preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

UVODNA RIJEČ RAZREDNICE RODITELJIMA, UDOMITELJIMA I UČENICIMA

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

 

Ovo je naša virtualna učionica OOS 17 kreirana za potrebe nastave na daljinu.

Vjerujem da ćemo na ovaj, nešto drugačiji način, biti jednako tako uspješni u zajedničkom poticanju i razvijanju potencijala Vašeg djeteta kao što smo bili do sad.

________________________________________________________________________

Ova Vam učionica nudi nastavne materijale, aktivnosti osmišljene u skladu sa sposobnostima Vašeg djeteta.

U nastavku aktivnosti možete naći upute, odnosno prijedloge kako možete određenu aktivnost realizirati, slično načinu na koji ja radim s Vašim djetetom u školi.

Shvatite prijedloge i upute kao smjernice i podršku u lakšem načinu realiziranja nastave na daljinu. 

Znam da Vam je ovo potpuno nova situacija, stoga želim da se što češće prisjetite: 

Vi ste Vašem djetetu primarno roditelj/udomitelj,

stoga Vas potičem da i dalje njegujete tu primarnu ulogu. 

Nemojte osjećati pritisak oko načina realizacije zadataka i strogog držanja uputa, napominjem, upute su samo smjernice da Vama bude lakše i možete ih koristiti u onom opsegu u kojem se osjećate ugodno.  

Uvjerena sam, i iz dosadašnjih dijeljenih iskustava znam, da ih već odrađujete jako dobro. 

Ukoliko imate poteškoća u snalaženju u određenim materijalima ili razumijevanju uputa, osjetite se slobodnima dati povratnu informaciju, kako bismo ih za ubuduće mogli prilagoditi i realiziranje aktivnosti učiniti  jednostavnijim i uspješnijim.  

Do materijala u ovoj učionici možete doći na dva načina:

 • materijali se nalaze u prilogu označenim plavom bojom na dnu svakog nastavnog dana, na njih kliknete i otvori se listić 

ili

 • materijali  se nalaze odmah u nastavku opisa aktivnosti određenog odgojno-obrazovnog područja predviđene za taj dan, isto označeni plavom bojom i na njih kliknete. Mislim da će vam ovakav način biti lakši i pregledniji u otvaranju listića/zadataka.

Svakako mi povratno možete javiti što vam više odgovara. 

________________________________________________________________________

Molim Vas da posebnu pažnju obratite na dnevnu rutinu Vašeg djeteta.

Pritom mislim na aktivnosti svakodnevnog života - obavljanja osobne higijene, odijevanja, pospremanja sobe, sudjelovanja u pripremi obroka tijekom dana.

Sada je pravo vrijeme da navedeno sa svojim djetetom uvježbate, dodatno izbrusite, kako bi moglo što samostalnije obavljati navedene aktivnosti i kasnije u životu.  

Dobrobiti njegovanja aktivnosti svakodnevnog života:

 • svakodnevno ponavljanje aktivnosti i stvaranje rutine omogućuje Vašem djetetu predvidivost, sigurnost što je posebno važno u ovoj situaciji koja nas je zatekla
 • rutina omogućuje regulaciju neugodnih emocija djeteta i lakše nošenje s promjenama (a ovih ih je dana puno)
 • također, ove aktivnosti, pogotovo aktivnosti sudjelovanja u pripremi jednostavnog obroka, omogućuju nov način povezivanja Vas i Vašeg djeteta, a to im je u ovim trenucima jako važno, da budu s Vama  

U stvaranju rutine, može Vam pomoći vizualni raspored koji se nalazi u prilogu na dnu ovog okvira ili ga možete vidjeti odmah klikom na ovu poveznicu: Vizualni raspored s prijedlogom aktivnosti tijekom dana i uputama za roditelje i udomitelje - Emina Branisa.docx.

Također, predlažem da pogledate i prilažem još jedan vizualni raspored kolegice socijalne pedagoginje, te možete birati koji od ovih rasporeda vam više odgovara. Raspored se također nalazi u prilogu na dnu ovog okvira ili ga možete vidjeti odmah klikom na ovu poveznicu: RASPORED AKTIVNOSTI TIJEKOM DANA.pdf 

_______________________________________________________________________

Molim Vas da SVE materijale čuvate do povratka u školu, jer su ti materijali, uz telefonske razgovore i slanje fotografija (koji imate tu mogućnost)  jedini način na koji mogu vrednovati i evaluirati uspješnost izvršavanja aktivnosti, odnosno, realiziranja ishoda učenja.

Također, sve što Vaše dijete može nacrtati, a odnosi se na određenu aktivnost, neka precrta gledajući materijale ili nacrta u bilježnicu kako ono zna. Ne brinite o ljepoti crteža, to je rad Vašeg djeteta i kao takav, kakav god on bio u tom trenutku, je u redu. 

___________________________________________________________________________

 

Osim mojih materijala, možete pronaći i materijale drugih učitelja u neposrednom radu s Vašim djetetom koje također rješavate.

Da bi se lakše snašli u prilozima, u nastavku navodim učitelje za svakog učenika:

Za učenika G.M.: Sanja Bratinšćak (vjeronauk), Santino Debelec (tjelesna i zdravstvena kultura), Danijel Miklaužić (razvoj glazbene kreativnosti), Nemanja Vukotić (logopedske vježbe), Ana Svetec Škudar i Violeta Šarić (PSP 3 - produženi stručni postupak – boravak)

Za učenika K.M.: Sanja Bratinšćak (vjeronauk), Santino Debelec (tjelesna i zdravstvena kultura), Danijel Miklaužić (razvoj glazbene kreativnosti), Nemanja Vukotić (logopedske vježbe), Ana Svetec Škudar i Violeta Šarić (PSP 3 - produženi stručni postupak – boravak), Vlatka Šteinglin Kovač (trening socijalnih vještina)

Za učenika V.M.: Sanja Bratinšćak (vjeronauk), Santino Debelec (tjelesna i zdravstvena kultura), Danijel Miklaužić (razvoj glazbene kreativnosti), Maja Žikić Kralj (logopedske vježbe), Ana Svetec Škudar i Violeta Šarić (PSP 3 - produženi stručni postupak – boravak), Lucija Starej (trening socijalnih vještina)

Za učenika M.P.: Sanja Bratinšćak (vjeronauk), Santino Debelec (tjelesna i zdravstvena kultura), Danijel Miklaužić (razvoj glazbene kreativnosti), Nemanja Vukotić (logopedske vježbe), Lucija Starej (trening socijalnih vještina)

____________________________________________________________________________

Osim materijala stručnjaka u neposrednom radu s Vašim djetetom, možete pogledati materijale i aktivnosti u izbornicima „Stručni suradnici“- Psiholog, Pedagog i Socijalni pedagog i „Dodatni odgojno-obrazovni materijali.“

U okviru projekta Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec "Čitanje je važno" možete dodatno pratiti priče na YouTube kanalu na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/channel/UCvIcKYF3DHMmTEbhku0is6w.

Slikovnice će biti umetnute ponedjeljkom u naš uobičajeni nastavni dan pod nazivom

"DODATNI MATERIJALI- ČITANJE JE VAŽNO"

te možete poslušati i pogledati priču/slikovnicu putem interneta.  

Također, pratite aktualne obavijesti na naslovnoj stranici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

___________________________________________

 

Sretno nam svima zajedno!

Srdačno,

Emina Braniša, mag.rehab.educ., edukantica transakcijske analize i terapije igrom 


UPUTE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO O POVRATKU U ŠKOLU

 

Poštovani roditelji, udomitelji!

U prilogu se nalaze upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o povratku u školu od 25.5.2020. godine. 

Iste se upute nalaze na naslovnoj stranici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. 

ZA OTVARANJE UPUTA MOŽETE KLIKNUTI OVDJE: Upute vrtici skole.pdf

Priloženi dokumenti:
Upute vrtici skole.pdf


UPUTE ZA RODITELJE/SKRBNIKE/UDOMITELJE O POVRATKU UČENIKA NA NASTAVU

Poštovani roditelji, udomitelji, 

u nastavku se nalaze upute o povratku učenika na nastavu u Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. 

Ove upute namijenjene su za rad u posebnim razrednim odjelima i odgojno – obrazovnim skupinama.

Upute se počinju provoditi od 25.svibnja 2020.

Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Ove upute biti će javno dostupne na web stranici i facebook stranici škole.

Roditelji/skrbnici biti će dodatno obaviješteni telefonskim putem od strane razrednika njihovog djeteta.

 

 • Roditelji/udomitelji/skrbnici ne dovode niti ne šalju dijete u školu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19, odnosno ukoliko bilo tko iz zajedničkog domaćinstva u kojem dijete živi ima naprijed navedene simptome.

 

 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

 

 • Roditelji/skrbnici/udomitelji dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu.

 

 • U slučaju povišene tjelesne temperature (37,2 0Cili više) dijete se ne smije slati u školu organiziranim prijevozom ni dovoditi individualnim prijevozom u školu.

 

 • U slučaju povišene tjelesne temperature kod djeteta, roditelji /skrbnici/ udomitelji dužni su telefonski javiti stanje djeteta ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

 

 • Prilikom dolaska u školu ili vozilo organiziranog prijevoza, učenicima će se mjeriti tjelesna temperatura i o tome voditi evidencija.

 

 • Ako djeca razviju simptome COVID-19 (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa),  tijekom boravka u školi učitelji odmah obavještavaju roditelje/skrbnike/udomitelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.

 

 • Neophodno je provoditi pojačanu osobnu higijenu djeteta (tuširanje/kupanje, svakodnevna čista odjeća).

 

 • Učenici u školu dolaze organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja/skrbnika.

 

 • Roditelji/skrbnici/udomitelji koji dovode dijete u školu ne ulaze u prostore škole.

 

 • Ispred ulaza roditelj/skrbnik/udomitelj ili predstavnik organiziranog prijevoza predaje dijete dežurnom radniku škole (učitelj  - medicinska sestra – njegovatelj).

 

 • Ispred ulaza u školu potrebno je držati socijalnu distancu (fizički razmak) na udaljenosti 1,5 m.

 

 • Kad roditelj dovozi dijete u školu u pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba.

 

 • Djeca ne nose zaštitne maske.

 

 • Torbu sa stvarima potrebnima za nastavu te potrebnu rezervnu odjeću roditelj – udomitelj - skrbnik priprema za cijeli radni tjedan, a dostavlja ju u školu petkom kako bi ti predmeti bili bez ikakvog kontakta 72 sata.

 

 • Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti ili su starije životne dobi (65 i više godina).

ZAHVALA RODITELJIMA, UDOMITELJIMA

Poštovani roditelji i udomitelji, 

 

ovim bih Vam se putem rado zahvalila na svom trudu koji ste uložili tijekom ovog razdoblja, nastave na daljinu.

Vjerujem da je bilo puno novih izazova, neizvjesnosti, no odradili ste prekrasan posao sa svojom djecom i na tome Vam od srca zahvaljujem. 

Gledajući fotografije, nastavne listiće, slušajući povratne informacije prilikom telefonskih razgovora i iz razgovora s učenicima tijekom nastave na daljinu

mogu reći kako smo se dotakli same biti nastave na daljinu, a to je da učenici praktično uvježbavaju i sudjeluju u aktivnostima svakodnevnog života u vlastitoj, poznatoj sredini kako bi se iste mogle što uspješnije realizirati.

Hvala Vam što ste strpljivo surađivali u ovim drugačijim vremenima i prilagođavali se brojnim promjenama koje su nam stizale. 

Drago mi je što će učenici ove zadnje školske dane provesti u društvu svojih vršnjaka. 

Divno ih je vidjeti ponovno sve zajedno u interakciji. 

Želim Vam prekrasno ljeto! 

 

Razrednica, Emina Braniša

 

 

 


Petak, 05.6.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Stigli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu, ujedno i našeg posljednjeg tjedna nastave na daljinu

Od sljedećeg se tjedna svi družimo u školi i tome se jako veselim.

Drago mi je što ćemo ovu školsku godinu završiti u školskim klupama, šetnji ili nekim drugim zajedničkim aktivnostima. 

Stoga ćemo se za kraj ovog tjedna prisjetiti ovotjednih aktivnosti na temu godišnjih doba s naglaskom na godišnje doba ljeto te se pripremiti za dolazak u školu (ošiljiti bojice, olovke, pripremiti pernicu, torbu, očistiti svoj radni prostor kao što ste to radili i do sad).

_____________________________________

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prisjetimo se godišnjih doba i obilježja ljeta (nova igra)

ZAIGRAJTE IGRU OVDJE: https://wordwall.net/hr/resource/2765216/ljeto 

Za dodatno istraživanje o ljetu, predlažem da otvorite sljedeći link Vrijeme ljeti i rad ljudihttps://moj.izzi.hr/DOS/1021/1063.html

(ne trebate se prijavljivati, samo odaberite zadatke i uživajte u njima - kratkom filmu o ljetu, pjesmici o sladoledu, ponavljanju godišnjih doba, vremenskih obilježja...)

RADNI ODGOJ - imenovati pribor u pernici, samostalno šiljiti bojice i olovke, uredno složiti pribor u pernicu

RADNI ODGOJ - uredno složiti svoj radni prostor kod kuće/u školi (obrisati stol mokrom krpom, zatim suhom krpom te pospremiti pernicu, bilježnicu kad ti više nije potrebna) 

RADNI ODGOJ - pomesti pod nakon određene aktivnosti (na kraju školskog dana ili nakon obroka u školi/kod kuće)

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtajte 5 riba u bilježnicu i obojite ih 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u prilogu.

 


Četvrtak, 04.6.2020.

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prisjetimo se obilježja ljeta (listić i igra)

LISTIĆ OTVORITE OVDJE: Blizi nam se ljeto - listic 4.6.2020..pdf

ZAIGRAJTE IGRU OVDJE:  https://wordwall.net/hr/resource/2731500/bli%c5%bei-nam-se-ljeto

RADNI ODGOJ - imenovati pribor u pernici, samostalno šiljiti bojice i olovke, uredno složiti pribor u pernicu

RADNI ODGOJ - uredno složiti svoj radni prostor kod kuće/u školi (obrisati stol mokrom krpom, zatim suhom krpom te pospremiti pernicu, bilježnicu kad ti više nije potrebna) 

SKRB O SEBI - samostalno manipulirati mehanizmima na određenim stvarima (povući zatvarač na pernici ili zatvarač na jakni, zavezati vezice na obući, zakopčati čičak na obući, zakopčati gumbiće na košulji, majici ili hlačama)

RADNI ODGOJ - pomesti pod nakon određene aktivnosti (na kraju školskog dana ili nakon obroka u školi/kod kuće)

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u priloženim dokumentima.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

zahvaljujem vam se na novim slikama koje mi je poslala vaša razrednica, a koje pokazuju koliko truda svi ulažete u rješavanje raznih aktivnosti. Osobito pohvaljujem učenika M. P. za njegovo vrijedno uključivanje u aktivnosti. Novi listić s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV NOŠENJE S NEPOŽELJNIM PONAŠANJIMA DRUGIH". Roditelji i udomitelji, molim vas da i dalje pomažete učeniku u čitanju i razumijevanju aktivnosti. Hvala vam na velikom trudu i uživajte!


Srijeda, 03.6.2020.

KOMUNIKACIJA - prisjetiti se nastavnog listića s fotografijom koja prikazuje ljeto, globalno pročitati riječi, pokazati sličice koje se odnose na tu riječ (detaljnije upute u listiću). 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE: Blizi nam se ljeto - listic 3.6.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - zaigrajte kviz i prisjetite se glavnih oblilježja ljeta (sunce jako grije, može padati tuča/led, oblačimo kratke majice i kratke hlače, idemo na more ili se kupamo u bazenu, mažemo se kremom za sunčanje). 

Za otvaranje kviza kliknite ovdje: https://wordwall.net/hr/resource/2731500/bli%c5%bei-nam-se-ljeto

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.


Utorak, 02.6.2020.

Dragi učenici, roditelji, udomitelji!

Kako će većina učenika zadnje dane provoditi u školi, važno je da se prisjetimo pravila kako bi nam svima boravak u školi bio ugodniji. Pravila mogu biti opisana u obliku socijalne priče, drugačije i zanimljivije učenicima.  

Socijalne su priče (uz vizualni raspored i ostalo) jedna od znanstveno utemeljenih metoda (Popčević i sur., 2016). Socijalne priče mogu se koristiti za usvajanje vještina svakodnevnog života, socijalnih vještina, smanjenje nepoželjnog ponašanja, razumijevanje načina i uzroka ponašanja ljudi u određenim situacijama te nošenje s nepredviđenim situacijama i narušavanjem rutina (Popčević i sur., 2016 prema Gray, 2010).  Naime, socijalna priča može se upotrijebiti za uspostavljanje rutine ili pravila koje dijete primjenjuje u socijalnim situacijama (Popčević i sur., 2016 prema Scattone i sur., 2002).

Ovakve priče  svojom jasnoćom daju do znanja što se može u određenoj situaciji dogoditi. U okviru odabrane teme, jasno prikazuju uzrok i poslijedicu. Preporuka je da se priča čita i ponavlja kako bi dijete na taj način bilo pripremljeno na novu situaciju. 

Poštovani roditelji, udomitelji, pročitajte priču s Vašim djetetom, pogledajte sličice, probajte potaknuti dijete da imenuje osjećaje koje prepoznaje na određenoj sličici. 

_______________________________________________________

KOMUNIKACIJA (2 ŠKOLSKA SATA) - dragi učenici, zajedno s roditeljima, udomiteljima pročitajte priču, razgovarajte o njoj.

Neka Vam dijete ispriča što je sve čulo u priči, postavite mu pitanja da se lakše prisjeti. Preporuka je da priču povežete sa stvarnom situacijom i izrečenim mjerama zaštite (nema dodirivanja drugih, nema zagrljaja, nema rukovanja)  u svrhu očuvanja vlastitog zdravlja i zdravlja svojih ukućana.  

LISTIĆ OTVORITE OVDJE: Drustvena prica o dodirivanju - 02.6.2020..pdf

SOCIJALIZACIJA - imenujte osjećaje u priči, te ponovite pravila koja se odnose na dodirivanje. 

 

V.M. - PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić)

Dragi V.M. danas pričamo priču prema nizu slika.

Pogledaj svaku sličicu i reci što vidiš na njoj. Molim te koristi cijele rečenice i pazi na izgovor svake riječi.

Otvori listić ovdje: Boravak- 2.06.2020..pdf

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

VJ - pogledaj digitalnu slikovnicu o svetoj misi koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/84569395/SVETA-MISA

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

zahvaljujem vam se na novim slikama koje mi je poslala vaša razrednica, a koje pokazuju koliko truda svi ulažete u rješavanje raznih aktivnosti. Osobito pohvaljujem učenika V. M. za njegovo vrijedno uključivanje u aktivnosti. Novi listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV NOŠENJE S NEPOŽELJNIM PONAŠANJIMA DRUGIH". Roditelji i udomitelji, molim vas da i dalje pomažete učeniku u čitanju i razumijevanju aktivnosti. Hvala vam na velikom trudu i uživajte! 

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi V.M. današnja vježba nalazi se u prilogu pod nazivom "Razumijevanje uputa".

Listić otvorite ovdje: razumijevanje uputa.doc

 


Ponedjeljak, 01.6.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Nastavljamo s još jednim tjednom nastave na daljinu. 

Nadam se da ste se odmorili i lijepo proveli dane vikenda. 

KOMUNIKACIJA - pogledajte veću sliku i pokušajte imenovati što sve vidite na njoj. Također, pogledajte i manje sličice oko velike slike, te ih također pokušajte imenovati. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE:  Blizi nam se ljeto- 1.6.2020..pdf  (fotografija u listiću preuzeta s https://web.facebook.com/edumontema/media_set/?set=a.1623068751257834)

SKRB O SEBI - samostalno zakopčati tenisice ili zavezati vezice, samostalno zakopčati gumbiće na majici ili trapericama. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - ponovno pogledajte sliku u prilogu Bliži nam se ljeto. Pokušajte odrediti o kojem nam se godišnjem dobu radi (Proljeće/ljeto). Po čemu ste to zaključili? 

LIKOVNA KREATIVNOST -  u bilježnicu prema vlastitom izboru nacrtajte more, brod ili ribu te obojite. Također, možete odabrati i zanimljivu sličicu koju ste promatrali u ovom listiću Bliži nam se ljeto te također i nju nacrtati u bilježnicu. 

Također, predlažem da zavirite u kutak Stručni suradnici - Pedagog i odaberete sebi zanimljive zadatke. 

U okviru projekta "Čitanje je važno" predlažem da pogledate/poslušate slikovnicu Vrlo gladna gusjenica na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=5s2sRL8-Xvc&list=PLS9hJy-IsPT07fJjOBoBqYSsxUeQ9PHOK&index=12&t=0s

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak pod nazivom "Prostorni odnosi" nalazi se u priloženim dokumentima.


Petak, 29.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Pred nama je završetak još jednog tjedna nastave na daljinu.

KOMUNIKACIJA - prisjetimo se voća i povrća. Ukoliko imate vrt prepoznajte i imenujte povrće u njemu. 

Sigurno ste dobili kataloge dućana - Lidla, Kauflanda, Konzuma... 

SOCIJALIZACIJA - dovršite rođendansku čestitku za našeg dragog V.. Kako čestitamo rođendan? Što sve možemo poželjeti dragoj osobi?

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojite koliko katova ima vaša torta i s koliko ste jagoda ukrasili tortu? 

RADNI ODGOJ (2 školska sata) - prolistajte i pronađite u katalogu voće koje sad raste (jagode, trešnje) i povrće koje imate posađeno u vrtu ako ga imate

Nacrtajte dva velika kruga. Izrežite voće (jagode, trešnje) te povrće (salatu, rajčicu, tikvice, mrkvu, grašak...).

U jedan krug zalijepite voće, a u drugi zalijepite povrće koje ste pronašli. Izrežite ih i zalijepite u bilježnicu. 

Primjer kako nacrtati u bilježnicu: Krug za voce i povrce.pdf

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u priloženim dokumentima.


Četvrtak, 28.05.2020.

Dragi učenici, 

za početak današnjeg radnog dana, pogledajte i poslušajte ovu zanimljivu slikovnicu, Iva se skriva

Slikovnicu možete poslušati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=TM3MXMyyWZA

U priči se spominje jedan lijepi događaj za svako dijete, a i za svaku odraslu osobu. 

Pokušajte odgonetnuti zagonetku.  

Kad slavimo taj dan, obično nam mame ili tete ispeku tortu i pušemo svjećice, svi nam pjevaju i plješću. Što slavimo?

Sad vam je već sigurno jasnije :) 

Slavimo ROĐENDAN!

A danas nam je jako poseban dan, jer naš V. slavi rođendan! 

V. naš dragi, želimo ti od srca sretan rođendan!

Puno zdravlja, veselja te da nam i dalje budeš tako marljiv, dobar kao i do sad!

Želimo ti da lijepo proslaviš rođendan i uživaš u danu!

Od srca, tvoji prijatelji i tvoji učitelji!

_________________________________________________________

Nastavljamo u rođendanskom raspoloženju, te je zadatak izraditi tortu od papira, obojati ju po želji te nacrtati sezonsko voće (jagode ili trešnje) na njoj. 

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA) -  u nastavku se nalaze koraci kako izraditi tortu (naglasak je na rezanju oblika škarama, primjer torte se nalazi u nastavku: Primjer rođendanske torte .pdf)

1. Neka vam roditelji ili udomitelji nacrtaju na papiru 5 pravokutnika različitih veličina (od najvećeg prema najmanjem).

2. Obojite ih bojom po želji.  

3. Izrežite pravokutnike škarama. 

4. Poredajte od najvećeg do najmanjeg kao kad radite tortu.

5. Zalijepite ih tako poredane na poseban list papira koji će poslužiti kao čestitka.

6. Dodajte svjećicu i voće koje nam sad raste - jagode ili trešnje. 

Uputa za učenika V.M.: V., izradi svoju tortu iz mašte. 

Uputa za učenike G.M., K.M., M.P.: Sačuvajte čestitku za V. do povratka u školu. 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u priloženim dokumentima.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s novim aktivnostima za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV NOŠENJE S OSJEĆAJIMA". Roditelji i udomitelji, molim vas da i ovaj tjedan pomognete učeniku u čitanju i razumijevanju aktivnosti. Hvala vam svima na trudu i uživajte!

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić)

Zadaci za učenike G.M., K.M. i M.P. nalaze se u prilogu.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.: "ZANIMANJA ZA CURE I ZA DEČKE " radni listić i upute su u privitku

 

 


Srijeda, 27.05.2020.

KOMUNIKACIJA - imenuj voće i povrće, pročitaj slikovne rečenice 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE: Voce i povrce 27.5.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - nacrtaj drvo trešnje u bilježnicu s 10 trešnji na drvetu, prebroj trešnje još jednom da se uvjeriš da si nacrtao traženi broj trešanja 

LIKOVNA KRETIVNOST (2 školska sata) - nacrtaj drvo trešnje u bilježnicu s 10 trešnji na drvetu i oboji.

Kako jednostavno nacrtati drvo s trešnjama, možete pogledati u ovom listiću:  Drvo s tresnjama - primjer za crtanje.pdf

Prvo nacrtate zeleni krug koji čini krošnju, zatim nacrtate smeđi pravokutnik koji čini drvo i nakon toga nacrtate trešnje kao male crvene kružiće. 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

G.M., K.M., V.M. –PSP3 (učiteljica Violeta Šarić)- Danas je dan za vježbanje. Pronađi prostor koji ti je ugodan i krenimo. Ako je lijepo, suho i sunčano vrijeme, vježbe možeš izvesti i vani, na dvorištu ili u parku. Zamoli nekog od ukućana da ti pročita vježbu koju moraš napraviti. Uživaj u danu .

Listić otvorite ovdje:27.05.2020.-boravak.docx 


Utorak, 26.05.2020.

KOMUNIKACIJA - prisjetite se slikopriče o Razigranoj lopti koju smo/ste čitali jučer (neka vam mama, teta ili netko drugi iz obitelji pročita ponovo, vi pokazujte sličice, te ih kasnije imenujte).

SLIKOPRIČU MOŽETE OTVORITI OVDJE: Prica o lopti - 26.5.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojite koliko je lopti u priči, koliko je kuća, cesta, automobila, klupa, pasa, mački, borova, mjeseca, zvijezda, ruža, dječaka, ograda. Glasno izgovarajte brojeve kad brojite i brojite na svoje prste. Nacrtajte u bilježnicu 1 malu kuću, 2 bora, 3 cvijeta, 4 zvijezde, 5 lopti. Obojite po želji. 

RADNI ODGOJ - odaberite slagalicu (puzzle) kod kuće i složite ju, mogu vam se pridružiti i članovi vaše obitelji. 

SKRB O SEBI (3 ŠKOLSKA SATA):

1. postavite stol za ručak (možete koristiti slikovni podsjetnik/vizualni predložak: POSTAVLJANJE STOLA - 26.5.2020..pdf)

2. samostalno stavite hranu u tanjur (pazite da ne prolijete ili rasipate po stolu)

3. pospremite stol i pomognite u pranju posuđa (slikovni podsjetnik za pranje posuđa:  Pranje posuđa - 26.5.2020..pdf)

G.M., K.M., V.M. - PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dobar dan, dragi učenici. Danas malo brojimo, malo crtamo i bojamo.

Otvorite listić za današnju aktivnost ovdje:   26.05.2020.-boravak.docx 

VJERONAUK - Upute u prilogu                                                 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima! Današnji zadatak za učenika V.M.nalazi se u prilogu pod nazivom "Mačak Koko". Ovdje otvorite listić za današnju aktivnost: Macak Koko.docx

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.: "ŽELIM BITI... " radni listić i upute su u privitku

K.M. - VJERONAUČNA SKUPINA - Poslušaj pjesmu na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=qNt7YwWEhFU. Prati pokrete.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelj,

listić s novim aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV NOŠENJE S OSJEĆAJIMA". Roditelji i udomitelji, molim vas da i ovaj tjedan pomognete učeniku u čitanju i razumijevanju aktivnosti. Hvala vam svima na trudu i uživajte!

                                          


Ponedjeljak, 25.05.2020.

Dragi svi, 

nadam se da ste se odmorili tijekom ova dva dana vikenda.

U nastavku nam slijede zadaci za današnji dan, ponedjeljak, još malo na temu prometa. 

_________________________________________________

KOMUNIKACIJA - roditelji, udomitelji, pročitajte priču i razgovarajte o njoj prema danim kratkim uputama. Potaknite dijete da imenuje sličice i da na Vaše odgovore odgovara u skladu s jezičnim razvojem izgovarajući pojedinačnu riječ (To je lopta. To je cesta.) ili cjelovitim rečenicama (Na slici vidim loptu.)

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE: Prica o lopti - 25.5.2020..pdf

SKRB O SEBI -  nakon doručka ili ručka zajedno s djetetom pospremite stol, ohrabrite ga da se uključi u pranje posuđa ili pospremanje posuđa

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - pogledajte listić i vozila na njemu. Zajedno s djetetom prebrojite vozila na slici, neka dijete ponavlja za vama, nakon toga potaknite dijete da prebroji vozila samo.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE: Prebrojavanje vozila na slici - 25.5.2020..pdf

I danas preporučam da zavirite u kutak Stručni suradnici - Pedagog i pronađete sebi zanimljive zadatke. 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u priloženim dokumentima.

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 


Petak, 22.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približio nam se kraj još jednog tjedna nastave na daljinu. 

Tjedan ćemo završiti izradom vatrogasnog vozila.   

Nakon današnjih aktivnosti, želim vam lijep i ugodan vikend. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE -  pogledati crtić na ovom linku:  https://www.youtube.com/watch?v=fZqkNFfvLcA

Imenovati boje vatrogasnog vozila, što vatrogasno vozilo radi, koga spašava.  

RADNI ODGOJ (3 školska sata) - izradite vatrogasno vozilo prema vizualnom predlošku.

Roditelji, udomitelji, možete nacrtati dijelove vatrogasnog vozila na list papira ili isprintati listić. Prema crtiću koji ste prethodno pogledali, dijete može obojati geometrijske oblike, imenovati ih, izrezati po crticama i zalijepiti u bilježnicu. Po želji može dodati (nacrtati) prozore, sirenu, svjetla.

LISTIĆ MOŽETE OTVORITI OVDJE: Izradi vatrogasno vozilo .pdf

LIKOVNA KREATIVNOST - obojati vatrogasno vozilo 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnja aktivnost za učenike i sve zainteresirane ukućane je kuglanje. Na boravku smo često kuglali i učenici  su tu aktivnost jako voljeli. Neka Vam pričaju o tome. Pitajte ih sjećaju li se pravila igre. Plastične boce (10 komada) mogu vam poslužiti kao čunjevi. Uz to, potrebna vam je i jedna lopta. Plastične boce posložite kao "čunjeve" i gađate ih loptom s određene udaljenosti koju obilježite ljepljivom trakom ili nečim drugim. Pravilo je da se crta ne prelazi, a lopta se kotrlja po podu. Svatko ima 3 bacanja u kojima pokušava srušiti što veći broj čunjeva. Neka učenici (uz Vašu pomoć) izbroje koliko je čunjeva srušeno, a nakon toga i slože boce za sljedećeg igrača. Ukoliko je više ukućana uključeno u igru, dobro bi bilo zapisivati rezultat svakog igrača kako bi se na kraju mogli usporediti rezultati i proglasiti pobjednici. Igru možete ponoviti više puta. Želim vam što veći broj srušenih čunjeva i dobru zabavu!

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadaci za učenike M.P., G.M. i K.M. nalaze se u prilogu. Učenik M.P. ima zadatak polgedati i slušati priču s linka: https://www.youtube.com/watch?v=lmCF4YeS8eA. Nakon toga - pitanja razumijevanja nalaze se u dokumentu. Lijep pozdrav! 

K.M. - VJERONAUČNA SKUPINA - pogledaj slikovnicu o Isusovu uzašašću koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83735205/ISUS-ODLAZI-U-NEBO#


Četvrtak, 21.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici.

Danas nam slijedi jedna aktivnost - priprema deserta :)

Priprema pudinga okusa po želji uz dodatak voća (jagoda, trešnja isto po želji). 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prilikom pripreme pudinga prebrojite koliko ste žlica šećera stavili u mlijeko, s koliko ste jagoda ili trešanja ukrasili puding, u koliko ste posudica ili šalica ulili puding?

RADNI ODGOJ - priprema pudinga prema slikovnom receptu

LISTIĆ OTVORITE OVDJE: Priprema pudinga - recept sa slicicama 21.5.2020..pdf

RADNI ODGOJ - priprema pudinga prema slikovnom receptu

SKRB O SEBI - oprati posuđe nakon kuhanja pudinga i obrisati posuđe

RADNI ODGOJ - priprema pudinga prema slikovnom receptu

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

LIstić s današnjim zadatkom nalazi se u prilogu pod nazivom "Globalno čitanje".

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV PONOVIMO OSJEĆAJE". Roditelji i udomitelji, molim vas da i ovaj tjedan pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Zahvaljujem vam svima na trudu i uživajte!

 


Srijeda, 20.5.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Za početak predlažem da zaigrate igru koja nam predstavlja uvod u današnje aktivnosti. 

Igru možete igrati klikom na sljedeći link:  

https://wordwall.net/resource/2365990/prijevozna-sredstva

KOMUNIKACIJA - imenovanje prijevoznih sredstava prema sličicama (vizualnom predlošku) 

LISTIĆ MOŽETE OTVORITI OVDJE: Prijevozna sredstva - 20.5.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prepoznati i razlikovati prijevozna sredstva koja se kreću cestom, vodom, tračnicama i zrakom, imenovati u kojima od ovih prijevoznih sredstava ste se imali priliku voziti, kamo ste putovali?

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

G.M., K.M.,V.M – PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Dobar vam dan, dragi učenici. Naš današnji zadatak je pričanje priče prema nizu sličica. Djevojčica Ana je odlučila napraviti jedan ukusan sendvič.

 Pažljivo pogledajte svaku sličici. Opišite kako je Ana napravila sendvič. Što joj je sve trebalo da napravi sendvič? Što je sve stavila na kruh?

Listić otvorite ovdje: 20.05.2020. boravak.docx 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

 


Utorak, 19.05.2020.

Dragi učenici, prisjetite se prijevoznih sredstava koristeći listić od jučer.

Nakon toga, probajte pogoditi o kojoj se osobi na slici radi i jeste li vidjeli njegovo vozilo na jučerašnjem listiću.

Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, stoga današnji dan posvećujemo ovoj temi. 

Pogledajte kratki animirani film o vatrogascu Samu. 

Uživajte!

_______________________________________

KOMUNIKACIJA  - imenujte prijevozna sredstva, uparite riječi sa slikom 

LISTIĆ OTVORITI OVDJE: Prijevozna sredstva 19.5.2020..pdf

KOMUNIKACIJA - imenujte osobu u sredini slike te predmete oko nje

LISTIĆ OTVORITI OVDJE: Vatrogasac 19.5.2020..pdf

SOCIJALIZACIJA - pogledajte crtani film Vatrogasac Sam 

KRATKI ANIMIRANII FILM MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU: https://www.youtube.com/watch?v=PGQRt7Y5wkA

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.:radni listić i upute su u privitku"SAVRŠEN OBITELJSKI DAN "

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV PONOVIMO OSJEĆAJE". Roditelji i udomitelji, molim vas da i ovaj tjedan pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Zahvaljujem vam svima na trudu i uživajte!

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima! Današnji zadatak za učenika V.M.nalazi se u prilogu pod nazivom "Što rade miši po kiši". Ovdje otvorite listić:STO RADE MISI PO KISI.docx

Odgovaraj na pitanja usmeno cijelom rečenicom!

G.M., K.M., V.M.,- PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić)  Dobar dan,  dragi učenici. Danas ćemo malo govoriti o sportskim aktivnostima. Pogledajte sličice koje prikazuju različite sportske aktivnosti. Pokušajte imenovati svaki od sportova na slikama. Ako se ne možete sjetiti kako se određeni sport zove zamolite roditelje / udomitelje da vam pomognu.

Listić otvorite ovdje: 19.05.2020.- boravak.docx 

 

VJERONAUK - Upoznajte sakrament krštenja uz priču na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83739115/KR%C5%A0TENJE


Ponedjeljak, 18.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približio nam se početak još jednog tjedna nastave na daljinu.

Nadam se da ste se dobro odmorili!

U nastavku slijede aktivnosti predviđene za današnji dan.

Kako bi odgojno-obrazovna područja bila međusobno povezana, za sve aktivnosti koristite ovaj listić:  Prijevozna sredstva 18.5.2020..pdf

_________________________________________________________

KOMUNIKACIJA - imenovanje riječi na temu prometa, izgovaranje, promatranje slike, promatranje riječi, prepoznavanje riječi, uparivanje s odgovarajućom slikom. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE:  Prijevozna sredstva 18.5.2020..pdf

SKRB  O SEBI - pospremanje stola nakon obroka i pranje posuđa u obiteljskoj sredini 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojite koliko je vozila na slici, pogledajte po čemu se ta vozila razlikuju (jesu li velika, mala, dugačka, kratka, koliko kotača imaju, jesu li kotači na vozilu svi jednake veličine, kakvih su boja ta vozila)

LIKOVNA KREATIVNOST - odaberite vozilo sa slike i pokušajte ga nacrtati ga u bilježnicu 

Također, skrećem pozornost da zavirite u rubriku Stručni suradnici  - Pedagog te po želji odaberete zadatak koji vam je zanimljiv. 

U okviru projekta "Čitanje je važno" preporučam da pogledate/poslušate novu zanimljivu slikovnicu, Noćni vrtlar : https://www.youtube.com/watch?v=EtlmdvkAo2Y

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, poštovani roditelji i udomitelji, pozdravljam Vas u još jednom tjednu nastave na daljinu! Današnji zadatak za boravak nalazi se u priloženim dokumentima.


Petak, 15.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Najavljujem aktivnost za kraj ovog tjedna jednom zagonetkom: 

                     Mi smo četiri brata,                  
                     jedan drugog hvata.                 
                     Sve ceste smo vidjeli,               
                     još se nismo sreli.                    

To su    _K_  _____  _____  _____  _____  _____  na  autu  :)

Sigurno ćete znati o čemu se radi  kad otvorite listić u nastavku:  Auto 15.5.2020..pdf

O ovoj temi istražujemo ostatak mjeseca svibnja. 

Vjerujem da će vam biti zanimljiva. 

KOMUNIKACIJA - imenovati predemet koji ćete izrađivati kad otvorite listić Auto 15.5.2020. Prepoznati glas na koji počinje riječ auto. Imenovati boje autića koji se nalaze na slici. Opisati svoj auto (kakve je boje, tko ga vozi, koliko kotača ima, kakve je veličine)

SOCIJALIZACIJA - odabrati način na koji želite provesti svoje slobodno vrijeme (igra, šetnja, odmor, crtić...)

RADNI ODGOJ (2 ŠKOLSKA SATA) - izraditi auto prema uputama sa slike (možete koristiti bojice, flomastere prilikom bojanja papira)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojiti na autu kod kuće koliko vrata ima, koliko prozora ima, kotača, retrovizora, sjedala. 


(zagonetka preuzeta s http://www.pjesmicezadjecu.com/zagonetke-za-djecu/stvari.html#ixzz6MS9lbHhw, slika u listiću preuzeta s: https://www.pinterest.com/pin/262827328229143200/)

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnj zadatak za boravak nalazi se u prilogu.

Priloženi dokumenti:
Auto 15.5.2020..pdf
BORAVAK-15.5..pdf


Četvrtak, 14.5.2020.

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA) - danas izradite cvijeće za vazu.

Naglasak je stavljen na aktivnost rezanja škarama.

Dakle, potaknite dijete da pravilno drži škare u ruci te reže kružiće različitih veličina koje je prethodno obojalo bojicama.

Također, kružiće možete izrezati i iz kolaž papira ukoliko ga imate kod kuće.

Postupak je opisan u listiću koji možete otvoriti ovdje: Izrada cvjetova za vazu 14.5.2020..pdf

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, vaš današnji zadatak je pomoći roditeljima/udomiteljima u pranju suđa. Detaljne upute nalaze se u prilogu pod nazivom "Pranje suđa".

TZK-danas napravite šetnju s promjenom tempa kretanja (oko 30 minuta)

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadaci za učenike G.M., K.M. i M.P. nalaze se u prilogu.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

ponovno vam se zahvaljujem na slikama koje mi je poslala vaša razrednica, a na kojima se vidi koliko učenici vrijedno obavljaju aktivnosti, što me veoma veseli. Zahvaljujem vam se na trudu! Današnji listić s aktivnosti za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV ŠTO SVE MOGU". Roditelji i udomitelji, opet vas molim da pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam puno!

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.: "SVE O MOJOJ MAMI " radni listić i upute su u privitku

 


Srijeda, 13.5.2020.

KOMUNIKACIJA - slušanje izgovora riječi, uparivanje riječi i slike, slike i riječi. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE: Pranje posuđa - uparivanje rijeci sa slikom 13.5.2020.pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - nacrtati u bilježnicu: 1 deterdžent za pranje posuđa, 2 čaše, 3 tanjura, 4 spužve za pranje posuđa, 5 žlica. 

LIKOVNA KREATIVNOST (2 ŠKOLSKA SATA) - u nekim se dvorištima već mogu vidjeti crvene, zrele trešnje. Nacrtaj drvo i na njemu crvene trešnje u bilježnicu.  

G.M, K.M., V.M.  - PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dobar dan, dragi učenici. Na početku da vas sve pohvalim. Jako ste marljivi i vrijedni. Drago mi je što pomažete svojim roditeljima / udomiteljima. Nastavite tako i dalje.

Danas malo čitamo. Kada otvorite listić pogledajte sličice. Imenujte što vidite na slici. Molim vas da ne nabrajate nego da govorite cijele rečenice ( Na slici vidim zeleni list).

Nakon toga uz pomoć roditelja / udomitelja pročitajte rečenice.

Ovdje otvorite listić: BORAVAK-13.05..docx 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta


Utorak, 12.05.2020.

KOMUNIKACIJA - imenovati prvi glas koji dijete čujete u riječima/predmetima koji služe za pranje posuđa. Možete se služiti listićem od jučer Pranje posuđa ili gledati predmete iz neposredne stvarnosti, odnosno, predmete kojima se kod kuće mama ili teta služe prilikom pranja, brisanja, pospremanja posuđa. 

Primjer imenovanja: S kao spužva. M kao mjehurići. S kao sapunica. D kao deterdžent. T kao tanur. Ž kao žlica. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojati jagode potrebne za voćnu salatu, nacrtati potreban broj jagoda u bilježnicu (velike, male) i voćnu salatu sa šlagom (maštovito). Pogledati, ukoliko imate vrt i posađene jagode u njemu, u kojoj su fazi dozrijevanja jagode (Imaju li list, cvijet i plod. Kakve je boje cvijet, kakve je boje plod. Može li se jesti zelena jagoda ili treba biti neke druge boje. Kakve je boje zrela jagoda koju možemo jesti?)

RADNI ODGOJ - ukoliko niste uspjeli jučer, uključite dijete u pripremu voćne salate prema uputama slikovnog recepta. Imenovati potrebne namirnice, postupak.  Ukoliko jeste napravili voćnu salatu, prisjetite se postupka i potrebnih namirnica. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE OVDJE:  VOCNA SALATA.pdf

SKRB O SEBI (3 školska sata) - imenovati predmete potrebne za izradu voćne salate. Sudjelovati u pranju, brisanju ili pospremanju posuđa nakon aktivnosti. 

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dobar Vam dan dragi učenici. Kako ste?

Danas ćemo malo ponoviti slovo U. Prvo otvorite radni listić, a zatim pogledajte dobro svaku sličicu. Pokažite i imenujte svaku sličicu. Sada pogledajte i riječi ispod sličica. Ponovo imenujte što vidite i pogledajte napisanu riječ. Pronađite u riječi slovo U, pokažite ga i recite U.  Ponovite još jednom koje riječi imaju slovo U. Pazite da svaku riječ točno izgovorite.

Sada kada ste tako lijepo sve odradili izaberite među ponuđenim slikama jednu sliku koja u svojoj riječi ima slovo U i nacrtajte je u bilježnicu.

Aktivnost je za učenike G.M:, K.M, V.M.

Ovdje otvorite listić    :BORAVAK-12.05..doc 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima! Današnji zadatak za učenika V.M.nalazi se u prilogu pod nazivom "Radnje". Ovdje otvorite listić:Radnje.docx

Molim cijelom rečenicom opisati sličice uz pomoć odrasle osobe. Zahvaljujem na svim fotografijama. Nastavite tako i dalje. Bravo!

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

vaša mi je razrednica poslala slike na kojima se vidi koliko učenici vrijedno obavljaju aktivnosti pa vam se svima zahvaljujem na trudu. Baš ste me razveselili, bravo! Današnji listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV ŠTO SVE MOGU". Roditelji i udomitelji, opet vas molim da pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam puno!

VJERONAUK - Poslušaj priču o Isusovoj majci Mariji na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83248855/MARIJA-NA%C5%A0A-NEBESKA-MAJKA#

K.M. - Vjeronaučna skupina -  poslušaj pjesmu " Marijo o Marijo" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=5Oz6FiuiNqE


Ponedjeljak, 11.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Počinje nam još jedan tjedan nastave na daljinu.

Nadam se da ste se odmorili i lijepo proveli Majčin dan. 

Prema fotografijama Vaše djece i povratnim informacijama, vidim da se riječi pjesmice "Kako se može štedjeti mama (teta)" u svakodnevnom životu jako lijepo primijenjuju i realiziraju. 

Jako je lijepo to vidjeti i meni, a vjerujem i mamama i teti :)  

U nastavku slijede aktivnosti za današnji dan te jedna aktivnost koju preporučam da svaki dan poslijepodne pokušate izvoditi (nakon riješenih zadataka). 

Aktivnost je bazirana na Mindfulness pristupu te se odnosi na poticanje osjetila (vida, sluha, njuha, dodira i okusa) u svrhu regulacije neugodnih osjećaja te samoregulacije (smirivanje neugodnih ponašanja uzrokovanih osjećajima ljutnje, tuge, straha proizašlih iz brojnih situacija). Možda procjenjujete da trenutno kod djeteta nisu prisutna neugodna ponašanja uzorokovana nelagodnim emocijama i to je u redu. Vježbanjem usmjeravanja pažnje na ono što nas okružuje (bez obzira bilo dijete taj dan uzrujano ili ne) omogućuje djetetu da se lakše nosi s nalagodnim osjećajima kada oni stvarno budu prisutni. 

Ovu aktivnost možete jako lijepo uklopiti i primijeniti u aktivnosti pranja posuđa. 

LINK NA AKTIVNOST JE U NASTAVKU: Vjezba poticanja osjetila - Mindfulness .pdf  

________________________________________________

SKRB O SEBI - nakon obroka (doručka ili ručka) uključite dijete da vam pomogne oprati posuđe. Neka odredi koji od tih predmeta koje pere su lomljivi, oštri i na što treba posebno paziti (kako okrenuti nož kad se pere, kako ga oprati spužvicom, što napraviti ako se slomi tanjur ili čaša prilikom pranja posuđa).

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE:  Pranje posuđa - 11.5.2020..pdf

KOMUNIKACIJA - potaknite djecu da promatraju i izgovaraju predmete kojima se služe prilikom pranja posuđa, što je sve potrebno za pranje posuđa i što su sve oprali tijekom aktivnosti.

Za lakše imenovanje predmeta možete se služiti sličicama iz listića Pranje posuđa ili poticati dijete da imenuje predmet tijekom same aktivnosti pranja posuđa na način da izgovara ili pojedinačne riječi ili kratke rečenice.

PRIMJER: Spužva. Voda. Čarli. Žlica. Nož. Tanjur. Čaša. ili To je spužva. Spužva je žute boje. (ovisno kakve je boje vaša spužvica) Voda je topla. 

Potaknite ih da imenuju i kakva je voda (topla ili hladna), kakva je spužva na dodir (glatka ili hrapava, ugodna ili neugodna), kakve je boje deterdžent za pranje posuđa, je li gust ili rijedak, ima li sapunice u vodi od deterdženta za pranje posuđa.

Potaknite ih da osjete kako deterdžent miriše (ugodno ili neugodno). Također, upozorite ih da se deterdžent ne smije popiti jer je opasan i može ozbiljno oštetiti crijeva i želudac. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE -  potaknite dijete da prebroji koliko je opralo žlica, vilica, tanjura ili koliko je tih predmeta obrisalo ili pospremilo u ormarić. Obavezno neka broji na glas te provjeri brojeći na svoje prstiće. Također, potaknite da dijete poveže broj opranog, obrisanog ili pospremljenog posuđa s brojem ukućana. 

Svakako skrećem pažnju da zavirite u kutak Stručni suradnici i pogledate zanimljive zadatke. 

Također, u okviru projekta "Čitanje je važno" danas vas očekuje i nova slikovnica Olujni kit  koju možete pogledati i poslušati na ovom linku:  https://www.youtube.com/watch?v=uwsNEcNGk4w

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.: "KAKO SE MOŽE ŠTEDJETI MAMA " radni listić i upute su u privitku

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Pozdrav, dragi učenici i roditelji/udomitelji! Danas ćemo pripremati voćnu salatu. Detaljne upute sa slikama nalaze se u privitku pod nazivom "Voćna salata".


Petak, 8.5.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici! 

Približio nam se kraj još jednog tjedna nastave na daljinu te ga kraju privodimo na kreativan način usmjeren na Majčin dan koji nam se bliži.

_________________________________________________________  

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - pronađite kamenčiće u dvorištu i od njih napravite sliku sebe i mame.

Sami ili uz pomoć vaših roditelja, udomitelja prebrojite koliko vam je kamenčića bilo potrebno da napravite mamu/tetu a koliko vam je kamenčića bilo potrebno da napravite sebe.

Kamenčiće možete sačuvati do polaska u školu ukoliko nemate vruće lijepilo da ih zalijepite na karton, pa ćemo to u školi.

Za sada je dovoljno da kamenčiće složite na papir i fotografirate vaš rad. U nastavku se nalazi listić s primjerom: 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Slika mene i mame, tete ili bake za Majcin dan od kamencica - 8.5.2020. .pdf

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA) - sjećate se pjesmice Kako se može štedjeti mama (pjesmica se nalazi u prilogu ukoliko se želite prisjetiti).

I vi, dragi učenici, možete štedjeti svoju mamu/tetu/baku na puno načina. I danas možete pomoći mami, teti, baki u aktivnostima zalijevanja vrta, cvijeća na gredicama u dvorištu ili sobnog bilja (cvijeća u teglicama u kući).

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtati mamu/tetu i sebe u čestitku. Možete čak koristiti i kamenčiće koje ste pronašli u dvorištu i olovkom ih opcrtati na papiru (listiću) i sačuvati do nedjelje te joj ga pokloniti za Majčin dan.

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Zadatak za boravak nalazi se u prilogu.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: Cestitka za Majcin dan - prazan predlozak - 8.5.2020..pdf

Logopedske vježbe (Nemanja Vukotić) - Zadaci za učenike G.M., K.M. i M.P. nalaze se u prilogu

K.M.( Vjeronaučna skupina) poslušaj i pokušaj otpjevati pjesmu " Čestitka majčici" https://www.youtube.com/watch?v=X5NTZKjFHFU


Četvrtak, 07.05.2020.

 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojiti potreban broj pribora za jelo tijekom određenog obroka (doručka, ručka, večere)

RADNI ODGOJ - imenovati/odrediti koje od navedenih namirnica (hrane koju ćete danas jesti) su hladne, a koje su tople

RADNI ODGOJ - zaliti cvijeće kod kuće, na kamenjaru ili u lončanici ili u povrće vrtu

SKRB O SEBI - postavljanje pribora za jelo na stol prateći vizualni predložak ili bez vizualnog predloška. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: POSTAVLJANJE STOLA - 7.5.2020.pdf

RADNI ODGOJ - zaliti cvijeće kod kuće, na kamenjaru ili u lončanici ili u povrće vrtu

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Listić s današnjim zadatkom za boravak nalazi se u prilogu.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV PRIHVAĆANJE RAZLIČITOSTI". Roditelji i udomitelji, opet vas molimo da pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam na trudu! Isto tako, predlažem vam da, ako imate prilike, s učenicima pogledate crtani film "Susjedstvo tigrića Daniela" koji se prikazuje svakoga dana ujutro oko 08.40 sati na HTV-u 2 i traje otprilike 10 minuta. Crtić mi je predložila vaša razrednica Emina Braniša, a on na vrlo primjeren i veseo način prikazuje kako se kroz igru i pjesmu možemo nositi s različitim osjećajima, rješavati probleme, družiti s prijateljima i slično. Svakako preporučamo i uživajte!

 


Srijeda, 06.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Bliži nam se Majčin dan koji obilježavamo u nedjelju, 10.05.2020. 

U nastavku slijedi pjesmica za vaše drage mame, tete, bake. 

______________________________________________

KOMUNIKACIJA - pročitati i razgovarati o pjesmici, imenovati kako sve u pjesmcici može dječak/djevojčica pomoći mami. Kako ti doma pomažeš svojoj mami/teti/baki?

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: KAKO SE MOZE STEDJETI MAMA, TETA - pjesmica 6.5.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - koliko ima cvjetova na slici? Kakve su boje? Nacrtati 5 cvjetova u vazi bilježnicu i obojati ih po želji. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: Od posude za zalijevanje do cvijeta - 6.5.2020. .pdf

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped. Vlatka Šteinglin Kovač: učenik K.M.: " PREDSTAVI SVOJU OBITELJ": upute i radni listić su u privitku 

 

PSP3 (učiteljica Violeta Šarić)- Danas ćemo malo ponoviti proljetno cvijeće. Neke cvjetove sigurno znate, a neke ste možda i vidjeli na livadama , ali niste znali kako se zovu. Kada otvorite listić uz pomoć roditelja/ udomitelja imenujte svaki cvijet koji vidite. Svaku riječ nastojte što točnije izgovoriti. Sada kada ste imenovali cvijeće, pogledajte kakve je boje i recite naglas ime cvijeta i boju ( npr. Tratinčica je bijele boje.).

Kada budete u prilici i kada vrijeme bude toplo i sunčano prošećite zajedno sa roditeljima / udomiteljima i pronađite cvjetove koje ste upoznali. Ali djeco, nemojte ih trgati, već ih samo pogledajte, a budete li htjeli možete ih i nacrtati. Aktivnosti su za učenike: G.M., K.M, V.M

Za otvaranje listića kliknite ovdje: BORAVAK-06.05..docx 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.


Utorak, 05.05.2020.

KOMUNIKACIJA -  opisati što dijete vidi na slici. Izgovarati riječi u skladu s jezičnim razvojem ili izgovarati rečenice: "Na slici su šalice. Pored šalica su staklenke. Na slici ima 8 šalica. Dvije šalice su plave boje. Jedna šalica je narančasta." 

Također, možete pitati dijete što misli o kojoj se prostoriji u kući radi, gdje u kući imamo šalice, tanjure? Možete ponuditi dva odgovora djetetu, na primjer: U kuhinji ili u kupaonici? Pitati dijete da vam odgovori gdje se u vašoj kući nalaze ti predmeti, kakve su boje.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: Pribor za jelo - opis slike 5.5.2020..pdf

KOMUNIKACIJA - imenovati što vidite na slici, boje koje vidite. Koliko je cvjetova, ptica i slično. Nacrtati u bilježnicu prema izboru - ili cvijet u posudi ili ptice u gnijezdu. 

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: Slika cvijeta i pticica u gnijezdu - 5.5.2020..pdf

SOCIJALIZACIJA - odabrati društvenu igru i igrati s roditeljima/udomiteljima 

Također, danas obilježavamo Dan osoba s cerebralnom paralizom. Običaj je tog dana nositi nešto zelene boje, te predlažem da odjenete odjevni predmet zelene boje po izboru (majicu).

VJERONAUK - Dragi moji učenici danas sam za vas pripremila jednu digitalnu slikovnicu " Majčin dan" koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/82722445/MAJ%C4%8CIN-DAN# Slikovnicu listate pritiskom na miš, a zvuk pokrečete pritiskom na plavi gumb ispod slikovnice.

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) Danas imamo jednu zabavnu igru. Nadam se da ste spremni. smiley

Igra je veoma jednostavna. Na nastavnom listiću nalaze se neke životinje i kako oponašamo njihov hod. Najprije imenujte svaku životinju na slici, a zatim pokušajte hodati kao ta životinja.  Pritom budite oprezni  i nemojte jako žuriti.

Možete oponašati hod i drugih životinja ( mačka, žaba, klokan, let ptice…)

Nadam se da će te uživati, a igra je još zabavnija ako je igrate sa svojim roditeljima i/ili braćom i sestrama. Zabavljajte se i uživajte! Aktivnosti su za učenike: G.M., K.M.,V.M.

LISTIĆ OTVORITE OVDJE: kretanje zivotinja.docx 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav svima! U prilogu se nalazi današnji zadatak za učenika V.M. pod nazivom "Zagonetke, spajalice". Zadatak nije potrebno printati, možete umjesto spajanja i pokazivati rukom. Hvala!

LISTIĆ OTVORITE OVDJE :Zagonetke, spajalice.docx

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV PRIHVAĆANJE RAZLIČITOSTI". Roditelji i udomitelji, opet vas molimo da pomognete učeniku u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam na trudu! Isto tako, predlažem vam da, ako imate prilike, s učenicima pogledate crtani film "Susjedstvo tigrića Daniela" koji se prikazuje svakoga dana ujutro oko 08.40 sati na HTV-u 2 i traje otprilike 10 minuta. Crtić mi je predložila vaša razrednica Emina Braniša, a on na vrlo primjeren i veseo način prikazuje kako se kroz igru i pjesmu možemo nositi s različitim osjećajima, rješavati probleme, družiti s prijateljima i slično. Svakako preporučamo i uživajte!

 


Ponedjeljak, 04.05.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približio nam se početak još jednog tjedna nastave na daljinu.

Nadam se da ste se odmorili i ugodno proveli protekle dane. 

U nastavku slijede aktivnosti za današnji dan, te jedna aktivnost koju preporučam da svaki dan poslijepodne pokušate izvoditi (nakon riješenih zadataka). 

Aktivnost je bazirana na Mindfulness pristupu te se odnosi na poticanje osjetila (vida, sluha, njuha, dodira i okusa) u svrhu regulacije neugodnih osjećaja te samoregulacije (smirivanje neugodnih ponašanja uzrokovanih osjećajima ljutnje, tuge, straha proizašlih iz brojnih situacija). Možda procjenjujete da trenutno kod djeteta nisu prisutna neugodna ponašanja uzorokovana nelagodnim emocijama i to je u redu. Vježbanjem usmjeravanja pažnje na ono što nas okružuje (bez obzira bilo dijete taj dan uzrujano ili ne) omogućuje djetetu da se lakše nosi s nalagodnim osjećajima kada oni stvarno budu prisutni. 

LINK NA AKTIVNOST JE U NASTAVKU: Vjezba poticanja osjetila - Mindfulness .pdf   

_____________________________________________

KOMUNIKACIJA -  opisati što dijete vidi na slici. Izgovarati riječi u skladu s jezičnim razvojem ili izgovarati rečenice: "Na slici su šalice. Pored šalica su staklenke. Na slici ima 8 šalica. Dvije šalice su plave boje. Jedna šalica je narančasta." 

Također, možete pitati dijete što misli o kojoj se prostoriji u kući radi, gdje u kući imamo šalice, tanjure? Možete ponuditi dva odgovora djetetu, na primjer: U kuhinji ili u kupaonici? Pitati dijete da vam odgovori gdje se u vašoj kući nalaze ti predmeti, kakve su boje.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Pribor za jelo - opis slike 4.5.2020..pdf

SKRB O SEBI -  izgovarati naziv pribora za jelo u neposrednoj stvarnosti (za vrijeme postavljanja stola - doručak, ručak, večera). Imenovati koji je pribor oštar, koji se može polupati/razbiti. Imenovati boju pribora. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojiti koliko je na slici tanjura, šalica, staklenki, posuda (lonaca), noževa. Kakve su boje šalice, noževi, tanjuri, staklenke. Što dijete misli, što se u staklenkama nalazi?

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Pribor za jelo - opis slike 4.5.2020..pdf

LIKOVNA KREATIVNOST - bliži nam se vrijeme kad dozrijevaju jagode. Neka dijete uz vašu podršku nacrta jednu jagodu i oboja ju. Također, možete porazgovarati što sve s jagodama možemo raditi (kolače, džem) i možete nacrtati staklenku s džemom od jagode ili tortu s jagodama (ponudite da dijete odabere što želi crtati od ova dva prijedloga). 

Također, skrećem pažnju da zavirite u rubriku Stručni suradnici i pogledate aktivnosti koje su kolegice pripremile. 

U okviru projekta "Čitanje je važno"  predlažem da u slobodno vrijeme pogledate sljedeću slikovnicu Sanja uvijek ima vremenahttps://www.youtube.com/watch?v=SJthLie2jDQ

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, nastava nam se već neko vrijeme odvija na daljinu pa bi se mogli malo prisjetiti naših učitelja i prijatelja iz razreda i škole. Pokušaj u bilježnicu ili na list papira nacrtati sebe i ostale učenike te učitelje s boravka. Također možeš nacrtati ostale prijatelje iz škole i učitelje. Pritom razmisli što bismo svi zajedno mogli raditi, pričati i igrati se kad se vratimo u školu. To također možeš nacrtati. Uživaj! 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped. Vlatka Šteinglin Kovač: učenik K.M.: " OBITELJSKI PORTRET": upute i radni listić su u privitku 


Četvrtak, 30.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približili smo se kraju još jednog tjedna nastave na daljinu, nešto kraćeg nego što je uobičajeno :)

Sutra obilježavamo Praznik rada i nema nastave. 

Danas u okviru radnog odgoja i dalje vježbamo, unaprjeđujemo pripremu toplog napitka te jednostavnog obroka za vrijeme doručka ili večere. 

Nakon marljivog rada sljedi zasluženi odmor. 

Neka vam ovi nadolazeći dani vikenda budu opušteni, ugodno provedeni u zajedništvu, odmoru, igri. 

_________________________________

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA)sudjelovati u pripremi doručka ili večere - toplog napitka i jednostavnog obroka u obiteljskoj sredini.

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Listić s današnjim zadatkom priložen je u dokumentu pod nazivom "Zdrave navike". Uživajte u produženom vikendu!

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped. Vlatka Šteinglin Kovač: učenik K.M.:"KAKO SAM SE PONAŠAO", upute su u privitku

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Zadaci i upute za učenike K.M., G.M. i M.P. nalaze se u prilogu.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV RJEŠAVANJE SUKOBA". Roditelji i udomitelji, ponovno vas molimo da pomognete učenicima u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam, uživajte u Prazniku rada i vikendu!

 

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.


Srijeda, 29.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Danas su zadaci usmjereni na opisivanje domaćih životinja uz skretanje pozornosti na imenovanje odnosa među životinjama (gdje se one nalaze na slici). Preporučam poticati dijete na pokazivanje imenovanog odnosa rukom (gore, dolje, ispred, iza). 

Zabavite se i uživajte u aktivnosti pronalaženja i prebrojavanja životinja na slikama. 

Zatim odaberite neku od životinja i nacrtajte ju ispod duge.

______________________________________________

KOMUNIKACIJA - imenovanje životinja na slici uz imenovanje odnosa (u, na, gore, dolje, unutra, vani).

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: Domace zivotinje - 29.04.2020. .pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojavanje životinja na slici.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU: Domace zivotinje - prebrojavanje - 29.04.2020..pdf

LIKOVNA KREATIVNOST (2 ŠKOLSKA SATA) - nacrtaj svog kućnog ljubimca ili omiljenu životinju ispod duge 

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Jučer smo govorili koja su ponašanja dobra za naše zdravlje a danas ćemo malo vježbati jer je i vježba bitna za naše zdravlje. Pronađite mjesto na kojem će te vježbati ,a mogu vam se pridružiti i vaši ukućani. Aktivnosti su za G.M., K.M, V.M.

Listić s vježbama otvorite ovdje:BORAVAK- 29.04..docx 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta


Utorak, 28.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Danas ćemo se u okviru odgojno-obrazovnih područja komunikacije te upoznavanja škole i radne okoline još jednom prisjetiti domaćih životinja, kućnih ljubimaca, imenovati ih i navesti njihove karakteristike.

U okviru odgojno-obrazovnih područja radnog odgoja i skrbi o sebi učenici će se prisjetiti kako pravilno postupati u vrijeme doručka, ručka ili večere. Naglasak će biti stavljen na pripremu toplog napitka, pripremu prostora prije određenog obroka te održavanje prostora čistim nakon obroka.

_______________________________________________

KOMUNIKACIJA – imenovanje domaćih životinja, kućnih ljubimaca izgovaranjem riječi ili jednostavnih rečenica (u skladu s jezičnim razvojem, pravilnim redoslijedom riječi u rečenici). ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: Zivotinje - 28.4.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE – imenovanje karakteristika životinja – što životinje jedu, gdje žive, kao se zovu njihovi mladunci te što dobivamo od životinja (meso, mlijeko, jaja, vunu…) ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: Zivotinje - 28.4.2020..pdf

RADNI ODGOJ – priprema toplog napitka za vrijeme doručka čaja, kakaa ili mlijeka (što samostalnije ulijevanje u šalicu). Ukoliko koristite mlijeko za kakao, možete pitati koja nam životinja daje mlijeko. 

SKRB O SEBI (3 ŠKOLSKA SATA)

1. pranje ruku prije pripreme stola za doručak ili ručak

2. priprema stola – donošenje tanjura, žlice, vilice, noža ovisno o tome što će se jesti za doručak ili ručak

3. slaganje stola prema vizualnom predlošku PSP-a. ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: POSTAVLJANJE STOLA - 28.4.2020..pdf

4. samostalno posluživanje napitaka - ulijevanje čaja, mlijeka ili kakaa u šalicu / ulijevanje vode ili soka u čašu. Poticati dijete na razlikovanje predmeta potrebnog za pijenje toplih napitaka (ŠALICA za čaj, mlijeko, kakao) i hladnih napitaka (ČAŠA za vodu, sok).

5. pospremanje stola, pranje i brisanje posuđa

VJERONAUK -  poslušaj priču " Isus se ukazuje učenicima" (u prilogu), posebnu pozornost obrati na slike.

                                                             

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Dragi učenici, danas ćemo malo ponoviti  poželjna i nepoželjna ponašanja vezana uz zdravlje. Na radnom listiću ''Poželjna-nepoželjna ponašanja-zdravlje'' pronađite aktivnosti koje nam pomažu da očuvamo svoje zdravlje. Imenujte  zdrave aktivnosti.

( G.M. i K.M.- kod aktivnosti koja je štetna za zdravlje staviti crveni križić, a kod aktivnosti koja je poželjna za naše zdravlje staviti zelenu kvačicu, V.M. samo pokazati sličice, imenovati ih i reći npr. Pušenje je štetno za zdravlje. Voće je dobro za zdravlje.)

LISTIĆ OTVORITE TU  Pozeljna i nepozeljna ponasanja- zdravlje.docx 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi udomitelji i V.M., poslušajte priču Željke Horvat Vukelja: "Crvić" klikom na ovu poveznicu

https://www.youtube.com/watch?v=L9zR6sZwxBs

Nakon odslušane priče, pokušajte riješiti zadatak u prilogu pod nazivom "Crvić-provjera razumijevanja".

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI OVDJE: CRVIC-provjera razumijevanja.docx

Zahvaljujem na svakoj fotografiji ili video materijalu, jako ste me razveselili. Trudite se tako i dalje! Sretno!

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped. Vlatka Šteinglin Kovač: učenik K.M.:OVISNOSTI, upute i RL "Posljedice pušenja" su u privitku.

LISTIĆ OTVORITE TU:

K.M. - Vjeronaučna grupa - pogledaj crtani film " Isusovo uskrsnuće i uzašašće" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=bJfOKs-RShE&t=90s

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se ispod u prilogu pod nazivom "TSV RJEŠAVANJE SUKOBA". Roditelji i udomitelji, ponovno vas molimo da pomognete učenicima u čitanju i rješavanju aktivnosti. Hvala vam!

 


Ponedjeljak, 27.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Nadam se da ste se odmorili i dobro iskoristili ovo lijepo proljetno vrijeme!

Iako počinje još jedan tjedan nastave na daljinu, svakako nastavite tako i tijekom tjedna.

Ovaj se tjedan družimo do četvrtka, 30.04.2020., jer je u petak neradni dan - Praznik rada.

Zadaci će biti usmjereni na ponavljanje sadržaja usmjerenog na domaće životinje,  korist domaćih životinja, kućne ljubimce te brigu o njima ukoliko ih imate.

Dragi učenici, jedva čekam da mi ispričate na koji način vi brinete o životinjama ukoliko ih imate kod kuće.

Ako ih nemate, nije problem, možemo zajedno zamisliti koju biste životinju rado imali, kako bi se zvala i kako biste brinuli o njoj. 

Roditelji i udomitelji, hvala Vam što mi šaljete fotografije i video uratke Vaše djece. Prekrasno je vidjeti kako su učenici kod kuće marljivi, aktivni i kako "bruse" vještine svakodnevnog života: To je "škola za život" u pravom smislu riječi! 

U nastavku slijede zadaci za današnji dan.

_______________________________________________________

SKRB O SEBI - obavljanje osobne jutarnje higijene nakon buđenja (umivanje lica, pranje zubi, čišćenje umivaonika nakon upotrebe), preskidanje pidžame, odlaganje pidžame, oblačenje čiste odjeće za novi dan, slaganje kreveta   

KOMUNIKACIJA - pogledajte slike u listiću 1 i 2. Imenujte prvo životinju u sredini slike. Pokažite i imenujte što životinja jede, gdje živi, pokažite njezino mladunče i što nam ta životinja daje. Skrenite pažnju djeci na pravilno izgovaranje naziva životinje, potičite ih na izgovaranje rečenica: "Na slici je krava." "Krava daje mlijeko." "Krava živi na farmi." "Krava pase travu." 

LISTIĆ OTVORITE TU:  Zivotinje - 27.4.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINEpogledajte slike u listiću 1 i 2. Imenujte prvo životinju u sredini slike. Stavite naglasak na to da dijete pokaže i imenuje što životinja jede, gdje živi, pokaže njezino mladunče i što ta životinja daje. 

LISTIĆ OTVORITE TU:  Zivotinje - 27.4.2020..pdf

______________________________________________________

DODATNI MATERIJALI "ČITANJE JE VAŽNO": Također, predlažem da u slobodno vrijeme poslušate i pogledate još jednu zanimljivu slikovnicu na YouTube stranici naše škole, predlažem priču Medo i klavir. ZA SLUŠANJE I GLEDANJE PRIČE KLIKNITE TU: https://www.youtube.com/watch?v=lsDuLxjBBKQ 

I svakako pogledajte zadatke u rubrici Stučni suradnici - Pedagog, te odaberite one koji su vam zanimljivi. 

______________________________________________________

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, vaš današnji zadatak je pomoći roditeljima/udomiteljima pravilno postaviti stol za ručak (onako kako to radimo u školi na boravku). Detalnje upute nalaze se u privitku pod nazivom "Postavljanje stola".

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta


Petak, 24.4.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približili smo se kraju još jednog tjedna nastave na daljinu. 

Za kraj tjedna, zatvaramo temu Dana planeta Zemlje ponavljanjem sadržaja i daljnom praktičnom primjenom - sortiranjem otpada kod kuće. 

Želim vam lijep, opušten i ugodan vikend u krugu vaših najdražih! Dobro se odmorite!

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - ponoviti sadržaj listića (LISTIĆ 1), imenovati kuću, stabla, ptice, oblake, sunce koje su učenici nacrtali u bilježnicu na način: "Ovo je kuća", "Na nebu je sunce.", "Zemlja je okrugla.", "Zemlja je plave i zelene boje.", "Na nebu su tri ptice."  ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU:  Dan planeta Zemlje 21.04.2020..pdf

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA) - sudjelovati u pripremi doručka ili večere - toplog napitka i jednostavnog obroka u obiteljskoj sredini.

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtati u bilježnicu planet Zemlju koja je čista i sretna te planet Zemlju koja je prljava, puna smeća i tužna. Prisjetite se kako možemo naš planet čuvati i činiti ga dalje čistim (bacamo smeće u koš, odvajamo smeće)  

K.M. - Vjeronaučna skupina -  poslušaj pjesmu " Ostani s nama" https://www.youtube.com/watch?v=O0eXlXvaqxw

Logopedske vježbe - zadaci za učenike M.P., K.M. i G.M. u prilogu.

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnji zadatak za boravak nalazi se u prilogu.


Četvrtak, 23.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici.

Danas nastavljamo s provođenjem i utvrđivanjem aktivnosti na temu Dana planeta Zemlje s naglaskom na zbrinjavanje (sortiranje) otpada, ostataka hrane nakon doručka koji pripremite, te provođenje brige o vlastitom zdravlju - redovitom pranju ruku. 

Dragi učenici, danas vam za ove aktivnosti listići nisu potrebni, već uz zajedničku suradnju i vođenje radimo na usvajanju svakodnevnih vještina u svrhu vaše veće samostalnosti kad odrastete. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - imenovati vrstu otpada (papir, plastiku, staklo, ostatke hrane) u neposrednoj stvarnosti (obiteljskoj sredini) i pravilno sortirati u odgovarajuće spreminke, vreće. Dragi učenici, nemojte zaboraviti oprati ruke nakon sortiranja otpada. 

RADNI ODGOJ - pripremiti topli čaj ili drugu vrstu toplog napitka za doručak uz podršku roditelja, udomitelja. Omogućiti što samostalniju pripremu napitka.

RADNI ODGOJ - pripremiti jednostavni obrok - pahuljice u mlijeku, namaz na kruhu ili sendvič uz pomoć roditelja, udomitelja. Omogućiti što samostalniju pripremu obroka. 

SKRB O SEBI - 1. oprati ruke prije pripreme doručka. 2. baciti u određenu kantu ili vreću ostatke hrane ili zbrinuti ostatke hrane na drugačiji način. 

RADNI ODGOJ - ponoviti, imenovati što je danas pripremljeno za doručak na sljedeći način:

"Za doručak sam pripremio čaj. U šalicu sam stavio čaj i šećer. Ulio sam vruću vodu. Promiješao sam čaj." ili

"Za doručak sam jeo paštetu. Rezao sam kruh nožem. Namazao sam paštetu na kruh." ili

"Za doručak sam jeo pahuljice. U posudu sam stavio tri, četiri žlice pahuljica. Ulio sam mlijeko. Mlijeko je bilo toplo." 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINAVlatka Šteinglin Kovačučenik K.M.:  BRIGA ZA ZEMLJU-EKOLOGIJA. Radni listić "KAKO TI MOŽEŠ POMOĆI ZEMLJI" je u privitku.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Posštovani učenici, roditelji i udomitelji,

jučer smo obilježili Dan planeta Zemlje. Listić na tu temu za učenika M. P. nalazi se u prilogu pod nazivom "TSV DAN PLANETA ZEMLJE". Roditelji i udomitelji, molimo vas da učenicima pomognete u čitanju. Hvala vam!

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Listić s današnjim zadatkom za boravak nalazi se u prilogu.

 

 


Srijeda, 22.04.2020.

KOMUNIKACIJA - ponoviti rečenice  o Danu planeta Zemlje LISTIĆA 1.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU:  Dan planeta Zemlje 22.4.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojavati elemente nacrtane u bilježnici (kuću, ptice, oblake, sunce). I dalje sortiramo smeće, papir, plastiku u za to primjerene vreće ili spremnike. 

Roditelji, udomitelji, po želji možete djeci pročitati ovaj igrokaz prigodan za Dan planeta Zemlje.

Igrokaz možete pronaći ovdje: Igrokaz - Uzbuna u potoku 22.4.2020..pdf

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Danas obilježavam Dan planeta Zemlje. Tom prigodom zajedno s roditeljima/udomiteljima pročitajte slikopriču  „Naš planet Zemlja.“ pogledajte svaku sličicu i imenujte je. Sudjelujte zajedno s roditeljima / udomiteljima u sortiranju otpada. Jučer smo ponovili kako se odvaja papir i plastika.( Aktivnosti su za G.M., K.M.,V.M).

NAS PLANET ZEMLJA.docx 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.


Utorak, 21.04.2020.

KOMUNIKACIJA (2 ŠKOLSKA SATA) -  ponoviti sadržaj listića (LISTIĆ 1), imenovati kuću, stabla, ptice, oblake, sunce koje su učenici nacrtali u bilježnicu na način: "Ovo je kuća", "Na nebu je sunce.", "Zemlja je okrugla.", "Zemlja je plave i zelene boje.", "Na nebu su tri ptice."  ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNUTI TU:  Dan planeta Zemlje 21.04.2020..pdf

SOCIJALIZACIJA - prilikom izlaska u dvorište kuće obratiti pozornost na svoje primjereno ponašanje - ne bacamo smeće na travu, pločnik. Kod kuće učenici bacaju smeće u odgovarajuće kante, vreće i na taj način pomažu roditeljima, udomiteljima u kućanstvu te razvijaju svijest i aktivno sudjeluju u očuvanju okoliša. 

 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

VJERONAUK - pogledaj kratku predstavu o Isusovu uskrsnuću na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=tmNvvICThqk

PSP3 (učiteljica Violeta Šarić)- Danas ćemo se malo pozabaviti sortiranjem otpada.

Na listiću se nalaze dvije kante za sortiranje otpada. Pogledajte kakve su boje kante. Što stavljamo u plavu kantu? ( učenici odgovaraju punom rečenicom : U plavu kantu stavljamo papir , G.M.- usmjeriti pozornost na pravilan izgovor riječi, K.M i  V.M: pravilno oblikovati rečenicu )

Nakon toga imate slikovne prikaze različitog otpada. Pogledajte svaku sličicu i imenujte što vidite. Sada možete sortirati otpad na plastiku i papir.

Sortiramo papir i plastiku.docx 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Lijep pozdrav, u prilogu se nalazi današnji zadatak za učenika V.M. pod nazivom "Ana na livadi".

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić "TSV DAN PLANETA ZEMLJE" s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se u prilogu. Roditelji i udomitelji, molimo vas da učenicima pomognete u čitanju. Hvala vam!

 

 

 

 


Ponedjeljak, 20.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približio nam se još jedan tjedan nastave na daljinu.

Nadam se da ste ugodno proveli ove suncem ispunjene dane vikenda. 

Ovaj tjedan obilježavamo važan dan, a to je Dan planeta Zemlje.

Poseban naglasak u realizaciji aktivnosti s vašim djetetom stavite na važnost svakodnevnog čuvanja prirode, okoliša, pogotovo okoline koja je dio vaše svakodnevice - dvorište, vrt, ulica u kojoj živite.

I dalje potičite dijete da baca smeće u koš i zajedno s Vama sudjeluje u razvrstavanju otpada u odgovarajuće vreće/spremnike/kante za otpad. 

Također, potičite ga da imenuje vrstu otpada - papir, plastika, staklo, ostaci hrane te da navedeno sortira u vreće/kante/spremnike odgovarajće boje uz Vaše vođenje i usmjeravanje.  

______________________________________________________________________________

DODATNI MATERIJALI "ČITANJE JE VAŽNO": Preporučam poslušati i pogledati i ovu lijepu priču "Tri prijatelja u čamcu", nastalu u okviru spomenutog projekta "Čitanje je važno".

Priču možete poslušati/pogledati klikom na ovu poveznicu: https://www.youtube.com/watch?v=lmCF4YeS8eA i pustiti da vas misli odvedu do vaših dragih prijatelja.  

I svakako pogledajte zadatke u rubrici Stučni suradnici - Pedagog te odaberite one koji su vam zanimljivi. 

_______________________________________________________________________________

KOMUNIKACIJA - pročitati  o Danu planeta Zemlje djetetu. ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Dan planeta Zemlje 20.04.2020..pdf (LISTIĆ 1)

Potaknuti dijete na ponavljanje rečenica:

Smeće ne bacamo na pod. Smeće bacamo u koš ili kantu za smeće. Ako smeće bacam u koš, pomažem planetu Zemlji da ostane čista. 

SKRB O SEBI - zajedno s roditeljima, udomiteljima sortirati/baciti smeće u odgovarajuću vreću ili koš. 

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - prebrojati koliko je drveća, kuća, ptica, sunca, oblaka na slici koju ste nacrtali u bilježnicu.

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtati u bilježnicu planet Zemlju prema slici u nastavnom listiću, stranica 2 (s drvećem po izboru oko planeta Zemlje, možete dodati kuću, dvije ptice, jedno sunce, tri oblaka). ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Dan planeta Zemlje 20.04.2020..pdf (LISTIĆ 2)

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Listić s današnjom aktivnosti za boravak nalazi se u prilogu. 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin KovačučeniK  K.M.:  BRIGA O ZDRAVLJU: ZDRAVE NAVIKE-nacrtaj, upute i RL su u privitku  

 


Petak, 17.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Približio nam se kraj još jednog tjedna nastave na daljinu.

Aktivnosti ovog petka usmjerene su na ponavljanje i utvrđivanje aktivnosti tijekom ovog tjedna. 

__________________________________________________________________________

KOMUNIKACIJA -  pokušati zajedno s roditeljima, udomiteljima ponavljati riječi slikopjesme. Prisjetiti se sličica, još ih jednom imenovati i imenovati prvo slovo (glas) na koje počinje riječ sličice u slikopjesmi, na primjer: F kao farma, P kao patka, M kao mačka.

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Slikopjesma 17.4.2020..pdf 

SOCIJALIZACIJA -  prisjetiti se primjerenog ponašanja kod kuće, zajedno s roditeljima/udomiteljima imenovati. Kako se mogu ponašati na dobar način doma? Tako da pomažem mami, baki, teti Tako da složim krevet ujutro. Tako da pospremam igračke. Tako da pomažem u pripremi ručka - stavljanje pribora na stol. 

RADNI ODGOJ  (2 ŠKOLSKA SATA) -  priprema toplog napitka i nanošenje namaza na kruh (mazanje kruha) za vrijeme doručka ili večere

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Priprema napitka i obroka - 17.4.2020..pdf

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - domaće životinje - imenovanje domaćih životinja i njihovih mladunaca

ZA OTVARANJE LISTIĆA KLIKNITE TU: Domace zivotinje- 17.4.2020..pdf

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, za kraj tjedna malo ćemo se razveseliti pjevajući vama dobro poznate pjesmice koje smo često pjevali na boravku. Odaberite neke pjesmice, pjevajte, pratite tekst pokretom, kao što to radimo i u školi, plešite, zabavite se zajedno sa svojim ukućanima! Neke pjesmice možete poslušati i na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=nZTJ5A_Yb3M

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić "TSV RJEŠAVANJE PROBLEMA" s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se u prilogu.


Četvrtak, 16.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Dragi učenici, danas veliki naglasak stavljamo na vaše što samostalnije sudjelovanje u pripremi napitka (čaja, kakaa, toplog mlijeka) i jednostavnog obroka za vrijeme doručka ili večere. 

Roditelji, udomitelji, u prilogu se nalaze prijedlozi uputa i način na koji možete vaše dijete voditi kroz pripremu obroka. Potičite ga na što samostalnije sudjelovanje u svim etapama pripreme obroka, hrabrite u njegovim pokušajima jer sam uvjerena da će biti uspješno u njima u obiteljskoj sredini, jednako kao što je uspješno u tome sudjelovalo i u školi u vrijeme uobičajene nastave. 

RADNI ODGOJ (3 ŠKOLSKA SATA) -  priprema toplog napitka i jednostavnog obroka za vrijeme doručka ili večere (vidjeti prijedlog uputa za pripremu napitka i obroka u prilogu Priprema napitka i obroka 16.4.2020.) 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin KovačučeniK  K.M.:  OVISNOSTI: upute i RL "Posljedice pijenja alkohola"su u privitku.  

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

U prilogu se nalazi radni listić s današnjim zadatkom za učenike K.M., V.M., G.M.

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Današnji zadaci za učenike K.M., M.P. i G.M. nalaze se u prilogu. 

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.


Srijeda, 15.04.2020.

KOMUNIKACIJA - roditelji, udomitelji, pročitajte ponovno pjesmu, imenujte sličice u pjesmi. Odredite slovo na koje počinju te sličice, (na primjer: š kao šuma, izgovorite prvo vi djetetu i tražite da ponovi za vama) (prilog: Slikopjesma 15.4.2020.)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - domaće životinje - imenovanje, povezivanje životinje i mladunaca (prilog: Domaće životinje 15.4.2020.)

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtaj svog kućnog ljubimca ili domaću životinju po izboru u bilježnicu 

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtaj svog kućnog ljubimca ili domaću životinju po izboru u bilježnicu

Prijedlog kako jednostavno nacrtati životinju: https://www.youtube.com/watch?v=Q08_3hM3-MQ

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped.:Vlatka Šteinglin Kovač,učenik K.M.:  BRIGA O OSOBNOM ZDRAVLJU: upute i RL "POŽELJNA I NEPOŽELJNA PONAŠANJA"su u privitku. 

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) - SAMOSTALNO ILI UZ POMOĆ ČLANOVA OBITELJI U SVOJOJ KUĆI PRONAĐI STVARI CRVENE,  ZELENE,  PLAVE, ŽUTE i  SMEĐE BOJE. GLASNO IMENUJ STVARI I RECI KAKVE SU BOJE TE IH NACRTAJ U SVOJU BILJEŽNICU. ( AKTIVNOSTI SU ZA UČENIKE: G.M, K.M,.V.M. )

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

Utorak, 14.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Nadam se da ste se uspjeli odmoriti ovih blagdana te da ste ih proveli opušteno u krugu vaših najmilijih.

Mi nastavljamo s našim aktivnostima u okviru nastave na daljinu. 

KOMUNIKACIJA - roditelji, udomitelji pročitajte djeci slikopjesmu. Imenujte sve sličice koje se pojavljuju u pjesmi. Neka dijete ponovi nakon vas. Poseban naglasak stavite na imenovanje životinja u pjesmi. Odredite domaće životinje i kućne ljubimce. (prilog: Nastavni listići 14.4.2020.)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - imenujte domaće životinje u slikopjesmi, imenujte kućne ljubimce. Povežite navedeno s životinjama ukoliko ih imate kod kuće ili s kućnim ljubimcima. Neka dijete imenuje domaće životinje ukoliko ih imate, što jedu, gdje žive i kućnog ljubimca. Ako dijete nema domaću životinju ili kućnog ljubimca, može zamisliti kojeg bi rado imao te kako bi brinuo o njemu. 

RADNI ODGOJ - s roditeljem ili udomiteljem na mobitelu, tabletu ili računalu u aplikaciji YouTube pronađite pjesmicu o životinjama (upišite: Djed Mile ima farmu).

SKRB  O  SEBI (TRI ŠKOLSKA SATA)

 • oprati ruke sapunom 
 • sudjelovati u pripremi obroka - ručka (1. Prostiranje stola - postaviti pribor za jelo i tanjure na stol, stavljanje salveta ili papirnatih ručnika. 2. Donošenje hrane na stol. Izgovaranje: "Dobar tek", 3. Pospremanje stola, brisanje stola, pomaganje prilikom pranja posuđa ili brisanja posuđa)

VJERONAUK -  U prilogu se nalazi PPT prezentacija o Isusovu uskrsnuću. Pozorno pogledajte slike i poslušajte priču.

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Draga djeco,  nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove aktivnosti iz boravka.

Pripremite  bojice i papir ili bilježnicu. Pogledajte kroz prozor ili ako možete otiđite u  dvorište. Na papir nacrtajte što vidite u dvorištu i vrijeme kakvo je danas (sunčano, kišovito ili  oblačno).

Kada ste nacrtali svoj crtež pokažite roditeljima/ udomiteljima i recite im što ste točno nacrtali. (Aktivnosti su za učenike G.M., K.M. i V.M.)

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

nadam se da ste uživali i odmorili se tijekom blagdana. Dalje krećemo s aktivnostima pa se tako listić "TSV RJEŠAVANJE PROBLEMA" za učenika V. M. nalazi u prilogu.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Današnji zadatak "Zeko i pisanice" za učenika V.M. nalazi se u prilogu.


Srijeda, 08.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici. 

Prije proljetnog odmora (praznika), slijedi nekoliko aktivnosti. 

Kratki podsjetnik: proljetni praznici počinju 09.04.2020. i traju do 13.04.2020.

Želim vam svima ugodno provedene blagdane, a vama dragi učenici, dobar odmor uz što više igre!

Razrednica Emina Braniša

_________________________________________________________________________________________________

KOMUNIKACIJA - imenovati sličice po modelu u listiću Običaji Uskrsa (prilog Običaji u vrijeme Uskrsa 8.4.2020.) (G.M., M.P.), osmisliti, prisjetiti se jednostavnih rečenica gledajući sličice listića (primjer rečenica: "Za Uskrs kuhamo jaja." "Za Uskrs kuhamo šunku." itd.)

Uputa za učenika M.P.: Povodom Svjetskog dana Roma, saznati kako se na romskom jeziku kaže "jaje", "zec", "košara", "šunka", "obitelj".

Uz pomoć roditelja ili brata/sestre  nacrtati jaje, zeca, košaru, šunku, obitelj u bilježnicu i pored slike napisati naziv crteža na romskom (riječi neka piše odrasla osoba velikim tiskanim slovima) te će nam ih Mateo po povratku u školu pročitati i upoznati nas s njegovim jezikom.   

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - nacrtati u bilježnicu: 1 plavu pisanicu, 2 crvene pisanice, 3 žute pisanice, 4 zelene pisanice, 5 narančastih pisanica. Prebrojiti pisanice pokazujući ih i glasno izgovarajući brojeve. Brojiti na prste, glasno izgovarajući. 

Pogledati sliku u listiću 2 i usmeno odgovoriti na predložena pitanja (prilog Nastavni listić 8.4.2020.) 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, soc.ped. Vlatka Šteinglin Kovač, učenik: K.M. tema: USKRS. Radni listić i upute su u privitku-"LOV NA USKRŠNJE JAJE"

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dragi učenici danas ćemo bojati  jaja. U dokumentu pod nazivom Bojanje pisanica nalaze se detaljne upute kako napraviti lijepe pisanice prirodnim materijalima. Svaki korak prikazan vam je slikama.Poštovani roditelji, pomozite djeci stavljati čarape na jaja i vezati  čarape gumicom. ( Aktivnosti su za učenike G.M., K.M., V.M.) Zabavite se svi i uživajte u zajedničkom bojanju pisanica.

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

Sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima! Odmorite se i uživajte!

 


Utorak, 07.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici.

U nastavku se nalaze upute za današnje aktivnosti. 

KOMUNIKACIJAimenovanje sličica i globalno čitanje na temu Uskrsa (1., 2. listić) (prilog - Nastavni listići na temu Uskrsa 7.4.2020.)

KOMUNIKACIJA - imenovanje sličica po modelu u listiću Običaji Uskrsa (G.M., M.P.), osmišljavanje jednostavnih rečenica sa sličicom po modelu (V.M., K.M.) (prilog - Nastavni listići na temu Uskrsa 7.4.2020., 3. listić)

Dodatno iz KOMUNIKACIJE (po želji): slikovne rečenice za globalno čitanje na temu Uskrsa (prilog- Rečenice za globalno čitanje 7.4.2020.)

SOCIJALIZACIJA - sudjelovati u pripremi za Uskrs u svojoj obitelji (zajedničke aktivnosti poput bojanja pisanica -sudjelovanje u kuhanju i ukrašavanju jaja)

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dragi učenici, danas ćemo se malo zabaviti kuhanjem. A što ćemo kuhati? Jedna stara izreka kaže: „ Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje. „ I što mislite da danas kuhamo? Točno. Danas kuhamo jaja.

Zamolite roditelje / udomitelje da zajedno s vama skuhaju 4 jaja. Jaja stavite  u  zdjelu za kuhanje.Stavite ih polako da se ne slupaju. Ulijte hladnu vodu toliko da pokrijete jaja. Dodajte žlicu soli i čekajte da voda zavri . Kuhajte jaja 10 minuta.

Kuhana jaja izvadite u zdjelu i ohladite uz pomoć roditelja. Prisjetite se na što sve moramo paziti kada radimo u kuhinji i objasnite to roditeljima.

Sve upute sa slikovnim prikazom nalaze se u dokumentu pod nazivom “ Kuhamo jaja”. (Aktivnosti su za učenike G.M., K.M, V.M.)

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

VJERONAUK -  pogledajte kratki crtani film o Isusovoj muci i smrti na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=EmxkjZBcJHQ&t=4s

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenike V. M. i M. P. nalazi se u prilogu. Sretan Uskrs!

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnja vježba jezičnog razumijevanja-Uskrs za učenika V.M.

 


Ponedjeljak, 06.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

U tjednu smo intenzivnijih priprema za blagdan Uskrsa te su i zadaci u skladu s temom Uskrsa (zadaci se nalaze u prilogu Nastavni listići na temu Uskrsa 6.4.2020.)

KOMUNIKACIJA - imenovanje sličica i globalno čitanje riječi na temu Uskrsa

SKRB O SEBI - higijenske navike - provođenje higijene u određeno doba dana u obiteljskoj sredini (Ujutro - wc, puštanje vode, pranje ruku nakon upotrebe wc-a, umivanje, pranje zubi, čišćenje umivaonika od ostatka paste, čišćenje četkice za zube i čaše, oblačenje čiste odjeće za novi dan. Navečer -  tuširanje, pranje kose, čisto donje rublje, odlaganje prljavog donjeg rublja na za to predviđeno mjesto, oblačenje pidžame).

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - običaji u vrijeme Uskrsa 

LIKOVNA KREATIVNOST - crtanje pisanice 

I svakako pogledajte zadatke u rubrici Stučni suradnici - Pedagog, te odaberite one koji su vam zanimljivi. 

TZK-slijedi upute iz priloženog dokumenta

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Listić na temu "Simboli Uskrsa" nalazi se u prilogu.

 


Petak, 03.04.2020.

Poštovani roditelji i udomitelji, dragi učenici! 

U nastavku slijede aktivnosti za kraj još jednog tjedna nastave na daljinu. Vesele me vaše pristigle povratne informacije i drago mi je da se snalazite. 

Ponosna sam na vas i želim vam/nam puno uspjeha i dalje u ovakvom načinu zajedničkog rada te još puno ovakvih pozitivnih povratnih informacija.  

KOMUNIKACIJA - pročitajte djeci pjesmicu Uskrsni zec, prisjetite se o pjesmici služeći se dobivenim materijalima. Zatim čitajte stih po stih pjesmice i neka dijete ponavlja (učenici K.M., V.M.) odnosno neka ponavljaju određene riječi - Uskrs, zec, pisanica, košara (učenici G.M., M.P.), nacrtajte u bilježnicu najdraži simbol Uskrsa (zec, pisanicu, košaru...)

SOCIJALIZACIJA - prisjetiti se običaja Uskrsa, naglasak staviti na način na koji čestitamo Uskrs jedni drugima. Obzirom na aktualnu situaciju i zabranu rukovanja, pitajte dijete na koje načine još može čestitati Uskrs (nacrtati simbole Uskrsa u čestitku). Neka dijete osmisli svoju čestitku i nacrta ju u bilježnicu. 

RADNI ODGOJ - pripremanje toplog napitka prema uputama (prilog Priprema toplog napitka i obroka)

RADNI ODGOJ - rezanje kruha i mazanje namaza na kruh prema uputama (prilog Priprema toplog napitka i obroka)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - razgovor o običajima Uskrsa - vizualni materijal (vidjeti prilog Običaji u vrijeme Uskrsa)

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, ovaj vikend uživajte u pripremi i ispijanju čaja sa svojim ukučanima! Uz dodatak meda i limuna, čaj je vrlo zdrav topli napitak koji nam pomaže u očuvanju zdravlja. Postupak pripreme nalazi se u prilogu. (G.M., V.M., K.M.)


Četvrtak, 02.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici.

Dan započnite uobičajenom rutinom obavljanja osobne higijene, odijevanja, slaganja kreveta.

U tome vam može pomoći vizualni raspored (sa sličicama) koji se nalazi u prilogu (Vizualni raspored s prijedlogom aktivnosti tijekom dana i uputama za roditelje i udomitelje).

Za vrijeme doručka naglasak stavite na što samostalnije pripremanje toplog napikta (čaja, mlijeka ili kakaa) te rezanje kruha i mazanje namaza na kruh. 

Također, danas obilježavamo Dan svjesnosti o autizmu povodom čega možete izraditi senzoričku bočicu s djetetom od materijala koje imate kod kuće.

Zabavno je, jednostavno i pomaže vašem djetetu pri umirivanju uslijed neugodnih emocija (straha, napetosti), uzrokovanim pandemijom koronavirusa, nastavom na daljinu, mjera ograničenog kretanja, druženja s ljudima s kojima ste se do sad družili. 

TZK-slijedi upute iz priloga  

 

 • RADNI ODGOJ - priprema toplog napitka (čaj, kakao, mlijeko) (prilog: Priprema toplog napitka i obroka - upute za aktivnost 2.4.2020.)
 • RADNI ODGOJ - priprema jednostavnog hladnog obroka za doručak: rezanje kruha i mazanje namaza na kruh (prilog: Priprema toplog napitka i obroka - upute za aktivnost 2.4.2020.)
 • RADNI ODGOJ - izrada senzoričke bočice (Prilog: Izrada senzoričke bočice - 02.04.2020.)

           Možete kliknuti na ovaj link te pogledati kako se mogu izraditi jednostavne senzoričke bočice:  https://www.youtube.com/watch?v=zozbp-uOF0o

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Današnja aktivnost za učenike V.M., K.M. i G.M. je pričanje priče "Djed i repa". U prilogu se nalazi listić sa sličicama uz pomoć kojih će učenici sa svojim roditeljima/udomiteljima ispričati priču.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Lijep pozdrav roditeljima/skrbnicima i učenicima. Današnji zadaci i upute za rješavanje nalaze se u prilozima ispod, a namijenjeni su učenicima M.P, G.M. i K.M. Tražite učenike da razgovaraju što više s vama te na taj način vježbaju govor i šire svoj rječnik.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika M. P. nalazi se u prilogu.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik  K.M., BRIGA O OSOBNOM ZDRAVLJU: upute i RL su u privitku "ZDRAVE NAVIKE" 

 

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

 

 

 


Srijeda, 01.04.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici!

Stigao nam je mjesec travanj!

Ovaj mjesec obilježavamo blagdan Uskrsa te Dan planeta Zemlje. Stoga će nam aktivnosti tijekom ovog mjeseca biti u skladu s ovim temama. 

Naravno, nemojte zaboraviti ponavljati i dalje o proljeću.  

Materijali za odgojno-obrazovna područja komunikaciju, upoznavanje škole i radne okoline nalaze se u prilogu (Nastavni listići 01.04.2020.). 

KOMUNIKACIJA - pročitajte djeci pjesmicu Uskrsni zec, razgovarajte s učenicima o pjesmici služeći se dobivenim materijalima. 

Ukoliko dijete može, može za vama ponavljati stih po stih pjesme ili izgovarati pojednačne riječi  (Uskrs, zec, košara, darovi, jaja...)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - porazgovarajte zajedno o običajima Uskrsa, odredite što ćete ove godine raditi i kako ćete dočekati Uskrs (bojanje pisanica, blagoslov hrane, odlazak u crkvu, traženje pisanica u dvorištu kuće, kuhanje šunke, jaja...) 

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtajte u bilježnicu pisanicu, uskršnjeg zeca ili košaru iz pjesmice Uskrsni zec 

TZK-slijedi upute iz priloga

 • PSP 3 ( UČITELJICA Violeta Šarić) – Djeco od papira izradite nekoliko kuglica, a ispred sebe postavite jednu plastičnu posudu (zamoli mamu, tetu, neka ti posudi) te gađaj kuglicama u posudu. Broji koliko si puta pogodio te pomiči posudu svaki puta sve dalje ( aktivnosti namijenjene učenicima G.M., V.M., K.M.) .


Utorak, 31.3.2020.

KOMUNIKACIJA - imenovati elemente na slici u skladu s jezičnim razvojem (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 31.3.2020.)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - imenovanje glavnih oblježja proljeća na slikovnom materijalu, prepoznavanje istih u neposrednoj stvarnosti (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 31.3.2020.)

RADNI ODGOJ - što samostalnije sudjelovati u pripremi obroka za vrijeme doručka ili večere (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 31.3.2020.)

SKRB O SEBI - primjereno doziranje hrane u situaciji "ja to volim jesti"  i "ja to ne volim jesti, ali probat ću" za vrijeme doručka, ručka ili večere u obiteljskoj sredini, upotreba pribora za jelo, briga i sigurnost tijekom primjene pribora - rezanje kruha nožem (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 31.3.2020.)

 VJERONAUK - Poslušaj biblijsku priču o Isusovoj muci i smrti u prilogu.Posebnu pažnju obrati na slike. Usmeno odgovori na pitanja na kraju priče.

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) Danas ćemo opet malo čitati. Kao i prošli puta dobro pogledajte sličice i imenujte što vidite. Kada ste to učinili pročitajte rečenice. U tome vam mogu pomoći roditelji  / udomitelji ako niste sasvim sigurni. Ne zaboraviti prstom pokazati što čitate (sliku ili riječ ) i točno izgovarajte riječi.

Listić se nalazi u dokumentu pod naslovom čitamo i  namijenjen je učenicima K.M.,G.M.,V.M.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnja vježba za učenika V.M. pod nazivom "Medo na odmoru".

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik K.M., BRIGA O OSOBNOM ZDRAVLJU: upute i RL su u privitku "OSOBNA HIGIJENA" 

 Vjeronaučna skupina- K.M. - poslušaj pjesmu "Mi želimo uzdić Isusa." Pokušaj sam otpjevati jedan dio pjesme.   https://www.youtube.com/watch?v=d1jAX_X6ggA

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima za učenika V. M. nalazi se u prilogu.

 


Ponedjeljak, 30.3.2020.

SKRB O SEBI - primjereno doziranje hrane u situaciji "ja to volim jesti"  i "ja to ne volim jesti, ali probat ću" za vrijeme doručka, ručka ili večere u obiteljskoj sredini (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 30.3.2020.)

KOMUNIKACIJA - imenovati elemente na slici u skladu s jezičnim razvojem (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 30.3.2020.)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - imenovanje glavnih oblježja proljeća na slikovnom materijalu, prepoznavanje istih u neposrednoj stvarnosti (Vidjeti prilog Upute i listić za aktivnosti za 30.3.2020.)

I svakako pogledajte zadatke u rubrici Stučni suradnici - Pedagog, te odaberite one koji su vam zanimljivi. 

TZK-slijedi upute iz priloga

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, današnji zadatak za vas je pospremanje sobe. Uredno ćete složiti svoj krevet, pospremiti igračke i sve stvari koje nisu na svojem mjestu (na podu, stolu, stolici ili krevetu). Smeće bacite u koš za smeće. Obrisat ćete prašinu s polica, stola, stolice. Pometite pod i obrišite ga čistom vlažnom krpom. Za kraj, otvorite prozor da uđe svježeg zraka! (K.M., G.M., V.M.)


Petak, 27.3.2020.

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - brojim do 5

SKRB O SEBI - upotreba pribora za jelo

RADNI ODGOJ - poznavanje radnih materijala

LIKOVNA KREATIVNOST - crtanje i bojanje leptira

Upute za aktivnosti vidjeti u prilogu Aktivnosti i upute za 27.3.2020. i Crtanje leptira - zadatak s uputama za 27.3.2020.

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

U prilogu se nalazi listić s današnjim zadatkom za učenike K.M., V.M., G.M.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik K.M.,  Tema: Rješavanje sukoba-maslinova grančica-hrana. Na Youtube-u  pogledaj crtani film ''Olive branch FOOD'' na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=7tuvIU1kY_U. Roditeljima ili braći ispričaj o čemu se radi u videu. Nakon toga riješi priloženi radni listić.(Maslinova grančica hrana).

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - Današnji zadaci za učenike K.M., G.M. i M.P. nalaze se u prilozima ispod. Prije tih zadataka, učenici M.P. i G.M. neka naprave vježbu s linka: https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be . Ponovite vježbu najmanje 5 puta.

 


Četvrtak, 26.3.2020.

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - brojim do 5

SKRB O SEBI - upotreba pribora za jelo

RADNI ODGOJ - poznavanje radnih materijala

Upute za aktivnosti vidjeti u prilogu Aktivnosti i upute za 26.3.2020.

Također, danas obilježavamo Dan svjesnosti o epilepsiji, te vas potičem na nošenje majica ljubičaste boje ili drugog detalja s ljubičastom bojom po izboru. 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi učenici, poštovani roditelji/udomitelji, današnji zadatak je postavljanje stola za ručak. Neka učenici sudjeluju u svim koracima postupka postavljanja stola, kao što to rade i u školi. Detaljnije upute nalaze se u prilogu. Aktivnost je namjenjena za učenike K.M., G.M., V.M.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštvani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s uputom i aktivnostima za učenika M. P. nalazi se u prilogu.

 


Srijeda, 25.3.2020.

KOMUNIKACIJAslušanje i pravilno izgovaranje glasova na temu proljeća (vidjeti Upute i nastavne materijale za aktivnosti za 25.3.2020.)

UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - brojim do 5 (vidjeti Upute i nastavne materijale za aktivnosti za 25.3.2020.)

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA,K.M., Vlatka Šteinglin Kovač, tema: Rješavanje sukoba-strip snjegović

TZK-vidi prilog

PSP 3 (učiteljica Violeta Šarić) – Dragi učenici, danas ćemo malo ponoviti čitanje. Kada kliknete na dokument „ ČITAMO “ uz pomoć roditelja / udomitelja pojaviti će vam se listić za čitanje. Prvo pokažite svaku sličicu i recite što je na njoj. Zatim pročitajte svaku rečenicu, a ako vam bude teško možete zatražiti pomoć roditelja / udomitelja. Oni će vam pročitati rečenicu, a zatim je pročitajte i vi. I ne zaboravite  prstićem pokazati svaku sličicu / riječ koju čitate. ( Aktivnost je namijenjena učenicima G.M., K.M., V.M. )

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

 


Utorak, 24.3.2020.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s uputom i aktivnostima za učenika V. M. nalazi se u prilogu.

KOMUNIKACIJA - slušanje i pravilno izgovaranje glasova na temu proljeća (vidjeti Upute i nastavne materijale za aktivnosti za 24.3.2020.)

SOCIJALIZACIJA - crtanje rođendanske torte (vidjeti Upute i nastavne materijale za aktivnosti za 24.3.2020.)

VJERONAUK: poslušaj pjesmu " Odlučio sam slijediti Krista" https://www.youtube.com/watch?v=okpMSK4nZAA

Pogledaj sliku u prilogu, pokaži Isusa i njegove prijatelje na Posljednjoj večeri. Nacrtaj kruh.

PSP 3 ( učiteljica Violeta Šarić) – Dragi učenici, najprije ćemo otpjevati  pjesmicu Visibaba mala

 ( https://www.youtube.com/watch?v=MQpyIrWWSSA ) . Pjesmicu ste lijepo otpjevali, a sada uzmite papir i olovku i nacrtajte visibabu. Može vam u tome pomoći roditelj /udomitelj.  U svojim bilježnicama i radnim listićima isto imate sliku visibabe pa je  obojite kako je prikazano na slici. Materijal je namijenjen učenicima G.M., K.M. i V.M.

 

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu su vježbe za pokretljivost govornih organa za učenika V.M.


Ponedjeljak, 23.03.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, učenici.

U privitku se nalaze upute i nastavni materijal za provođenje aktivnosti za današnji dan (vidjeti Upute za aktivnosti za 23.3.2020.)

Materijale za provođenje aktivnosti stigli su poštom do Vas. 

KOMUNIKACIJA - slušanje i pravilno izgovaranje glasova na temu proljeća 

SKRB O SEBI - aktivnosti navika osobne higijene nakon buđenja - pranje ruku tekućim sapunom nakon toaleta, umivanje lica, pranje zubi, oblačenje, pospremanje pidžame (majica i hlače) te pospremanje kreveta

 UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE - brojim do 5 

LIKOVNA KREATIVNOST - nacrtati gusjenicu prema vizualnom predlošku 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

Dragi moji učenici, poštovani roditelji, udomitelji, lijep pozdrav za početak novog radnog tjedna nastave na daljinu! Stiglo nam je proljeće pa će nam današnji zadatak biti šetnja i promatranje promjena u prirodi. Učenici, dobro se odjenite jer je danas vrlo hladno i izađite s roditeljima/udomiteljima u šetnju. Prošećite dvorištem, parkom, livadom, šumom... Promotrite promjene u prirodi koje su se dogodile dolaskom proljeća. Što primjećujete? Imenujte biljke i životinje koje vidite. Osluškujte zvukove. Posebnu pozornost obratite na vjesnike proljeća (visibabe, zvončići, jaglaci, ljubičice, šafrani). Promotrite ih, pomirišite, opišite (kakve su boje, kako izgledaju...) Nemojte ih brati! 

 

Priloženi dokumenti:
Upute za aktivnosti 23.3.2020..docx


Petak, 20.3.2020.
 1. KOMUNIKACIJA  - opisivanje proljetnica prema slici
 2. SOCIJALIZACIJA – odabrati dvije različite bojice i obojati čarape, obuti različite čarapice u subotu, 21.03.2020. i na taj način podržati Dan osoba sa sindromom Down.
 3. RADNI ODGOJ – sudjelovanje u pripremanju obroka (vidjeti upute za četvrtak, 19.3.2020.)
 4. UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE – izrezivanje sličica grane i slaganje prema redoslijedu (grana bez lišća, pup, cvijet), pokazati granu s pupovima, cvjetovima prilikom šetnje parkom ili u vlastitom dvorištu. Listić na poveznici:  http://www.igramseiucim.com/images/Dokumenti/igram_se_i_ucim_proljece.pdf, str 7.

           Detaljne upute i prijedlozi izvođenja aktivnosti odgojno-obrazovnih područja komunikacije, socijalizacije, radnog odgoja, upoznavanja škole i radne okoline, nalaze se u privitku (Upute za izvođenje aktivnosti za petak, 20.3.2020.). 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

U prilogu ze nalazi listić sa zadatkom za učenike K.M., V.M. i G.M.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik K.M. "Rješavanje problema-spasi princezu", radni listić(Spasi princezu) i upute su u privitku

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA (TSV), Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

ovdje ćete pronaći materijale za aktivnosti vezane uz trening socijalnih vještina u koji je uključen učenik M. P.

OPIS AKTIVNOSTI: DRAGI UČENICI, S RODITELJIMA ILI UDOMITELJIMA PROMOTRITE I OPIŠITE SLIKE KOJE PRIKAZUJU ZDRAVE NAVIKE NA LISTIĆU. AKO ŽELITE, ODABERITE JEDNU ILI VIŠE PRIKAZANIH NAVIKA TE NACRTAJTE SEBE KAKO OBAVLJATE TU AKTIVNOST. LISTIĆ SE NALAZI U PRILOGU. U PRILOGU ĆETE TAKOĐER PRONAĆI UPUTE VEZANE UZ RJEŠAVANJE SVIH AKTIVNOSTI TRENINGA SOCIJALNIH VJEŠTINA.

Socijalna pedagoginja: Lucija Starej

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Nemanja Vukotić) - LIjep pozdrav roditeljima/skrbnicima i učenicima! U prilozima dolje nalaze se dokumenti i upute za rad učenika M.P., K.M. i G.M, a na ovim linkovima možete pronaći vježbe za učenike M.P i G.M.: 

VJEŽBA PUHANJA: https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be

VJEŽBA ARTIKULATORA: https://www.youtube.com/watch?v=cPEBfiTG9wg&feature=youtu.be 

 

 


Četvrtak, 19.3.2020.

RADNI ODGOJ (3 školska sata) – sudjelovanje u pripremanju obroka 

Dragi roditelji/udomitelji, u svrhu realizacije ove aktivnosti, molim što više

uključivati učenike u određene jednostavne aktivnosti tijekom pripreme obroka u vrijeme doručka, ručka ili večere (poticati na što samostalnije obavljanje aktivnosti). 

Dodatne upute s detaljnim opisom načina izvedbe aktivnosti, prijedlogom rečenica tijekom aktivnosti, nalaze se u prilogu ovog dokumenta. 

 

BORAVAK (Ana Svetec Škudar)

U prilogu se nalazi listić sa današnjim zadatkom za učenike uključene u produženi stručni postupak (G.M., K.M., V.M.).

 

 

GLAZBENA KREATIVNOST - DANIJEL MIKLAUŽIĆ

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

listić s aktivnostima glazbene kreativnosti nalazi se u prilogu.

 

 


Srijeda, 18.3.2020.
 1. KOMUNIKACIJA – pročitati priču o virusu (listić). Omogućiti učeniku da što više sudjeluje u prepričavanju priče uz Vaše vođenje. Prisjetiti se priče na sljedeći način pokazujući sliku o kojoj govorite i poticati dijete na pravilan izgovor riječi. Više vidjeti u uputi u privitku (Uputa za društvenu priču o virusu). 

 

 1. UPOZNAVANJE ŠKOLE I RADNE OKOLINE – igra u dvorištu, šetnja parkom, promatranje krošnji, imenovanje boje krošnje (rozi, bijeli cvjetovi). Više na poveznici:  http://www.igramseiucim.com/images/Dokumenti/igram_se_i_ucim_proljece.pdf 

 

 1. RAZVOJ LIKOVNE KREATIVNOSTI – nacrtati i obojati cvjetove na granama drveta – krošnju (listić se nalazi na poveznici http://www.igramseiucim.com/images/Dokumenti/igram_se_i_ucim_proljece.pdf, str 6) 
 2. TZK - Brzo hodanje 30 minuta - hodaj brzo oko 30 minuta
 3. PSP 3  ( učiteljica Violeta Šarić )  - Osvrni se oko sebe i dobro promotri svoju sobu. Imenuj što sve vidiš u njoj. Pročitaj slikovne rečenice i odgovori na pitanja, ali pazi da odgovoriš cijelom rečenicom, a ne samo jednom riječju.

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik K.M. "Rješavanje problema-labirint", radni listić(Labirint auto) i upute su u privitku

 


Utorak, 17.3.2020.

Vjeronauk - U prilogu se nalazi slika Isusa koji putuje u grad Jeruzalem. Promatrajte sliku. Pokažite na slici Isusa i ljude koji su ga dočekali i mahali mu s maslinovim grančicama i izradite maslinovu grančicu od kolaž papira.

Komunikacija - pročitati priču o virusu s učenikom, omogućiti učeniku da se uključi u prepričavanje sadržaja. 

Porazgovarati o priči na sljedeći način pokazujući sliku o kojoj govorite i poticati učenika na pravilan izgovor riječi: Još jednom ponoviti, što je važno raditi da ne budemo bolesni? (prati ruke, ne dirati druge, boraviti i igrati se vani, šetati). Više vidjeti u uputi za društvenu priču o virusu u prilogu. 

Upoznavanje škole i radne okoline - prema obojanom listiću ponoviti/imenovati odjevne predmete, odjeću i obuću prikladnu za proljeće.

Usporediti navedno s navikama oblačenja u neposrednoj stvarnosti, imenovati odjeću i obuću koju učenik nosi ovih dana, zajedno s roditeljima/udomiteljima raspraviti je li odjeća u skladu s aktualnim vremenskim prilikama i odabranim na nastavnom listiću.  

Radni odgoj - sudjelovati u aktivnostima pranja i brisanja posuđa, brisanja radnih površina  s naglaskom na vizualno opažanje materijala kojim se učenici služe prilikom brisanja (boja, veličina spužve za brisanje) te zapažanje taktilnog osjeta materijala (hrapavo, glatko, ugodno, naugodno na dodir)

Skrb o sebi provoditi aktivnosti koje se odnose na navike osobne higijene za vrijeme pripreme ručka - pranje ruku tekućim sapunom prije sjedanja za stol, pranje zubi nakon obroka.  

TZK- Duža šetnja 30 minuta - šetati prirodom oko 30 minuta

 PSP 3 - Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici,

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti produženog stručnog postupka učiteljice  Violete Šarić za učenike koji su na boravku (V.M., K.M., G.M.).

- Igre za razvoj motorike i koordinacije- ovo su igre koje možete provoditi u zatvorenom prostoru, a djeci su poznate jer su odrađivane i u školi

 1. PUHANJE LOPTICA NAPRAVLJENIH OD PAPIRA.

  OD OBIČNOG PAPIRA RUKOM OBLIKUJTE PAPIRNATE KUGLICE. SJEDITE JEDAN NASUPROT DRUGOG I PUŠITE KUGLICE. CILJ JE OTPUHNUTI KUGLICU SA STOLA.

   

 2. TAKVE ISTE PAPIRNATE LOPTICE MOŽETE STAVITI NA POD, A UČENIK IH MOŽE NOŽNIM PRSTIMA (BEZ ČARAPA) POKUŠATI HVATATII STAVLJATI U NEKU KUTIJU, KOŠARU ILI POSUDU.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Lucija Starej

Poštovani učenici, roditelji i udomitelji,

ovdje ćete pronaći materijale za aktivnosti vezane uz trening socijalnih vještina u koji je uključen učenik V. M.

OPIS AKTIVNOSTI: DRAGI UČENICI, S RODITELJIMA ILI UDOMITELJIMA PROMOTRITE I OPIŠITE SLIKE KOJE PRIKAZUJU ZDRAVE NAVIKE NA LISTIĆU. AKO ŽELITE, ODABERITE JEDNU ILI VIŠE PRIKAZANIH NAVIKA TE NACRTAJTE SEBE KAKO OBAVLJATE TU AKTIVNOST. LISTIĆ SE NALAZI U PRILOGU. U PRILOGU ĆETE TAKOĐER PRONAĆI UPUTE VEZANE UZ RJEŠAVANJE SVIH AKTIVNOSTI TRENINGA SOCIJALNIH VJEŠTINA.

Socijalna pedagoginja: Lucija Starej


Ponedjeljak, 16.03.2020.

Skrb o sebi -  provoditi aktivnosti koje se odnose na navike osobne higijene nakon buđenja - pranje ruku tekućim sapunom nakon toaleta, umivanje lica, pranje zubi, oblačenje, pospremanje pidžame (majica i hlače) te pospremanje kreveta. 

Komunikacija - pročitati društvenu priču o koronavirusu (materijal u prilogu), ponoviti važnost čestog pranja ruku.

Upoznavanje škole i radne okoline - provoditi vrijeme u prirodi, promatrati promjene u prirodi i poticati učenika da izgovara (u skladu s jezičnim razvojem) uočene promjene (Vani je toplije. Rastu jaglaci. Na granama su cvjetovi.), imenovati boje proljetnica (Visibaba je bijela.), imenovati godišnje doba koje nam dolazi (proljeće) u skladu s jezičnim razvojem. Na vizualno predlošku obojati pravilan načn odjevanja u proljeće, obojati odjevne predmete i obuću prikladnu za proljeće (listić pronaći u sljedećem dokumentu na linku http://www.igramseiucim.com/images/Dokumenti/igram_se_i_ucim_proljece.pdf:, str 16 i 17) . 

BORAVAK

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi učenici,

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti produženog stručnog postupka voditeljice Ane Svetec Škudar za učenike koji su na boravku (V.M., K.M., G.M.). U prilogu se nalazi listić sa zadacima. 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA, Vlatka Šteinglin Kovač, učenik K.M. "Rješavanje problema", radni listić i upute su u privitku


 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju