preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 

Poštovani roditelji, dragi moji učenici!

 

Nalazimo se na početku nove školske godine. Nadam se da ste se lijepo odmorili te se radujem što ćemo zajedno zakoračiti u nove pobjede.

Već sam Vas obavijestila o početku nastavne godine i njenim specifičnostima. Nastava je organizirana prema uputama Ministarstva odgoja i obrazovanja u skladu s poštivanjem mjera prevencije bolesti Covid-19. Učenici će jedan tjedan biti uključeni u online nastavu te ćete u tom periodu na ovoj stranici moći preuzimati materijale za vježbanje i ponavljanje nastavnog sadržaja kod kuće, dok ćemo drugi tjedan nastavu imati u školi, u jutarnjoj smjeni u trajanju od 7.30 do 11.05 sati. U prijevozu, na ulazu u školu i u školi svakodnevno će se provoditi adekvatne mjere higijensko-epidemiološke zaštite. Čuvajmo sebe i svoje zdravlje!

Kao i do sada, ostat ćemo u kontaktu putem maila, vibera i telefonskih poziva. Pišite, zovite i pitajte imate li bilo kakvih pitanja.

 

Dragi moji vrijedni učenici, želim vam sretan početak nove školske godine te puno školskih i osobnih uspjeha i zadovoljstva! 

 

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat


18.9.2020., petak

Zadaci za učenika S.V.:

1. Glazbena kreativnost - Slušati roditelja kako izvodi brojalicu o prstima, ponoviti više puta, pokušati reproducirati samostalno uz pokazivanje na prstima.

2., 3. Radni odgoj - Imenovati palac, kažiprst, srednji prst, prstenjak i mali prst; izvesti jednostavne vježbe - gimnastiku prstima prema uputama s videozapisa: https://www.youtube.com/watch?v=0AvTr32UkUc&ab_channel=DubravkaKocanjer

4., 5. Upoznavanje škole i radne okoline - Pogledati se u ogledalo i imenovati pojedine dijelove tijela na sebi i na drugoj osobi (roditelju); na glavi imenovati i pokazati oči, nos, usta, zube, jezik, uši, kosu, čelo, obrve, trepavice, brkove, bradu, obraze. Na preložak iz privitka docrtati pojedine dijelove lica (oči, usta, nos).

 

Priloženi dokumenti:
Brojalica prsti.pdf
Glava.pdf


17.9.2020., četvrtak

Zadaci za učenika S.V.;

1. Skrb o sebi -  Tokom današnjeg dana izabrati i pojesti barem jedno voće; odrediti kakav miris ima, koje je boje, ima li ili nema koru, može li se guliti i rezati na kriške, kakvog je oblika i veličine, kakvog je okusa. 

2. Vjeronauk 

3., 4. Radni odgoj - Ponoviti sadržaj o školskom priboru rješavajući radni listić (imenovati školski pribor i za što nam služi te najprije zaokružiti sliku knjige na desnom predlošku pa onda potražiti istu sliku i zaokružiti je u gomili) i igrati kviz na poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/4331154.

5. Likovna kreativnost - Uz pomoć roditelja bojicom ili flomasterom nacrtati voće koje je učenik danas jeo, samostalno obojiti. 


16.9.2020., srijeda

Zadaci za učenika S.V.:

1. Skrb o sebi - Uz pomoć roditelja pripremiti jednostavni obrok: narezati kruh, namazati namaz.

2., 3. Komunikacija - Riješiti radni listić Pozdravljanje1 (Što misliš kako osobe na slikama pozdravljaju?).

4. Upoznavanje škole i radne okoline - Složiti puzzle na ovoj poveznici: https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=279ee21cac4e .

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Razgibati glavu, ruke i noge te uz podršku roditelja (u obliku pridržavanja za ruke) izvesti 15 trbušnjaka; brojiti prilikom izvođenja vježbi.

Priloženi dokumenti:
Pozdravljanje1.pdf


15.9.2020., utorak

Zadaci za učenika S.V. :

1. Srkb o sebi - Samostalno pripremiti hladni napitak: cedevitu ili sok od sirupa.

2. Komunikacija - Pogledati radni listić Pozdravljanje, imenovati što je na slikama, odrediti doba dana te kako se pozdravljamo u određeno doba dana; svakodnevno uvježbavati s roditeljima u primjereno vrijeme.

3. Glazbena kreativnost - Slušati brojalicu koju roditelj izvodi pa pokušati samostalno reproducirati uz vizualnu podršku iz privitka.

4., 5. Tjelesna i zdravstvena kultura (učiteljica Ivana Tkalec)

Priloženi dokumenti:
Pozdravljanje.pdf
Brojalica1.pdf


14.9.2020., ponedjeljak

Zadaci za učenika S.V. za nastavu na daljinu:

Na početku svakog nastavnog dana porazgovarati, odgovoriti na pitanje "Kako si?", potaknuti neka pita roditelja kako je on, odrediti kakvo je vani vrijeme i koji je danas dan. Pokazati učeniku zadatke/materijale koje će danas rješavati te mu dati mogućnost neka izabere što želi raditi nakon riješenih zadataka. Neka taj predmet (ili npr. slika aktivnosti) za vrijeme učenja ostane u vidokrugu učenika kako bi učenika motivirao na izvršavanje zadatka.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Razgibati glavu, ruke i noge (pokretima lijevo - desno, gore - dolje), izvesti 15 čučnjeva.

2. Komunikacija - Imenovati radnje sa sličica za vizualni raspored; roditelj može odvojiti sličice koje učenik ne prepoznaje pa mu još jednom pokazati i imenovati, čekati da ponovi te upariti s radnjom u izvornoj stvarnosti (demonstrirati).

3. Upoznavanje škole i radne okoline - Uz podršku roditelja pripremiti radni prostor za svakodnevno učenje: očistiti stol, ukloniti ometajuće predmete i druge podražaje (televizija, glazba, miris hrane i dr.), pripremiti školski pribor.

4., 5. Radni odgoj - Pripremiti materijale za rad: zalijepiti čičak na sličice za vizualni raspored, koristiti pincetni hvat (palac i kažiprst), pozicionirati čičak na sredinu sličice, složiti današnji vizualni raspored dnevnih aktivnosti.


11.9.2020., petak

1. Glazbena kreativnost - Uz pomoć roditelja i vizualnu podršku u privitku reproducirati brojalicu; pokazivati kažiprstom na osobe.

2., 3. Radni odgoj - Našiljiti olovke i bojice, pripremiti pernicu i školsku torbu za nastavu u školi.

4., 5. Upoznavanje škole i radne okoline - Prisjetiti se dana u tjednu, nabrojiti ih i odrediti koji je danas dan. Uz vizualnu podršku iz privitka odrediti kakvo je vani vrijeme te odabrati i odjenuti odjeću i obuću u skladu s vremenskim prilikama.

 

Želim Vam ugodan vikend, vidimo se u ponedjeljak u školi!

 

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

 

Priloženi dokumenti:
Brojalica.pdf
Vremenske prilike.pdf


10.9.2020., četvrtak

1. Skrb o sebi - Danas obilježavamo Hrvatski olimpijski dan; zadatak učenika je prošetati u prirodi te izvesti jednostavne vježbe razgibavanja (kao pomoć pri izvođenju vježbi može poslužiti video kojeg je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Ivane Tkalec priložila u utorak).

2. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak) -  Dragi moji učenici, radujem se našem druženju i ove školske godine. Vaš današnji zadatak je uz pomoć ukućana pogledati prezentaciju u prilogu. Nakon što ste pogledali prezentaciju poslušajte pjesmu " Isuse volim te na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=RE8_Z7lCtGc

3., 4. Radni odgoj - Pogledati u privitku materijale školske pedagoginje Melite Horvat o dijeljenju školskog pribora i prijevozu kombijem.

5. Likovna kreativnost - Nacrtati masku uz pomoć roditelja ili gledajući uzorak iz privitka; obojiti i ukrasiti po želji.


9.9.2020., srijeda

1. Skrb o sebi - Tijekom dana pomoći roditelju u obavljanju barem jednog kućanskog posla (usisavanje, brisanje prašine, zalijevanje cvijeća, pranje posuđa ili dr.)

2., 3. Komunikacija - Uz pomoć roditelja odgovoriti na opća pitanja o sebi:

Kako si? Kako se zoveš? Koliko imaš godina? Gdje živiš? S kim živiš? Kako se zovu tvoji mama, tata, brat, baka, djed, pas...? Kako se zove tvoja učiteljica? Kako se zovu tvoji prijatelji iz škole? Što voliš jesti? Što voliš piti? Što voliš raditi?

*Kad roditelj imenuje, neka učenik P.P. odgovori biranjem vizualnog odgovora tako da kažiprstom pokaže na odgovarajuću fotografiju/sliku.

4. Upoznavanje škole i radne okoline - Pogledati pravila ponašanja u prilogu "Školska pravila" - demonstrirati imenovana ponašanja.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Provesti barem 45 minuta u dvorištu, u šetnji prirodom, na svježem zraku.

Priloženi dokumenti:
Skolska pravila.pdf


8.9.2020, utorak

1. Skrb o sebi - Na verbalno vođenje roditelja, samostalno pospremiti krevet, umiti se i oprati zube, nanijeti dezodorans/kremu, odabrati što želiš danas odjenuti, samostalno se odjenuti i pospremiti odjeću, odabrati što želiš jesti, sudjelovati u pripremi doručka.

2. Komunikacija - Gledajući prošlogodišnje fotografije u bilježnici pokazati i imenovati prijatelje iz razreda, učiteljice i učitelje, vozača, gospođe iz pratnje u prijevozu i dr.

3. Likovna kreativnost - Bojicama ili flomasterima nacrtati svoje prijatelje iz razreda.

4., 5. Tjelesna i zdravstvena kultura -10-minutno svakodnevno vježbanje, idemo se podsjetiti i izvesti prikazane vježbe: https://www.youtube.com/watch?v=8M9gsu3lYHc.

6. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Jesi li pogledao i vježbao korona pozdrave? Reci, koji se  pozdrav tebi sviđa najviše?  Odluči se za jedan korona pozdrav. Vježbaj svoj korona pozdrav za prvi susret sa svojim prijateljima. Lijep pozdrav svimawink.

Priloženi dokumenti:
Korona pozdravi.pdf


7.9.2020., ponedjeljak

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Boravak u prirodi, šetnja ili vožnja bicikla/tricikla.

2. Komunikacija - Pogledati radni listić Razgovor o praznicima - uz pomoć slika odgovoriti na pitanje "Što si radio za vrijeme ljetnih praznika?" - zaokružiti, imenovati, prema želji docrtati aktivnost. 

3. Upoznavanje škole i radne okoline - Pogledati radni listić Škola.

4. Radni odgoj -  Što ti sve treba za školu? - pokazati, nabrojiti i odrediti za što nam služi pojedini školski pribor (škare - za rezanje, olovka - za pisanje itd.) te pripremiti školsku torbu i pribor za školu.

5. Radni odgoj - Na ovoj poveznici možete preuzeti i igrati igru memory: https://learningapps.org/13853093

6. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) - Dragi učenici, ja sam učiteljica Zita. Družit ćemo se ove školske godine i to me jako veseli smiley. Zbog korone ćemo se drugačije pozdravljati. Klikni na dokument KORONA POZDRAVI. Dobro pogledaj sličice. Vježbaj pozdrave sa sličica.


E-DNEVNIK

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
18.09.2020. 12:04
INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati
Postovani, U srijedu, 23. rujna 2020. izmedju 16:00 i 18:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi CARNET cvorista u Varazdinu doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju ... The post INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati appeared first on CARNET .

16.09.2020. 12:05
CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju