilježnici.  Ponavljajte i vježbajte crtanje dužine.

6. TEHNIČKA KULTURA

 Zadatak učenika je sakupljati lišće grabljama na dvorištu i odlagati na dogovoreno mjesto (kompost, kanta, vreće). Učenikovo zalaganje fotografirati i poslati u viber grupu.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H. i L.K., Otvorite radni listić "Osobni prostor" i riješite zadatak.

Učenik M.D., Otvori radni listić "Osobni prostor1" i riješi zadatak.


Petak,13.11.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

Na nastavnom listiću za današnji dan je priča Kiša. AK,KH i MD -pročitati priču nekoliko puta i slijediti upute i zadatke sa listića. Učenici LK i MT slušati priči nekoliko puta te slijediti zadatke i upute s listića, te ih riješiti uz pomoć ukućana.

2.PRIRODA I DRUŠTVO

Na nastavnom listiću dobivenom za današnji dan uvrstite riječi koje nedostaju iz tablice.

3. I 6. SAT TEHNIČKA KULTURA

Danas vježbajte spajanje dviju krpica zajedno. Odrežite dva jednaka komada-u obliku  kvadrata stare tkanine, spojite ih jedno uz drugo. Uvedite konac u iglu i zavežite čvoriće na kraju u jedan veći čvor. Spajajte stranice gusto šivajući od gornje prema donjoj stranici, te od donje prema gornjoj stranici. Rad donesite u školu.

4. I 5. SAT VJERONAUK - Prati upute s nastavnog listića.


Četvrtak, 12.11.2020.

NASTAVA

1. I 2. SAT GLAZBENA KULTURA:  I dalje nastavi s ponavljanjem pjesama iz prošlog sata– dječje pjesmice (npr. Mi smo djeca vesela..).

https://www.youtube.com/watch?v=3TyXIqny4dk  Pozovi ukućane da se uključe u igru. Pjevajte i plešite zajedno. Želim vam dobru zabavu!

3. SAT HRVATSKI JEZIK

Pročitaj tekst za današnji dan, odredi glavne likove, mjesto radnje, vrijeme radnje i napiši uz pomoć.

4. SAT MATEMATIKA

Otvorite zadatke za današnji dan i riješite ih. 

5.SAT PRIRODA I DRUŠTVO

Zračni promet. Nacrtajte zadana prometna sredstva. 

6.SAT TEHNIČKA KULTURA

Pripremi: komad tkanine, iglu, konac, gumb. Stavite konac u iglu i odrežite konac na dužini jedne vaše podlaktice. Zavežite čvoriće na kraju konca. Na određeno mjesto na tkanini stavite gumb i vježbajte šivanje gumba za tkaninu. Fotografirajte sebe i svoj rad i zalaganje i pošaljite na viber grupu 5.a razred.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H. i M.D., Otvorite radni listić I JA MOGU BITI LJUBAZAN2 i ponovno pogledajte koja sve ljubazna djela možete napraviti. Odaberite neka od njih te ih i napravite. Nakon toga obojite na radnome listiću ona ljubazna djela koje ste odradili.

Učenik L.K., Otvori radni listić I JA MOGU BITI LJUBAZAN2 i ponovno pogledaj koja sve ljubazna djela možeš napraviti. Odaberi neka od njih te ih i napravi. Nakon toga na list papira napiši koja si ljubazna djela odradio. Taj papir ćeš mi  dati kad se ponovno vidimo u školi.


Srijeda, 11.11.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

AK,KH,MD- Sastaviti po jednu rečenicu za svaku sliku i napisati je na nastavni listić za današnji dan rukopisno pisanim slovima.

LK,MT- vježbati čitanje  teksta Na plaži, odgovoriti na pitanja, zaokružiti odgovore i prepisati točnu riječ. Obojiti crtež prema opisu u tekstu.

2.MATEMATIKA

Otvorite  i riješite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u školi.

Učenik LK-izreži kovanice i spremi ih u kovertu koju ćeš napraviti od papira . Taj novac ćemo trebati u školi i u zadacima za rad kod kuće.

3.PRIRODA I DRUŠTVO

Ponavljamo promet i prijevozna sredstva. Kako se dijeli promet ? (3)

 Što je promet? (prijevoz robe i ljudi s jednog na drugo mjesto)

Nabroji koja su sve prijevozna sredstva koja prometuju VODENIM prometom! 

Razgovaraj o tome što se sve prevozi vodenim prometom i kuda putuju putnici i gdje se vozi roba.

U današnjem zadatku kojeg ste dobili u školi za današnji dan nacrtaj  u svoju bilježnicu za prirodu i društvo prometna sredstva koja prometuju vodom. 

4.SAT RAZREDNIKA

Mirno rješavanje sukoba – upravljanje emocijama

Pogledajte kratku reportažu o jednoj školi u kojoj se, kao i našoj, jako vodi briga o mirnom rješavanju sukoba.

https://www.youtube.com/watch?v=b6pvVZ9bt50

U sljedećem kratkom filmiću pogledajte jednu situaciju. Porazgovarajte s ukućanima kako bi ti riješio problem dječaka koji se ruga.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1VdCfXOTjM

Zapamti: sukobe uvijek treba mirno rješavati. Kako se ti ponašaš prema drugima, tako će se i drugi ponašati prema tebi.

5. I 6. SAT LIKOVNA KULTURA

Zadatak: Nacrtaj jedan jesenski list olovkom i zatim ga obojaj u sedam različitih boja.

5. I 6.SAT PERP- UČENICI LK, MT

Otvorite današnji dokumenat PERP. Uz pomoć riješite zadatke. Vježbajte čitanje s razumijevanjem.


Utorak,10.11.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

AK,KH,MD- Sastaviti po jednu rečenicu za svaku sliku i napisati je na nastavni listić za današnji dan rukopisno pisanim slovima.

LK,MT- vježbati čitanje , pročitati tekst priče nekoliko puta na nastavnim listićima za današnji dan dobivenim u školi.

2.MATEMATIKA

Otvorite  i riješite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u školi.

3.PRIRODA I DRUŠTVO

Ponavljamo promet i prijevozna sredstva. Kako se dijeli promet ? (Zračni, vodeni i kopneni).

 Što je promet? (prijevoz robe i ljudi s jednog na drugo mjesto)

Nabroji koja su sve prijevozna sredstva koja prometuju kopnenim prometom! 

U današnjem zadatku kojeg ste dobili u školi za današnji dan nacrtaj ih u svoju bilježnicu za prirodu i društvo. 

4.TEHNIČKA KULTURA

Današnji zadatak je izraditi zmiju od tkanine. Pripremite iglu, konac , komad tkanine, krpice ili novinski papir ili komadiće spužve. Odrežite uz pomoć ukućana duguljasti komad tkanine u obliku dužeg pravokutnika. Spojite duže stranice i prišijte ih skupa. Napunite zmijicu zgužvanim novinskim papirom, spužvicama ili krpicama . Nakon što ste prišili stranice tkanine okrenite ju naopako,napunite, nacrtajte zmiji oči i usta. Rad donesite u školu.

5. I 6. SAT TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA-slijedi upute iz priloženog dokumenta


Ponedjeljak, 9.11.2020.

NASTAVA

1. I 2. SAT IZVANNASTAVNA AKTIVNOST-KUHARSKA GRUPA

Današnji je zadatak napraviti zdravi sendvič za međuobrok/ užinu. Ponovite s ukućanima :

Zašto je važno zdravo se hraniti? Koja je hrana zdrava ?

Koja hrana nije zdrava kada se jede u velikim količinama?

Pripremite: dasku i nož za rezanje kruha, tanjur.

Uz pomoć odrežite dvije tanje šnite kruha. U suradnji s pomagačem otiđite do hladnjaka i promotrite što bi bilo zdravo staviti u sendvič. 

Zdravi namazi ili naresci od mesa (šunka, pileća salama, pašteta, ribice) uz dodatak povrća (rajčica, salata, list zelja, mrkva, luk). Pripremite sendvič prema vlastitim željama pazeći da je sendvič zdravijih namirnica. Savjeti za pripremu zdravih sendviča! | Fitness.com.hr

3. I 4. SAT INFORMATIČKA PISMENOST - molim vas da u svoje bilježnice prepišete i nacrtate što sve možete raditi na računalu. Nastavni listić je u prilogu.

 

3.SAT PERP-UČENICI LK, MT

U današnjim dokumentima otvorite dokument PERP i vježbajte čitanje.

5. SAT MATEMATIKA

Otvorite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u školi.

6. SAT TEHNIČKA KULTURA

Ovaj tjedan ćemo zbog vremenskih uvjeta magle i hladnoće posvetiti aktivnostima u kući. Pripremite komad tkanine, iglu ,konac, tamni flomaster. Na tkaninu nacrtajte geometrijski lik po želi(krug, trokut,kvadtat, pravokutnik). Stavite konac u iglu i  odredite dužinu konca. Na krajevima zavežite nekoliko čvorića uz pomoć. Šivajte iglom i koncem po liniji koju ste nacrtali na tkaninu. Šivajte s gornje i donje strane gusto ubadajući iglu. Rad ponesite u školu idućeg tjedna.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H., L.K. i M.D., Ovaj tjedan ćete imati zadatak biti ljubazni prema drugima. Pa je tako prvi zadatak u ovome tjednu da otvorite radni listić I JA MOGU BITI LJUBAZAN1 i pročitate kako sve možete biti ljubazni.


Petak, 6.11.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

Na dobivenom nastavnom listiću koji se nalazi u dokumentima od 5.11. odredite i napišite uz pomoć mjesto radnje, glavne i sporedne likove u priči, vrijeme radnje ( godišnje doba),pouku priče. Prepričajte još jednom priču prema slikama.

2.PRIRODA I DRUŠTVO

U bilježnicu na novom listu nacrtaj sebe. S jedne strane napiši što voliš raditi, s druge strane napiši što ne voliš raditi u slobodno vrijeme.

3.TEHNIČKA KULTURA

Izrada mirisnih vrećica od lavande u školi. LK kod kuće- prošetaj po dvorištu i pokušaj u travi pronaći koji cvjetić,te ih uberi i ukrasi malo kutak sobe ili stol sa vazicom.

4. I 5. SAT VJERONAUK - K.L.: Pogledaj kratki video o Josipu Egipatskome na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=povTx91ulR8

 


Četvrtak, 5.11.2020.

NASTAVA NA DALJINU- UČENIK LK

1. I 2. SAT GLAZBENA KULTURA

Slijedi poveznicu. Otvori link i poslušaj pjesmu Kišica: https://www.youtube.com/watch?v=uT813MliYxg  Uz slušanje (i pjevanje) prati pjesmicu kretnjama ruku - pljeskanjem. Otvori bilježnicu i likovno se izrazi – nacrtaj kako ti doživljavaš kišu.

3. HRVATSKI JEZIK

Otvoriti dokumenat HJ. Prepričati priču po nizu slika. Osmisliti naslov. Pomoći učeniku da zapiše kratku rečenicu o svakoj slici. Vježbati pričanje priče po slikama.

4.MATEMATIKA

Otvoriti dokumenat MAT i rješiti zadatke.

5.PRIRODA I DRUŠTVO

Ponavljamo znanje o osobnim podacima učenika. Otvorite dokumenat PID te odgovorite na pitanja usmeno.

 


Srijeda,4.11.2020.

NASTAVA NA DALJINU- UČENIK LK

1. HRVATSKI JEZIK

Ponavljanje pisanja slova Ff-zadatak u dokumentu HJ.

2.MATEMATIKA

Zadaci za vježbanje zbrajanja  do 10. U dokumentu MAT.

3.PRIRODA I DRUŠTVO

Učiimo o ulozi pojedinca i zajednice na osobnom razvoju. Ponavljamo tko smo mi, svoje podatke, kako smo uključeni u život i rad zajednice. Riješiti nastavne listiće i porazgovarati o uključenosti i važnosti nas u zajednici.

4.SAT RAZREDNIKA

Razgovarati s učenikom o tome kako sebi organizirati učenje i pisanje domaćeg uratka. Prije rada obaviti toalet, te osigurati si obrok. Zatim osigurati si mirni kutak, pripremiti pribor, bilježnice i zadatke. Naučiti tražiti pomoć pri rješavanju zadataka koje ne znamo sami riješiti. Imati rutinu kao nagradu nakon učenja da si omogućimo topli napitak kakao,čaj, keks.

5. I 6. SAT LIKOVNA KULTURA

Pogledati materijal na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=aWjRlBF91Mk

5. I 6. SAT PERP-LK

Otvoriti dokumenat PERP  i vježbati prepričavati i opisivati kratke priče po slikama.

 


Petak, 30.10.2020.

NASTAVA

1. HRVATSKI JEZIK

Učenici AK,MD I KH- na nastavnom listiću za današnji dan pročitati pjesmu Miš, prepisati pjesmicu rukopisno pisanim slovima u bilježnicu.

Učenici LK i MT - vježbati čitanje na nastavnim listićima za današnji dan.

2.PRIRODA I DRUŠTVO

Ponovite i ponovno pročitajte nastavni listić o svjetskom danu štednje. Zadatak je izraditi kasicu. Na nastavnom listiću za današnji dan imate upute. Kasica će biti ocijenjena te molim da se ponese u školu u ponedjeljak. laugh 

3. I 6. SAT TEHNIČKA KULTURA

Zadatak je napraviti ukras za zid od grane, lišća i konca. Gotovi ukras fotografirati i poslati u viber grupu 5.a . Upute za zadatak su u dokumentu TK- za današnji dan.Découvrez notre tuto DIY automnal : l’attrape-rêves. Avec les feuilles et petits fruits trouvés dans les forêts et dans les champs, le tour est joué. Rapide et ultra facile à faire, ce tuto DIY décore joliment la maison et vous fera passer un doux moment de partage avec vos enfants.

4. I 5. SAT VJERONAUK -  Prati upute s nastavnog listić

 


Četvrtak, 29.10.2020.

NASTAVA

1. I 2. GLAZBENA KRULTURA: Slijedi poveznicu. Otvori link i prvo poslušaj pjesmu Miš mi je polje popasel : https://www.youtube.com/watch?v=5lWpx4ffKow prati pjesmicu kretnjama ruku – plješći. Možeš se i kretati – plesati uz slušanje pjesmica.

3. HRVATSKI JEZIK

AK,KH,MD- Na nastavnim listićima koje ste dobili u školi za današnji dan u tablici su navedene riječi koje treba uvrstiti u rečenice. Kada uvrstite riječi, cijele rečenice treba prepisati u bilježnicu rukopisno pisanim slovima.

LK,MT- vježbati čitanje na nastavnim listićima koje ste dobili u školi za današnji dan.

4. MATEMATIKA

Otvorite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u školi.

5.PRIRODA I DRUŠTVO

31.10. obilježavamo dan štednje. Na nastavnim listićima za današnji dan pročitajte o štednji i razgovarajte s ukućanima na koji način oni vode brigu o štednji i kako raspolažu sa svojim novcem.

6. TEHNIČKA KULTURA

Današnji zadatak je izraditi ježića od tijesta i prirodnih materijala. Zadatak je opisan u dokumentu TK pod današnjim danom. laugh

 Gotovi rad fotografirati i poslati fotografiju u viber grupu 5.a razred. Sretno!heart

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H., L.K. i M.D., Pročitajte radni listić "Ljubaznost1" i riješite zadatak.


Srijeda, 28.10.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

Otvorite nastavne listiće za današnji dan. Pročitajte rečenice nekoliko puta i prepišite ih u crtovlje ispod svake rečenice.

2.MATEMATIKA

Otvorite  i riješite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u petak u školi.

3.PRIRODA I DRUŠTVONacrtajte 5 alata kojima se služe osobe sa zanimanjima zadanim na nastavnim listićima dobivenima u školi: POŠTAR,CVJEĆAR,TRGOVAC,SMETLAR. Ispod svakog alata napišite njegov naziv-neka vam pomognu ukućani.

4.SAT RAZREDNIKA-Međunarodni dan štednje

Obilježavamo ovaj dan 31.10. kako bismo učili o odgovornom upravljanju novcem. Na nastavi prirode i društva i sada na satu razrednika zadatak je izraditi kasicu za štednju. U dokumentu TK imate primjere štednih kasica . 

 

5. I 6. SAT LIKOVNA KULTURA

Zadatak : crtež na papiru A4 format

Tema, motiv : Jesen

Tehnika : slobodna, po vlastitom izboru

 

 

5. I 6. SAT PERP- UČENICI LK, MT.

Otvorite dokument PERP pod današnjim danom. Vježbajte čitanje. MT-čitati i prepisati rečenice. LK-čitati i nacrtati u bilježnicu.


Utorak 27.10.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK- Otvorite nastavne listiće za današnji dan. Pročitajte rečenice nekoliko puta i prepišite ih u crtovlje ispod svake rečenice.

2.MATEMATIKA- Otvorite  i riješite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u petak u školi.

3.PRIRODA I DRUŠTVO- Nacrtajte 5 alata kojima se služe osobe sa zanimanjima zadanim na nastavnim listićima dobivenima u školi: zidar, frizer, učitelj, liječnik. Ispod svakog alata napišite njegov naziv-neka vam pomognu ukućani.

4.TEHNIČKA KULTURA- Zadatak je skupiti jesenje sitne plodove, konac, iglu, špagu. U dokumentu TK piše zadatak i dani su primjeri. Gotov zadatak fotografirajte i stavite u grupu 5.a u viber aplikaciju. laughheart

5. I 6. SAT TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA  -slijedi upute iz priloženog dokumenta


Ponedjeljak, 26.10.2020.

NASTAVA

1. i 2. sat-IZVANNASTAVNA AKTIVNOST- Kuharska grupa

Priprema vruće čokolade-mlijeko, kakao prah

Pripremite kakao, šalicu, malu žlicu, zdjelicu za grijanje mlijeka. U šalicu ulijte mlijeko. Prelijte šalicu mlijeka u zdjelu za grijanje. Uključite štednjak na lagano grijanje mlijeka. Žlicom povremeno miješajte mlijeko i probajte dok je dovoljno toplo. Ugasite štednjak. Mlijeko vratite u šalicu. Suhom žličicom stavite 2-3 žličice kakao praha, promiješajte i uživajte u svojem toplom napitku. Nakon što popijete, operite suđe, obrišite ga i pospremite.laugh

3. i 4. sat -INFORMATIČKA PISMENOST - molim vas da u svoje bilježnice prepišete glavne dijelove računala i nacrtajte ih. Nastavni listić je u prilogu.

3. sat- PERP-učenici LK,MT

Otvorite dokumenat PERP pod današnjim danom. Vježbajte čitanje. MT-čitati i prepisati rečenice. LK-čitati i nacrtati u bilježnicu.

5. MATEMATIKA

Otvorite  i riješite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u petak u školi.

6. TEHNIČKA KULTURA

Oblikujmo zdjelicu. Prpiremite glinamol, plastelin(ako ih imate) ili napravite tijesto od brašna , soli i vode. Prvo oblikujte kuglu koju zatim oblikujete u zdjelicu. Možete ju ukrasiti šaranjem čačkalicom po njezinoj površini. Vaš rad fotografirajte i pošaljite u viber grupu 5.a razred.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H., L.K. i M.D., Pročitajte radni listić "Četiri čarobne riječi" i riješite zadatke.


Petak,16.10.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

LK,MT-pročitaj rečenice i prepiši ih u red ispod.

MD,AK,KH- vježbajte čitanje. Pročitajte pjesmicu nekoliko puta dok ne pročitate s minimalno pogrešaka. Odgovorite na pitanja punim rečenicama.

2.PRIRODA I DRUŠTVO

Zadatak je na nastavni listić kojeg ste dobili za današnji dan nacrtati zastavu Republike Hrvatske i njezin grb. Poštuj simbole i točno oboji zadanim bojama.

3. I 6. TEHNIČKA KULTURA

DIY Tic Tac Toe Game Board for kids-- this would be easy to do for either gender. those pretty organza bags with the black sharpie lines and different colored glass stones from the dollar store :) love it! Današnji zadatak je napraviti igru križić-kružić. Otvori dokumenat TK i tamo ćeš naći upute za radni zadatak. Uživaj u igri, navijam za tebe! laugh

4. I 5. SAT VJERONAUK Prati upute s nastavnog listića.


Četvrtak, 15.10.2020.

NASTAVA

1. I 2. SAT GLAZBENA KULTURA

GLAZBENA KRULTURA: Slijedi poveznicu. Otvori link i prvo poslušaj pjesmu HOKI - POKI: https://www.youtube.com/watch?v=LmQtdquhWnk  prati pjesmicu kretnjama tijela po redu. Nakon toga otvori bilježnicu i ponovi pjesmicu TIKA – TAKA uz pokret ruku.

3.HRVATSKI JEZIK

LK,MT-pročitajte / poslušajte tekst nekoliko puta. Odgovorite na pitanja usmeno punim odgovorima, a pismeno jednom rječju.

MD,AK,KH- vježbajte čitanje. Pročitajte pjesmicu nekoliko puta dok ne pročitate s minimalno pogrešaka.

4.MATEMATIKA

Otvorite  i riješite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u školi.

5. PRIRODA I DRUŠTVO 

Na dobiveni nastavni listić za današnji dan potrebno je nacrtati kakvo je danas vrijeme u našem zavičaju, te odgovoriti na pitanja o vremenskoj orijentaciji.

6.TEHNIČKA KULTURA

 Današnji je zadatak izraditi vjetrenjaču od papira. Upute za rad su u dokumentu TK za današnji rad. Svoj gotovi rad možete fotografirati i poslati mi u VIBER porukama, te ga donesite u ponedjeljak u školu.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA

Učenici K.H., L.K. i M.D., Pročitajte radni listić "Moji prijatelji" i riješite zadatak.


Srijeda, 14.10.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

Dragi učenici, otvorite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u petak. 

LK,MT-pročitajte / poslušajte tekst nekoliko puta. Odgovorite na pitanja usmeno punim odgovorima, a pismeno jednom rječju.

MD,AK,KH- vježbajte prepisivanje rečenica rukopisno pisanim slovima.

2.MATEMATIKA

Otvorite  i riješite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u školi.

3.PRIRODA I DRUŠTVO

Zadatak je da na internetu potražite grb Međimurske županije, na nastavni listić kojega ste dobili  nacrtajte ga i obojite točno njegovim bojama. Ponovite gradivo koje smo učili. 

4.SAT RAZREDNIKA

Danas ćemo ponoviti svoje znanje o prihvatljivom i neprihvatljivom ponašanju učenika. Prisjetite se koja su ponašanja prihvatljiva, a koja nisu prihvatljiva i razgovarajte sa svojim ukućanima. Prihvatljiva ponašanja su: poslušnost, pozdravljanje, učenje, pristojno ophođenje, pristojno razgovaranje, pomaganje, urednost, marljivost, dok su neprihvatljiva ponašanja: vikanje, psovanje, neurednost, neposlušnost, nemar, nepristojnost, pasivnost/ lijenost. Poigrajte se u programu wordwall, kliknite na poveznice. U jednoj igri razvrstavate ponašanja, u drugoj ih opisujete. 

https://wordwall.net/hr/resource/484555/razredna-nastava/prihvatljivo-neprihvatljivo-pona%C5%A1anje

https://wordwall.net/hr/resource/3857958/priroda-i-dru%C5%A1tvo/prihvatljivo-i-neprihvatljivo-pona%C5%A1anje

5. I 6. LIKOVNA KULTURA

Zadatak : crtež na papiru A4 format

Tema, motiv : Moje dvorište

Tehnika : slobodna, po vlastitom izboru

 

 

5. I 6. PERP- LK, MT

Otvori dokumenat PERP. Promatraj sliku. Pročitaj rečenice. Opiši sliku samostalno.


Utorak, 13.10.2020.

NASTAVA

1.HRVATSKI JEZIK

Dragi učenici, otvorite nastavne listiće za današnji dan koje ste dobili u petak. 

LK,MT-pročitajte / poslušajte tekst nekoliko puta. Odgovorite na pitanja usmeno punim odgovorima, a pismeno jednom rječju.

MD,AK,KH- vježbajte prepisivanje rečenica rukopisno pisanim slovima.

2.MATEMATIKA

Otvorite zadatke iz matematike za današnji dan koje ste dobili u školi.

3. PRIRODA I DRUŠTVO

NA KARTI OBOJI PLAVOM BOJOM GDJE JE MORE, A ZELENOM GDJE JE KOPNO. PORED VELIKE TOČKE NAPIŠI GDJE SE NALAZI GRAD ZAGREB. CRVENOM BOJOM OBOJI MEĐIMURSKU ŽUPANIJU.

4.TEHNIČKA KULTURA