preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

17.6.2020.

Dragi roditelji, dragi G. K., 

došli smo do kraja nastavne godine 2019./2020. Zahvaljujem Vam na svim poslanim fotografijama, videima i povratnim informacijama. 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INA- zadnji dan nastave obilježiti ćemo čašćenjem. Zamoli mamu za svoj omiljeni slatkiš. Sjeti se kako pravilno zahtijevamo. Organiziraj čašćenje za svoje ukućane. Ne zaboravi pospremiti i obrisati stol nakon toga. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Vrijeme je za igru. Pripremi balone ili lopte i uživaj u loptanju s ukućanima. Ako ti imaš jedan balon, a mama dva balona, koliko balona imate zajedno? Oduzimanje se može vježbati i kroz aktivnost pospremanja. Prebroji koliko balona imaš. Ako pospremiš jedan balon, koliko će ti još balona ostati? 

PID-ponavljanje gradiva drugog razreda. Uživaj u igri na dvorištu. U slučaju lošeg vremena, odaberi društvenu igru ili aktivnost koju voliš pa se poigraj u kući. Navedi barem 3 pravila lijepog ponašanja. 

LK-tonovi boje. Pripremi bojice. Nacrtaj svoje prijatelje iz razreda. Imenuj boje koje si koristio u radu. Kad sljedeći put sjednete u školske klupe, biti ćete učenici trećeg razreda. 

Želim Vam lijepe i ugodne praznike! 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K. -opis današnjeg zadatka nalazi se u prilogu.

Priloženi dokumenti:
G. K. logopedske vjezbe.docx


16.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (G.K.)-sjeti se svih slova koja si naučio u drugom razredu(I, i, A, a, O,o, E, e, U, u, M, m, N, n, J, j, S, s, Š, š,  P, p) . Odigraj s ukućanima igru "Na slovo, na slovo" s obrađenim slovima. Pokušaj se sjetiti čim više riječi koje počinju na zadano slovo. Pobjednik je onaj tko zna najviše riječi.

MAT- otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici i riješi zadatke uz pomoć konkreta https://wordwall.net/hr/resource/1299563/matematika/matematika-zbrajanje-i-oduzimanje-do-10

GK- poslušaj pjesmicu "Miš mi je polje popasel". Klikni na poveznicu https://www.youtube.com/watch?v=ACGP_-3D71M. Otpjevaj pjesmicu. Odgovori na pitanja: 

1.Koja se životinja spominje u naslovu pjesmice?
 
2.Kako se ona glasa? 

Nabroji redom sve životinje koje se spominju u pjesmici. Ove godine učili smo još jednu pjesmicu u kojoj se spominje životinja. Znaš li o kojoj se pjesmici radi? Klikni na poveznicu  https://www.youtube.com/watch?v=MfjvYLwySOI i otpjevaj pjesmicu "Koka snijela jaje".  

Klikni na gumbić i otpjevaj pjesmice https://view.genial.ly/5eb4f4b1fc839f0d87441434/interactive-image-ponavljanje-pjesmica

VJ - Ponovi gradivo uz animirani film koji se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=ffYRLPewdR8

15.6.2020.

Dragi roditelji, dobro došli u posljednji tjedan nastave. 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-ponavljanje gradiva drugog razreda. Sjeti se svih slova koja si naučio u drugom razredu(I, i, A, a, O,o, E, e, U, u, M, m, N, n, J, j, S, s, Š, š,  P, p) . Odigraj s ukućanima igru "Na slovo, na slovo" s obrađenim slovima. Pokušaj se sjetiti čim više riječi koje počinju na zadano slovo. Pobjednik je onaj tko zna najviše riječi. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351261/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogovaZavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima.

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_15.6.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta.

PID- ponavljanje gradiva drugog razreda. Kakvo je vrijeme danas? Vrijeme je kišovito ne možemo u šetnju. Imenuj prostorije u kući. Koji kućanski aparati/namještaj se nalaze u kuhinji/kupaoni/dnevnoj sobi/hodniku/spavaćoj sobi/ dječjoj sobi? Ovaj tjedan završava nastava. Imenuj dane u tjednu. U koje dane ima/nema škole? Nabroji najmanje dvije dužnosti učenika. 

SR- zaštita od sunca. Odgovori na pitanja punim rečenicama: Koje godišnje doba nam dolazi? Kakvo je vrijeme ljeti? Dolaze nam vrući dani pa je važno pravilno se zaštititi od sunca kako bi spriječili opekline. Pogledaj nastavni listić u prilogu ( SR_15.6.2020.) i ispričaj kako se štitimo od sunca. 

 
Priloženi dokumenti:
SR 15.6.2020..pdf
MAT 15.6.2020..pdf


10.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-ljetni praznici-razgovor. Otvori dokument  (HJ_9.6.2020.). Dobro promotri sličice. Opiši sličice kroz najmanje dvije rečenice (pogledaj primjer). Punim rečenicama odgovori na postavljena pitanja. Ispričaj što ćeš ti raditi pod ljetnim praznicima. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_10.6.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta.

PID-  izađite u šetnju i promotrite promjene u prirodi. Kakvo je vrijeme danas? Koje je godišnje doba? Nabroji sva godišnja doba. Dani su sve topliji pa oblačimo laganiju odjeću i obuću. Imenuj što danas nosiš na sebi. Koju odjeću i obuću smo nosili zimi? Sjeti se, kada sudjelujemo u prometu, mi smo pješaci. Tko još osim pješaka sudjeluje u prometu? Gdje prelazimo cestu?

LK- u šetnji obratite pažnju na drveće, cvijeće, kukce. Koje boje vidiš? Svoje dojdmove, vodenim bojama, prenesi na papir. 
 
VJ - Uz pomoć ukućana nacrtaj crkvu.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina Bujan Hižman):  Dragi G. K. tvoj današnji zadatak je "Životinje pjesmica" koja se nalazi u prilogu. Uživaj u produženom vikendu! 

 


9.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-opisivanje slike. Otvori dokument koji se nalazi u prilogu (HJ_9.6.2020.). Dobro promotri sličice. Opiši sličice kroz najmanje dvije rečenice (pogledaj primjer). Punim rečenicama odgovori na postavljena pitanja.  

TZK-trčanje po zadatcima. Napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili u školi. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug sporim tempom. Kad završiš, kratko odmori pa otrči jedan krug brzim tempom. Odigraj lovice s nekim od ukućana. 

PERP (G.K.)- otvori dokument u prilogu (PERP_9.6.2020.) i riješi zadatke. 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Prepišite definiciju elektroničke pošte u bilježnicu ili na računalo. Porazgovarajte sa ukućanima koja je vaša kućna adresa i tko vama donosi poštu.


8.6.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INA-sudjeluj u kućanskim poslovima nakon ručka/večere. Pokupi tanjure i pribor za jelo sa stola. Obriši stol. Pomozi mami pomesti pod. 

HJ- točka na kraju rečenice. Pripremi dokument HJ_5.6.2020. Glasno pročitaj rečenice. Uoči da se na kraju svake rečenice nalazi točka. Rečenica se sastoji od riječi. Od kojih riječi se sastoje rečenice koje si pročitao? 

PID- karakterstike ljeta. Izađite u šetnju i promotrite promjene u prirodi. Kakvo je vrijeme danas? Dani su sve topliji pa oblačimo laganiju odjeću i obuću. Imenuj što danas nosiš na sebi. Obratite pažnju na drveće, cvijeće, kukce. Koje boje vidiš? 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_7.6.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta.

Priloženi dokumenti:
MAT 7.6.2020..pdf


5.6.2020.

Poštovani roditelji, 

došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Zahvaljujem na svim poslanim fotografijama i videima!

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ- otvori dokument koji se nalazi u prilogu (HJ_5.6.2020.). Glasno pročitaj rečenice. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši riječi MAMA, IMA, JE velikim tiskanim slovima. Svaku riječ piši u novi red, do kraja reda.

GK- poslušaj pjesmicu "Miš mi je polje popasel". Klikni na poveznicu https://www.youtube.com/watch?v=ACGP_-3D71M. Pokušaj upamtiti riječi pjesmice.  Odgovori na pitanja: 

1.Koja se životinja spominje u naslovu pjesmice?
 
2.Kako se ona glasa? 
 
TZK-trčanje na različite načine. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug. Odigraj lovice s nekim od ukućana. 
 
PID-otvori nastavni listić u prilogu (PID_5.6.2020.)  i riješi zadatak. Imenuj predmete koje vidiš na crtežima! 
 
Priloženi dokumenti:
HJ 5.6.2020..pdf
PID 5.6.2020..pdf


4.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-čitanje i pisanje zadanih slogova. Otvori dokument koji se nalazi u prilogu (HJ_4.6.2020.). Pročitaj slova koja vidiš na početku zadatka. Pokušaj pročitati slogove napisane malim tiskanim slovima. Riješi nastavni listić. 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Danas ponavljamo. Koja su tri najpoznatija programa za pregledavanje sadržaja na internetu? Ispunite prazna polja na slici. Nacrtajte barem jednog u svoju bilježnicu. Ako imate računalo pogledajte koji preglednik vi koristite.  Pošaljite odgovore razrednici.                                    

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_4.6.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta.

INA-sudjeluj u kućanskim poslovima nakon ručka/večere. Pokupi tanjure i pribor za jelo sa stola. Obriši stol. Pomozi mami oprati suđe. Kad se suđe posuši, pospremi ga na svoje mjesto.


3.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (G.K.) - Odigraj s ukućanima igru "Na slovo, na slovo – P". Pokušaj se sjetiti čim više riječi koje počinju na slovo p. Pobjednik je onaj tko zna najviše riječi na slovo p. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_3.6.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta.

PID-održavanje čistoće prostora, predmeta i okoliša. Uzmi praznu vrećicu i izađi u svoje dvorište. Pokušaj pokupiti sve papiriće i suhe grančice koje nađeš. Stavi ih u vrećicu i baci u kantu za smeće. Operi ruke. Pomozi mami u postavljanju stola za ručak, a nakon ručka pomozi obrisati i pospremiti suđe.

LK-tonovi boje. Slijedi upute i dovrši jučerašnji rad. Imenuj boje!

VJ - Pogledaj još jednom slikovnicu o svetoj misi koju sam stavila jučer. U svoju bilježnicu nacrtaj kalež i hostiju olovkom. Potrgaj kolaž papir žute boje na male komadiće. Zalijepi komadiće kolaž papira na hostiju i kalež. Ako nemaš kod kuće kolaž papir oboji hostiju i kalež žutom bojom.

LOGOPEDSKE VJEŽBE: G. K.- opis današnjeg zadatka nalazi se u privitku. 


2.6.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Danas će ti bojice pomoći u uvježbavanju računskih operacija (zbrajanje i oduzimanje). Pripremi nastavi listić MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_29.5.2020.) i 10 bojica. Pogledajmo zajedno prvi zadatak.

1. Glasno pročitaj zadatak (3+1 =  )

2. Razmisli koliko bojica ti treba, pogledaj prvi broj (3). 

3. Pogledaj o kojoj računskoj operaciji se radi ( zbrajanje jer imamo znak +)

4. Koliko bojica trebamo dodati? Pogledaj drugi broj (1). 

5. Koliko bojica još imaš? To je rješenje zadatka.

6. Glasno izgovori zadatak s rješenjem (3+1=4).

Na isti način riješi ostale zadatke. 

TZK- hodanje na razne načine. Otvorite video na sljedećoj poveznici i vježbajte zajedno! (https://www.youtube.com/watch?v=8M9gsu3lYHc&t=109s). Link je preuzet na Živjeti zdravo-Svakodnevno 10-minutno tjelesno vježbanje za djecu. Sad kad ste se razgibali, pokušajte polako hodati oko stola. Roditelji neka vam daju znak za početak aktivnosti i kraj aktivnosti (pljesak). Napravite 3 kruga oko stola. Na znak(pljesak) sada hodajte brzo. Ponovite vježbu 3x. Izađi u šetnju i uživaj u sunčanom danu! 

LK-tonovi boje. Ako pogledaš visoko u krošnje, primijetiti ćeš da su se zacrvenile prve trešnje. Neke su već tamno crvene boje, dok su druge još uvijek zelene. Na prazni bijeli papir nacrtaj satablo. U crtanju ti može pomoći predložak koji se nalazi u prilogu (LK_2.6.2020.). Pripremi kolaž papir i ljepilo. Prstima otrgni dio kolaž papira i oblikuj trešnju. Trešnju zalijepi na predložak stabla. Pazi na boje!

VJ - pogledaj digitalnu slikovnicu o svetoj misi koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/84569395/SVETA-MISA

Priloženi dokumenti:
LK 2.6.2020..pdf


1.6.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi mjesec i novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-čitanje i pisanje zadanih slogova. Otvori dokument koji se nalazi u prilogu (HJ_1.6.2020.). Pročitaj slova koja vidiš na početku zadatka. Pokušaj pročitati slogove napisane malim tiskanim slovima. Riješi nastavni listić. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Danas će ti bojice pomoći u uvježbavanju računskih operacija (zbrajanje i oduzimanje). Pripremi nastavi listić MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_27.5.2020.) i 10 bojica. Pogledajmo zajedno prvi zadatak.

1. Glasno pročitaj zadatak (6-1 =  )

2. Razmisli koliko bojica ti treba (6), pogledaj prvi broj (4), od njega oduzimamo (umanjenik) 

3. Pogledaj o kojoj računskoj operaciji se radi ( oduzimanje jer imamo znak -)

4. Koliko bojica trebamo oduzeti? pogledaj drugi broj (1) -umanjitelj

5. Od 4 bojice oduzmi 1

6. Koliko bojica je ostalo? To je rješenje zadatka.

7. Glasno izgovori zadatak s rješenjem (6-1=5).

Na isti način riješi ostale zadatke. 

PID-održavanje čistoće prostora, predmeta i okoliša. Pomozi roditeljima u održavanju dvorišta. Pogledaj ima li koji papirić u travi i baci ga u smeće. Obavezno operi ruke nakon toga! Zalij gredice s cvijećem i povrće u vrtu! 

SR- ljetni praznici. Polako nam se približavaju ljetni praznici. Otvori dokument koji se nalazi u prilogu (ljetni praznici_1.6.2020.) i pogledaj sličice. Ispričaj što možeš raditi pod ljetnim praznicima. Trudi se pričati punim rečenicama. 


29.5.2020.

Poštovani roditelji, 

došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Zahvaljujem na svim poslanim fotografijama i videima! Datum 29.5.2020. određen je kao datum održavanja terenske nastave -odlazak na izlet po Međimurju. Uslijed događaja uzrokovanih koronavirusom, današnji dan obilježiti ćemo prigodnim zadatcima.  

Pa krenimo. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Na izlet putujemo autobusima. Autobusi dolaze u školsko dvorište, jedan po jedan. Da bismo izračunali koliko ih je u dvorištu, potrebno ih je zbrojiti. Učenici iz različitih razrednih odjela i odgojno-obrazovnih skupina autobusima putuju na različite lokacije i oni polako odlaze iz školskog dvorišta. Da bismo izračunali koliko ih je ostalo, potrebno je oduzimati. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_29.5.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta (bojice, kamenčići). 

TZK-bacanje i hvatanje lopte. Na izletu upoznajemo znamenitosti nekog mjesta. Izađi u šetnju s roditeljima i promatraj znamenitosti u svom mjestu. Nalazi se u tvom mjestu crkva/kip/fontana? Pronađi ih. Učiteljice planiraju terensku nastavu tako da dio vremena ostane i za igru. Dodajte se loptom u paru. Pazite na pravilno hvatanje i bacanje lopte. Bacajte loptu o tlo i pokušajte je uhvatiti.

GK- Međimurska narodna pjesma. Otvori pjesmu Raca plava po Dravi na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=2j7eHXtqwso. Uživajte u slušanju! Koja životinja se spominje u pjesmi?

LK- tonovi boje. Preuzmi crtež patke koji se nalazi u prilogu (Lk-29.5.2020.). Koje je boje patka? Koje boje je voda? Oboji crtež!

VJ - upute u prilogu


28.5.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ- otvori dokument koji se nalazi u prilogu (HJ-čitanje kraćih riječi i rečenica_28.5.2020.). Glasno pročitaj rečenice. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši riječi MAMA, IMA, JE velikim tiskanim slovima. Svaku riječ piši u novi red, do kraja reda.

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Danas će ti bojice pomoći u uvježbavanju računskih operacija (zbrajanje i oduzimanje). Pripremi nastavi listić MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_25.5.2020.) i 10 bojica. Pogledajmo zajedno prvi zadatak.

1. Glasno pročitaj zadatak (4-1 =  )

2. Razmisli koliko bojica ti treba (4), pogledaj prvi broj (4), od njega oduzimamo (umanjenik) 

3. Pogledaj o kojoj računskoj operaciji se radi ( oduzimanje jer imamo znak -)

4. Koliko bojica trebamo oduzeti? pogledaj drugi broj (1) -umanjitelj

5. Od 4 bojice oduzmi 1

6. Koliko bojica je ostalo? To je rješenje zadatka.

7. Glasno izgovori zadatak s rješenjem (4-1=3).

Na isti način riješi ostale zadatke. 

PID-dani u tjednu. Nabroji dane u tjednu i odgovori na sljedeća pitanja:

1. Koji je danas dan?

2. Ako je danas četvrtak, koji dan je bio jučer? 

3. Ako je danas četvrtak, koji dan će biti sutra?

SR-društvene igre. Odigraj s ukućanima neku društvenu igru (Čovječe ne ljuti se, Memori). Kod igranja društvenih igara važno je čekati na svoj red! To je potrebno da bi svi uživali u igri.


27.5.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351630/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Odaberi nova tri sloga prema vlastitom izboru. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši odabrane slogove velikim tiskanim slovima. Svaki slog piši u novi red, do kraja reda. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_27.5.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta. 

PID- doba dana. Odgovori na pitanja punim rečenicama:

1. Kako pozdravljamo ukućane ujutro (kad se probudimo)? 

2. Kako pozdravljamo u podne?

3. Kako pozdravljamo poslijepodne?

4. Kako pozdravljamo navečer?

5. Kako pozdravljamo ukućane kad je noć (prije spavanja)?

LK- tonovi boje. Prošli tjedan ste iz Prirode i društva istraživali kako izgleda livada u proljeće. U proljeće oko cvjetova možemo vidjeti i leptire. Pripremi bojice ili flomastere i jedan bijeli papir. Nacrtaj šarene leptire po cijelom papiru. Oboji ih različitim bojama. 

VJ - Upute u prilogu

LOGOPEDSKE VJEŽBE: Dragi G. K., današnji zadatak se nalazi u prilogu.


26.5.2020.

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351630/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Odaberi tri sloga prema vlastitom izboru. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši odabrane slogove velikim tiskanim slovima. Svaki slog piši u novi red, do kraja reda. 

TZK- bacanje lopte o zid i hvatanje. Pokušaj 10 puta baciti loptu o zid desnom rukom, a uhvatiti je s obje ruke. Istu vježbu ponovi i s lijevom rukom. Uživaj u igranju na svježem zraku u dvorištu! 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Prepišite u bilježnice ili na računalo, kako se zove program za pregledavanje interneta. Koja su tri najpoznatija i nacrtajte ih. Porazgovarajte o tome sa svojim prijateljima i ukućanima. Pošaljite odgovore razrednici.                                    


25.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! Od danas (25.5.2020.) započinjemo s mješovitom modelom nastave. Svi zadatci koji se rade u školi, biti će dostupni za učenike koji su odlučili nastaviti nastavu na daljinu iz opravdanih razloga. U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INA-naučili smo da je važno voditi brigu o higijeni ruku i kuhinjskih površina. Pomozi roditeljima u kućanskim poslovima. Operi ruke prije ručka. Obriši stol. Pravilno postavite stol prije ručka. Sjetite se kako smo to radili u školi. Imenujte pribor za jelo.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351630/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Pokušaj se sjetiti barem dvije riječi koje počinju na slog ju, ša i pu. 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (MAT_zbrajanje i oduzimanje do 10_25.5.2020.) i riješi zadane zadatke uz pomoć konkreta. 

PID- doba dana. Otvori video na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=Rl0MoZtkz4s i odgovori na pitanja punim rečenicama:

1. Kako pozdravljamo ukućane ujutro (kad se probudimo)? 

2. Kako pozdravljamo u podne?

3. Kako pozdravljamo poslijepodne?

4. Kako pozdravljamo navečer?

5. Kako pozdravljamo ukućane kad je noć (prije spavanja)?

PERP (G.K.)- koje brojeve smo naučili? Broji od 0 do 10 na glas 3 puta. Pokušaj brojati natraške, od 10 do 0, također 3 puta. Napiši u bilježnicu iz matematike brojeve od 0 do 10 i od 10 do 0. 

 


22.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Zahvaljujem na suradnji i povratnim informacijama.

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ- opisivanje slike. Otvorite dokument koji se nalazi u prilogu (HJ_opisivanje slike_22.5.2020.). Opišite svaku sliku. Započnite sa sljedećom rečenicom: Na stolu je torta. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika. Precrtaj crteže u bilježnicu. Kad nacrtaš, ponovno ispričaj priču! 

GK-otvori interaktivnu sliku na sljedećoj poveznici https://view.genial.ly/5eb4f4b1fc839f0d87441434/interactive-image-ponavljanje-pjesmica. Klikni na gumbić i poslušaj pjesmice. Otpjevaj pjesmicu Mi smo djeca vesela. Možeš uključiti i svoje ukućane. 

TZK- igre s poskocima. Napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili u školi. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Uz pomoć roditelja nacrtaj "školicu" na pločniku https://www.youtube.com/watch?v=64S_i9rh2V8. Pronađi kamenčić i uživaj u igri! 

PID –doba dana.  U koje doba dana ustaješ? Danas ćemo ponoviti kako se pozdravljamo u određeno doba dana. Otvori video na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=Rl0MoZtkz4s

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, današnji zadatak za učenika T.H. je u prilogu pod nazivom "Radnje medo". Osim toga, uživajte u vikendu, provedite vrijeme na svježem zraku, imenujte, komentirajte sve što se nalazi u Vašoj okolini, a mi dalje nastavljamo s aktivnostima u školi. Veselim se ponovnom susretu! Hvala na suradnji u nastavi na daljinu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 

 


21.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (M.C)-Izvrši zadatak: Pljesni rukama 10 puta. Pokucaj na vrata 7 puta. Napravi 3 kruga oko stola. Vikni glasno HURA 6 puta. Napravi 9 čučnjeva. Skoči u zrak 5 puta. Zagrli mamu 4 puta.

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Prepišite u bilježnice ili na računalo, kako se zove program za pregledavanje interneta. Porazgovarajte o tome sa svojim prijateljima i ukućanima. Pošaljite odgovore razrednici.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351261/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogovaZavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima.

MAT-oduzimanje do 10-brojevna crta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351727/matematika/oduzimanje-do-10-brojevna-crta2. Izračunaj zadatke koji se nalaze u pravokutnicima i spoji pravokutnik (zadatak) s rješenjem na brojevnoj crti. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

INA-pomozite roditeljima u kućanskim poslovima. Pravilno postavite stol prije ručka. Sjetite se kako smo to radili u školi. Imenujte pribor za jelo.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- danas je prekrasan dan. Izađite van, šećite, promatrajte, oponašajte, imenujte  i ponavljajte sve što vidite oko sebe. Neka vam šetnja bude što zabavnija. Uživajte!!!


20.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (T.H)-Izvrši zadatak: Pljesni rukama 10 puta. Pokucaj na vrata 7 puta. Napravi 3 kruga oko stola. Vikni glasno HURA 6 puta. Napravi 9 čučnjeva. Skoči u zrak 5 puta. Zagrli mamu 4 puta.

MAT-oduzimanje do 10-brojevna crta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351654/matematika/oduzimanje-do-10-brojevna-crta. Izračunaj zadatke koji se nalaze u pravokutnicima i spoji pravokutnik (zadatak) s rješenjem na brojevnoj crti. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

PID- livada u svibnju. Pokušaj na obližnjoj livadi pronaći proljetno cvijeće koje se na nalazi na nastavnom listiću (PID_livada u svibnju_18.5.2020.). Obrati pažnju na boje cvijeća koje raste na livadi. Koji cvijet je crvene, a koji žute boje? Kako se zove cvijet bijele boje? Nacrtaj cvijeće koje si uočio/uočila. 

LK-geometrijski likovi. Dovrši svoj rad od jučer. Od kojih geometrijskih likova si oblikovao/oblikovala kuću? Imenuj ih. 

VJ- pogledajte slikovnicu o Isusovu uzašašću koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83735205/ISUS-ODLAZI-U-NEBO#

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): zadatak za učenika G. K. nalazi se u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 

19.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (G.K)-Izvrši zadatak: Pljesni rukama 10 puta. Pokucaj na vrata 7 puta. Napravi 3 kruga oko stola. Vikni glasno HURA 6 puta. Napravi 9 čučnjeva. Skoči u zrak 5 puta. Zagrli mamu 4 puta.

MAT- oduzimanje do 10-konkreti. Otvori nastavni listić (MAT_oduzimanje do 10_konkreti_19.5.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

TZK- igre s poskocima. Napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili u školi. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Uz pomoć roditelja nacrtaj "školicu" na pločniku https://www.youtube.com/watch?v=64S_i9rh2V8. Pronađi kamenčić i uživaj u igri! 

LK-geometrijski likovi. Pogledajte vježbu koju je za vas pripremila pedagoginja Jelena Lakuš (11. vježba_Cik cak škarama) i zagrijte prste za zadatak iz Likovne kulture. Koje geometrijske likove smo učili u školi? Nabroji ih! Danas ćemo izraditi kuću iz kolaž papira. Za današnji zadatak potreban ti je kolaž papir, bijeli papir, škare i ljepilo. Promotri svoju kuću. Koliko prozora ima? Kojeg oblika je krov? Ima li vrata u obliku pravokutnika? U kojem obliku su prozori? Izreži geometrijske likove, od njih oblikuj kuću i zalijepi ih na bijeli papir. 

VJ - Pogledaj kratki crtani film o Isusovu uzašašću na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=8Y4UCuwlNqA&t=4s

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): Dragi učenici M. C. i G. K., opis današnjeg zadatka nalazi se vam u prilogu!! 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


18.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2351261/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-slogovaZavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima.

MAT- oduzimanje do 10-konkreti. Otvori nastavni listić (MAT_oduzimanje do 10_konkreti_18.5.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID- livada u svibnju. Danas ćemo istražiti kako izgleda livada u proljeće. Pokušaj na obližnjoj livadi pronaći proljetno cvijeće koje se na nalazi na nastavnom listiću u prilogu (PID_livada u svibnju_18.5.2020.). Obrati pažnju na boje cvijeća koje raste na livadi. Koji cvijet je crvene, a koji žute boje? Kako se zove cvijet bijele boje? 

SR-prihvatljiva i neprihvatljiva ponašanja. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=ps0whod2k20. Razvrstaj prihvatljiva ponašanja u kategoriju dobro (sretan emotikon), a neprihvatljiva ponašanja u kategoriju loše (tužan emotikon). Kako se treba ponašati prema prijateljima? Gledaj crteže i ispričaj svojim riječima! Pokušaj pričati punim rečenicama. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): današnji zadatak za učenicu M. C. nalazi se u privitku.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


15.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

danas obilježavamo Dan naše škole, Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Prošle godine smo u ovo doba bili veseli i uzbuđeni. Otvori poveznicu https://www.youtube.com/watch?v=dYx6N7sXkYM i pogledaj predstavu "Zaljubitis-Zdravkica i Darkić" u kojoj su nastupali naši učitelji.

Došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Zahvaljujem na suradnji i povratnim informacijama. Ne zaboravite i kroz vikend pratiti vremenske prilike za istraživački zadatak iz Prirode i društva. 

MAT-zbrajanje do 10-brojevna crta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2289020/zbrajanje-do-10-brojevna-crta3. Izračunaj zadatke koji se nalaze u pravokutnicima i spoji pravokutnik (zadatak) s rješenjem na brojevnoj crti. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

TZK- hodanje na različite načine. Slušali ste priču Medo i klavir. Sjeti se kako hoda (veliki) medo i oponašaj njegov hod. Koraci su mu veliki i teški. Sad zamisli (malog) miša. On se kreće sitnim, ali brzim koracima. Pokušaj se i ti kretati na taj način - hodaj brzo, ali radi male korake. Prošeći na svježem zraku barem pola sata. 

GK-otvori interaktivnu sliku na sljedećoj poveznici https://view.genial.ly/5eb4f4b1fc839f0d87441434/interactive-image-ponavljanje-pjesmica. Klikni na gumbić i poslušaj pjesmice. Otpjevaj pjesmicu Ovako se ruke miju. 

LK-kontrast boja. Pripremi potreban pribor za rad s vodenim bojama. Zaštiti radnu površinu novinskim papirom. Papir na kojem ćeš crtati, podijeli na 3 jednaka dijela. Netko od ukućana može ti olovkom pomoći označiti granice na papiru. Pronađi u svojoj paleti vodenih boja crvenu, plavu i žutu boju. Odaberi jednu od tih boja i oslikaj pravokutnik na sredini papira. Kad crvenoj/plavoj/žutoj boji dodaš bijelu boju, dobivaš svjetlo crvenu/plavu/žutu boju. Oslikaj lijevi pravokutnik dobivenom bojom. Tamno crvenu/plavu/žutu boju dobivamo kad crvenoj/plavoj/žutoj boji dodamo crnu boju. Pokušaj! Oslikaj desni pravokutnik dobivenom bojom. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): opis aktivnosti za G. K. nalazi se u prilogu. Ugodan vikend!

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, današnji zadatak za učenika T.H. je pogledati i poslušati priču o psu Piku na ovoj poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=Xa614mDsVMA

Nakon što si pogledao kratak filmić pokušaj usmeno odgovoriti na ova pitanja:

Što je Piko ugledao na nebu? Koga je Piko sreo vani? Što su radili vani? Kuda je mama poslala Pika kad je došao prljav izvana?

Ugodan vikend!

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


14.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-opisivanje slike. Naučili smo da u proljeće životinje imaju mladunčad. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=p39it046520. Poredajte sličice u pravilan raspored. Povjerite svoje odgovore pritiskom na kvačicu u donjem desnom kutu. Ako su sve sličice poredane pravilno, okviri će biti zelene boje i pojaviti će se riječ "Bravo!". Ako se pojavi crvena boja, pokušajte promijeniti redoslijed sličica. Opišite svaku sliku. Započnite sa sljedećom rečenicom: Koka je snijela jaja.Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika. Precrtaj crteže u bilježnicu. Kad nacrtaš, ponovno ispričaj priču! 

MAT-zbrajanje do 10-brojevna crta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2257867/zbrajanje-do-10-brojevna-crta2. Izračunaj zadatke koji se nalaze u pravokutnicima i spoji pravokutnik (zadatak) s rješenjem na brojevnoj crti. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

PID-odjeća i obuća u proljeće. Koji je danas dan? Pogledaj kroz prozor/izađi na dvorište i odgovori na pitanje: Kakvo je vrijeme danas? Nacrtaj što vidiš. U crtanju ti može pomoć vizualni prikaz (vremenske prilike_11.5.2020.). Odjeni se u skladu s vremenskim prilikama. Koju odjeću i obuću nosiš na sebi? Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=p6ji4j7ma20. Imenuj odjeću prikazanu na fotografijama. Razvrstaj odjeću u odgovarajuću kategoriju. 

SR-pomažemo drugima. Pomozi mami u održavanu vrta ili okućnice. Provjeri treba li zaliti cvijeće ili povrće u vrtu. Kako se zove alat kojim zalijevamo? Koje povrće si, uz pomoć roditelja, posadio/posadila u vrtu? Imenuj! 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): zadatak za učenicu M. C. nalazi se u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


13.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

VJERONAUK - Poslušaj priču o Isusovoj majci Mariji na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83248855/MARIJA-NA%C5%A0A-NEBESKA-MAJKA#

HJ-opisivanje slike. Naučili smo da u proljeće životinje imaju mladunčad. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=p39it046520. Poredajte sličice u pravilan raspored. Povjerite svoje odgovore pritiskom na kvačicu u donjem desnom kutu. Ako su sve sličice poredane pravilno, okviri će biti zelene boje i pojaviti će se riječ "Bravo!". Ako se pojavi crvena boja, pokušajte promijeniti redoslijed sličica. Opišite svaku sliku. Započnite sa sljedećom rečenicom: Koka je snijela jaja.

MAT-zbrajanje do 10-konkreti. Otvori nastavni listić (MAT_zbrajanje od 10_konkreti_13.5.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID-odjeća i obuća u proljeće. Koji je danas dan? Pogledaj kroz prozor/izađi na dvorište i odgovori na pitanje: Kakvo je vrijeme danas? Nacrtaj što vidiš. U crtanju ti može pomoć vizualni prikaz (vremenske prilike_11.5.2020.). Odjeni se u skladu s vremenskim prilikama. Koju odjeću i obuću nosiš na sebi? Imenuj odjeću i obuću punim rečenicama. Provjeri koju odjeću i obuću nosimo u proljeće kroz priču na sljedećoj poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/83219765/ODJE%C4%86A-I-OBU%C4%86A-U-PROLJE%C4%86E#page/6

LK-kontrast boja. Danas ćemo istražiti kontrast boja. Pripremi potreban pribor za rad s vodenim bojama. Zaštiti radnu površinu novinskim papirom. Papir na kojem ćeš crtati, podijeli na 3 jednaka dijela. Netko od ukućana može ti olovkom pomoći označiti granice na papiru. Pronađi u svojoj paleti vodenih boja crvenu, plavu i žutu boju. Odaberi jednu od tih boja i oslikaj pravokutnik na sredini papira. Kad crvenoj/plavoj/žutoj boji dodaš bijelu boju, dobivaš svjetlo crvenu/plavu/žutu boju. Oslikaj lijevi pravokutnik dobivenom bojom. Tamno crvenu/plavu/žutu boju dobivamo kad crvenoj/plavoj/žutoj boji dodamo crnu boju. Pokušaj! Oslikaj desni pravokutnik dobivenom bojom. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman):nastavni listić za učenika G. K. nalazi se u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


12.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ- čitanje zadanih slogova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2149909/spoji-isti-slog. Pročitaj  napisane slogove. Spoji iste slogove. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika. Prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima. Piši od crte do crte! 

TZK-trčanje po zadatcima. Napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili u školi. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug sporim tempom. Kad završiš, kratko odmori pa otrči jedan krug brzim tempom. Odigraj lovice s nekim od ukućana. 

PERP (G.K., T.H.)- prati smjernice i opiši zadano voće (PERP_12.5.2020.). Trudi se pričati punim rečenicama. Kad završiš, pogledaj vježbu koju je pripremila pedagoginja Jelena Lakuš (19._VJEŽBA_GLADNE ŽIVOTINJE). Uživaj u igri! 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Danas je ponavljanje. Napišite u bilježnice svojim riječima što bi to bio internet i što se sve na internetu može napraviti. Što vi radite na internetu. Pošaljite odgovore svojim razrednicima.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


11.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INA-naučili smo da je važno voditi brigu o higijeni ruku i kuhinjskih površina. Sudjeluj u kućanskim poslovima nakon ručka/večere. Pokupi tanjure i pribor za jelo sa stola. Obriši stol. Pomozi mami oprati suđe. Kad se suđe posuši, pospremi ga na svoje mjesto. 

HJ- čitanje zadanih slogova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2149909/spoji-isti-slog. Pročitaj  napisane slogove. Spoji iste slogove. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora.

MAT-zbrajanje do 10-konkreti. Otvori nastavni listić (MAT_zbrajanje od 10_konkreti_11.5.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID-odjeća i obuća u proljeće. Na velikom bijelom papiru nacrtaj 7 kvadrata. Svaki kvadrat predstavlja 1 dan u tjednu (ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak, subota, nedjelja). Danas je prvi dan u tjednu. Kako se on zove? Pogledaj kroz prozor/izađi na dvorište i odgovori na pitanje: Kakvo je vrijeme danas? Nacrtaj što vidiš. U crtanju ti može pomoć vizualni prikaz koji se nalazi u prilogu (vremenske prilike_11.5.2020.). Odjeni se u skladu s vremenskim prilikama. Koju odjeću i obuću nosiš na sebi? Imenuj odjeću i obuću punim rečenicama. 

PERP (M.C.)- prati smjernice i opiši zadano voće (PERP_11.5.2020.). Trudi se pričati punim rečenicama. Kad završiš, pogledaj vježbu koju je pripremila pedagoginja Jelena Lakuš (19._VJEŽBA_GLADNE ŽIVOTINJE). Uživaj u igri! 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): današnji zadatak za učenicu M. C. nalazi se u prilogu.

 


8.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Zahvaljujem na svim poslanim fotografijama!

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ- pročitaj priču o majci (priča za Majčin dan) koja se nalazi u prilogu. Nabroji što sve mama radi za tebe. Uz pomoć ukućana pročitaj pjesmicu Mama (MAMA_pjesmica_7.5.2020.). Pokušaj je naučiti napamet. U nedjelju, kad se probudiš, odrecitiraj pjesmicu mami, zagrli je i čestitaj joj Majčin dan. 

TZK-trčanje na različite načine. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug. Odigraj lovice s nekim od ukućana. 

GK-otvori interaktivnu sliku na sljedećoj poveznici https://app.genial.ly/editor/5eb4f4b1fc839f0d87441434. Klikni na gumbić i poslušaj pjesmice. Otpjevaj pjesmicu Visibaba mala. 

PID-Majčin dan. Uberi cvijeće za mamu i pokloni joj ga. Koje cvijeće znaš prepoznati na livadi? 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi svi, zadatak za T.H. nalazi se u prilogu pod nazivom "Proljeće T.H."

 


7.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Danas je ponavljanje. Prepišite u bilježnice što je bonton internet. Napišite barem tri pravila u svoje bilježnice. Porazgovarajte o tome sa svojim prijateljima i ukućanima. Pošaljite odgovore razrednici.

PERP (M.C.)- pažljivo pročitaj zadatke. Sjeti se kako smo rješavale zadatke riječima u školi. Pročitaj rečenicu po rečenicu i potraži u njoj brojeve. Odredi o kojoj računskoj operaciji se radi u zadatku i riješi ga u bilježnicu. Odgovor napiši uz pomoć mame. 

HJ-otvori dokument (čitanje kraćih riječi i rečenica_4.5.2020.). Pročitaj zadane rečenice napisane velikim i malim tiskanim slovima. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika. Odaberi 3 rečenice prema vlastitom izboru i prepiši ih u bilježnicu velikim tiskanim slovima. Kad dovršiš rečenice, zamoli nekog od ukućana da ti pročita pjesmicu mama (MAMA_pjesmica_7.5.2020.). Uz pomoć, pročitaj pjesmicu barem 3 puta. 

MATpridruživanje broja količini. Broji od 0 do 10 na glas. Pokušaj brojati natraške, od 10 do 0. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2055415/uparivanje-broja-i-brojevne-koli%c4%8dine-3Prebroji koliko životinja je na crtežu i spoji ih s odgovarajućim brojem. Svoje odgovore provjeri klikom na tipku Slanje odgovora.

INA- u nedjelju je Majčin dan. Razmisli što sve mama radi za tebe. Pomozi joj u kućanskim poslovima, osobito u čišćenju i spremanju. U prilogu se nalazi popis zadataka u koje se možeš uključiti kod kuće (INA_popis zadataka_7.5.2020.). 

LOGOPEDSKE VJEŽBE: G. K.- današnji zadatak nalazi se u prilogu. 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


6.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u nastavu na daljinu! Nadam se da ste naučili nešto nonvo o crebralnoj paralizi kroz kratku brošuru poslanu u zajedničku učionicu na Viberu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (G.K.) - zagrij prste pisanjem brojeva od 1-10 na velikom bijelom papiru. Napiši u bilježnicu iz matematike brojeve od 0 do 10 i od 10 do 0. 

MATpridruživanje broja količini. Broji od 0 do 10 na glas. Pokušaj brojati natraške, od 10 do 0. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2021757/uparivanje-broja-i-brojevne-koli%c4%8dine2Prebroji koliko životinja je na crtežu i spoji ih s odgovarajućim brojem. Svoje odgovore provjeri klikom na tipku Slanje odgovora. 

PID- istraživali smo kako se mijenja drveće i cvijeće s dolaskom proljeća i toplijih dana. Koje ptice selice smo učili? U šetnji prirodom, promatraj ptice (roda, lastavica). Poslušaj njihov cvrkut. Obrati pažnju i na kukce u travi/na livadi. Možeš li ih imenovati? 

LK- dovrši čestitku za mamu koju si započeo/započela jučer. U nedjelju, daruj čestitku mami uz riječi "Sretan Majčin dan!". Koji dan u tjednu je nedjelja?

VJ - Uzmi list papira i drvene bojice ili flomastere. Nacrtaj svoju majku i ispod crteža napiši riječi " MAMA VOLIM TE ". Pokloni crtež majci za Majčin dan.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis zadatka nalazi se u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


5.5.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (T.H)- poslušaj priču Olujni kit na sljedećoj poveznici  https://www.youtube.com/watch?v=uwsNEcNGk4w

MAT- pridruživanje broja količini. Broji od 0 do 10 na glas. Pokušaj brojati natraške, od 10 do 0. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1988307/uparivanje-broja-i-brojevne-koli%c4%8dine. Prebroji koliko životinja je na crtežu i spoji ih s odgovarajućim brojem. Svoje odgovore provjeri klikom na tipku Slanje odgovora. 

TZK- boravite na svježem zraku najmanje pola sata. Dodajte se loptom u paru. Pazite na pravilno hvatanje i bacanje lopte. Nakon dodavanja, pokušaj loptu 10 puta baciti u koš. 

LK- izradi čestitku za mamu prateći upute za izradu koje se nalaze u prilogu (čestitka za mamu_postupak izrade). Kad radiš, možeš slušati pjesmu o majci https://www.youtube.com/watch?v=Ek7tVP39vNo.

VJ -Dragi moji učenici danas sam za vas pripremila jednu digitalnu slikovnicu " Majčin dan" koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/82722445/MAJ%C4%8CIN-DAN# Slikovnicu listate pritiskom na miš, a zvuk pokrečete pritiskom na plavi gumb ispod slikovnice.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- opis današnje aktivnosti nalazi se u prilogu. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis današnje aktivnosti nalazi se u prilogu. Uživaj u šetnji!!!

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


4.5.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori dokument (čitanje kraćih riječi i rečenica_4.5.2020.) koji se nalazi u prilogu. Pročitaj zadane rečenice napisane velikim i malim tiskanim slovima. 

MAT - koje brojeve smo naučili? Broji od 0 do 10 na glas 3 puta. Pokušaj brojati natraške, od 10 do 0, također 3 puta. Napiši u bilježnicu iz matematike brojeve od 0 do 10 i od 10 do 0. 

PID- promotri crteže proljetnog drveta koje si nacrtao/nacrtala. Koje boje su bili cvjetići na drvetu? Kakve listove je imalo (velike/male)? U šetnji prirodom promatraj što se događa s drvećem. Uoči kakve listove drveće ima sada! Obrati pažnju na cvijeće u travi. Vjesnike proljeća zamijenilo je proljetno cvijeće. Možeš li prepoznati maslačak? 

SR- u nedjelju obilježavamo Majčin dan. Otvori dokument (čitam o mami_4.5.2020.) i pročitaj rečenice o mami. Razmisli što sve mama radi za tebe. 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


30.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja još jednog tjedna nastave na daljinu! Vidim da ste puno učili i bili jako vrijedni!

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1789012/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Odaberi tri sloga prema vlastitom izboru. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima prema uputama poslanima u zajedničku učionicu na Viberu ( 23.4.2020.).

MAT-oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić (oduzimanje do 10_konkreti_30.4.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID- kroz mjesec travanj, naučili smo puno novih informacija o proljeću. Provjeri svoje znanje! Otvori dokument karakteristike proljeća_pitanja_30.4.2020. koji se nalazi u prilogu i odgovori na pitanja. Samo jedan odgovor je točan!

SR- održavanje čistoće okoliša. Pomozi roditeljima u održavanju dvorišta. Pogledaj ima li koji papirić u travi i baci ga u smeće. Obavezno operi ruke nakon toga! Zalij gredice s cvijećem i povrće u vrtu! 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- opis današnje aktivnosti nalazi se u prilogu. Uživaj u šetnji!!!


29.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-pisanje slogova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1789012/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove. Odaberi tri sloga prema vlastitom izboru. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima prema uputama poslanima u zajedničku učionicu na Viberu ( 23.4.2020.).

MAT-oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić (oduzimanje do 10_konkreti_29.4.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID-povratak ptica selica. U proljeće nam se, s toplijim danima, vraćaju ptice selice. O jednoj od njih, čitali smo u pjesmi iz Hrvatskog jezika. Možeš li se sjetiti o kojoj ptici je govorila pjesma? Gdje je njen stan? Otvori dokument (ptice selice_29.4.2020.) koji se nalazi u prilogu i imenuj ptice selice. Izađite u šetnju i pokušaj uočiti rodu ili lastavice. 

LK-tonovi boje. U šetnji promatraj i promjene u prirodi. Obratite pažnju na drveće, cvijeće, kukce. Koje boje vidiš? Svoje dojmove prenesi na papir. Nacrtaj motive proljeća vodenim bojama. 

VJ - poslušaj priču " Isus se ukazuje Tomi" (u prilogu), posebnu pozornost obrati na slike.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis današnje aktivnosti nalazi se u prilogu. Uživajte u igri!

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


28.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://www.flipsnack.com/AB57B5EC5A8/pricanje-po-nizu-slika.html. Promotri svaku sličicu. Opiši sličice jednom rečenicom. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove https://wordwall.net/hr/resource/1789012/%c4%8ditanje-slogova

TZK- bacanje lopte o tlo i hvatanje. Pokušaj 10 puta baciti loptu o tlo desnom rukom, a uhvatiti je s obje ruke. Istu vježbu ponovi i s lijevom rukom. Uživaj u igranju na svježem zraku u dvorištu! 

PERP (G.K,T.H.)- poslušaj priču Tri praščića na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=-B0ay2dRPoY.

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić je u prilogu. Prepišite u bilježnice što je bonton internet i pravila ponašanja. Porazgovarajte o tome sa svojim prijateljima i ukućanima. Pošaljite odgovore razrednici.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


27.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

INA-pomozite roditeljima u kućanskim poslovima. Pravilno postavite stol prije ručka. Sjetite se kako smo to radili u školi. Imenujte pribor za jelo.

HJ-otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://www.flipsnack.com/AB57B5EC5A8/pricanje-po-nizu-slika.html. Promotri svaku sličicu. Opiši sličice jednom rečenicom. 

MAT-oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić (oduzimanje do 10_konkreti_27.4.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID- izađi u šetnju. Potraži njivu u svojoj blizini. Promatraj koji radovi se obavljaju na njivi u proljeće! Koje povrće ljudi sade na njivi u proljeće? 

PERP (M.C.)- poslušaj priču Sanja uvijek ima vremena na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=SJthLie2jDQ.

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE M. C.-Na ovoj poveznici spoji iste slogove: https://wordwall.net/hr/resource/1757533/spoji-iste-slogove Odaberi jedan slog i napiši cijeli red u bilježnicu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


 

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! Sretna sam jer imamo odlične čitače u 2.b. Hvala na svakoj fotografiji, snimci, povratnoj informaciji! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-čitanje slogova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1705816/spoji-iste-slogove. Pročitaj slogove napisane velikim tiskanim slovima i spoji ih sa slogovima napisanim malim tiskanim slovima, Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. Odaberi tri sloga prema vlastitom izboru. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima prema uputama poslanima u zajedničku učionicu na Viberu ( 23.4.2020.). Slogove piši u nastavku jučerašnje vježbe. 

GK- pjevanje obrađenih pjesama. Uz pomoć interaktivne slike ponovite obrađene pjesmice https://view.genial.ly/5e8c424a2f4c5b0e17ff7950/interactive-image-ponavljanje-obradenih-pjesmica?fbclid=IwAR0rPbmh9JvD1n4ENNK-3t7GSBFibQFJzLianHDQjMsiSTyE87Q3vX_F0mk

TZK- bacanje lopte o zid i hvatanje. Pokušaj 10 puta baciti loptu o zid desnom rukom, a uhvatiti je s obje ruke. Istu vježbu ponovi i s lijevom rukom. Uživaj u igranju na svježem zraku u dvorištu! 

PID-pribor za rad u vrtu. Danas ćemo još malo istražiti radove u vrtu. Zamoli roditelje da ti pokažu koje alate koriste za rad u vrtu. Imenuj ih. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi T.H. i roditelji, s obzirom da se jučer obilježavala "Noć knjige", poslušajte priču Željke Horvat Vukelja: "Crvić" na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=L9zR6sZwxBs

Nakon što ste poslušali priču, riješite zadatak u prilogu pod nazivom "Crvić". Učenik neka zaokruži točne odgovore i pokuša usmeno odgovoriti na pitanja.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Priloženi dokumenti:
ZUBIC FILIPA-BORAVAK-24-04..pdf


23.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

Dragi moji učenici, za Vas imam još jedan zabavan zadatak. Danas obilježavamo Noć knjige. Prije spavanja, poslušajte priču Medo i klavir koju sam odabrala za Vas https://www.youtube.com/watch?v=lsDuLxjBBKQ&t=8s . Uživajte!

PERP(M.C.)- socijalna pedagoginja Valentina Babić, pripremila je kratku brošuru o ljutnji. Pročitaj brošuru uz pomoć roditelja! Uz pomoć vizualnog prikaza odgovori na pitanja:

1. Kako izgledam kad sam ljut? Pokaži! 

2.Što mogu učiniti kad sam ljut? 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić nalazi se u prilogu. Porazgovarajte sa ukućanima što bi to bio internet i što se sve na njemu može. Nacrtajte svoju sliku interneta i prepišite definiciju u bilježnicu. Pošaljite odgovore razrednici.

HJ-čitanje slogova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1667307/%c4%8ditanje-slogova. Zavrti kolo sreće i pročitaj zadane slogove! Pogledaj video upute poslane u zajedničku učionicu na Viberu. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika i prepiši slogove napisane velikim tiskanim slovima. 

MAT-otvori nastavni listić od jučer (oduzimanje do 10_konkreti_22.4.2020.). Riješi zadatke uz pomoć konkreta (bojice, kocke, kamenčići). 

INA-pomozite roditeljima u kućanskim poslovima. Pokupite tanjure i pribor za jelo nakon ručka i uz podršku roditelja operite suđe. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- današnji zadatak nalazi se u prilogu. Sretno!

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


22.4.2020.

Dragi učenici, 

pozdravljaju vas učenici Dječjeg foruma "SRCE" i šalju vam poruku ohrabrenja. Poslušajte! https://www.facebook.com/COO.Cakovec/videos/580736342542867/UzpfSTEzNzYwNDcyMDI6MTAyMTcxMTY4OTIxNzkyMDE/ .

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (T.H.)- socijalna pedagoginja Valentina Babić, pripremila je kratku brošuru o ljutnji. Pročitaj brošuru uz pomoć roditelja! Uz pomoć vizualnog prikaza odgovori na pitanja:

1. Kako izgledam kad sam ljut? Pokaži! 

2.Što mogu učiniti kad sam ljut? 

MAT-oduzimanje do 10. Otvori nastavni listić (oduzimanje do 10_konkreti_22.4.2020.) koji se nalazi u prilogu i riješi zadatke. 

PID-danas obilježavamo Dan planeta Zemlje. Pročitajte brošuru o čuvanju okoliša koja se nalazi u prilogu. Razmisli kako ti možeš pomoći  u očuvanju naše planeta Zemlje i odgovori uz pomoć vizualnog prikaza. 

LK-tonovi boje. Izađite u šetnju i promotrite promjene u prirodi. Obratite pažnju na drveće, cvijeće, kukce. Koje boje vidiš? Svoje dojmove prenesi na papir. Nacrtaj motive proljeće vodenim bojama. Budući da ste jako vrijedni i šaljete mi prekrasne fotografije Vaših radova, prosljeđujem Vam poveznicu za kreativni natječaj  https://www.facebook.com/1448946248734223/posts/2272068269755346/?sfnsn=mo. Javite mi ako se želite uključiti. 

VJ - Uz pomoć roditelja imenujte uskrsne simbole. Pogledajte slike i imenujte ih. Slike se nalaze na poveznici https://learningapps.org/watch?v=p7xprqx7220

LOGOPEDSKE VJEŽBE za G. K. se nalaze u prilogu. Lp

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


21.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (G.K.)-pročitaj zadane slogove. Dokument se nalazi u prilogu (PERP_21.4.2020.). 

MAT-zbrajanje do 10-brojevna crta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1599827/matematika/zbrajanje-do-10-brojevna-crta . Izračunaj zadatke koji se nalaze u pravokutnicima i spoji pravokutnik (zadatak) s rješenjem na brojevnoj crti. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

TZK- provedi najmanje 30 min na svježem zraku!  Uz pomoć roditelja nacrtaj ravnu crtu na pločniku u dvorištu. Stani pred crtu i skoči u dalj. Za označavanje možete koristiti i druge predmete poput grane, konopca ili koluta. 

LK-ritam likova. Izradi likovni rad prema video uputama poslanima u zajedničku učionicu na Viberu. Budite kreativni i pošaljite mi fotografije Vaših radova!

VJ - pogledaj kratku predstavu o Isusovu uskrsnuću na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=tmNvvICThqk

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE ZA G. K.- opis današnje aktivnosti je u prilogu, uživaj!!

LOGOPEDSKE VJEŽBE ZA M. C.- opis današnje aktivnosti je u prilogu, uživaj!!


20.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-opisivanje slike. Prošli tjedan smo iz PID učili o vrtu u proljeće i pomagali ste roditeljima u sadnji/sijanju biljaka. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=pj5ej40av20 . Poredajte sličice u pravilan raspored. Povjerite svoje odgovore pritiskom na kvačicu u donjem desnom kutu. Ako su sve sličice poredane pravilno, okviri će biti zelene boje i pojaviti će se riječ "Bravo!". Ako se pojavi crvena boja, pokušajte promijeniti redoslijed sličica. Opišite crteže tako da odgovrite na pitanje što djevojčica radi za svaku sličicu. Imenujte alate koje djevojčica koristi kod sadnje. Kad ste opisali svaki crtež, ispričajte priču punim rečenicama. Priču započnite sljedećom rečenicom: "Djevojčica je odlučila posaditi biljku". 

MAT- zbrajanje do 10-brojevna crta. Otvorite dokument u prilogu zbrajanje do 10_brojevna crta_20.4.2020 i riješite zadatke. 

PID- proljeće u vrtu. Odgovorite na pitanja: 

1. Što radimo u vrtu u proljeće? (Koji poslovi se obavljaju u vrtu u proljeće?)

2. Koje povrće sadimo u vrtu u proljeće?

SR- Dan planeta Zemlje. Pogledaj kratki animirani film na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=wdrx5CUM37I. Da bi naš planet bio čisti, potrebno je sortirati otpad u odgovarajuće kante (vrećice). Uz pomoć roditelja, ovaj tjedan, sudjeluj u sortiranju otpada u svojem kućanstvu. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- današnji zadatak nalazi se prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 


17.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

MAT-zbrajanje do 10-konkreti. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1429906/matematika/zbrajanje-do-10-konkretiZbroji i klikni na točan odgovor. Provjeri svoje odgovore pritiskom na tipku Slanje odgovora. Zadatke pokušaj riješiti i pomoću konkreta (bojice, kamenčići, ...). 

TZK- napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili kroz video Vježbajmo zajedno. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Uz pomoć roditelja nacrtaj ravnu crtu na pločniku u dvorištu. Stani pred crtu i skoči u dalj. Za označavanje možete koristiti i druge predmete poput grane, konopca ili koluta. 

GK- na interaktivnoj slici pronađite pjesmicu "Koka snijela jaje" https://view.genial.ly/5e8c424a2f4c5b0e17ff7950/interactive-image-ponavljanje-obradenih-pjesmica?fbclid=IwAR0rPbmh9JvD1n4ENNK-3t7GSBFibQFJzLianHDQjMsiSTyE87Q3vX_F0mk . Pokušaj pjesmu naučiti napamet. Odgovori na pitanja: 1. Tko se spominje u pjesmi? 2. Što je snijela koka?

LK- ritam likova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici i pokušaj nastaviti niz https://wordwall.net/hr/resource/591413/matematika/nastavi-niz-kugla. Složi vlastiti niz pomoću kocaka (odaberi najmanje dvije različite boje). Važno je da se kocke ponavljaju (primjerice crvena kocka-plava kocka-crvena kocka-plava kocka). 

VJ - Upute su u prilogu
 
LOGOPEDSKE VJEŽBE: G. K. - opis današnjeg zadatka je u prilogu, želim vam ugodan vikednd.
 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnji zadatak za učenika T.H. Sretno!


16.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u nastavu na daljinu! Jako me vesele fotografije radova koje ste mi poslali.

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-ponovno pročitajte pjesmicu Roda. Odgovori na pitanje punom rečenicom: O kojoj životinji govori pjesmica? Pokušaj naučiti cijelu pjesmicu napamet.

MAT-zbrajanje do 10-konkreti. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1429906/matematika/zbrajanje-do-10-konkretiZbroji i klikni na točan odgovor. Provjeri svoje odgovore pritiskom na tipku Slanje odgovora.

PID-proljeće u vrtu. Uz pomoć plakata ponovite koje povrće sijemo/sadimo u vrtu u proljeće. Pomozi roditeljima s radovima u vrtu. Imenuj alate koje koristiš u radu. 

SR-društvene igre. Odigraj s ukućanima neku društvenu igru (Čovječe ne ljuti se, Memori). Kod igranja društvenih igara važno je čekati na svoj red! To je potrebno da bi svi uživali u igri. Nakon igranja, pokušaj procijeniti kako si čekao/čekala na red uz pomoć vizualnog prikaza u privitku (čekanje na red_samovrednovanje).Roditelji ti mogu pomoći u tome svojom povratnom informacijom. 

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (PAULINA B. HIŽMAN): M. C.- današnji zadatak je u prilogu. Lp

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


15.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-ponovno pročitajte pjesmicu Roda od jučer. Odgovori na pitanje punom rečenicom: O kojoj životinji govori pjesmica? Pokušaj naučiti prvi dio pjesmice napamet. 

MAT- pridruživanje broja količini. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1430714/matematika/uparivanje-koli%c4%8dine-do-10. Koliko loptica vidiš na slici? Klikni na točan odgovor. Provjeri svoje odgovore pritiskom na tipku Slanje odgovora. Svoje znanje možeš provjeriti i kroz zadatke pridruživanje broja količini_15.4.2020. koji se nalazi u prilogu. 

PID-proljeće u vrtu. U proljeće u vrtu sijemo/sadimo povrće. Uz pomoć roditelja istraži koje povrće je posijano/posađeno u tvom vrtu. Imenuj najmanje 5 različitih povrća. U katalozima pronađite fotografije imenovanog povrća. Izreži fotografije pazeći na crtu. Povrće možeš i nacrtati na plakat. Vi poznajete sva slova. Neka vam roditelji napišu naslov VRT U PROLJEĆE velikim tiskanim slovima, a vi preslikajte slova na plakat. Izradi plakat Vrt u proljeće prema zadanim smjernicama poslanima u zajedničku učionicu na Viberu. Sjetite se kako smo lijepili sličice na plakate u školi. Pazi da ne zalijepite jednu preko druge. Ne zaboravite se potpisati na dnu plakata i napisati razred. 

LK- ritam likova. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici i pokušaj nastaviti niz https://wordwall.net/hr/resource/591413/matematika/nastavi-niz-kugla. Kad različite oblike složimo u pravilan niz, dobivamo ritam. Pedagoginja Jelena Lakuš je za vas pripremila zanimljivu vježbu (12.vježba_boje i oblici). Istražite boje i oblike kroz igru. 

VJ - Pogledaj prezentaciju u prilogu. Poslušaj priču o Isusovom uskrsnuću i promotri slike.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis današnje vježbe nalazi se u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 


14.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici

nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove školske izazove. Hvala Vam na čestitkama i fotografijama pisanica, jako ste me razveselili! Želim Vam puno uspjeha u daljnjem učenju!

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ - otvorite aplikaciju Čudnovati kotač (Kolo sreće) na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/924549/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-zadanih-slogova-slovo-p . Pročitajte zadane slogove napisane velikim i malim tiskanim slogovima. Pripremite bilježnicu iz Hrvatskog jezika i ponovite igru. Odaberite 3 sloga i prepišite u bilježnicu velikim tiskanim slovima. Zajedno s roditeljima pročitajte pjesmicu Roda koja se nalazi u prilogu (Roda_pjesmica_14.4.2020.). Odgovori na pitanje punom rečenicom: O kojoj životinji govori pjesmica? 

TZK- hodanje na razne načine. Otvorite video na sljedećoj poveznici i vježbajte zajedno! (https://www.youtube.com/watch?v=8M9gsu3lYHc&t=109s). Link je preuzet na Živjeti zdravo-Svakodnevno 10-minutno tjelesno vježbanje za djecu. Sad kad ste se razgibali, pokušajte polako hodati oko stola. Roditelji neka vam daju znak za početak aktivnosti i kraj aktivnosti (pljesak). Napravite 3 kruga oko stola. Na znak(pljesak) sada hodajte brzo. Ponovite vježbu 3x. 

PERP (G.K., T. H.)- nabroji najmanje 5 riječi koje počinju na slovo p. Rastavi te riječi na slogove. 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić nalazi se u prilogu.

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- opis današnjeg zadatka je u prilogu.


8.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici

pred nama su proljetni praznici (9.-13.4.2020.). Želim Vam da se dobro odmorite i uživate u blagdanima u krugu obitelji! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (T.H.)-u priloženim dokumentima pronađi brošuru Moji prijatelji koju je pripremila socijalna pedagoginja Valentina Babić. Pročitaj brošuru uz pomoć roditelja i nacrtaj crtež za prijatelje iz razreda. 

MAT- izađi na dvorište i promotri cvjetove koji rastu u travi. Koje su boje? Glasno broji od 1 -10. Pokušaj pronaći 10 cvjetova u travi. 

PID- otvorite video u zajedničkoj učionici na Viberu i pogledajte igrokaz Jaje i zeko. Odgovorite na pitanja:

         1. O kome govori igrokaz?

         2. Kako čestitamo Uskrs?

LK- dovršite svoje pisanice i odgovorite na pitanja:

        1. Što ukrašavamo za Uskrs?

        2. Koja životinja daje jaje?

        3. Kako zovemo ukrašeno jaje? 

Trudi se pričati punim rečenicama. Pazi na pravilan izgovor. Ukoliko je potrebno, pravilno izgovorite odgovor kako bi dijete upamtilo pravilan izgovor. Zatim zatražite da ponovi odgovor punom rečenicom. Veselim se fotografijama vaših radova! 

Sretan Uskrs želi Vam Vaša učiteljica! 

Vjeronauk - pogledajte kratki crtani film o Isusovoj muci i smrti na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=EmxkjZBcJHQ&t=205s. Vama i vašim ukućanima želim Sretan Uskrs!!!

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- u privitku je opis aktivnosti.  

SVIMA VAMA ŽELIM SRETAN USKRS!

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

SRETAN USKRS CIJELOJ OBITELJI.


7.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

PERP (M.C.)-u priloženim dokumentima pronađi brošuru Moji prijatelji koju je pripremila socijalna pedagoginja Valentina Babić. Pročitaj brošuru uz pomoć roditelja i nacrtaj crtež za prijatelje iz razreda. 

MAT- pogledaj vježbu Šareni tepih koju je pripremila pedagoginja Jelena Lakuš i pripremi prste za pisanje. U bilježnicu napiši 2 reda broja 10. Pazi na razmak između brojeva. U bilježnicu ili na papir nacrtaj 10 cvjetova.

TZK-trčanje po zadatcima. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug. Prohodaj drugi krug. 

LK-otisak boje na papiru. Pred nama je najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Za Uskrs ukrašavamo jaja. Ukrašeno jaje nazivamo pisanica. Tvoj zadatak je pripremiti tempere i ukrasiti jaje jagodicama prstiju (namoči prst u temperu i otisni na pisanicu). Ako ti je lakše, koristi kist. Pisanice možeš ukrasiti i flomasterima ili biti kreativan pa sam/sama pronaći tehniku ukrašavanja. Veselim se tvojim radovima! 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis današnjeg zadatka opisan je u  prilogu.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.opis današnjeg zadatka opisan je u  prilogu.

VJ - Ponovite događaje Velikog tjedna uz prezentaciju koja se nalazi u prilogu.

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


6.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u četvrti tjedan nastave na daljinu!  Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove školske izazove. U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ-prije rješavanja zadataka, pročitaj vizualne upute za rješavanje zadataka. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznicihttps://wordwall.net/hr/resource/1292091/%c4%8ditanje-slogova . Pažljivo pročitaj slogove. Upari iste slogove! Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora. Pokušaj se sjetiti barem 5 riječi na slovo P. Rastavi riječi na slogove!

MAT-pogledaj video poslan u zajedničku učionicu na Viberu (broj 10). Od kojih znamenki se sastoji broj 10? Izbroji brojeve od 1 do 10 na glas. Izbroji sve prste na rukama. Koliko ih ima? Izbroji sve prste na nogama. Koliko ih ima? Sad kad smo prebrojili prste na rukama i nogama, idemo ih razgibati. Pogledaj vježbu Razgibajmo prste na rukama koju je pripremila pedagoginja Jelena Lakuš i pripremi prste za pisanje. U bilježnicu napiši 2 reda broja 10. Pazi na razmak između brojeva. 
 
PID-izađi u dvorište i promatraj vrijeme, drveće, biljke i kukce u travi. Otvori dokument karakteristike proljeća_pitanja_6.4.2020. koji se nalazi u prilogu. Odgovori na pitanja o proljeću. Samo jedan odgovor je točan!
 
SR- pred nama je najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Tog dana slavimo Isusovo uskrsnuće. Uskrs čestitamo riječima: Sretan Uskrs! Pokušajmo zajedno izraditi čestitku za Uskrs. Uzmi papir i presavij ga na sredini. Otvori dokument SR_6.4.2020. i pokušaj izraditi uskršnjeg zeca. Uskršnjeg zeca zalijepi na čestitku. U unutrašnjost čestitke flomasterom napiši : SRETAN USKRS! Čestitku doradi prema svojoj ideji-možeš nacrtati pisanice, travu. 
 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

 
LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- opis današnjeg zadatka je u prilogu.

3.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja trećeg tjedna nastave na daljinu. Hvala Vam što mi šaljete fotografije i videe. Veselim se svakom novom uspjehu! Ponosna sam jer tako marljivo radite! 

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

MAT-pogledaj video poslan u zajedničku učionicu na Viberu (broj 10). Prouči nastavni listić u prilogu broj 10_3.4.2020. i riješi zadatak. 

TZK-trčanje na različite načine. Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 x. Izađi na dvorište, otrči jedan krug. U slučaju lošeg vremena, možeš otrčati 3 kruga oko stola uz dopuštenje roditelja. 

GK- poslušaj pjesmicu "Koka snijela jaje". Klikni na poveznicu  https://www.youtube.com/watch?v=MfjvYLwySOI. Link je preuzeti na Dora Pejacevic- Tamburaški orkestar i dječji pjevački zbor OGŠ Kontesa Dora. Odgovori na pitanja:

1. Kako se zove životinja koja se spominje u pjesmi?

2. Kako se glasa kokoš?

3. Što nam kokoš daje?

Sljedeći tjedan dolazi nam Uskrs i ukrašavati ćemo jaja koje nam daje kokoš. Ukrašeno jaje nazivamo pisanica. 

LK-tonovi boje. Ovaj tjedan istražili smo kako izgleda drvo u proljeće. Dovrši svoj crtež koji si započeo/započela u srijedu ili naslikaj novi. Naslikaj drvo vodenim bojama. Pazi na pravilno držanje kista kod slikanja. Obrati pažnju na boje. Veselim se fotografijama vaših radova!

VJ - Pogledaj još jednom prezentaciju o Isusovoj muci i smrti. (prilog srijeda 1.4.) Nacrtaj u svoju bilježnicu križ.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

U prilogu se nalazi današnji zadatak za učenika T.H. pod nazivom "Rečenice Uskrs"

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


2.4.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ-čitanje i pisanje riječi i rečenica. Otvorite dokument pročitaj rečenice_1.4.2020.. Gasno i izražajno pročitajte rečenice napisane velikim i malim tiskanim slovima. Pripremi bilježnicu iz Hrvatskog jezika. U bilježnicu prepiši rečenice napisane velikim tiskanim slovima. Sjeti se kako smo pisali u školi-od crte do crte! 

MAT-zbrajanje i oduzimanje do 9. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1211821/zbrajanje-i-oduzimanje-do-9. Izračunaj i potraži točan odgovor. Upari! Provjeri svoje odgovore pritiskom na tipku Slanje odgovora. 

PID-proljeće u voćnjaku. Promotri drveća u svojem dvorištu(svojoj okolini). Što primjećuješ?  Ima li drvo cvjetiće? Koje su boje? Rastu li na drvu i listići? Koje boje su listići? Pokušaj odgovoriti na pitanja punim rečenicama uz pomoć vizualnog prikaza (drvo u proljeće_odgovori_2.4.2020.). 

SR- 2.4.2020. obilježavamo Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Na sljedećoj poveznici nalazi se prigodna aplikacija https://wordwall.net/hr/resource/1157072/prona%c4%91i-isto

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- današnje vježbe se nalaze u privitku.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- današnje vježbe se nalaze u privitku.


1.4.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici

dobrodošli u nastavu na daljinu! Hvala Vam na svakoj fotografiji i videu koji mi šaljete. Drago mi je da ste tako vrijedni i lijepo učite!

U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom.

HJ-čitanje riječi i rečenica. Otvorite dokument pročitaj rečenice_1.4.2020. koji se nalazi u prilogu. Glasno i izražajno pročitajte rečenice! 

MAT-oduzimanje do 9-brojevna crta. Otvorite dokument oduzimanje do 9_brojevna crta_30.3.2020. Proučite na koji način oduzimamo brojeve uz pomoć brojevne crte. Zamoli roditelje da ti pomognu nacrtati brojevnu crtu (kao u dokumentu) na papir. Koristi ravnalo kod crtanja. Prepiši sljedeće zadatke u bilježnicu:

9-4=

9-3=

9-2=

9-1=

9-0=

Riješi zadatke uz pomoć brojevne crte koju si nacrtao/nacrtala. Zadatke možeš riješiti i uz pomoć bojica (pogledaj način rješavanja pod 26.3.2020.-MAT).

PID-proljeće u voćnjaku. Sjeti se kako je izgledalo drvo zimi. Koje je sad godišnje doba? Promotri drveća u svojem dvorištu(svojoj okolini). Što primjećuješ?  Ima li drvo cvjetiće? Koje su boje? Rastu li na drvu i listići? Koje boje su listići? Pokušaj odgovoriti na pitanja punim rečenicama. 

LK-tonovi boje. Sad kad smo istražili kako izgleda drvo u proljeće, naslikaj ga vodenim bojama. Pazi na pravilno držanje kista kod slikanja. Obrati pažnju na boje. Veselim se fotografijama vaših radova!

VJ -Poslušaj biblijsku priču o Isusovoj muci i smrti u prilogu.Posebnu pažnju obrati na slike. Usmeno odgovori na pitanja na kraju priče.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- opis današnjih aktivnosti nalazi se u prilogu.

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


31.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ-globalno čitanje jednosložnih riječi. Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/1154072/globalno-%c4%8ditanje-jednoslo%c5%bene-rije%c4%8di. Pažljivo pročitajte riječ (naziv životinje), a zatim tu riječ pronađite među ponuđenim odgovorima. Sad kad smo uvježbali čitanje jednosložnih riječi, idemo vježbati čitanje rečenica. Otvorite dokument koji se nalazi u prilogu (globalno čitanje_rečenice_31.3.2020.). Glasno i izražajno pročitajte rečenice! 

TZK-poligon. Pokušajte doma napraviti poligon sličan ovome iz videa (https://www.youtube.com/watch?v=Af00QVwj_U8). Za izradu poligona možete koristiti igračke (lopte, kocke, čunjeve) te, uz dopuštenje roditelja, namještaj (stol, stolice). Vježbajte mišiće te uz pomoć roditelja pomaknite stol i premjestite stolice. Pogledate kako ste snažni! Prođite poligon uz nadzor roditelja. Kod provlačenja ispod stolice, pokušajte ih ne dotaknuti niti jednim dijelom tijela. Ideja je preuzeta od Lana Novota-Habitus by Lana -Kućni poligon za djecu vrtićke dobi. 

PERP (M.C., T. H)- otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/791943/matematika/zbrajanje-i-oduzimanje-do-10. Vježbaj zbrajanje i oduzimanje do 10 kroz igru. 

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listić nalazi se u prilogu.

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


30.3.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu!  Nadam se da ste se dobro odmorili i da ste spremni za nove školske izazove. U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

INA - pogledate video koji je snimila naša medicinska sestra Karla o važnosti pranja ruku (https://www.youtube.com/watch?v=24b7zJ1aiFE&fbclid=IwAR1hhFKtX8Q-iH4NY2oFcBQisL_oXXTGuKHRP0hUv06n8qbJT7duDnSDGcQ) . Pravilno operite ruke, sjetite se kako smo to radili u školi. Obrišite stol prije i nakon ručka. 

HJ- otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/resource/1127637/hrvatski-jezik/velika-i-mala-tiskana-slovaodaberi-to%c4%8dan-odgovor. Upari veliko s malim tiskanim slovom. 

MAT-oduzimanje do 9-brojevna crta. Otvorite dokument oduzimanje do 9_brojevna crta_30.3.2020. koji se nalazi u prilogu. Proučite na koji način oduzimamo brojeve uz pomoć brojevne crte. Zamoli roditelje da ti pomognu nacrtati brojevnu crtu (kao u dokumentu) na papir. Koristi ravnalo kod crtanja. Prepiši sljedeće zadatke u bilježnicu:

9-1=

9-2=

9-3=

9-4=

9-5=

Riješi zadatke uz pomoć brojevne crte koju si nacrtao/nacrtala. Zadatke možeš riješiti i uz pomoć bojica (pogledaj način rješavanja pod 26.3.2020.-MAT).

PID-dani u tjednu. Otvorite slikovni prikaz danu u tjednu_25.3.2020. Nabroji dane u tjednu i odgovori na sljedeća pitanja:

1. Koji je danas dan?

2. Ako je danas ponedjeljak, koji dan je bio jučer? 

3. Ako je danas ponedjeljak, koji dan će biti sutra?

Sad kad smo naučili snalaziti se u vremenu (doba dana, dani u tjednu), pogledajte video u kojem naša socijalna pedagoginja Valentina Babić daje ideje kako kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme (https://www.youtube.com/watch?v=fpWgNRAwzwE&t=3s). 

PERP (M.C.)- riješi zadatke u bilježnicu (PERP_30.3.2020._M.C.)

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina b. Hižman): M. C.- u prilogu je zadatak za globalno čitanje. 

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


27.3.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja drugog tjedna nastave na daljinu. Bravo za sav trud uložen u rješavanje zadataka! Ako imate pitanja, tu sam za Vas.  

HJ -samostalno ispričaj što učiniti u slučaju potresa uz pomoć slikovnog prikaza (potres_vizualni prikaz_26.3.2020.). Trudi se pričati punim rečenicama. Pazi na pravilan izgovor. Kako bi lakše razumio/razumjela zašto toliko dugo nema škole, zamoli mamu ili tatu da ti pročitaju slikovnicu o koronavirusu priloženu u prilogu. 

GK- otpjevajte pjesmicu Visibaba mala https://www.youtube.com/watch?v=MQpyIrWWSSA (link je preuzet na Mi klinici; Visibaba mala-Dječje pjesme).

TZK-otvorite video na sljedećoj poveznici i vježbajte zajedno! (https://www.youtube.com/watch?v=8M9gsu3lYHc&t=109s). Link je preuzet na Živjeti zdravo-Svakodnevno 10-minutno tjelesno vježbanje za djecu.  

PID-dani u tjednu. Otvorite slikovni prikaz danu u tjednu_25.3.2020. Nabroji dane u tjednu i odgovori na sljedeća pitanja:

1. Koji je danas dan?

2. Ako je danas petak, koji dan je bio jučer? 

3. Ako je danas petak, koji dan će biti sutra?

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Maja Žikić Kralj)

Dragi roditelji i učenici u prilogu je današnja vježba za učenika T.H.


26.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! Veseli me svaka vaša povratna informacija i drago mi je da ste dobro. U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ- zamoli mamu ili tatu da ti pročita priču o potresu koju je pripremila naša psihologinja Tatjana Žižek. Pažljivo slušaj kako bi mogao/mogla odgovoriti sljedeća pitanja:

1. Što učiniti ako se dogodi potres, a ti si u kući? 

2. Što učini ako se dogodi potres, a ti si vani?

Prilikom odgovaranja pogledaj sličice u priči. Ako je potrebno, pročitajte priču više puta. 

Samostalno ispričaj što učiniti u slučaju potresa uz pomoć slikovnog prikaza (potres_vizualni prikaz). 

PERP- pročitajte rečenice i odgovorite na postavljena pitanja (PERP_26.3.2020.T.H.). Odgovarajte punim rečenicama. Ukoliko je potrebno, pravilno izgovorite odgovor kako bi dijete upamtilo pravilan izgovor. Zatim zatražite da ponovi odgovor punom rečenicom. 

MAT- iz pernice uzmi 9 bojica. Otvorite dokument oduzimanje do 9_25.3.2020. (oduzimanje uz pomoć Numicona). Pokušaj svaki zadatak riješiti uz pomoć bojica na sljedeći način: 

1. Glasno pročitaj zadatak (9-1 =  )

2. Razmisli koliko bojica ti treba (9), pogledaj prvi broj (9), od njega oduzimamo (umanjenik) 

3. Pogledaj o kojoj računskoj operaciji se radi ( oduzimanje jer imamo znak -)

4. Koliko bojica trebamo oduzeti? pogledaj drugi broj (1) -umanjitelj

5. Od 9 bojica oduzmi 1

6. Koliko bojica je ostalo? To je rješenje zadatka.

7. Glasno izgovori zadatak s rješenjem (9-1=8).

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) - Nastavni listići informatičke pismenosti nalaze se u prilogu.

INA - pogledate video koji je snimila naša medicinska sestra Karla o važnosti pranja ruku (https://www.youtube.com/watch?v=24b7zJ1aiFE&fbclid=IwAR1hhFKtX8Q-iH4NY2oFcBQisL_oXXTGuKHRP0hUv06n8qbJT7duDnSDGcQ) . Pravilno operite ruke, sjetite se kako smo to radili u školi. Obrišite stol prije i nakon ručka. 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.


25.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

PERP (G.K.)- riješite nastavni listić u prilogu. Napišite brojeve od 1-9 prema uputama u zadatku. 

VJ - poslušaj pjesmu: " Isuse volim te."https://www.youtube.com/watch?v=RE8_Z7lCtGc Pogledaj sliku u prilogu i usmeno odgovori na pitanja: 
       1. Tko je s Isusom blagovao posljednju večeru?
       2. Što su Isus i učenici blagovali na posljednjoj večeri?

 

MAT- upari brojeve s odgovarajućom količinom (prebroji kružiće) na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/585856/match-numicon. U školi zbrajamo i oduzimamo koristeći Numicon. Pogledaj na koji način oduzimamo brojeve do 9 uz pomoć Numicona (oduzimanje do 9_25.3.2020.).  Naglas pročitaj zadatke iz primjera. 

PID- dani u tjednu. Otvorite slikovni prikaz danu u tjednu_25.3.2020. Prisjetite se gradiva doba dana koji smo učili u školi. Uz pomoć sličica odgovorite na pitanja: Što radiš ujutro;podne;navečer?. Jedan tjedan ima 7 dana. Nazive dana u tjednu učili smo u školi. Nabroji dane u tjednu. Koji je danas dan? 

LK-dovrši svoj rad. Jučerašnji zadatak iz Likovne kulture bio je izrada cvijeta od kolaž papira (Ako je danas srijeda, koji dan je bio jučer?). U proljeće oko cvijeća možemo vidjeti i čuti kukce (pčele, bubamare). Precrtaj pčelu na svoj rad sljedeći upute (precrtaj pčelu_25.3.2020.) i oboji crtež! Pazi na boje. Ideja preuzeta na sljedećoj poveznici https://bilamamakukunkabiotatataranta.blogspot.com/2016/10/kako-nacrtati-pcelicu.html

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu


24.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

PERP- pročitajte rečenice i odgovorite na postavljena pitanja (PERP_24.3.2020.M.C.). Odgovarajte punim rečenicama. Ukoliko je potrebno, pravilno izgovorite odgovor kako bi dijete upamtilo pravilan izgovor. Zatim zatražite da ponovi odgovor punom rečenicom. 

MAT- riješite nastavni listić u prilogu (zbrajanje do 9_brojevna crta_24.3.2020.)

TZK-napravi vježbe oblikovanja prikazane u dokumentu u prilogu (vježbe oblikovanja_24.3.2020.). Uzmi lopticu i kanticu. Pokušaj lopticom pogoditi u kanticu 5 puta. Lopticu možeš oblikovati i od novnskog papira. Vježbe su preuzete iz Neljak B., Milić M., Božinović Mađor S., Delaš Kalinski S. (2008).Vježbajmo zajedno.Zagreb:Profil

LK-izradi cvijet od kolaž papira slijedeći korake izrade opisane u dokumentu cvijet od papira_24.3.2020. (ideja je preuzeta sa sljedeće stranice https://twitchetts.com/2017/03/construction-paper-rainbow-flowers.html/). 

VJ - pogledaj sliku u prilogu. Na slici pokaži Isusa i njegove prijatelje na Posljednjoj večeri. Nacrtaj kruh.

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): G. K.- pročitaj slogove koji su zadani (nastavni listić u privitku).

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu.

 


23.3.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

dobrodošli u novi tjedan nastave na daljinu.

Prije početka aktivnosti, pogledajte video u kojem naša pedagoginja Jelena Lakuš govori kako se pripremiti za nastavu (https://www.youtube.com/watch?v=R36d355vcuo&t=2s&fbclid=IwAR 3j04ULdRkRjD2xSAtLLpv5LHX9itIEiuwuujKMI3EUcQpSJmlqNuZo-0). 

HJ- u subotu (21.3.2020.) započelo je novo godišnje doba-proljeće. Pogledaj pjesmicu o proljeću koja se nalazi u privitku (proljeće_pjesmica_23.3.2020.). Zamoli roditelje ili stariju braću/sestre da ti pročitaju pjesmicu frazom "Molim te, pročitaj mi pjesmicu!". Pokušaj pjesmicu naučiti napamet.  Oboji proljetni crtež koji se nalazi ispod pjesmice. 

MAT- riješite nastavni listić u prilogu (zbrajanje do 9_brojevna crta_23.3.2020.)

PID - uz pomoć slikovnog prikaza ispričaj koje promjene se događaju u prirodi u proljeće. Pričaj punim rečenicama. (promjene u prirodi_proljeće_23.3.2020.)

SR- otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/953933/priroda-i-dru%c5%a1tvo/vjesnici-prolje%c4%87a. Imenujte vjesnike proljeća kroz igru memori. 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman): M. C.- Pročitajte učenici pjesmicu. Zajedno je prokomentirajte i odgovorite na pitanja koja su u privitku.

 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu.


20.3.2020.

Poštovani roditelji, dragi moji učenici, 

došli smo do kraja 1. tjedna nastave na daljinu. Veseli me svaka Vaša povratna informacija i ponosna sam što ste tako marljivo učili i rješavali zadatke. Pohvaljujem Vas za dosadašnji trud i zalaganje! 

Samo tako naprijed!

Vaša razrednica, 

Damira Braniša 

MAT- otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=pot0z42jc18&fbclid=IwAR3dq-SEBd7hJ876KCYeqeuMrj2BPGrBJeiipkCulGBdInrF2ncfdITy15c (igru izradila učiteljica Nina Novaković). Poredajte brojeve od 1-9 od najmanjeg do najvećeg. Riješi nastavni listić zbrajanje do 9 koji se nalazi u prilogu. 

TZK- boravite u prirodi najmanje pola sata. Pazite na svoje zdravlje i izbjegavajte mjesta s puno ljudi! Dodajte se loptom u paru. Pazite na pravilno hvatanje i bacanje lopte. Bacajte loptu o tlo i pokušajte je uhvatiti. 

GK- otpjevajte pjesmicu Visibaba mala https://www.youtube.com/watch?v=MQpyIrWWSSA (link je preuzet na Mi klinici; Visibaba mala-Dječje pjesme). 

LK- nacrtaj visibabu (vjesnik proljeća) bojicama. Kako bi bio/bila što samostalniji/samostalnija, u crtanju ti mogu pomoći vizualne upute u prilogu (likovna kultura_vizualne upute_20.3.2020.). Veselilo bi me kada bi mi poslali fotografije svojih crteža!

Uživajte u vikendu i čuvajte svoje zdravlje!

VJERONAUK - promotrite slike u prilogu i opišite ih. ( slike su preuzete iz Dječje Biblije)

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu.


19.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ- ponovite koje riječi počinju na slovo P uz pomoć sadržaja na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=qck0hYEorD0 (link je preuzeti na Dječja TV; Abeceda-Učim slova s Hlapićem-P).  Otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/939754/hrvatski-jezik/slogovi-na-pspajanje. Uparite iste slogove. Svoje odgovore provjerite klikom na opciju Slanje odgovora. Ponovno otvorite aplikaciju. Prepiši slogove u bilježnicu velikim tiskanim slovima. 

MAT- pogledajte sadržaj na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=mPz046PSRNI (link je preuzeti na Buby TV; Učimo brojeve-životinje). Samostalno brojite do 9. Riješi nastavni listić zbrajanje do 9 koji se nalazi u prilogu. 

PID-izađite u šetnju, pokušajte pronaći vjesnike proljeća prikazane na fotografijama u prilogu (vjesnici proljeća_19.3.2020.). Imenujte visibabe, jaglace, šafrane. Odgovrite na pitanje: Koje je boje visibaba/jaglac/šafran? 

SRO-promotrire drveća u svojoj okolini. Što primjećujete? Nakon šetnje potaknite dijete na temeljito pranje ruku. 

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu.


18.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ - otvorite aplikaciju Čudnovati kotač (Kolo sreće) na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/924549/hrvatski-jezik/%c4%8ditanje-zadanih-slogova-slovo-p . Pročitajte zadane slogove napisane velikim i malim tiskanim slogovima. Pripremite bilježnicu iz Hrvatskog jezika i ponovite igru. Prepišite prikazane slogove u bilježnicu malim tiskanim slovima. 

MAT - otvorite aplikaciju na sljedećoj poveznici https://learningapps.org/display?v=przzsrqja20. Uparite brojeve do 9 s odgovarajućom količinom. Odredite koji broj je veći/manji. 

PID- uz pomoć vizualnog prikaza (doba dana_16.3.2020.) nabroji doba dana. Počni od jutra! Pogledaj sličice i odgovori na pitanja: Što radiš ujutro;podne;navečer?. Trudi se odgovarati punom rečenicom. Uparite pozdrave Dobro jutro!; Laku noć! s odgovarajućim dobom dana. Pravilno pozdravite svoje ukućane kad se probudite (jutro) i prije spavanja (noć). 

LK- nacrtaj članove svoje obitelji bojicama. Imenuj nacrtane članove obitelji. Prebroji koliko članova čini tvoju užu obitelj (majka, otac, braća i sestre).Pokušaj roditelje nacrtati veće, a sebe i braću/sestre manje. 

VJ - u prilogu se nalazi listić. Slijedite upute na listiću .

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu.

 

LOGOPEDSKE VJEŽBE  (Paulina B. Hižman) 

G. K. -opis zadatka nalazi se u prilogu


17.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. 

HJ - zajedno s djetetom pročitajte pjesmicu Proljeće (proljeće_pjesmica_16.3.2020). Promotri crtež na nastavnom materijalu (opisivanje slike_17.3.2020.). Opiši crtež punim rečenicama. Uz pomoć roditelja pročitaj slikopriču Proljeće (ideja preuzeta na https://www.pinterest.com/pin/448178600412920656/ ) . 

TZK- dodajte se loptom u paru. Pazite na pravilno hvatanje i bacanje lopte. Bacajte loptu o zid i pokušajte je uhvatiti. 

PERP- riješite nastavni listić priložen u privitku (pisanje velikog i malog tiskanog slova p  - PERP17.3.2020.G. K.- ideja preuzeta na linku https://pametnica.harfa.hr/materijali.php?i=41 ; čitanje s razumijevanjem PERP17.3.2020.M.C.).

IP- Nastavni listić Informatičke pismenosti nalazi se u prilogu

BORAVAK

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T.H.

Radni listić nalazi se u prilogu. 


16.3.2020.

Poštovani roditelji, 

dobrodošli u nastavu na daljinu! U ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti za rad s Vašim djetetom. Kako bismo učenicima olakšali proces nastave na daljinu, pripremila sam vizualne upute za rad kod kuće. Pročitajte ih s djetetom prije rješavanja zadataka. 

HJ - nabrojite pet riječi koje počinju na slovo p, nabrojene riječi rastavite na slogove. Zajedno s učenikom napišite sljedeće riječi na papir velikim tiskanim slovima: PAS, PAUN, KAP, KIP,  KAPA, MAPA. Obojite slovo P crvenom bojom radi lakšeg uočavanja. Uočite da se slovo P u riječima može nalaziti na početku riječi (pas, paun), na kraju riječi (kap, kip) i u sredini riječi (kapa, mapa). Koje godišnje doba nam dolazi, a počinje na slovo P? Zajedno s djetetom pročitajte pjesmicu Proljeće (proljeće_pjesmica_16.3.2020).

MAT- uparite brojeve s količinom; napišite brojeve od 1-9 na papir. U prostoru pogledajte koji predmeti (namještaj) okružuju učenika. Prebrojite koliko ima stolova, stolaca, kreveta, ormara (...), pokažite i imenujte točan broj na papiru. Odredite čega ima više/manje. 

PID- uz pomoć vizualnog prikaza (doba dana_16.3.2020.) nabroji doba dana. Počni od jutra! Pogledaj sličice i odgovori na pitanja: Što radiš ujutro;podne;navečer?. Trudi se odgovarati punom rečenicom. 

INA - pomozite roditeljima odnijeti smeće u koš.Pravilno operite ruke nakon toga.  

PERP - riješite nastavni listić priložen u privitku (uparivanje količine, PERP 16.3.2020.G.K.) 

LOGOPEDSKE VJEŽBE (Paulina B. Hižman) :  M. C.- Uvijek pazite da ste okrenuti licem prema njoj, tako da vas može vidjeti. Imenujte sve što vidite oko sebe i ono što trenutno radite. Što više je uključite u svoje aktivnosti. Npr. ako ste u kuhinji i spremate ručak recite: Ovo je lonac. Ovo je štednjak. Lonac ću staviti na štednjak. Unutra ćemo staviti mrkvu. Ovo je kuhinjska krpa.  Ako spremate večeru možete reći: Uzmi kruh. Narezati ću kruh, pa ćeš namazati maslac. Uzmi maslac iz frižidera.

BORAVAK

Poštovani roditelji, 

u ovoj mapi pronaći ćete materijale i aktivnosti vezane za boravak (PSP1) kod voditeljice boravka Zubić Filipe za učenika T. H. Radni listić nalazi se u prilogu. 

 


 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju