preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Petak, 11.9.2020.

Poštovani roditelji, udomitelji, dragi moji učenici!

Danas nam završava prvi tjedan nastave na daljinu, a u ponedjeljak se napokon vidimo uživo u  školi. Pripremite svoje školske torbe i pribor. Nemojte zaboraviti masku za lice koju ćete koristiti u prijevozu. Sve zadatke koje ste radili kod kuće, ponesite u školu. Veselim se našem susretu. 😊

HJ – Prepiši zadane riječi i rečenice u bilježnicu iz hrvatskog jezika. Listić se nalazi u prilogu (HJ-Riječi i rečenice 11.9.2020.)

PID – U ponedjeljak se vraćaš u školu i morat ćeš se pridržavati nekih pravila. Pogledaj nastavni listić (PID-Povratak u školu 11.9.2020.) koji je pripremila naša socijalna pedagoginja Melita Horvat.

LK – Pripremi drvene bojice ili flomastere i jedan bijeli papir. Danas ćemo crtati voće koje nam je dozrelo ( kruške, jabuke, šljive ). Pazi kojom bojom ćeš obojati voće. Za nagradu pojedi svoje omiljeno voće.

PERP (svi učenici) Uz pomoć kocke za "Čovječe ne ljuti se" odredi broj ponavljanja i izvrši zadatak:

Skoči _ puta. 

Stani _ koraka naprijed. 

Otrči _ koraka ulijevo.

Hodaj _ koraka unazad. 

Otrči _ koraka udesno. 

 


Četvrtak, 10.9.2020.

HJ –   Pročitaj sve slogove koje si jučer napisao/napisala u bilježnicu 4 puta. Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/hr/resource/2149909/spoji-isti-slog. Pročitaj  napisane slogove. Spoji iste slogove. Svoje odgovore provjeri pritiskom na tipku Slanje odgovora.

MAT - Napiši brojeve od 1 do 10 na komad papira. Prebroji koliko u kući ima stolova, stolica, kreveta, ormara, prozora. Pokaži i imenuj točan broj na papiru. Odredi čega ima više/manje.  

TZK- Broji do 10 i trči u mjestu. Ponovi vježbu 3 puta. Izađi na dvorište, otrči jedan krug. 

GK - Otpjevaj nekoliko puta pjesmu " Ovako se ruke miju" uz pokazivanje. Ako si zaboravio/zaboravila riječi klikni na poveznicu https://www.youtube.com/watch?v=UANF-m3GpCU

PERP (svi učenici) - Izvrši zadatak: Pljesni rukama 10 puta. Pokucaj na vrata 6 puta. Skoči u zrak 5 puta. Napravi 3 kruga oko stola. Napravi 7 čučnjeva. Zagrli mamu 4 puta.

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA- Melita Horvat

Učenici S.L., L.O. i L.Š., Tema: Prijevoz kombijem do škole- U ponedjeljak ćeš se voziti kombijem u školu, ali uz neka nova pravila u prijevozu. Kako bi se pripremio/la za to prolistaj i prouči knjižicu pod nazivom ''Kombi prijevoz_covid'' koja se nalazi u privitku. Na sličicama prepoznaj pravila kojih ćeš se pridržavati u vrijeme prijevoza.

 

 

Priloženi dokumenti:
Kombi prijevoz covid.pdf


Srijeda, 9.9.2020.

DRAGA L.O., SRETAN TI ROĐENDAN !!!!

 😊 Danas nam je poseban dan, jer je našoj L.O. rođendan. S.L. i L.Š. napravite čestitku za svoju prijateljicu. Možete joj nešto lijepo nacrtati, ili zalijepiti neku sličicu. Zamolite roditelje da vam pomognu napisati poruku. Svoje čestitke donesite u ponedjeljak u školu, gdje ćemo joj uživo svi zajedno čestitati rođendan. 

PID – Pokušaj se prisjetiti koje su dužnosti učenika. O tome smo dosta govorili prošle školske godine. Pogledaj nastavni listić u prilogu (PID-Dužnosti učenika 9.9.2020.)

HJ - Riješi nastavni listić koji se nalazi u prilogu (HJ- Slogovi 9.9.2020.). Prepiši slogove u  bilježnicu iz hrvatskog jezika. Svaki slog napiši do kraja reda.

SR – Otvori nastavni listić koji se nalazi u prilogu (SR-Pravila ponašanja 9.9.2020.) i pogledaj kojih ćemo se pravila morati pridržavati u školi.

VJ - Dragi moji učenici, radujem se našem susretu i ove školske godine. Vaš današnji zadatak je nacrtati sebe i Isusa u svoju bilježnicu. Nakon toga poslušajte pjesmu " Dođi Isuse" na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=VwfWQIMqzN0

 

TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA- Melita Horvat

Učenici: S.L., L.O. i L.Š.- Dragi moji, družimo se i ove godine. Prvi tjedan na daljinu, drugi tjedan se vidimo uživo pod maskama. :) Do tada me zanima kako ste proveli ljetne praznike.

Tema: ''Moje ljeto''- zadatak je da na jedan list papira nacrtaš svoju glavu/lice i obojaš. Na drugi list papira nacrtaj velike sunčane naočale i na stakla nacrtaj sve ono u čemu si uživao ovog ljeta (da li si posjetio posebno mjesto, da li si nešto fino pojeo, upoznao nekog novog...). Kada to nacrtaš izreži naočale iz papira i zalijepi ih na nacrtano lice na drugom papiru. U privitku je slika kako bi to trebalo izgledati, pod nazivom ''Sunčane naočale''. Također je u privitku i nacrt za lice i naočale pod nazivom ''Moje ljeto-sunčane naočale''. Veselim se vidjeti vaše radove sljedeći tjedan uživo!


Utorak, 8.9.2020.

HJ - Otvori aplikaciju na sljedećoj poveznici https://wordwall.net/resource/1127637/hrvatski-jezik/velika-i-mala-tiskana-slovaodaberi-to%c4%8dan-odgovor. Upari veliko s malim tiskanim slovom i pročitaj ga.

INFORMATIČKA PISMENOST (IP) -  Molim vas da u svoje bilježnice nacrtate što sve želite raditi na satima informatičke pismenosti!! Nastavni listić je u prilogu.

MAT – U bilježnicu iz matematike napiši niz brojeva  od najmanjeg do najvećeg i pazi da između brojeva ostaviš jedan prazan kvadratić.

          0  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

Nakon toga  u drugi red napiši niz brojeva od najvećeg do najmanjeg i pročitaj brojeve koje si napisao/napisala.

        10   9   8   7   6   5   4   3   2   1   0 

TZK –  Napravi vježbe oblikovanja kao što smo to radili u školi. Razgibaj vrat, ramena, ruke, trup i noge. Svaku vježbu ponovi 10 puta. Nakon toga trči na mjestu visoko dižući noge nekoliko minuta. Izađi na dvorište i otrči 4 kruga. Nagovori nekoga od ukućana da se igrate „lovice“ po dvorištu.

PERP (svi učenici) – Sjeti se svih slova koja si naučio/naučila u drugom razredu (I, i, A, a, O,o, E, e, U, u, M, m, N, n, J, j, S, s, Š, š,  P, p, R,r) . Odigraj s ukućanima igru "Na slovo, na slovo" s obrađenim slovima. Pokušaj se sjetiti čim više riječi koje počinju na zadano slovo. Pobjednik je onaj tko zna najviše riječi. 

 


Ponedjeljak, 7.9.2020.

Dragi roditelji, udomitelji i učenici!

Počinje nova školska godina. Nadam se da ste se dobro odmorili ovo ljeto i da ste spremni za nove radne pobjede u trećem razredu. Ovaj tjedan će nastava biti na daljinu, a drugi tjedan se vidimo u školi. 

Razrednica: Maja Markuš-Velicki

 

INA - ( GLAZBA I POKRET)  Otvori poveznicu https://www.youtube.com/watch?v=Ouz5fEbZhTI  i otpjevaj pjesmicu "Pet malih majmuna".

HJ -  Danas ćemo ponoviti sva velika i mala tiskana slova, koja ste naučili u drugom razredu. Uzmi bilježnicu iz hrvatskog jezika i prepiši slova.

         Aa, Ee, Ii, Oo, Uu, Mm, Nn, Jj, Ss, Šš, Pp, Rr

PID - Poslušaj upute naše ravnateljice Dragice Benčik koje su vezane za početak nastavne  godine na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=WUghBTvyYvk&t=73s

MAT - Broji na glas brojeve od 0 do 10  i natraške od 10 do 0 . Ponovi zadatak pet puta. 

PERP (svi učenici) -  Uzmi bilježnicu iz hrvatskog jezika i pokušaj se sjetiti barem jedne riječi koja počinje na svako slovo koje si tamo napisao.

 

 


E-DNEVNIK

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
18.09.2020. 12:04
INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati
Postovani, U srijedu, 23. rujna 2020. izmedju 16:00 i 18:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi CARNET cvorista u Varazdinu doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju ... The post INFO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija 23.09.2020. od 16:00-18:00 sati appeared first on CARNET .

16.09.2020. 12:05
CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju