preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

29.05.2020., petak

Draga A.H.!

Bliži se kraj još jednom tjednu nastave na daljinu. Danas je petak, posljednji radni dan ovoga tjedna. Pogledaj kakve te aktivnosti čekaju danas pa ih uz dodatne upute potraži u svojoj kuverti:

1. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Danas slikamo proljeće u svom vrtu. Dobro pogledaj u svoj vrt. Reci odrasloj osobi što sve vidiš. Sada pripremi pribor za slikanje temperama. Imenuj pribor za slikanje. Uz pomoć odrasle osobe naslikaj proljeće u svom vrtu.  

2. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): U kuverti pronađi kratku brojalicu koja se zove Ide, ide bubamara. Nauči recitirati kratku bojalicu pa pokušaj pokazati karakteristične pokrete koji idu uz nju. Uživaj!

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledajte upute učiteljice Ivane Tkalec 

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Porazgovaraj s odraslom osobom pa joj odgovori na pitanja:

Kako se zove tvoja mama?

Kako izgleda tvoja mama?

Koje poslove u kući radi tvoja mama?

Uz pomoć odrasle osobe nacrtaj crtež koji ćeš pokloniti svojoj mami.

* Zagrli svoju mamu i reci joj da je voliš.

Ugodan i miran vikend ti želim, učiteljica Jasmina 

Priloženi dokumenti:
Vjezbe ravnoteze.docx


28.05.2020., četvrtak

Draga A.H.!

Nadam se da lijepo odrađuješ aktivnosti koje sam ti poslala poštom. Novi je dan pred nama, stoga su i nove aktivnosti tu, pogledaj a dodatne upute potraži u svojoj kuverti:

1. SKRB O SEBI: Održavanje čistoće prostora, predmeta i okoliša: Sada si već naučila da je važno prostor u kojem boravimo održavati čistim i urednim. Stoga, danas pomogni mami očistiti pod. Neka ti mama pokaže kako se to radi i što je za pranje podova potrebno. Imenuj pribor za pranje podova. Nakon toga pokušaj i sama oprati pod u blagovaonici. Bravo! Pogledaj kako je sada uredno i mirisno. 

2. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledaj upute učiteljice Ivane Tkalec

3. i 4. RADNI ODGOJ: Timski rad: Uz pomoć odrasle osobe napravi svoju kuglanu. Pripremi 6 plastičnih, praznih boca. To će biti tvoji čunjevi. Boce postavi jednu do druge uz manji razmak. Sada ti još treba loptica. Lopticu napravi od akcijskih letaka na način da gužvaš papir u kuglu. Kada potrošiš sav papir iz akcijskog letka tvoja lopta je gotova. Odigraj igru s odraslom osobom. Gađaj plastične boce lopticom koju si napravila. Pobjednik je onaj tko poruši više boca. Sretno!

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Trčanje između dviju linija: Danas izađi van na sviježi zrak pa se razgibaj koristeći vježbe koje si naučila u školi. Nakon toga uz pomoć odrasle osobe postavi dvije špage jednu pored druge. Vježbaj trčanje između dviju linija. Za kraj odaberi aktivnost po vlastitoj želji.

Uživaj u prekrasnom danu, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadaci za učenicu A.H. nalaze se u prilogu. Poigrajte se, ali i naučite nešto novo.


27.05.2020., srijeda

Draga A.H.,

pogledaj kakve te aktivnosti očekuju danas:

1.i 2 . KOMUNIKACIJA: Igra trgovine: Pronađi u kuverti priču o pristojnom ponašanju u trgovini. Zajedno s odraslom osobom je pročitaj. Uz pomoć odrasle osobe napravi spisak za trgovinu. Razmisli što vi voljela kupiti u trgovini pa reci odrasloj osobi. Odigrajte igru trgovina pazeći pri tome na svoje ponašanje. Pomogni si s pričom koju sam ti poslala. 

3. SKRB O SEBI: Održavanje čistoće prostora, predmeta i okoliša: Naučili smo da je "Čistoća pola zdravlja" te da prostor u kojem boravimo moramo održavati čistim i urednim. Spremaš li krevet svakoga dana, onako kako smo učili? Danas pomogni mami pospremiti stol nakon ručka. Prljavo posuđe odnesi do sudopera a stol prebriši čistom i vlažnom krpom. Uzmi metlu pa pod u blagavaoni uz pomoć odrasle osobe pometi. Pogledaj kako je sada sve čisto i uredno. Odmah je sve puno ljepše. 

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledaj upute učiteljice Ivane Tkalec

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Trčanje između dviju crta: Najprije se razgibaj onako kako smo to učili u školi. Kreni od vrata (naginji glavu prvo lijevo pa zatim desno). Nakon toga vježbamo ruke (dižemo visoko jednu pa zatim i drugu ruku). Slijedi pretklon trupa, pokušaj dotaknuti svoje nožne prste i za kraj radimo čučnjeve. Svaku vježbu napravi 10 puta. Neka ti pomogne odrasla osoba. Kada se dobro razgibaš pomogni odrasloj osobi složiti dvije špage- jednu pored druge, tako da između njih možeš potrčati. Vježbaj trčanje između dviju špaga i pazi da je ne gaziš. Nakon napornih vježbi odaberi aktivnost po izboru na sviježem zraku (npr. ljuljačka ili ležanje u vrtu na dekici).

Budi mi dobro, učiteljica Jasmina

Priloženi dokumenti:
Vjezbe ravnoteze.docx


26.05.2020., utorak

Draga A.H.!

Pogledaj svoje zadatke i danas:

1. i 2. RADNI ODGOJ: Timski rad: 

Uz pomoć odrasle osobe iz svoje obitelji izradi leptir. Odrasla osoba neka skicira leptir na papir a ti donesi kolaž papir i lijepilo. Listove kolaž papira natrgaj na malene komadiće. Odaberi više boja, tako će tvoj leptir biti šareni i veseli. Neka ti pomogne odrasla osoba koja će te usmjeravati. Nakon toga komadiće kolaž papira koje si natrgala zalijepi na skicirani leptir. I evoga, tvoj šareni i veseli leptir je gotov. Uživaj u vašem radu.

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Vježbe grafomotorike

Danas vježbamo svoje prstiće. Uz pomoć odrasle osobe pripremi veću tavu i u nju nasipaj malo brašno (toliko da prekrije dno tave). Zatim se prstima poigraj- piši i crtaj po brašnu. Kada želiš obrisati samo protresi tavu. 

Odigraj igru s odraslom osobom. Nacrtaj nešto a odrasla osoba neka pogodi što si to nacrtala. 

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledaj upute učiteljice Ivane Tkalec  

Boravi puno na sviježem zraku, učiteljica Jasmina


25.05.2020., ponedjeljak

Draga moja A.H.!

Nas se dvije nastavljamo družiti kroz nastavu na daljinu. Sve upute i materijale potrebne za nastavu sam ti poslala poštom pa ih možeš naći u svojoj kuverti. Nadam se da marljivo surađuješ u aktivnostima koje sam ti poslala poštom. Budi mi i dalje sretna, vesela, aktivna i uspješna u izvršavanju školskih aktivnosti. Pogledaj što te očekuje danas pa veselo kreni na posao:

1.SOCIJALIZACIJA: Emocije

2. SKRB O SEBI: Održavanje čistoće prostora, predmeta i okoliša

3. VJERONAUK: Poslušaj pjesmu " Marijo o Marijo" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=5Oz6FiuiNqE

4. i 5.  UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Prigodna tema: Moja mama  

U privitku su upute za rad koje sam ti poslala poštom pa ih možeš pronaći u svojoj kuverti. 

Uspješan i topao dan ti želim, učiteljica Jasmina

Priloženi dokumenti:
25.05.2020..docx


22.05.2020., petak

Dragi moji,

stigao nam je posljednji dan ovog radnog tjedna. Za neke od Vas i posljednji dan nastave na daljinu. Svima skupa želim zahvaliti na izuzetno dobroj suradnji, ozbiljnom shvaćanju nastave na daljinu, redovitom izvršavanju aktivnosti i zadataka, snimanju i slanju fotografija i video uradaka. Uistinu ste se svi trudili, marljivo radili i učili svakoga dana. Vaš uspjeh i napredak rezultat je napora i truda kojeg ste uložili. Bili ste divni učenici na daljinu.heart

Pogledajte aktivnosti posljednjeg dana ovoga tjedna a za neke i posljednjeg dana nastave na daljinu i uživajte:

0. i 1. TJELESNA I ZDRVASTVENA KULTURA: Pogledajte upute učiteljice Ivane Tkalec

2. i 3. RADNI ODGOJ: Ponavljamo znamenitosti našeg grada, u timskom radu s našim ukućanima izrađujemo projekt

4. SKRB O SEBI:  Učimo o važnosti pospremanja, urednosti i čistoće. Danas ćemo pospremiti svoje sobe. 

Dragi učenici V.B. i F.K., iako ćemo se od ponedjeljka družiti u našoj školi ne zaboravite da na Youtube kanalu naše škole uvijek možete odslušati neku priču. Za danas vam preporučam priču Iva se skriva  https://www.youtube.com/watch?v=TM3MXMyyWZA koju ti čita učitelj Robert. 

Također, sjeti se ponekad i na Matific, odigraj igru, nauči nešto novo i uživaj.

Dragi roditelji i skrbnici, pogledajte i Vi ponekad Youtube kanal naše škole, preporučam da i dalje pratite Pametne ljude. Na službenoj web stranici naše škole uvijek možete pronaći sviježe novosti te puno korisnih i zanimljivih stvari. 

Dečki, uživajte, vidimo se brzo!

Draga A.H.!

Mi ćemo se i sljedećeg tjedna družiti kroz nastavu na daljinu. Ostani dobra, aktivna te marljivo uči kao i do sada. Provodi puno vremena na sviježem zraku. Kada se ponovo vidimo u školi, pokazati ćeš mi što si sve naučila.

Lijep ti vikend želim!

 

Vaša učiteljica Jasmina!

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, posljednji zadatak nastave na daljinu za učenike V.B. i F.K. je "Životinje pjesmica" koja se nalazi u prilogu. Zahvaljujem na trudu, a dalje nastavljamo u školi. Uživaje u vikendu, uskoro se vidimo!

 


21.05.2020., četvrtak

Dragi moji, 

još su samo dva dana u ovom radnom tjednu pred nama. Učinimo ih veselim i zanimljivim. Budite i dalje tako aktivni i uspješni. Pogledajte današnje aktivnosti:

0. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Trčimo unutar zadanih linija

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Prepoznajemo svoje ime, pišemo na i po predlošku

3. i 4. RADNI ODGOJ: Prizivamo sunčane dane jednim nasmješenim suncem i igramo se njime

Uživajte u današnjim aktivnostima, nadajmo se da će sunce proviriti, učiteljica Jasmina


20.05.2020., srijeda

Dragi moji,

nakon nekoliko kišnih dana zaredom nadajmo se sunčanom danu. U međuvremenu pogledajte školske aktivnosti namijenjene današnjem danu:

0. SKRB O SEBI: Ponavljamo primjerena i neprimjerena ponašanja prema životinjama

1. i 2. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Učimo novu znamenitost našeg grada -Centar za kulturu Čakovec

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: U prilogu šaljem razne vježbe (odaberite aktivnost koja Vama odgovara).

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Trčimo između dviju linija

*Danas Vam preporučam aktivnost koju je pripremila naša pedagoginja Jelena Lakuš pod nazivom Pjenasti prstići

Budite mi dobro, učiteljica Jasmina 


19.05.2020., utorak

Dragi učenici,

pokažite i danas svoje znanje i vještine. Pogledajte što vas čeka:

0. SOCIJALIZACIJA: Ponavljamo emocije a ti nam pokaži i imenuj barem četiri

1. SKRB O SEBI: Ponavljamo primjerena i neprimjerena ponašanja prema kućnim ljubimcima

2. i 3. KOMUNIKACIJA: Odgovaramo na pitanje Što radi?

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledajte upute učiteljice Ivane Tkalec

 

Boravite na sviježem zraku i uživajte, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, današnji zadatak za učenike V.B.i F.K. je pogledati i poslušati priču o psu Piku na ovoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=Xa614mDsVMA


18.05.2020., ponedjeljak

Dragi moji,

pred nama je još jedan tjedan nastave na daljinu. Neka nam svima skupa bude sretan, uspješan, zabavan i miran. Radujem se Vašim uspjesima. Pogledajte što nas sve čeka za početak novoga tjedna: 

0. i 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Učimo novu znamenitost grada Čakovca a to je Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec 

2. VJERONAUK: poslušaj nekoliko puta pjesmu " Isuse volim te" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=RE8_Z7lCtGc&t=2s

3. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Izgrađujemo likovni jezik i pokazujemo svoje likovno znanje

4. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): Uživamo u dječjim pjesmama 

Dobar početak tjedna želim, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilogu. Nakon odrađenog dana pohvalite učenicu i nagradite. 

  


15.05.2020., petak

Dragi moji,

uspješno smo stigli i do posljednjeg dana ovog tjedna nastave na daljinu. Bilo je veselo i produktivno. Pogledajte što nas danas čeka a onda brzo na zasluženi odmor.

1. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Temperama slikamo šareno cvijeće pa imenujemo boje koje smo korisitili

2. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): Uživamo u slušanju dječjih pjesama i plesu

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Pogledajte upute učiteljice Ivane Tkalec 

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Upoznajemo znamenitosti grada Čakovca

*Danas Vam preporučam vježbu školske pedagoginje Jelene Lakuš pod nazivom Gladne životinje.

 

Ugodan, topao i miran vikend svima, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, današnji zadatak za učenike V.B. i F.K. je poslušati priču "Piko kod bake i djeda" s ove poveznice:

https://www.youtube.com/watch?v=wIIN5wImlDo&feature=youtu.be


14.05.2020., četvrtak

Dragi moji,

pred nama je danas divan dan. Lijepe nas aktivnosti čekaju. Pogledajte:

1. SKRB O SEBI: Ponavljamo pristojna ponašanja prema kućnim ljubimcima

2. TJELESNA I ZDRVASTVENA KULTURA: vježbe u prilogu

3. i 4. RADNI ODGOJ: Izrađujemo vlastitu vjetrenjaču

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Mijenjamo brzinu hodanja na nalog

Divan Vam dan želim, učiteljica Jasmina 

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilogu!

 

 


13.05.2020., srijeda

Dragi moji,

sredina tjedna je tu. Bacimo se na posao. Vi to možete i ide Vam jako, jako dobro! heart

Pogledajte što nas danas čeka:

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Danas odgovaramo na pitanja glagolima. Bez brige, igramo se karticama, biti će lako.

3. SKRB O SEBI: Utvrđujemo kako se pristojno ponašati prema životinjama

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Tjelovježba u prilogu

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Mijenjamo brzinu trčanja na nalog, uživamo u aktivnostima na sviježem zraku

 

Veseo dan Vam želim, puno mislim na Vas, učiteljica Jasmina 


12.05.2020., utorak

Dragi moji,

evo nas na utorku. Lijep dan moramo upotpuniti lijepim aktivnostima bez obzira što vani kiši. Neka Vam i ove budu takve. Pogledajte što nas čeka:

1. i 2. RADNI ODGOJ: Oblikujemo papir pa izrađujemo leptir

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Ponavljamo zanimanja ljudi

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Slalom hodanje i trčanje između čunjeva. Vježbe u prilogu.

*Danas Vam preporučam da odslušate prekrasnu priču Fantastične leteće knjige koju čita učitelj Robert.

https://www.youtube.com/watch?v=nNTUw3QFJHA

Lijep dan Vam želim, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi učenici F.K. i V.B. u prilogu se nalazi zadatak za danas pod nazivom "Crvena trešnja".

 


11.05.2020., ponedjeljak

Poštovani roditelji, skrbnici i učenici,

evo nas opet na početku novog tjedna nastave na daljinu. Samo hrabro, aktivno, marljivo i uspješno kao i dosada. Prekrasno je gledati fotografije i video uradke vaših aktivnosti i zadataka. Izuzetno uspješno izvršavate svoje dužnosti. Bravo dečki!! heart

Pogledajte što nas čeka na samom početku novoga tjedna:

1. SOCIJALIZACIJA: Učimo o emocijama

2. SKRB O SEBI: Nakon što smo naučili imena pojedinih životinja, danas učimo kako se moramo ponašati prema kućnim ljubimcima

3. VJERONAUK: Poslušajte priču o Isusovoj majci Mariji na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83248055/sbratinscak

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Naučimo koji su to oštri predmeti uz koje se možemo ozljediti

Miran Vam dan želim, učiteljica Jasmina


08.05.2020., petak

Dragi moji,

stigli smo do posljednjeg radnog dana u ovome tjednu nastave na daljinu. Valja se malo odmoriti ali prije toga pogledajte što nas danas čeka:

0. i 1. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: prošećite 30 min, odradite vježbe u prilogu i ponovite udaranje lopte nogom (nogomet).

2. i 3. RADNI ODGOJ: Crtamo i posljednji geometrijski lik koji ćemo učiti ove školske godine a to je pravokutnik

4. SKRB O SEBI: Ponavljamo imenovanje primjerene odjeće za određenu aktivnost odnosno doba dana

*Kroz vikend vam preporučam da odslušate priču Olujni kit koju Vam čita učiteljica Rahela: https://www.youtube.com/watch?v=uwsNEcNGk4w

 

Odmorite se kroz vikend, boravite na svježem zraku, učiteljica Jasmina 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi učenici, danas pogledajte i poslušajte kratak video o divljim životinjama na ovoj poveznici:

  https://www.youtube.com/watch?v=zg2W1gkBni0&feature=youtu.be


07.05.2020., četvrtak

Dragi moji,

evo nas već na četvrtku. Pogledajte što nas danas čeka:

0. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Hodamo različitom brzinom

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Imenujemo i opažamo zanimanja oko nas

3. i 4. RADNI ODGOJ: Vježbamo što samostalnije crtanje kvadrata

*Danas Vam preporučam vježbu naše pedagoginje Jelene Lakuš koja se zove Šareni tepih. U prilogu su upute. 

Uživajte u prekrasnom danu, učiteljica Jasmina

 


06.05.2020., srijeda

Dragi moji,

pred nama je novi dan nastave na daljinu. Šaljete mi prekrasne video uradke i fotografije. Jako me to veseli. Nastavite biti tako marljivi. Danas je pred nama:

0. SKRB O SEBI: Vježbamo i ponavljamo odjevne predmete te ih uparujemo s određenom aktivnošću tijekom dana

1. i 2. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Upoznavamo se i vježbamo razlikovanje novca

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: izvodite nekoliko uzastopnih sunožnih skokova preko prepreka (grana, konop i sl.).

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Razgibavamo se vježbama koje smo naučili u školi, učimo novu vježbu te hodamo različitom brzinom

Uživajte i odmarajte, učiteljica Jasmina 


05.05.2020., utorak

Poštovani,

pred nama je još jedan lijep dan. Budite dobri i marljivi.

0. SOCIJALIZACIJA: Učiti ćemo o emocijama

1. SKRB O SEBI: Biramo primjerenu odjeću za određeno doba dana

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Upoznajemo se sa zanimanjima, rješavamo online slagalicu i memori

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: u prilogu šaljem vježbe koje izvodite u parovima.

Puno mislim na Vas, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima! U prilogu se nalazi današnji zadatak za učenike V.B. i F.K. pod nazivom "Životinje i njihovi domovi". Molim odrasle da pomognu učenicima. Ispričajte im i pritom pokazujte gdje koja životinja živi. Osim toga, ako možete otiđite u prirodu i pronađite maslačke prigodne za vježbu puhanja. Ponudite učeniku da odradi vježbu puhanja s maslačkom. Molim roditelje, ukoliko su u mogućnosti da snime učenike kako izvode tu vježbu puhanja te snimke pošalju svojoj učiteljici. Zahvaljujem na suradnji. Sretno!


04.05.2020., ponedjeljak

Dragi moji,

evo nas natrag nakon produženog vikenda. Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove aktivnosti i učenje. Novi tjedan nastave na daljinu je pred nama stoga krenimo veselo na posao. I ovaj tjedan budite marljivi kao do sada. 

Danas nas čeka:

0. i 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Danas ćemo se upoznati s novcem

2. VJERONAUK: Danas sam za Vas pripremila jednu digitalnu slikovnicu koja se nalazi na poveznici  https://www.storyjumper.com/book/read/82528385/untitled# 
Slikovnicu listate pritiskom na miš, a zvuk pokrečete pritiskom na plavi gumb ispod slikovnice.

3. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE) : Upoznajemo različite tonove boja i slikamo dugu

4. RAZVOJ KRATIVNOSTI (GLAZBENE): Slušamo i opuštamo se uz pjesmu Kad si sretan

Provedite ugodan ostatak dana, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilogu.


30.04.2020., četvrtak

Dragi učenici, roditelji i skrbnici!

Dani nam brzo prolaze pa smo tako stigli i do zadnjeg radnog dana u ovome tjednu. Sutra je PRAZNIK RADA stoga ćemo se i mi (zasluženo) odmoriti. Vrlo ste marljivi i aktivni. Hvala Vam što svakodnevno slijedite upute i ispunjavate sve školske aktivnosti. No, prije nego krenemo na produženi vikend moramo odraditi i ovo:

1. SKRB O SEBI: Prisjetiti ćemo se priče o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada te pravilno razvrstati zadani otpad

2. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: pronađite stepenice (u kući ili prirodi) i hodajte uz i niz stepenice nekoliko puta.

3. i 4. RADNI ODGOJ: Uz pomoć krumpira otiskujemo cvjetove

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Vježbamo, ponavljamo hodanje postrance i igramo se

*Navečer prije spavanja odslušaj priču Tri praščića koju ti čita učitelj Robert https://www.youtube.com/watch?v=-B0ay2dRPoY&t=73s

Također, preporučam ti da tijekom produženog vikenda odabereš i odslušaš i druge priče iz projekta "Čitanje je važno"  a koje možeš naći na službenom Youtube kanalu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

 https://www.youtube.com/channel/UCvIcKYF3DHMmTEbhku0is6w

Pogledaj, odaberi i uživaj!

Ugodan Vam svima i nadam se sunčan Praznik rada, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilogu.


29.04.2020., srijeda

Dragi moji,

jako mi je drago što smo se jučer vidjeli nakon dugo vremena. Dečki, lijepo vas je bilo vidjeti i jedva čekam kad ćemo se opet vidjeti u školi. No, do tada čeka nas nastava na daljinu. Danas je pred nama:

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Vježbamo količinski pojam puno i malo

3. SKRB O SEBI: Učimo o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada i recikliramo

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA:  dodavanje sa loptom u parovima (bacajte i hvatajte loptu sa dvije ruke).

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Vježbamo, razgibavamo se i krečemo naprijed, nazad i postrance

Budite i dalje tako dobri, puno mislim na vas, učiteljica Jasmina


28.04.2020., utorak

Poštovani,

prvi dan ovog skraćenog radnog tjedna je iza nas. Pred nama su novi zadaci i nove aktivnosti. Želim Vam uspješan radni dan!

Evo što nas danas čeka: 

1. i 2. RADNI ODGOJ: Vježbamo samostalno crtanje trokuta

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Učimo i usvajamo količinske pojmove puno i malo

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: prošećite 30 min, odradite opće pripremne vježbe u prilogu te nakon razgibavanja sami napravite loptu (ukoliko je nemate) i bacajte loptu sa dvije ruke visoko u zrak i uhvatite je.

Provodite što više vremena na svježem zraku, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima, u prilogu se nalazi jedna zanimljiva vježba fine motorike i jezičnog razumijevanja "Kvačice", za učenike V.B. i F.K. Zahvaljujem na svim fotografijama i video materijalima. Na taj način dobivam i ja uvid u vaš rad kod kuće.

 

 


27.04.2020., ponedjeljak

Dragi učenici, skrbnici, roditelji!

Pred nama je početak novog tjedna nastave na daljinu. Budite i ovog tjedna tako marljivi i aktivni kao do sada. Sada smo već jako dobro uhodani i odlično nam ide!  Veselim se svakoj Vašoj fotografiji i videu, hvala Vam! heart

Evo što nas danas čeka:

1. SOCIJALIZACIJA: Igrati ćemo se na tepihu igračkama po odabiru

2. SKRB O SEBI: Pripremiti ćemo zdravu užinu

3. VJERONAUK: Pogledajte upute učiteljice Sanje Bratinšćak

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKLINE: Čitati ćemo priču i naučiti koje su opasnosti vezane uz visinu

*Danas Vam preporučam vježbu naše pedagoginje Jelene Lakuš pod nazivom Cik-cak škarama.

Uživajte u radu i dobro provedite ostatak dana, učiteljica Jasmina

 


24.04.2020., petak

Poštovani,

evo nas na kraju još jednog tjedna nastave na daljinu. Jako me vesele svi vaši video uradci i fotografije koje mi šaljete. Jako ste marljivi i vrijedni. Zaslužili ste lijep vikend. No, prije vikenda moramo još napraviti današnje zadatke. Evo što nas čeka:

0. i 1. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: prošećite sa djetetom i uživajte na svježem zraku!

2. i 3. RADNI ODGOJ: Vježbamo crtati krug

4. SKRB O SEBI: Samostalno pripremamo jednostavni napitak

Budući da smo jučer obilježili Noć knjige i odslušali Vrlo gladnu gusjenicu danas odslušajte Tri prijetelja u čamcu https://www.youtube.com/watch?v=lmCF4YeS8eA 

Uživajte kroz vikend i dobro se odmorite, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi učenici, s obzirom da se jučer obilježavala "Noć knjige", poslušajte priču Željke Horvat Vukelja: "Crvić" na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=L9zR6sZwxBs

Nakon toga pokušajte riješiti zadatak u prilogu pod nazivom "Crvić".


23.04.2020., četvrtak

Dobro jutro dragi moji,

stigli smo do četvrtka. Još malo i vikend je tu. Budite i danas dobri i marljivi.

Pred nama je danas:

0. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Ponoviti ćemo kretanje postrance

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Učimo o prijevoznim sredstvima, igramo memori na tabletu

3. i 4. RADNI ODGOJ: Samostalno crtamo krug

Upute za rad su u prilogu.

* Danas nakon večere odslušaj priču Vrlo gladna gusjenica koju ti povodom Noći knjige čita učiteljica Rahela. 

https://www.youtube.com/watch?v=5s2sRL8-Xvc&t=22s 

Uživajte na svježem zraku, učiteljica Jasmina


22.04.2020., srijeda

Dragi moji,

najprije Vas moram pohvaliti! Izuzetno ste marljivi, aktivni i pri tome jako uspješni. Nastavite tako dalje. heart

Dani nam brzo prolaze i već smo stigli do srijede. Danas je Dan planeta Zemlje. Izađite u šetnju barem pola sata. Uz pomoć odrasle osobe pročitajte socijalnu priču o planeti Zemlja. (U Privitku)

Danas je pred nama: 

0. SKRB O SEBI: Ponoviti ćemo namirnice od kojih smo napravili užinu -sendvič

1. i 2. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Naučiti ćemo što je to željeznička postaja

3. TJELESNA I ZDRVASTVENA KULTURA: izađite u šetnju, uzmite sa sobom uže ili pronađite granu i zaigrajte igru "povuci - potegni"

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Naučiti ćemo gibanje postrance

Budite dobro, učiteljica Jasmina


21.04.2020., utorak

Dragi moji,

jučer smo se dobro zagrijali pa danas možemo nastaviti s radom.

Pred nama je:

0. SOCIJALIZACIJA: Igramo igru "Pekara"

1. SKRB O SEBI: Pripremamo jednostavni međuobrok- sendvič

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Učimo prometna sredstva

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: prilikom šetnje u trajanju od najmanje 30 min. pronađite granu i izvodite vježbe :

1. podizanje na prste, grana visoko gore i spuštanje na pete, spuštanje ruku

2. zasuk u lijevu i desnu stranu, ruke ispružene ispred tijela sa granom

3. dotaknite prste na stopalima sa granom (koljena ispružena), podignite granu visoko gore i izravnajte se

4. duboki čučanj na puna stopala, ruke ispružene ispred tijela sa granom u rukama

 

Također, danas igramo igru Kako složiti pribor za jelo koju je pripremila naša pedagoginja Jelena Lakuš. Upute za rad poslane su u prilogu.

Uživajte u lijepom danu, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnja vježba vizualne percepcije koju možete pokušati kod kuće napraviti s učenicima F.K. i V.B. Slika je preuzeta s Pinterest stranice. Osim toga, bilo bi mi drago da napravite vježbe puhanja. Izaberite jednu od vježbi s ovih poveznica:

  https://youtu.be/cPEBfiTG9wg 

https://youtu.be/9_OtSQ1FKwM 

https://youtu.be/m5qwelolm-4 

te se snimite kako je izvodite s djetetom. Zahvaljujem na svim povratnim informacijama, nastavite samo tako. Lp


20.04.2020., ponedjeljak

Dragi moji heart

prekrasan vikend je iza nas. Nadam se da ste uživali vani, puno se igrali, šetali, pomagali jedni drugima i možda posadili nešto u povrtnjaku. Baterije su nam opet pune pa možemo veselo na novi tjedan nastave na daljinu.

Ovaj tjedan radimo prema uobičajenom rasporedu popodnevne smjene.

Danas je pred nama: 

0. i 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Ponavljamo prometna sredstva i učimo o autobusnoj postaji

2. VJERONAUK: Pogledajte upute učiteljice Sanje Bratinšćak. Upute su u prilogu.

3. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): Učimo novu brojalicu koja se zove Ide bubamara 

4. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Tražimo bubamaru u svom vrtu i crtamo je na list papira . Sretnosmiley

Puno mislim na Vas, nedostajete mi, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadatak za učenicu A.H. nalaze se u prilogu.


17.04.2020., petak

Dragi učenici, roditelji i skrbnici!

Evo nas na kraju još jednog tjedna nastave na daljinu. Bili ste izuzetno marljivi i uspješni. Nakon današnjih aktivnosti brzo na zaslušeni vikend i odmor!

Danas nas čeka: 

1.RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Pokazivati i imenovati ćemo boje, miješati tempere i naslikati luk

2. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): Ponoviti ćemo brojalicu Eci, peci, pec

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: slalom (lijevo - desno) trčimo između oznaka koje samostalno postavljamo na tlu (grančice,majica i sl.).

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Upoznati ćemo povrće u povrtnjaku

U prilogu su upute za rad.

Ugodan Vam i miran vikend želim, učiteljica Jasmina!

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi učenici i roditelji, u prilogu se nalazi današnji zadatak za učenike V.B. i F.K. Pokušajte odraditi, a ponovno Vas molim da dojmove javite učiteljici Jasmini. Zanima me kako će se učenici snaći u ovom zadatku. Ne trebate kopirati vježbu da ne trošite boju:) Hvala!


16.04.2020., četvrtak

Dobro jutro!

U prilogu Vam šaljem upute za rad za 16.04.2020., četvrtak.

Danas je pred nama:

1. SKRB O SEBI: Imenovati ćemo i slagati odjeću

2. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: šetnja i trčanje : nakon hodanja nekoliko metara potrčite, pa opet hodajte..neka aktivnost potraje najmanje 30 min

3. i 4. RADNI ODGOJ: Oblikovati ćemo domaći plastelin

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Razgibati ćemo se a zatim uživati u igri na svježem zraku

Ugodan dan želim, učiteljica Jasmina


15.04.2020., srijeda

Dobro Vam jutro!

U prilogu Vam šaljem upute za rad za 15.04.2020., srijedu. Budite marljivi kao i svakoga dana. 

Danas je pred nama: 

1. i 2. KOMUNIKACIJA: Ponavljamo priču o Neri i Ani

3. SKRB O SEBI: Ponavljamo naručivanje obroka u restoranu

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA : VJEŽBE : Hodanje na prstima, na petama, vanjskom rubu stopala, natraške, bočno, duboki čučanj i nakon čučnja skočimo visoko u zrak.

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Provlačimo se, trčimo i hodamo u krug s promjenom smjera kretanja

Uživajte u ostatku dana, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Današnji zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilogu. Također napravite vježbe koje se nalazi na linku: ukoliko imate slamčicu https://www.youtube.com/watch?v=kf1fep360SA&feature=youtu.be, a ukoliko nemate https://www.youtube.com/watch?v=jsd-Bxzlnrg&feature=youtu.be. Lijep pozdrav!


14.04.2020., utorak

Poštovani,

kratki praznici su iza nas. Nastavljamo novi tjedan škole na daljinu. Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove školske uspjehe. Ovaj tjedan radimo prema uobičajenom rasporedu jutarnje smjene. 

Danas je pred nama:

1. i 2. RADNI ODGOJ: Razvrstavati ćemo predmete prema osnovnim karakteristikama

3. i 4. KOMUNIKACIJA: Slušati ćemo priču o Neri i Ani

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA : prošetajte 30 min u prirodi (šuma, polje i sl.). Pronađite grančice, postavite ih na tlo i izvodite sunožne skokove preko njih.

Ugodan dan želim, Jasmina Bregović Furdi

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Učenici V.B. i F.K. danas poslušajte priču "Velika buka" na ovoj poveznici https://youtu.be/kqiFAFK01AU

Nakon toga ponovimo najvažnije iz priče klikom još na ovu poveznicu https://youtu.be/FTotBF3MqJI


08.04.2020., srijeda

Dragi moji učenici, poštovani roditelji i skrbnici!

Dani nam brzo prolaze pa smo već stigli do posljednjeg dana pred kratki odmor učenika. Želim Vam svima zahvaliti na dobroj suradnji, komunikaciji, trudu, radu i odrađenim zadacima. Hvala Vam na svakoj fotografiji, na svakom videu. Krasno smo se družili u ovom virtualnom svijetu no ja se ipak nadam da ćemo se što prije ponovno vidjeti i u školskim klupama. Dobro se odmorite tijekom ovih kratkih praznika. Uživajte na suncu i svježem zraku, igrajte se,zabavljate se i nemojte zaboraviti čuvati sebe i svoje zdravlje. Uživajte u tradicionalnim gastronomskim užicima i njegujte Uskršnje običaje.

Blagoslovljen i miran Uskrs Vama i Vašim najmilijima!

 

Ipak, danas još moramo malo raditi pa je pred nama:

0. SKRB O SEBI: Ponoviti ćemo okuse slano i slatko, riješiti PowerPoint kviz

1. i 2. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Ponoviti ćemo proljeće i Uskrs, odigrati kratki memori i riješiti radni lisitić

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA : Slijedite upute učiteljce Ivane Tkalec

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Ponoviti ćemo provlačenje, hodanje i trčanje u krug uz promjenu smjera

U privitku Vam šaljem upute za rad za 08.04.2020., srijedu. 

 

Puno mislim na Vas, učiteljica Jasmina


07.04.2020., utorak

Poštovani,

pretpostavljam da ste na našoj početnoj stranici primijetili Upitnik za roditelje. Molim Vas da odvojite nekoliko trenutaka te ispunite ovaj upitnik kako bi mi dobili povratnu informaciju o kvaliteti nastave na daljinu te u skladu s tim prilagodili i poboljšali naš rad. Hvala.

U privitku Vam šaljem upute za rad za 07.04.2020., utorak.

Danas je pred nama: 

0. SOCIJALIZACIJA: Slagati ćemo slagalicu

1. SKRB O SEBI: Ponavljamo percepciju okusa slano/slatko

2. i 3. KOMUNIKACIJA: Ponavljamo priču Tri praščića

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: vježbe u prilogu

 

Uživajte na svježem zraku, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj-učenici F.K. i V.B)

U prilogu se nalazi današnji zadatak za učenike F.K. i V.B. Molim dojmove i rezultate zadatka poslati učiteljici Jasmini u obliku slike ili videa. Učiteljica će to proslijediti meni. Hvala na suradnji i sretan Uskrs svima!


06.04.2020., ponedjeljak

Poštovani,

pred nama je novi tjedan, tjedan ponavljanja. Nastava na daljinu će se odvijati prema uobičajenom rasporedu popodnevne smjene. Ovo je također Veliki tjedan, pa Vas podsjećam da će učenici biti od 09.04.-13.04.2020. na zasluženom odmoru. Isto tako, u tom periodu, ukoliko će biti potrebe možete me kontaktirati telefonski ili Viberom. U prilogu Vam šaljem upute za rad za 06.04.2020., ponedjeljak. Danas je pred nama:

0. i 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: Ponavljati ćemo elemente kuhinje i spavaće sobe i to zabilježiti kamerom :)

2. VJERONAUK: pogledajte kratki animirani film o Isusovoj muci i smrti https://www.youtube.com/watch?v=EmxkjZBcJHQ

3. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): Slikamo temperama, miješamo boje

4. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): Ponavljamo brojalicu, uživamo u glazbi

Uživajte u sunčanom i toplom danu, učiteljica Jasmina

Logopedske vježbe (Nemanja Vukotić) - Današnji zadatak za učenicu A.H. nalazi se u prilozima. Odradite zadatak s djetetom kroz igru i komuncirajte što više jer će ono na taj način najbolje učiti.


03.04.2020., petak

Poštovani,

još malo i opet je jedan tjedan nastave na daljinu iza nas. U ovom ste tjednu bili izuzetno marljivi, aktivni i uspješni. Ostanite tako dobri i dalje.

U prilogu Vam šaljem detaljnije upute za rad, za 03.04.2020., petak. 

Danas je pred nama: 

1. RAZVOJ KREATIVNOSTI (LIKOVNE): izmiješati ćemo narančastu boju, otisnuti tulipane uz pomoć plastične žlice

2. RAZVOJ KREATIVNOSTI (GLAZBENE): naučiti ćemo brojalicu Eci, peci, pec, pa uz nju pokazivati na članove u igri

3. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: vježbe u prilogu

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE: razgovarati ćemo o Uskrsu i bojati pisanice

Ugodan i miran vikend, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnja vježba slušne pažnje i jezičnog razumijevanja za učenike F.K. i V.B. Posebno s učenikom F.K. molim svakodnevno vježbati puhanje.

 

 


02.04.2020., četvrtak

Dragi moji, 

danas je Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Obilježite ga na način da obučete plave majice.

U prilogu Vam šaljem upute za rad, za 02.04.2020, četvrtak.

Danas imamo:

1. SKRB O SEBI: pa ćemo ponoviti kako se uredno slaže majica a naučiti ćemo kako se uredno slažu hlače

2. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: vježbe u prilogu

3. I 4. RADNI ODGOJ: modelirati ćemo i oblikovati domaći plastelin

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: trčati ćemo u krug i na dogovoreni znak promjeniti smjer, za nagradu slijedi igra badnimton s balonom

Uživajte na svježem zraku, učiteljica Jasmina 

Logopedske vježbe (Nemanja Vukotić) - U prilogu su zadaci za učenicu A.H. Napravite kroz igru barem 5 vježbi od ovih opisanih u zadacima. Prije zadataka odradite još jednu vježbu s linka: 

vježbu puhanja  https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be

 


01.04.2020., srijeda

Dragi roditelji,

stigao nam je mjesec travanj. 1. april je dan za šale i zezanciju. Ne zaboravite nekoga zeznuti. Dopustite djeci da i ona Vas malo zezaju.

U prilogu Vam šaljem upute za rad za 01.04.2020., srijedu.

Danas imamo: 

1. I 2. KOMUNIKACIJA: imenovati ćemo prijevozna sredstva te obojati ona koja imate u vlastitom dvorištu

3. SKRB O SEBI: imenovati ćemo odjeću i vježbati kako uredno složiti majicu 

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Slijedite upute učiteljice I.T.

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: Trčati ćemo u krug s promjenom smjera na nalog a na kraju se zabaviti igranjem badmintona s balonom.

Uživajte u aktivnostima, učiteljica Jasmina 

 


31.03.2020., utorak

Dragi moji!

Pozdravljamo se s mjesecom ožujkom! Do sada ste bili jako marljivi i vrijedni! Nadam se da ćemo se i dalje tako lijepo virtualno družiti.

Danas je pred nama:

1. i 2. sat RADNI ODGOJ: na kojem ćemo napraviti prigodni ukras za vrata kako bi u ljepšem okruženju dočekali Uskrs

3. i 4. sat KOMUNIKACIJA: ponoviti ćemo geometrijske likove uz rješavanje kviza u prilogu dolje 

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA: u prilogu šaljem vježbe koje se izvode na mekanoj podlozi.

Mislim na vas, učiteljica Jasmina

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Pokušajte osmisliti kod kuće aktivnosti za vježbu fine motorike po uzoru na ove slike u prilogu. Potreban Vam je materijal koji uglavnom svi imamo kod kuće. Slike su preuzete s Pinteresta.


30.03.2020., ponedjeljak

Dragi roditelji,

novi tjedan nastave na daljinu je pred nama. U prilogu Vam šaljem upute za rad za dan 30.03.2020., ponedjeljak. Nadam se tako dobroj suradnji kao što smo imali do sada. 

Danas je pred nama :

1. SOCIJALIZACIJA : Igrati ćemo se i poticati zajedničku igru

2. SKRB O SEBI: Naučiti ćemo kako se pristojno ponaša u restoranu

3. VJERONAUK: Pogledajte prezentaciju u prilogu. Na slici pokažite križ. Nacrtajte ili izradite križ.

4. I 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE : Ponoviti ćemo geometrijski oblik kvadrat, pokazati i imenovati geometrijske oblike, riješiti radni listić i zalijepiti ga u bilježnicu

Uživajte u igri i aktivnostima, učiteljica Jasmina 


27.03.2020., petak

Poštovani!

U privitku Vam šaljem upute za rad za 27.03.2020., petak.

Danas nam je na rasporedu:

0. i 1. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - vježbe u prilogu

2. i 3. RADNI ODGOJ (modelirati ćemo slanim tijestom te oblikovati ukrase za nadolazeći blagdan Uskrs)

4. SKRB O SEBI (ponoviti ćemo okuse slano i slatko, te razvrstavati namirnice na slane i slatke)

Zahvaljujem Vam na izuzetno dobroj suradnji!

Ugodan i miran vikend, Jasmina Bregović Furdi

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi roditelji/udomitelji, učenici F.K. i V.B. poslušajte priču "Medvjedić majstor", koja se nalazi na poveznici  https://youtu.be/loWKhKj4SyY


26.03.2020., četvrtak

Poštovani,

u privitku Vam šaljem upute za rad za 26.03.2020., četvrtak. Danas nam je na rasporedu:

0. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA (gdje ćemo napraviti poligon za provlačenje)

1. i 2. KOMUNIKACIJA (na kojem ćemo ponoviti kvalitativna obilježja predmeta)

3. i 4.  RADNI ODGOJ (gdje ćemo oblikovati plastelin prema predlošku)

Hvala Vam na svakoj fotografiji i video uratku. 

Uživajte u aktivnostima, Jasmina Bregović Furdi 


25.03.2020., srijeda

Dragi moji!

U privitku Vam šaljem upute za rad za 25.03.2020., srijedu.

Danas ćemo na satu:

0. SKRBI O SEBI (naučiti nešto o pravilnom pranju ruku)

1. i 2. UPOZNAVANJA ŠKOLE I UŽE OKOLINE ( naučiti nešto o kuhinji i elementima kuhinje),  a na satu

3. TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE (ćemo pokušati promjeniti smjer kretanja na nalog)

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA (I.T.)

Uživajte u toploj kavi u ovo bijelo jutro! Čuvajte se puno!

Jasmina Bregović Furdi

TZK - vježbe u prilogu

 


24.03.2020., utorak

Poštovani roditelji!

U privitku Vam šaljem upute za rad za dan 24.03.2020., utorak.

Danas imamo:

0. SOCIJALIZACIJA (gdje će učenici odabrati dvije najdraže slagalice te ih samostalno složiti)

1. SKRBI O SEBI (na kojem ćete istraživati okuse slano i slatko)

2. i 3. KOMUNIKACIJA (na kojem će učenici razlikovati kvalitativna obilježja predmeta)

4. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA (I.T.)

Ostanite i dalje tako ažurni u radu sa zadacima. Veseli me svaka vaša fotografija i video.

Puno mislim na Vas, učiteljica Jasmina

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi učenici, roditelji/udomitelji stavljam poveznicu na vježbe puhanja za učenike V.B. i F.K. koje možete pokušati odraditi kod kuće.

https://youtu.be/cPEBfiTG9wg 


23.03.2020., ponedjeljak

Dragi moji,

prvi je tjedan nastave na daljinu iza nas. Svi zajedno bili ste zaista odlični. Nadam se da ćemo i dalje tako dobro surađivati. Ovaj tjedan radimo raspored posljepodne. U prilogu Vam šaljem upute za rad za dan 23.03.2020., ponedjeljak.

Danas je pred nama:

0. i 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE (gdje će učenici naučiti pokazati ili/i imenovati neke elemente koje nalazimo u kuhinji) 

2. VJERONAUK

3. i 4. RAZVOJ KREATIVNOSTI (uz koju će učenici prošetati vani, potražiti šareno cvijeće te neke od cvijetova i nacrtati, uz to ćete danas uživati u pjesmama Leptiriću šarenčiću i Kišobran za dvoje)

 Puno mislim na vas, učiteljica Jasmina

VJERONAUK - U prilogu Vam šaljem sliku Posljednje večere. Pokažite Isusa i kruh koji je Isus dao svojim prijateljima. Poslušajte pjesmu Isuse volim te.                       https://www.youtube.com/results?search_query=isuse+volim+te

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - LIjep pozdrav roditeljima/skrbnicima i učenicima! U prilogu dolje nalaze se dokumenti i upute za rad za učenicu A.H., a na linku možete pronaći i zanimljive vježbe puhanja za koju je dovoljno odvojiti 5-10 minuta vremena:

VJEŽBA PUHANJA 1 https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be

VJEŽBA PUHANJA 2 https://www.youtube.com/watch?v=9_OtSQ1FKwM&feature=youtu.be


20.03.2020., petak

Poštovani roditelji!

U privitku Vam šaljem upute za rad za dan 20.03.2020., petak. 

Danas su pred nama satovi:

1. i 2. RAZVOJA KREATIVNOSTI (ponoviti ćemo boje boje znamo, uočavati i naučiti nove)

3. TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE (I.T.)

4. i 5. UPOZNAVANJA ŠKOLE I UŽE OKOLINE (izraditi ćemo ukras za dnevni boravak od proljetnica)

Uživajte u aktivnostima!

Hvala Vam što marljivo brinete i pomažete djeci kod ispunjavanja zadataka i aktivnosti. 

Pred Vama je zasluženi vikend, odmorite se!

Srdačno, Jasmina Bregović Furdi

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - LIjep pozdrav roditeljima/skrbnicima i učenicima! U prilozima dolje nalaze se dokumenti i upute za rad učenicu A.H., a na linku možete pronaći i zanimljivu vježbu puhanja za koju je dovoljno odvojiti 5 minuta vremena: 

https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be 


19.03.2020., četvrtak

Poštovani roditelji!

U privitku Vam šaljem upute za rad za dan 19.03.2020., četvrtak. 

Danas nam je na redu

1. SKRB O SEBI (imati ćemo puno posla - morati ćemo očistiti sav nered iza pripremanja domaćeg plastelina i igre njime)

2. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA (I.T.)

3. i 4. RADNI ODGOJ (zabavljati ćemo se izradom domaćeg plastelina kojeg ćemo kasnije oblikovati prema predlošku)

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA ( provlačiti ćemo se kroz razne improvizirane prepreke)

Uistinu me veseli svaki Vaš video i fotografija izvršene aktivnosti. Svaka Vam čast.

Samo tako naprijed, Jasmina Bregović Furdi.


18.03.2020., srijeda

Poštovani roditelji,

u privitku Vam šaljem upute za rad za 18.03.2020., srijedu.

Pred nama je danas:

1. i 2. KOMUNIKACIJA (naučiti ćemo pokazati i/ili imneovati proljetnice, te jednu i samostalno naslikati) 

3. SKRB O SEBI (pobrinuti ćemo se o nederu nakon rada, pa ćemo što samostalnije pospremiti radni prostor, očistiti stol te oprati ruke)

4. i 5. TJELESNA I ZDRVSTVENA KULTURA (danas ćemo se provlačiti kroz improvizirani tunel)

Pohvaljujem Vaš dosadašnji rad i trud. Ponosna sam na Vas! Nastavite tako!

Igrajte se i uživajte u sunčanom danu!

S poštovanjem, Jasmina Bregović Furdi 


17.03.2020., utorak

Poštovani roditelji, 

u privitku Vam šaljem upute za rad za 17.03.2020., utorak. 

Danas je pred nama:

1. i 2. RADNI ODGOJ  (uz koje ćemo razvrstavati i što samostalnije rezati škarama)

 3. i 4. KOMUNIKACIJA  (gdje ćemo naučiti pokazivati i/ili imenovati neke dijelove spavaće sobe)

5. TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA  (I.T.)

Puno mislim na vas!

Vaša učiteljica, Jasmina Bregović Furdi


16.03.2020., ponedjeljak

Poštovani roditelji, dobrodošli!

U privitku Vam šaljem upute za rad za dan 16.03.2020., ponedjeljak. Kao što smo dogovorili telefonski, raditi ćemo po našem uobičajenom rasporedu. Ovaj tjedan smo prijepodne, stoga nam na red dolazi:

1. SOCIJALIZACIJA

2. SKRB O SEBI

3. VJERONAUK

4. i 5. UPOZNAVANJE ŠKOLE I UŽE OKOLINE

Budući da smo sutra trebali prisustvovati na predstavi kojoj je tema Tri prašćića, danas ćemo odraditi aktivnosti vezane uz ovu priču.

Pokušajte provoditi što više vremena s vašim djetetom, igrajte se, zabavljajte, grlite i slijedite njegove upute.

Čuvajte sebe i svoje zdravlje!

Srdačno, Jasmina Bregović Furdi

 

 

VJERONAUK  - u prilogu Vam šaljem sliku. Uz fizičku podršku učenik neka na slici pokaže Isusa i ukrasi Isusov pokrivač.
                          Srdačan pozdrav, Sanja Bratinšćak

 


 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju