preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

PETAK, 11.9.2020.

Dobro jutro svima! Na kraju smo radnog tjedna. Nadam se da ćete i današnje zadatke riješiti lakoćom kao što ste i jučerašnje, A SLJEDEĆI TJEDAN SE VIDIMO U ŠKOLI!

1. HRVATSKI JEZIK - Današnji zadatak nalazi se u privitku. Pročitajte tekst "U šumi", a zatim odgovorite na pitanja. Učenik M.G. ima isti tekst, ali u posebnom privitku! 

2. TJELESNI - Najprije napravite opće pripremne vježbe: https://www.youtube.com/watch?v=x8l1olRjiLY. Zatim prošećite do obližnjeg šumarka ili parka kao što su Maša i Šaro u tekstu iz hrvatskog jezika! Promatrajte drveće oko sebe. Događa li se već nešto s drvećem?

Po želji, možete odigrati i neku igru loptom!

3. LIKOVNA KULTURA - Današnji zadatak bit će ponoviti crte po toku i karakteru - pogledajte u privitku. Neka učenik svaku tu crtu najprije pokuša nacrtati na jednom papiru. Zatim uzmite drugi papir. Današnji zadatak nacrtati je drvo koristeći crte po toku i karakteru. 

Neke od primjere možete pogleda i ovdje, ali nemojte kopirati. Neka to bude vaš rad, i vaše drvo https://www.pinterest.com/dkalinicl/projekt-boje-oko-nas-udruga-zvono-i-etwinning-crte/?autologin=true.

4. MATEMATIKA - Listić za ponavljanje je u privitku.

5. TEHNIČKA KULTURA - Kako danas imate dovoljno zadataka, slobodno i odmorite. No, ovaj vikend napravite barem 45 minuta aktivnosti u kojima ćete sudjelovati u pomaganju prilikom čišćenja svoje sobe ili kuće, pranja posuđa, pospremanja stvari u kući ili dvorištu.

VAŽNO! U PRIVITKU POGLEDAJTE UPUTE KAKO SE PONAŠATI ZA VRIJEME ČEKANJA AUTOBUSA, I TIJEKOM VOŽNJE U AUTOBUSU.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA- Melita Horvat

Učenici A.B., M.G. i K.H., Tema: Prijevoz kombijem do škole- U ponedjeljak ćeš se ponovo voziti kombijem u svoju školu. Kako bi se pripremio/la za to prolistaj i prouči knjižicu pod nazivom ''Kombi prijevoz_covid'' koja se nalazi u privitku. Na sličicama prepoznaj pravila kojih ćeš se pridržavati u vrijeme prijevoza.


ČETVRTAK, 10.9.2020.

Dobro jutro! Iza nas je još jedan dan u kojem ste vrijedno rješavali svoje zadatke i ispunjavali dužnosti za školu! Slijede današnji zadaci!

1. PRIRODA I DRUŠTVO - U bilježnicu za prirodu i društvo učenici neka napišu naslov PRIJEVOZNA SREDSTVA, a zatim ispod neka nabroje nekoliko prijevoznih sredstava. Omiljeno prijevozno sredstvo mogu i nacrtati ukoliko žele! Zatim otvorite link i ponovite o prijevoznim sredstvima stvari koje ste učili prošle godine: https://wordwall.net/resource/529117/hrvatski-jezik/prijevozna-sredstva.

2. TEHNIČKA KULTURA - Današnji dan provedite s učenikom barem 30 minuta u kojima će on/ona sudjelovati u pomaganju prilikom čišćenja, pranja, pospremanja stvari u kući ili dvorištu. 

3. HRVATSKI JEZIK - Današnji zadatak hrvatskog jezika bit će povezan sa satom razrednika. U svoju bilježnicu učenik će napisati naslov MOJE DUŽNOSTI i nabrojiti ih barem pet koristeći riječi ili rečenice!

Na kraju zadatka neka učenik pročita još jednom - PRAVA DJECE, i u bilježnici kada napiše - MOJE DUŽNOSTI.

4. SAT RAZREDNIKA - Preuzmite u privitku dokument pod nazivom Prava i dužnosti djeteta. Pročitajte zajedno koja su to prava djeteta i raspravite o njima. No, valja razmisliti i koje su njegove dužnosti kao djeteta (učenika). Neka napiše neke od svojih dužnosti (obaveza) u bilježnicu za  hrvatski jezik kako i piše u zadatku!

5. MATEMATIKA - Listić za ponavljanje nalazi se u privitku.


SRIJEDA, 9.9.2020.

Dobro jutro! Nadam se da ste se naspavali, i da ste spremni za nove radne pobjede. Moram vas pohvaliti kako ste jučer bili jako vrijedni.

1. TJELESNI - Najprije odradite opće pripremne vježbe koje možete pratiti ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=x8l1olRjiLY. Zatim iskoristite lijepo vrijeme tako što ćete prošetati do dječjeg parka i uživati na omiljenim igračkama. Ukoliko vam dječji park nije blizu možete samo prošetati ili voziti bicikl. Provedite vani uz igru barem 30 minuta.

2. PRIRODA I DRUŠTVO - Uz ovu spajalicu ponovit ćemo još malo o tome kakvo je ljeto i što nam ono sve donosi: https://wordwall.net/hr/resource/502090/ljeto. Spajalicu slobodno riješite i više puta!

3. MATEMATIKA - Slijedi ponavljanje već naučenog, dokument sa zadacima preuzmite u privitku!

4. GLAZBENA KULTURA - Nakon što ste se umorili od igre i rješavanja zadataka, odmorit ćete uz ponavljanje pjesmica koje već dobro znate: https://www.youtube.com/watch?v=nZTJ5A_Yb3M

5. HRVATSKI JEZIK - Dokument sa zadatkom je u privitku. Opišite sličice usmeno, izmislite priči naslov, a zatim zapišite naslov i rečenice. Budite kreativni, slobodno nekako imenujete dječaka i psa.


UTORAK, 8.9.2020.

Dobro jutro roditeljima i učenicima!

Nadam se da ste se snašli prvog dana online nastave i da ste uspjeli riješiti sve zadatke. Danas idemo dalje!

1. HRVATSKI JEZIK - U privitku se nalazi dokument. Učenici D.M., I.F., A.B., L.J., K.H. neka pročitaju rečenice u oblacima. Zadatak za učenika M.G. je pročitati slogove i ponoviti već naučena slova kroz igru: https://wordwall.net/hr/resource/1452264/barbarina-slova.

2. PRIRODA i DRUŠTVO - Najprije pomoću Čudnovatog kotača učenici mogu ponoviti o ljetu tako da usmeno dopunjavaju rečenice https://wordwall.net/hr/resource/2547079/priroda-i-dru%c5%a1tvo/ljeto. Zatim pogledajte u privitku dokument po nazivom PRIRODA i riješite ga prema uputama u bilježnicu za prirodu i društvo.

3. MATEMATIKA - Dokument sa zadacima za ponavljanje nalazi se u privitku. Provjerite koji su zadacima za Vas prema inicijalima! Zadatke je potrebno prepisati i riješiti u bilježnicu za matematiku.

4. INFORMATIČKA PISMENOST - Molim vas da u svoje bilježnice nacrtate što sve želite raditi na satima informatičke pismenosti!! Nastavni listić je u prilogu.

5. PERP (za sve učenike) - Kroz igru ponovite sva naučena velika i mala tiskana slova u trećem razredu: https://wordwall.net/hr/resource/801441/nau%C4%8Dena-slova. Za svako slovo izmislite jedno ime (npr. A kao Ana).

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA- Melita Horvat

Učenice A.B. i I.F.- Tema: ''Moje ljeto''- zadatak je da na jedan list papira nacrtaš svoju glavu/lice i obojaš. Na drugi list papira nacrtaj velike sunčane naočale i na stakla nacrtaj sve ono u čemu si uživala ovog ljeta (da li si posjetila posebno mjesto, da li si nešto fino pojela, upoznala nekog novog...). Kada to nacrtaš izreži naočale iz papira i zalijepi ih na nacrtano lice na drugom papiru. U privitku je slika kako bi to trebalo izgledati, pod nazivom ''Sunčane naočale''. Također je u privitku i nacrt za lice i naočale pod nazivom ''Moje ljeto-sunčane naočale''. Veselim se vidjeti vaše radove sljedeći tjedan uživo!

 


PONEDJELJAK, 7.9.2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici, pozdravljam vas na početku još jedne školske godine!

Na ovoj stranici ćete naći zadatke za rad kod kuće. Zadaci su zadani prema rasporedu sati svakog dana.

Ukoliko možete, isprintajte nastavne listiće, ukoliko niste u mogućnosti, neka ih učenici prepisuju u bilježnice iz određenog predmeta.

Očekujem da ćete svojoj djeci pomoći u snalaženju u zadacima.

Kad se ponovo vidimo, pregledat ću vaše bilježnice da vidim što ste radili.

Budite dobri, slušajte roditelje i  čuvajte se!

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, slobodno me nazovite ili se obratite u viber grupi.

Razrednik: Nemanja Vukotić

 

 

1. i 2. VJERONAUK - Dragi moji učenici radujem se našem druženju i ove školske godine. Vaš današnji zadatak je poslušati pjesmu koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=7reUFPAipvw. Nakon toga izaberite bilježnicu za vjeronauk i napišite naslov: " S Isusom u novu školsku godinu." Ispod naslova nacrtajte Isusa i sebe. 

3. PERP (za sve učenike) - Ponovite sva velika tiskana pomoću zanimljivog kotača https://wordwall.net/hr/resource/1452264/barbarina-slova . Za svako slovo koje se pojavi izmisli jednu riječ ili rečenicu koja počinje tim slovom.

4. LIKOVNA KULTURA - Odaberi likovni pribor po želji - olovku i bojice ili flomastere.Nacrtaj što ti se zanimljivo dogodilo tijekom ljetnih praznika. Izaberi samo jedan događaj. Po želji, svojem likovnom djelu daj naslov! 

5. HRVATSKI JEZIK -  Otvori svoju bilježnicu za hrvatski jezik. Napiši naslov MOJI LJETNI PRAZNICI. U barem pet rečenica napiši kako si ti proveo/provela ljetne praznike. 

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA- Melita Horvat

Učenici: M.G., K.H., L.J.- Dragi moji, družimo se i ove godine. Prvi tjedan na daljinu, drugi tjedan se vidimo uživo pod maskama. :) Do tada me zanima kako ste proveli ljetne praznike.

Tema: ''Moje ljeto''- zadatak je da na jedan list papira nacrtaš svoju glavu/lice i obojaš. Na drugi list papira nacrtaj velike sunčane naočale i na stakla nacrtaj sve ono u čemu si uživao ovog ljeta (da li si posjetio posebno mjesto, da li si nešto fino pojeo, upoznao nekog novog...). Kada to nacrtaš izreži naočale iz papira i zalijepi ih na nacrtano lice na drugom papiru. U privitku je slika kako bi to trebalo izgledati, pod nazivom ''Sunčane naočale''. Također je u privitku i nacrt za lice i naočale pod nazivom ''Moje ljeto-sunčane naočale''. Veselim se vidjeti vaše radove sljedeći tjedan uživo!


E-DNEVNIK

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
18.09.2020. 12:04
INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati
Postovani, U srijedu, 23. rujna 2020. izmedju 16:00 i 18:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi CARNET cvorista u Varazdinu doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju ... The post INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati appeared first on CARNET .

16.09.2020. 12:05
CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju