preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

PETAK 11.09.2020

Poštovani roditelji, udomitelji, učenici pozdravljam vas na početku novog radnog dana.

ZADACI

RADNI ODGOJ : Danas nam se satovima radnog odgoja pridružuje prof. Goran  Toth  pa se prisjetite kako izgleda računalo.

Što sve ima ? Monitor, tipkovnicu, kompjuterski miš. Nacrtajte monitor, tipkovnicu i kompjuterski miš. Zanima me da li vam se sviđala koja igra na računalu, možda  Sunčica na kojoj ima brojeva , slova ? Nacrtajte i to što vam se sviđalo kod rada na računalu.

RADNA KREATIVNOST- Još je uvijek godišnje doba ljeto. Ljeti smo se kupali u  moru, rijekama. More je plave boje. Vaš je zadatak da uzmete list  papira i otisnete dlan na njega. Dlan obojite   plavom temperom ili vodenom bojom. Nacrtajte i ribice. Očistite prostor u kojem ste radili.

UPOZNAVANJE ŠKOLE  I RADNE  OKOLINE : Sjetite se dana u tjednu, nabrojite ih i recite koji je danas dan u tjednu.

KOMUNIKACIJA  : Pokažite roditeljima , udomiteljima što ste napravili. Pohvalite se svojim radom. Neka taj razgovor bude pristojan  i uljudan.

SKRB O SEBI :  Vodite računa o čistoći odjeće i urednosti, zavežite tenisice.

RADNI ODGOJ : Pomozite roditeljima , udomiteljima u radu u kući. pitajte što im treba pomoći.

INFORMATIČKA PISMENOST - Molim vas da u svoje bilježnice nacrtate računalo kakvo bi htjeli imati ili ga već imate!! Nastavni listić je u prilogu.

 

U PONEDJELJAK SE VIDIMO NA NASTAVI U ŠKOLI.  DOLAZITE NA 10.50h   do 17.05. U ŠKOLI IMATE BORAVAK I NASTAVU. 

U školu donesite  bilježnice i predmete koje ste izradili. VESELIM SE SUSRETU S VAMA.

RODITELJI, UDOMITELJI  ZAHVALJUJEM SE NA SURADNJI. BEZ VAŠE POMOĆI NE BI SVE BILO OVAKO OSTVARIVO.

Lijepo vas pozdravlja 

 vaša učiteljica Irena.

 

 


ČETVRTAK 10.09.2020

Poštovani roditelji i udomitelji , te učenici pozdravljam vas na početku novog radnog dana.

ZADACI ZA DANAS

 RADNI ODGOJ: Nađi malu kutiju ili limenku.Zalijepi na nju papir, ukrasi je po želji i  sljedeći tjedan donesi u školu.

Prvo na kutiju ili limenku zalijepi papir, može biti od novina, kolaž, ukrasni papir, što imaš doma. Nakon toga na papir  možeš zalijepiti izrezane oblike kao što su cvijet, srce, auto ili što želiš. ako želiš možeš nacrtati na taj papir koji si zalijepio-la cvijet, sunce , oblak, srce, školu ... što želiš. Znači kutiju  ili limenku ukrašavaš po svojoj želji onim što imaš u svom domu.

 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE :Pogledaj kakvo je vrijeme danas i nacrtaj ga. Prisjeti se dana u tjednu i reci koji je danas dan u tjednu.

 

KOMUNIKACIJA : Razgovaraj sa svojim ukućanima, pitaj, nastoj da razgovor bude pristojan i uljudan. Pohvali se svojim radom.

Pozdravlja vas   vaša učiteljica  Irena.

TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA - 2 SATA -profesor  Santino Debelec-slijedi upute iz priloženog dokumenta

Priloženi dokumenti:
TZK-trcanje sa zadacima.docx


SRIJEDA 09.09.2020

Pozdravljam Vas na početku novog radnog dana.

Satove tjelesnog odgoja  održavat će Vam profesor Santino  Debelec.

On će vam dati  nastavne zadatke.

TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA- profesor Santino Debelec

Dragi učenici i roditelji želim vam dobrodošlicu i ove školske godine te puno uspjeha u radu.

Danas je lijepo vrijeme, idealno za šetnju pa se prikladno obucite i prošetajte barem pola sata. Udišite svježi zrak i relaksirajte se.

 Pozdravlja vas profesor Santino Debelec.

 

RADNA KREATIVNOST-Sjednite za stol, uzmite  drvene bojice i papir i nacrtajte knjige na polici ,prečke na ljestvama i svjećice na torti.

U prilogu šaljem sliku kako to izgleda.

SKRB O SEBI- Kad ustanete, umijte se, počešljajte, operite zube. Obucite se primjereno vremenskim prlikama. Doručkujte. Pitajte roditelje, udomitelje treba li im pomoć u kući i pomozite im.

RADNI ODGOJ- 2 SATA

Uzmite metlu ili usisivač, očistite  svoju sobu. Pospremite svoju odjeću, knjige, predmete na odgovarajuće mjesto.Obrišite prašinu po ormarima, stolu vlažnom krpom.

Do sutra Lijep pozdrav!

Vaša učiteljica Irena.

Priloženi dokumenti:
Nacrtaj policu s knjigama.docx


UTORAK- 08.09.2020

Danas nam je drugi nastavni dan . Nastavni zadaci slijede po područjima.

 

UŠIRO:Pogledajte svoju školsku torbu.Ošiljite olovke, uredite pernicu.Ako imate novu bilježnicu potpišite se i omotajte je  folijom ili papirom da se ne pokida.Isto tako i onu od prošle godine ako nastavljate pisati u nju. U nastavku prazne stranice samo označite školska godina 2020-21.

 

RADNA KREATIVNOST:Tijekom ljetnih praznika je sigurno bilo puno lijepih događaja. Sjetite se tih  događaja te nacrtajte u bilježnicu kako ste proveli ljetne praznike. Ako želite možete i napisati lijepe riječi koje vam padnu na pamet.

 

RADNI ODGOJ :Na papir nacrtajte što vam se najviše sviđalo na ljetnim praznicima. Nađite neku manju grančicu, drvo... i na nju koncem zavežite papir  na kojem ste nacrtali što vam se najviše sviđalo na ljetnim praznicima.Da vam bude lakše napravite manju rupicu na papiru i kroz tu rupicu provucite konac ili vunu, špagu ,ono što imate doma.

 

KOMUNIKACIJA :Razgovarajte sa svojim ukućanima, pitajte, pokažite svoje radne zadatke roditeljima, udomiteljima.Neka taj razgovor i ophođenje budu uljudni i pristojni.

Lijep pozdrav.

razrednica- Irena Živko

Satove vjeronauka održavat će vam  učiteljica Sanja Bratinšćak koja će vam i dati nastavne  zadatke.

 

VJERONAUK- Dragi moji učenici, radujem se našem druženju ove školske godine. Vaš današnji zadatak je uz pomoć ukućana pogledati prezentaciju u prilogu. Nakon što ste pogledali prezentaciju poslušajte pjesmu " Dajemo ti slavu" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=nJvmGLJ8Yok&list=RDnJvmGLJ8Yok&start_radio=1&t=3

Priloženi dokumenti:
Vjeronauk OOS 1.pptx


POŠTOVANI RODITELJI, UDOMITELJI, UČENICI

Počinje nova školska godina. Sve Vas lijepo pozdravljam.  Vjerujem da će biti zanimljiva, dinamična i zabavna.Nastava je organizirana prema naputcima ministarstva. Ovaj tjedan smo na on line nastavi na daljinu , od kuće, a sljedeći tjedan  u školi. Tako će se raspored nastave izmjenjivati do kraja polugodišta

Satovi u školi  bit će skraćeni a nosit će se maske i primjenjivati mjere  socijalne  distance  radi prevencije  od Korone.Epidemiološke mjere se provode  tijekom dolaska  učenika u školu i tijekom nastave.  Učenici trebaju nositi maske u kombiju i na hodniku škole, učitelji imaju maske i vizire  i u razredu..  Kad je nastava u školi   naš razred dolazi na 10.50 h i i ostaje do 17.05 h.

Imate boravak  ,a nakon toga nastavu.Pomoć roditelja , udomitelja u radu , posebno u nastavi na daljinu bit će jako potrebna. Roditelji, udomitelji, pitajte, predložite što vas zanima. Učenici  istražujte, trudite se, pitajte .

Veselim se radu s Vama. Želim  vam  puno uspjeha i osobnog zadovoljsta.

Vaša razrednica : Irena Živko

 PONEDJELJAK-07.09.2020.

1.SAT:SOCIJALIZACIJA

Sjetite se svojih prijatelja iz razreda. Nacrtajte ih. Nacrtajte stupove . Povežite te stupove i prijatelje iz razreda linijama. Nacrtajte ono što vam se na njima najviše sviđa. Čuvajte te crteže da ih možemo staviti na razredni pano.

2. SAT : UŠIRO

 Obucite se  u skladu s vremenskim prilikama.  Pri tome pogledajte  kakvo je vrijeme danas te promjene u prirodi. Je li hladnije ili toplije ? Pronađite 5 kamena  na koje možete crtati flomasterom.

3. SAT : RADNI ODGOJ

Na kamen nacrtajte  cvijet, sunce, srce ili ono što vam se najviše sviđa za svakog učenika. Taj kamen čuvajte. Donesite ga u školu i kao poklon poklonite učeniku kojem je namjenjen. Pričat ćemo o tome zašto ste baš to htjeli nacrtati prijateljima iz razreda i što vas to kod njih veseli.

4.SAT :SKRB O SEBI

Vodite račun o  svojem izgledu, izgledu odjeće. Neka bude čista i uredna. Pitajte majku, tetu, treba li im pomoć u kućanstvu  i pomozite im.

5. SAT:KOMUNIKACIJA

Razgovarajte s svojim ukućanima, pitajte, govorite. Pokažite što ste danas napravili. Pohvalite se.

 

Priloženi dokumenti:
O7.09.2020.docx


E-DNEVNIK

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
18.09.2020. 12:04
INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati
Postovani, U srijedu, 23. rujna 2020. izmedju 16:00 i 18:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi CARNET cvorista u Varazdinu doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju ... The post INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati appeared first on CARNET .

16.09.2020. 12:05
CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju