preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

8.4.2022, petak

Poštovani roditelji,

evo nas na kraju još jednog tjedna online nastave. U nastavku možete preuzeti zadatke za učenike.

1.,2. Radni odgoj - Imenuj što vidiš na slikama pa razvrstaj prljave i čiste predmete: https://wordwall.net/hr/resource/31206159/dan-planeta-zemlje .

3. Tjelesna i zdarvstvena kultura (učiteljica Ivana Tkalec)

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline Zadatak učenika je u svakodnevnoj situaciji nakon korištenja, ambalažu baciti u prikladnu kantu - razvrstavati otpad u papir, plastiku, bio-otpad, metal, tkaninu.

Lijep pozdrav svima, do skorog viđenja!

Razrednica Blanka Horvat


7.4.2022., četvrtak

1.,2. Radni odgoj - Bliži nam se Dan planeta Zemlje. Kako se zove planet na kojem živimo? U prilogu se nalazi slika Zemlje, neka učenici samostalno nacrtaju i oboje kopno i vodu na Zemlji, ili nacrtaju kopiranjem/gledanjem u predložak. 

3. Skrb o sebi - Zadatak učenika je sudjelovati u kućanskim poslovima; primjer održavanja čistoće odjeće nalazi se u prilogu.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okline - U školi smo posadili biljke i razvrstavali otpad. Što još možemo učiniti za naš planet? Današnji zadatak učenika je uzeti vreću za smeće i rukavice te sakupiti otpad u bližoj okolici doma. Nakon sakupljanja, neka ga učenici razvrstaju u adekvatne kante za smeće (papir, bio-otpad, staklo, plastika, metal, tkanina).


6.4.2022., srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu. 

1. Komunikacija - Ponovno slušati tekst o Uskrsu koji čita roditelj, dopunjavati odgovore te uz slikovnu podršku odgovoriti na pitanja iz priloga. 

2. Likovna kreativnost - U bilježnicu nacrtati i po želji ukrasiti pisanice. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - nakon laganog trčanja i istezanja izvedite vježbe za razvoj koordinacije : bacanje veće lopte i hvatanje, bacanje manje lopte i hvatanje, ucrtajte "školicu" na beton i odigrajte igru ili postavite obruče, oznake i skačite sunožno, na jednoj nozi, s noge na nogu lijevo - desno i daleko - naprijed.

4.,5. Radni odgoj Danas je učeniku E.Č. 15. rođendan! Sretan rođendan!!! Neka slavljenik lijepo proslavi i provede dan, a drugi tjedan ćemo se u školi zajedno proveseliti. Neka mu njegovi prijatelji iz razreda nešto nacrtaju za rođendan.   

 

Priloženi dokumenti:
Uskrs slikoprica.pdf
Uskrs pitanja.pdf


5.4.2022., utorak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za učenike OOS 8 za današnju online nastavu. Lijep pozdrav svima!

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Za vrijeme šetnje vježbati naskoke i preskoke niskih prepreka (npr. skočiti na klupu, preskočiti granu na tlu i sl.):

2. Komunikacija - Bliži nam se blagdan Uskrs. Zadatak učenika je pratiti slike iz slikopriče koju čita roditelj, dopunjavati odgovore i imenovati po slikama; povezati sa svojim iskustvom: Kako se mi pripremamo za Uskrs -  što radimo, kamo idemo, kako čestitamo, što jedemo? i dr.

3. Skrb o sebi - Pospremiti svoju sobu: samostalno pospremiti krevet, ako i  igračke/bilježnice te isprazniti kantu za smeće, zamijeniti novom vrećicom.

4.,5. Glazbena kreativnost - Ponoviti glazbene instrumente uz igru memory na ovoj poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/31064692/glazbeni-instrumenti-tamburin-bubnjevi-gitara-violina-truba


4.4.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji, 

evo nas na početku još jednog tjedna online nastave. U nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Komunikacija - Ponoviti po knjižici koju učenici imaju u svojim torbama imenovati promjene u proljeće; poticati na govorenje punim rečenicama; učenik P.P. pokušati za roditeljem verbalno imitirati osnovne pojmove te pokazivati na slikama iz bilježnice i u izvornoj stvarnosti motive iz knjižice. 

3. Skrb o sebi - Imenovati pribor za čišćenje iz priloga pa pronaći gdje se nalazi u učenikovom kućanstvu te samostalno izvršiti kućanske poslove opisane na slikama.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak) - Poslušaj priču o Isusovoj muci i smrti koja se nalazi na poveznici https://express.adobe.com/video/3OXUak7gDT6Bp  Uz pomoć ukućana nacrtaj križ i na križ nacrtaj Isusa.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti pripremne vježbe pa vježbati preskakati niske prepreke: označene trake na podu, štapove, niske kutije. Najprije preskakati s mjesta, kasnije uvježbavati sa zaletom. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, u privitku je poster lijepog ponašanja. Odaberi dva ponašanja pa ga vježbaj kroz tjedan. Po mogućnosti, pošalji kratki video zapis o odabranim ponašanjima. 


25.3.2022., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za učenike. Molim Vas da mi tokom današnjeg dana javite jesu li učenici zdravi, odnosno je li obavljeno kućno testiranje prema uputama HZZO, Ministarstva i školske medicinske sestre, kako bih mogla povratno javiti u školu.

1.,.2. Radni odgoj - Najprije upariti iste sjene u bilježnici. Za vrijeme sunčana dana vani pronaći svoju sjenu. Promotriti je te kroz igru tijelom oblikovati druge neobične likove; uz pomoć roditelja na betonu učenici mogu iscrtati sjenu.  

3. Tjelesna i zdravstvena kultura : u ovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=ZeALDlAw3Ag  - možete pronaći primjer vježbi s loptom koje možete raditi sa svojim ukućanima

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Boraviti u prirodi, uočiti i imenovati promjene u prirodi koje su učenici učili vezane uz proljeće; na stablu prepoznati lišće, pupove i cvijeće; u travi prepoznati visibabu, jaglac, tratinčicu, maslačak, narcisu, tulipan.

Želim vam svima ugodan vikend!

Srdačno,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Sjena.pdf


24.3.2022., četvrtak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Imenovati i upariti iste slike https://wordwall.net/hr/resource/30542361/stablo-u-prolje%c4%87e pa u bilježnicu nacrtati stablo s listićima, pupovima i cvjetovima. 

3. Skrb o sebi - Samostalno se odjenuti, odabrati odjeću u skladu s proljetnim vremenskim prilikama. 

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Prošetati dvorištem, parkom ili šumom te proučiti i pokazati na stablima listiće, pupove i cvjetove. 


23.3.2022, srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu.

1. Komunikacija - Uz prvi dan proljeća i Dan osoba s Downovim sindromom, ovaj tjedan obilježavamo i Dan šuma (21.3.) i Dan voda (22.3.). Zadatak učenika je pogledati (nije potrebno printati) sadržaj o vodama i šumama iz priloga te imenovati i odgovoriti na pitanja. 

2. Likovna kreativnost - Prema uputama iz priloga naslikati, izrezati i/ili natrgati i zalijepiti valove na papir. Gdje možemo vidjeti valove? - Stvara ih vjetar na moru, jezeru, rijeci. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - nakon šetnje i opće pripremnih vježbi u prilogu, postavite koš ili kantu i sl. i vježbajte preciznost, ubacivanje  lopte ili manjih loptica u koš (kantu) i sl.

4.,5. Radni odgoj - Prema primjerima iz priloga vježbati olovkom crtati valove - zakrivljene, valovite, vodoravne linije na papiru.


22.3.2022., utorak

Poštovni roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Nakon uobičajenih općih pripremnih vježbi vježbati jednonožne poskoke od jednog do drugog kraja prostorije. Nakon jednonožnih poskoka, zadatak učenika je vježbati naskok na čvrstu strunjaču ili na vrlo niski stolac/stepenicu, prema vizualnoj uputi u prilogu. 

2. Komunikacija - Razgovarati s ukućanima i uz slikovnu podršku iz bilježnice imenovati/pokazati na što miriše proljeće, što se događa s biljkama u proljeće, što sadimo u proljeće?

3. Skrb o sebi - Učenici su jučer razvrstavali zimske i proljetne odjevne predmete. Zadatak učenika je ujutro otvoriti i pogledati kroz prozor, odrediti kakvo je van vrijeme (sunčano/kišovito/oblačno; hladno/toplo/vruće) te samostalno u skladu s vremenom odabrati i odjenuti odjeću i obuću. 

4.,5. Glazbena kreativnost - Današnji zadatak učenika je poslušati klasičnu skladbu Proljeće skladatelja Antonija Vivaldija - opustiti se uz skladbu, promotriti slike proljeća: https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0&ab_channel=TheFeynmanParticle

 

Priloženi dokumenti:
Naskok na strunjace.pdf


21.3.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

nastavljamo s online nastavom. U nastavku možete preuzeti zadatke za učenike.

1.,2. Komunikacija - Gotova je zima - danas je prvi dan proljeća! Neka učenici imenuju koje je godišnje doba te ponove priču uz vizualnu podršku iz svojih knjižica o promjenama u prirodi u proljeće (što rade ljudi, što rade životinje, što se događa sa stablima, koje cvijeće raste). Danas je i Dan osoba sa sindromom Down pa nemojte zaboraviti odjenuti šarene čarape u znak podrške svojim prijateljima kojima imaju Downov sindrom. 

3. Skrb o sebi - Zadatak učenika je diferencirati zimsku od proljetne odjeće - dani postaju sve topliji pa zato odijevamo laganu odjeću; ne trebaju nam više zimske jakne i zimske čizme. Neka riješe zadatak razvrstavanja na ovoj poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/30379546/zimski-i-proljetni-odjevni-predmeti

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak) - Pogledajte priču o Cvjetnici koja se nalazi na poveznici https://spark.adobe.com/video/upfo2fMcuwlE5 
Uz pomoć ukućana u bilježnice nacrtaj maslinovu grančicu.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Najprije izvesti pipremne vježbe pa ponoviti sunožne skokove (složiti na podu trake unutar kojih učenik treba skočiti); završni zadatak učenika je vježbati jednonožne poskoke na mjestu - dizati visoko naizmjenice jednu pa drugu nogu. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dobar dan svima. Danas je poseban dan: stiglo nam je proljeće, ali i obilježavamo Dan osoba sa sindromom Down. Stoga ćemo danas biti veseli, a u tome će nam pomoći sljedeća poveznica: Happy Čakovec: Prošlo je 4 godine od snimanja rasplesanog spota u centru Čakovca (mnovine.hr); nadalje, u prilogu je par čarapa-ti svaku oboji različito i tehnikom po izboru. Završni rad poslikaj i pošalji razrednici na uvid. Lijep pozdrav, učiteljica Zita.

Priloženi dokumenti:
Vesele carape.jpg


11.3.2022., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu. Šaljem pozdrave mojim marljivim i dragim učenicima, vidimo se u ponedjeljak u školi!

1., 2. Radni odgoj - Današnji zadatak učenika je uz roditeljsku pomoć i nadzor pripremiti palačinke: imenovati namirnice te, ako je potrebno, zajedno otići u trgovinu (neka učenik sam pronađe traženu namirnicu i stavi je u kolica te sudjeluje u procesu kupnje), miješati, ulijevati u tavu, okretati, sudjelovati u svim koracima pripreme, osvijestiti potencijalnu opasnost od vrućeg štednjaka. Vizualne upute nalaze se u prilogu.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura –ponavljanje - nakon vježbi istezanja u prilogu, postavite plastične boce i gađajte ih loptom kotrljanjem iz različitih udaljenosti (od manje prema većoj).

4., 5. Upoznavanje škole i radne okoline - Riješiti zadatak iz bilježnice o prostornim odnosima; u svakonevnim situacijima odgovarati na što više naloga roditelja koji uključuju razumijevanje prostornih odnosa (npr. Pospremi žlicu u ladicu, stavi spužvicu iznad sudopera... i sl.).

Srdačno,

razrednica Blanka Horvat


10.3.2022., četvrtak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatake za današnju online nastavu.  

1.,2. Radni odgoj - Vježbati crtati bez nacrtanog modela, samo na verbalni nalog: sunce, drvo, kuću.

3. Skrb o sebi - Pogledati slike u prilogu - imenovati poznate bolesti, ozljede, liječničku opremu, lijekove. Kroz razgovor odrediti što se za što koristi; prisjetiti se bolesti koje je učenik prebolio te razgovarati o njima, kao i o načinima ublažavanja simptoma i liječenja. 

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Prošli tjedan učili smo o satu - sat ima kazaljke i brojeve; kazaljke nam pokazuju koliko je sati; Zadatak učenika je promotriti i pokazati u kojem smjeru se kreću kazaljke na satu te u svakodnevnim primjerenim situacijama na nalog roditelja čekati najavljenih 5 minuta (kako bi stekao okvirni dojam o trajanju 5 minuta, što će mu najaviti prijelaz s jedne aktivnosti u drugu - npr. najaviti da može gledati tv još 5 minuta pa onda ide pospremiti krevet ili sl.). 

Lijep pozdrav, 

razrednica Blanka Horvat


9.3.2022., srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu:

1. Komunikacija - Učenici P.P. i S.V. riješiti grafomotoričke zadatke u bilježnici, učenik E.Č. vježbati čitati i pisati jednosložne riječi iz bilježnice. 

2. Likovna kreativnost - Nacrtati cvijet za mamu/baku za Dan žena prema uputama iz priloga.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - nakon vježbi istezanja u prilogu, postavite plastične boce i gađajte ih loptom kotrljanjem iz različitih udaljenosti (od manje prema većoj).

4.,5. Radni odgoj - Vježbati simboličko crtanje po zadacima iz bilježnice i proizvoljno; nacrtati sunce, drvo, kuću.

Priloženi dokumenti:
Likovni cvijet.docx
OPV.docx


8.3.2022., utorak

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Nakon pripremnih vježbi najprije vježbati sunožne skokove od jednog do drugog  kraja prostorije; a zatim vježbati sunožne skokove u obruč (ili npr. na podu između oznaka trakom); na kraju nastavnog sata uz podršku roditelja svezati traku nisko između npr. dva stolca pa vježbati sunožne skokove. 

2. Komunikacija - Zadatak učenika E.Č. i S.V. jest ponoviti zadatak opisivanja iz bilježnice; na isti način opisati npr. neko drugo voće koje učenici imaju kod kuće (boja, oblik, gdje raste, kakvog je okusa, za što ga koristimo); učenik P.P. pokazivati imenovano voće od 3-4 istovremeno prezentiranih.

3. Skrb o sebi - Uvježbati pokazivati na sebi vanjske dijelove tijela prikazane na slikama u prilogu; krajnji cilj je u primjerenoj situaciju znati locirati bol, odnosno imenovati što ga boli.

4.,5. Glazbena kreativnost - Danas je Dan žena. Neka učenici uberu po jedan cvijet za mamu, baku i druge ženske osobe iz svoje bliže okoline te čestitaju Dan žena; neka zaplešu sa svojim mamama slušajući pjesmu o najvažnijoj ženi u njihovim životima - mami - na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=SCE2PuTkqD4&ab_channel=DjecjizborPahuljice-Topic 

Priloženi dokumenti:
Vrste bolova.pdf


7.3.2022. ponedjeljak

Pošovani roditelji, dragi učenici,

sve vas lijepo pozdravljam na početku novog nastavnog tjedna te u nastavku prilažem zadatke za današnju online nastavu.

1.,2. Komunikacija - Zadatak učenika E.Č. i učenika S.V. jest vježbati opisivati predmet uz pomoć vizualnog prikaza i pitanja iz bilježnice; učenik P.P. vježbati pokazivati imenovani predmet između 2-3 istovremeno ponuđena. 

3. Skrb o sebi - Najprije pokazati na sebi i imenovati pojedine dijelove tijela pa imenovati specifične bolove prikazane na slikama u prilogu: glavobolja, zubobolja, trbuhobolja.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak)-   Pogledajte crtani film o susretu Isusa i Bartimeja koji se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=gXx_zrbkAhE&t=21s&ab_channel=MartinaHorvat Riješi radni listić u prilogu.Radni listić imaš isprintan u torbi.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Za zagrijavanje izvesti pripremne vježbe pa sunožno (stopalo uz stopalo, istovremeno se podižu) skakati na mjestu i od jednog kraja prostorije ka drugom. 

6. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović)

Dragi učenici, bilo mi je zadovoljstvo vidjeti vas maskirane u dimnjačare! Bili ste predivni, jako originalni! Za nagradu šaljem link o dječaku dimnjačaru kojemu je nos crn od čađe; lice crno, koji se penje uz ljestve u crnom odijelu kao dimnjačar; dječak kaže kako dimnjačar ima puno posla jer je puno dimnjaka za čistiti, ali i da nam dimnjačar donosi sreću wink. Prvo pogledaj snimak: Gryllus Vilmos: Maszkabál - Kéményseprő (gyerekdal, mese, rajzfilm gyerekeknek) | MESE TV - YouTube, a onda izreži i obojaj djetelinu sa četiri lista zelenom bojom. 


11.2.2022., petak

Poštovani roditelji, dragi moji učenici,

evo nas na kraju još jednog tjedna online nastave. Nadam se da ste svi dobro i zdravi. U nastavku se nalaze zadaci za danas.

1.,2. Radni odgoj - Vježbati provlačiti veliku iglu kroz vunu/debeli konac, šivati provlačenjem igle kroz rupice u kartonu i/ili tkanini. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura : PONAVLJANJE : nakon laganog trčanja i istezanja izvedite vježbe za razvoj koordinacije : bacanje veće lopte i hvatanje, bacanje manje lopte i hvatanje, ucrtajte "školicu" na beton i odigrajte igru ili postavite obruče, oznake i skačite sunožno, na jednoj nozi, s noge na nogu lijevo - desno i daleko - naprijed.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Ponoviti prostorne odnose po zadacima iz bilježnice; samostalno imenovati gdje se što nalazi na poveznici; riješiti uz pomoć roditelja: https://wordwall.net/hr/resource/28724614/u-na-ispod-izme%c4%91u 

Vidimo se u ponedjeljak, lijep pozdrav!

Razrednica Blanka Horvat


10.2.2022., četvrtak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Vježbati provlačiti konac s iglom kroz rupice u kartonu prema uputama u jučerašnjem zadatku.

3. Skrb o sebi - Riješiti kviz na temu Što je dobro za naše zdravlje?: https://wordwall.net/hr/resource/28678517/%c5%a1to-je-dobro-za-na%c5%a1e-zdravlje

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Učili smo o prostornim odnosima i odnosima između predmeta. Današnji zadatak učenika je nacrtati srce prema uputama iz priloga. 

Lijep pozdrav svima,

razrednica Blanka Horvat


9.2.2022., srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu. Lijep pozdrav svima!

1. Komunikacija - Slušati pjesmu iz priloga koju roditelj čita, pratiti po slikama pa reproducirati samostalno.

2. Likovna kreativnost - Izrezati srce iz kartona pa na njega zamatati vunu kao na uputama iz priloga. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura -  nakon laganog trčanja i istezanja izvedite vježbe za razvoj koordinacije : bacanje veće lopte i hvatanje, bacanje manje lopte i hvatanje, ucrtajte "školicu" na beton i odigrajte igru ili postavite obruče, oznake i skačite sunožno, na jednoj nozi, s noge na nogu lijevo - desno i daleko - naprijed.

4.,5. Radni odgoj - Vježbati šivati provlačenjem debele igle kroz rupice na srcu od kartona; upute se nalaze u prilogu

Razrednica Blanka Horvat

 


8.2.2022., utorak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti pripremne vježbe pa vježbati utezima dižući ih iz ramena i lakta u stojaćem položaju i ležeći na leđima. Ponoviti svaku vježbu 20 puta. 

2. Komunikacija - Bliži nam se Valentinovo. Zadatak učenika je imenovati osobe koje vole. Učenici potom mogu imenovati ljubavne motive s ove poveznice: https://wordwall.net/hr/resource/28558081/valentinovo-motivi

3. Skrb o sebi - Svakodnevno u jutarnjoj higijeni samostalno nanijeti dezodorans ispod pazuha; istraživati različiti mirise, odabrati preferirani. 

4.,5. Glazbena kreativnost - Uz pomoć roditelja odabrati i vježbati pjevati jednu zabavnu ljubavnu pjesmu. 

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Vjezbe s utezima.pdf


7.2.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu. Lijep pozdrav svima!

1.,2. Komunikacija - Današnji zadatak učenika je izrezati slike iz priloga (učenici E.Č. i S.V. imaju listić priložen u bilježnici) te ih složiti kronološkim redoslijedom; imenovati što vide na slikama.

3. Skrb o sebi - Pri obavljanju svakodnevne jutarnje higijene, vježbati samostalno nanositi dezodorans ispod pazuha i kremu na lice. 

4. Vjeronauk (učiteljica Sanja Bratinšćak) -   Poslušajte priču o Isusovu prijatelju Mateju koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/97520406/ISUS-POZIVA-MATEJA#  Slikovnica se lista pritiskom na tipku miša, a zvuk na slikovnici pokreće se pritiskom na plavu strelicu ispod slikovnice.Poslušajte i otpjevajte pjesmu " Odlučio sam slijediti Krista" koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=okpMSK4nZAA&ab_channel=CANOVALS

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Najprije napraviti pripremne vježbe pa vježbati s utezima: napuniti dvije boce od pola litre vodom pa podizati ruke iz ramena i laktova. Ponoviti svaku vježbu barem 20 puta.

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, proljeće samo što nije stiglo! Visibabe nam to najavljuju. Prošetaj se po vrtu, parku i potraži prve visibabe. Nemoj ih ubrati, ali ih lijepo poslikaj, pa nacrtaj na papir. Otvori dokument - to je visibaba koju trebaš tražiti. Budite vrijedni i marljivi.


4.2.2022., petak

Zadaci za učenika P.P.:

1.,2. Radni odgoj - Vježbati crtati i rezati srce prema uputama iz priloga.

3. Tjelesna i zdravstvena kutura (učiteljica Ivana Tkalec)

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Riješiti zadatke s brojevima i točkicama za vježbu razvoja vizuane percepcije.

Srdačan pozdrav i ugodan vikend,

razrednica Blanka Horvat


3.2.2022., četvrtak

Zadaci za učenika P.P.:

1.,2. Radni odgoj - Vježbati crtati srce.

3. Skrb o sebi - Vježbati samostalno nanositi kremu na lice: otvoriti, dozirati količinu, razmazati, zatvoriti i odložiti na primjereno mjesto.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Neka roditelj pred učenika stavi predložak s odnosima u, na ispod. Neka učenik na power point prezentaciji iz priloga pogleda jednu po jednu sliku i pokaže na printanom predlošku onu koja se odnosi na isto (prva slika na ppt prikazuje mačku u kutiji - učenik kažiprstom pokaže na sliku na kojoj se mačka nalazi u staklenci).

Igrati igru memory na temu prostornih odnosa: https://wordwall.net/hr/resource/28422318/odnosu-u-prostoru-memory.

Srdačan pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Odnosi u prostoru.ppt.pptx


2.2.2022., srijeda

Zadaci za učenika P.P.:

1. Komunikacija - riješiti zadatke grafomotorike iz priloga (zakrivljene crte).

2.,3. Radni odgoj - Uz pomoć uputa iz priloga i nadzor roditelja, skuhati kakao za svoje ukućane.

4. Upoznavanje škole i radne okoline - Upariti jednake odnose u prostoru: https://wordwall.net/hr/resource/28421377/odnosi-u-prostoru

5. Tjelesna i zdravstvena kultura (učiteljica Ivana Tkalec)

Srdačan pozdrav,

razrednica Blanka Horvat


1.2.2022., utorak

Zadaci za učenika P.P.:

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Za zagrijavanje trčati na mjestu 2 minute. Razgibati ruke vrtnjom (rotacijom) iz zapešća (vrtnja šaka), iz laktova i iz ramena u jednu pa u drugu stranu. Napuniti 2 boce od pola litre vodom, dobro ih zatvoriti te ih istovremeno dizati kao što je prikazano na slikama iz priloga. Svaku vježbu izvesti u 2 serije od 10 ponavljanja.

2. Komunikacija - Vježbati pisati slova svog imena. 

3. Skrb o sebi - Vježbati samostalno nanositi dezodorans ispod pazuha: otvoriti, pravilno usmjeriti i dozirati pritisak, zatvoriti, odložiti na primjereno mjesto, uvrstiti aktivnost u svakodnevnu jutarnju rutinu. 

4. Likovna kreativnost - U školi uređujemo pano na temu Valentinova. Neka učenik vježba samostalno nacrtati srca te ih oboji i ukrasi prema vlastitim željama.

 

 

Priloženi dokumenti:
Vjezbe s utezima.pdf


31.1.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji učenika P.P.,

ovdje možete preuzeti zadatke za učenika P.P. za vrijeme izrečene mjere samoizolacije. Puno pozdrava svima uz želje da ostanete zdravi i dobro!

1., 2. Komunikacija - Vježbati crtati zakrivljene crte kao u zadacima iz priloga. 

3. Skrb o sebi - Sudjelovati u pripremanju barem jednog glavnog obroka u danu: pomoći roditelji pri rezanju, ribanju, pranju, otvaranju, sipanju, miješnaju hrane i dr.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak)

5. Glazbena kreativnost - Učimo o klaviru. Zadatak učenika je slušati glazbu izvedenu na klaviru: https://www.youtube.com/watch?v=KA0Yh1OxJVI , prepoznati njegov izgled i zvuk. 

Razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Zakrivljene crte.pdf
Klavir.pdf


28.1.2022., petak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu. Nadam se da ste svi zdravi i dobro, sve vas lijepo pozdravljam!

1.,2. Radni odgoj - Učenici su jučer u zadacima sa staklenkom ponovili odnose puno/prazno, a danas će u jednu staklenku uliti više vode, a u drugu manje (roditelj može označiti flomasterom dokle učenik mora uliti vodu u staklenku) pa odrediti gdje ima više vode. Nakon toga, zadatak učenika je riješiti zadatak iz bilježnice na istu temu. Drugi dio današnjeg zadataka iz radnog odgoja jest uzeti 2 različita teška predmeta iz iste kategorije (npr. teška medicinska lopta i lagana lopta za stolni tenis ili sl.), podignuti ih i odrediti koji je predmet laganiji, a koji teži. Nakon opisane aktivnosti, neka učenici riješe zadatake u bilježnici: pero/knjiga, slon/pas. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura : Nakon hodanja ili laganog trčanja izvedite vježbe u prilogu.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Neka učenik ima više prilika u danu pokazati, uzeti, staviti ili npr. donijeti neki predmet koji se nalazi: gore, dolje, lijevo, desno, u, na ispod, iznad, pokraj, ispred, iza (npr. dajte mu upute: Stavi čaj na policu. Stavi kocku u kutiji i sl.  ili igrajte skrivača tako da ćete, kada učenik ne vidi, sakriti neki poželjan predmet (koji učenik jako voli) i dati mu pojedinačne ili višestruke verbalne upute gdje se nalazi: U kuhinji, ispod slike, pokraj tanjura, na krpi u gornjoj ladici i  sl.). Za kraj neka učenici vježbaju prostorne odnose kroz igru na ovoj poveznici:  https://wordwall.net/hr/resource/28049475/snalazim-se-u-prostoru-prati-uputu-koju-ti-%c4%8dita-roditelj-spoji .  

Razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
YOGA.docx
VJEZBE NA STRUNJACI (2).docx


27.1.2022., četvrtak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za učenike za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Ponoviti na primjerima u izvornoj stvarnosti tko je viši, a tko niži (stati pokraj učenika ispred ogledala, usporediti) pa riješiti zadatak iz bilježnice. Isto ponoviti sa zadatkom koji se odnosi na odnose puno/prazno: staviti pred učenika npr. 2 jednake staklenke, u jednu uliti vodu ili staviti bombone, a drugu ostaviti praznu - učenik određuje koja je staklenka puna, a koja prazna. Nakon opisanog zadatka zamijeniti mjesta staklenkama pa ponoviti uputu - ponoviti isto više puta kako bismo utvrdili je li učenik usvojio pojmove; riješiti zadatke iz bilježnice.

3. Skrb o sebi - Ovaj mjesec učili smo imenovati i sudjelovali u pripremi obroka u danu: doručak, užina, ručak, večera. Neka učenici za ponavljanje na ovoj poveznici spoje tri osnovna obroka s dobom dana: doručak jedemo ujutro - ujutro jedemo doručak... https://wordwall.net/hr/resource/28051299/doba-dana-i-obroci

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Prošle godine učili smo odrediti je li vani dan ili noć, a prošli tjedan počeli smo učiti doba dana: jutro, podne/poslijepodne, večer, noć. Današnji zadatak učenika je tokom različitih doba dana uz vizualnu podršku odrediti (pokazati na sliku i/ili imenovati) je li jutro, podne, večer ili noć te uz vašu pomoć (čitanjem uputa) riješiti zadatke s ove: https://wordwall.net/hr/resource/28051004/doba-dana i ove poveznice: https://wordwall.net/hr/resource/28050676/kako-pozdravljamo

Lijep pozdrav svima, 

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Doba dana.pdf


26.1.2022., srijeda

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1. Komunikacija - Potražiti fotografije učenika iz djetinjstva i novije; imenovati osobe, predmete i aktivnosti sa slika, prisjetiti se gdje ste bili i što ste radili/slavili i sl. - Odgovarati na pitanja: Tko je to, što radi?.

2. Likovna kreativnost - Napraviti snjegovića prema uputama iz priloga; imenovati boje, rezati po zadanim linijama, lijepiti unutar zadanih okvira. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - vježbe u prilogu.

4.,5. Radni odgoj - Ponoviti na primjerima iz izvorne stvarnosti odnose među predmetima dugo/kratko (npr. vezice za cipele, olovke, žlice i sl.) pa riješiti zadatak iz bilježnice. 


25.1.2022., utorak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za učeike za današnju online nastavu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Zavrtjeti kotač više puta - izvesti vježbe koji se na njemu prikažu: https://wordwall.net/hr/resource/27943673/vje%c5%bebaonica

2. Komunikacija - Dovršiti zadatke iz bilježnice; vježbati grafomotoriku i slova.

3. Skrb o sebi - Složiti pravilan redoslijed obroka u danu:  https://wordwall.net/hr/resource/27943269/obroci; sudjelovati u pripremi barem jednog obroka u danu.

4.,5. Glazbena kreativnost - Poslušati pjesmu s ove poveznice:  https://www.youtube.com/watch?v=0MEWlF-kc8Y ; imenovati voće s videozapisa, pjevati, plesati.

Srdačan pozdrav,

razrednica Blanka Horvat


24.1.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

lijep pozdrav svima na početku novog tjedna online nastave! U nastavku možete preuzeti zadatke za učenike.

1.,2. Komunikacija - Učenici P.P. i S.V. riješiti zadatke za razvoj grafomotorike u bilježnici; učenik E.Č. vježbati čitati po zadacima iz bilježnice i riješiti zadatak spajanja istih riječi.

3. Skrb o sebi - Prisjetiti se obroka u danu o kojima smo učili pa po slikama iz priloga odrediti što najčešće jede za doručak, što jede za ručak, a što za večeru i užinu (međuobrok).

4. Vjeronauk - Poslušaj pjesmu "Krist jednom stade na žalu" koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/results?search_query=krist+na+%C5%BEalu Prati upute i riješi nastavni listić u prilogu. 

 

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Za zagrijavanje izvesti pripremne vježbe (učenici na verbalni nalog samostalno pokazuju i izvode vježbe) pa vježbati penjati se na ljestve i samostalno se spuštati. Ukoliko u kući nemate ljestve, učenici mogu vježbati dizanje i spuštanje sa stolca. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, sjetite se kako je divno biti u školi, igrati se, učiti sa prijateljima. Više puta pogledaj i poslušaj pjesmicu PRIJATELJ na ovoj poveznici: Prijatelj - pjesmica za djecu - YouTube. Odaberi jednu situaciju koja ti se najviše sviđa i koju najviše voliš raditi sa prijateljima u školi. Pokušaj ju nacrtati na papir. Pusti maštu na veseljesmiley unaprijed se radujem vašim crtežima wink.

Priloženi dokumenti:
Dnevni obroci.pdf
Vjeronauk OOS 8.docx


14.1.2022., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Samostalno naoštriti olovke i bojice, pripremiti pernicu, bilježnicu, torbu i drugi školski pribor za nastavu u školi u ponedjeljak.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura nakon šetnje i opće pripremnih vježbi u prilogu izvedite nastavnu temu poligon. Postavite poligon prepreka u svom domu. Postavite oznake i slalom trčite između njih, postavite stol (provucite se ispod njega), stolica ( naskok na stolicu i saskok), postavite krug na podu uz pomoć odjeće i sl. (gađajte lopticom u označeni krug). Ponovite poligon 3 puta.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Ponoviti mehanički brojiti, ponoviti zadatke s brojevima u bilježnici.

Radujem se ponedjeljku!

Lijep pozdrav svima,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


13.1.2022., četvrtak

Zadaci za online nastavu:

1.,2. Radni odgoj - Po bilježnici ponoviti gradivo iz prvog polugodišta, riješiti preostale zadatke iz bilježnice.

3. Skrb o sebi - Učimo o ručku - Ručak je obrok kojeg jedemo popodne (npr. kad se vratimo iz škole). Odgovoriti na pitanja: Tko u tvojoj obitelji priprema ručak? Koju hranu najviše voliš ručati? - Današnji zadatak učenika je sudjelovati u pripremi ručka (npr. guliti ili rezati povrće i sl.); diferencirati doručak od ručka. 

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - 10.siječnja obilježava se Svjetski dan smijeha. Neka učenici imenuju što vole raditi (odmarati, voziti bicikl, kuhati, crtati, rad na tabletu, gledati tv, gledati kroz prozor i sl.) i svaki dan cijeli tjedan dobe priliku zahtijevati i obavljati svoju omiljenu aktivnost. 


12.1.2022., srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu. Lijep pozdrav svima!

1. Komunikacija - Pogledati listić iz priloga; uz vizulanu podršku dopunjavati rečenice, imenovati zimske odjevne predmete. 

2. Likovna kreativnost - Kakve su zimi grane drveća? Imaju li lišće ili su gole? Zadatak učenika je naslikati zimsko stablo prema uputama iz priloga.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura nakon šetnje i opće pripremnih vježbi u prilogu izvedite nastavnu temu poligon. Postavite poligon prepreka u svom domu. Postavite oznake i slalom trčite između njih, postavite stol (provucite se ispod njega), stolica ( naskok na stolicu i saskok), postavite krug na podu uz pomoć odjeće i sl. (gađajte lopticom u označeni krug). Ponovite poligon 3 puta.

4.,5. Radni odgoj - Ponoviti geometrijska tijela po slikama iz bilježnice.


11.1.2022., utorak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Samostalno izvesti pripremne vježbe pa brzim korakom hodati uz i niz stepenice. Ako u kući nemate stepenice, zadatak učenika bit će penjanje i spuštanje na niski stolac.

2. Komunikacija - Pogledati kroz prozor i odrediti kakvo je vani vrijeme, prisjetiti se koje je godišnje doba, ponoviti pjesmu Ide zima iz biježnice.

3. Skrb o sebi - Imenovati kako se zove obrok koji jedemo ujutro pa samostalno pripremiti svoj omiljeni doručak.

4.,5. Glazbena kreativnost - Slušati pjesmu o zimi: https://www.youtube.com/watch?v=PbteboMbP3A; svirati udaraljkama (npr. 2 olovke ili 2 štapića) u jednostavnom ritmu.


10.1.2022., ponedjeljak

Poštovani roditelji, 

evo nas na početku drugog odgojno-obrazovnog razdoblja. Nadam se da su se učenici dobro odmorili i da su spremni za novo polugodište. Želim im puno uspjeha u učenju! Prvi tjedan nastave započinjemo online; zadaci se nalaze u nastavku.

1.,2. Komunikacija - Razgovarati o školskim praznicima i proteklim blagdanima (Koji smo blagdan slavili?, Kako si proveo Božić, kako si proveo Novu godinu? Gdje si bio na Božić, s kim si bio, što si radio?).

3. Skrb o sebi - Učimo o doručku. Doručak je obrok kojeg jedemo ujutro (Prvo se probudimo, onda jedemo doručak). Današnji zadatak učenika je imenovati što jede ujutro te pokušati samostalno pripremiti vlastiti obrok. 

4. Vjeronauk (učiteljica Sanja Bratinšćak) - 

 Poslušaj pjesmu " O pastiri čudo novo" koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=O9PvCD9x0FQ&ab_channel=VeronikaSkrivanek
Pogledaj sliku u prilogu. Na slici se nalaze kraljevi koji su se došli pokloniti Isusu. Usmeno odgovori na pitanja:
1. Koliko kraljeva se došlo pokloniti Isusu?
2. Što su kraljevi donijeli Isusu?
Nacrtaj krunu za kraljeve i ukrasi je šarenim bojama.

 

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Razgibati se pripremnim vježbama (okretanje, vrtnja glavom, dizanje i spuštanje ramena, vrtnja kukovima, vrtnja šakama, vrtnja nožnim zglobom, čučnjevi) pa hodati po stepenicama. Proći barem 50 stepenica u jednom danu. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) - Danas ćemo uživati u zimskim radostima. Poveži se na poveznicu: ZIMSKE RADOSTI - Kviz (wordwall.net); vjerujem da ti nije problem prepoznati pojmove sa slika. Reci, koji pojam ti se najviše sviđa? Nacrtaj ga na papir. Ukoliko imaš volje, riješi ovu igru memory: Zimske igre - Pronađi par (wordwall.net). Memory možeš rješavati i više puta tijekom tjedna. Čuvajte se pa smo opet zajedno za dva tjednasmiley.


17.12.2021., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu. Sljedeći tjedan je zadnji tjedan nastave prije početka zimskog odmora učenika. Nastava traje do 23. prosinca. Čujemo se za informacije za kraj prvog odgojnio-obrazovnog razdoblja. 

1., 2. Radni odgoj - Zadatak učenika je riješiti zadatak na poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/26619671/geometrijska-tijela

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - pronađite brdo u svojoj blizini ili stepenice, brzo hodajte gore- dolje 5 puta, nakon hodanja odmor 1 min. pa opet hodajte gore- dolje, ponovite 5 puta (svaki puta odmor 1 min. između ponavljanja). Izvedite vježbe za razgibavanje u prilogu.

Priloženi dokumenti:

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Riješiti zadatak s božićnim motivima; imenovati, reći gdje i za što se koristi.

Lijep pozdrav i ugodan vikend,

Blanka Horvat


16.12.2021., četvrtak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Pogledati u prilogu i vježbati imenovati geometrijska tijela.

3. Skrb o sebi - Vježbati imenovati i pokazivati dijelove tijela na sebi i na drugoj osobi; odgovoriti na pitanja vezana uz funkciju pojedinih dijelova tijela: Čime jedemo/pijemo/govorimo? - ustima, Čime slušamo? - ušima, Čime mirišemo - nosom, Čime pišemo/crtamo/držimo žlicu/bacamo loptu? - rukom, Čime hodamo? - nogama.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Obojiti Djeda Mraza prema uputama iz priloga (radni listići spremljeni su prema inicijalima učenika).


15.12.2021., srijeda

1. Komunikacija - Kakvo je vani vrijeme? Koje je godišnje doba? Koje godišnje doba dolazi nakon jeseni? Najprije slušati kako roditelj čita i ponavljati stih po stih pa samostalno recitirati pjesmu Zima ide uz vizualnu podršku (P.P. ponoviti izolirane pojmove i pokazivati prstom na imenovane: zima, ide, mali, zec, šape i dr.).

2. Likovna kreativnost - Izraditi od papira i ukrasiti svoju šalicu čaja gledajući svoju šalicu iz izvorne stvarnosti ili ukrasiti prema svojoj želji. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura -  prošetajte 20 - tak minuta, prilikom šetnje mijenjajte tempo (sporo - brzo), odmah nakon šetnje izvedite vježbe : 10 čučnjeva, 10 trbušnjaka, 10 sklekova (na koljenima) i 10 podizanja pogrčenih nogu (položaj na leđima).

4.,5. Radni odgoj - Čaj i njegovo ispijanje toliko su rasprostranjeni diljem svijeta da se 15. prosinca svake godine obilježava Međunarodni dan čaja. Današnji zadatak učenika je ugrijati sebe i svoje ukućane ukusnim čajem; ponoviti postupak samostalne pripreme čaja, uz nadzor roditelja. 


14.12.2021., utorak

1. Tjelesna kreativnost - Današnji zadatak učenika je lagano hodati, hodati s podignutim rukama iznad glave, hodati na prstima, petama, vanjskim i unutrašnjim dijelom stopala i izvesti 20 čučnjeva; uz nadzor roditelja na strunjači vježbati izvesti kout naprijed.

2. Komunikacija - Ponoviti nizati slike prema redoslijedu događaja (što je prije, a što poslije); opisivati radnju na slikama.

3. Skrb o sebi - Pokazivati dijelove tijela na sebi koje imenuje roditelj (prema check-listi u prilogu).

4.,5. Glazbena kreativnost - Pjevati pjesmu o Božiću slijedeći vizualni prikaz iz priloga https://www.youtube.com/watch?v=jw0D1vu2KeM&ab_channel=cepi999


13.12.2021., ponedjeljak

Poštovani roditelji i učenici,

nadam se da ste svi zdravi i dobro. Sve vas lijepo pozdravljam na početku tjedna i šaljem zadatke za današnju online nastavu.

1.,2. Komunikacija - Ponoviti vježbati slaganja sličica iz priloga prema redoslijedu događaja (3 u nizu - ukoliko je potrebna podrška, najprije staviti 2. sliku pa neka učenik odredi što je bilo prije, a što poslije); imenovati, opisati svojim riječima. 

3. Skrb o sebi - Osvijestiti pravilan položaj tijela, posebice prilikom sjedenja: ispraviti trup, izvesti vježbe dizanja i spuštanja ramena, savijanja i istezanja kralježnice.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak)- Poslušajte priču o Isusovu rođenju koja se nalazi na poveznici https://spark.adobe.com/video/da9Fug76D51cR  Poslušajte pjesmu "Betlehemska sveta noć" koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=StDiLQgD8lU&ab_channel=Mafia111AA

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti pripremne vježbe kao što vježbamo u školi pa na strunjači vježbati izvoditi kolut naprijed (prevenirati ozljede - paziti na pravilan položaj tijela!).

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, nalazimo se tik pred božićnim blagdanom. Reci, što bi htio dobiti na dar? Svoju želju iskomuniciraj sa roditeljima angel, po mogućnosti, želju nacrtaj na papir.

 


10.12.2021, petak

Zadaci za učenika E.Č.:

1.,2. Radni odgoj - Najprije uz nadzor roditelja, a onda što samostalnije vježbati pripremiti topli napitak - čaj; slijediti korake iz priloga, paziti na mogućnost opeklina od vruće vode. 

3. Tjelesna i zdravstevna kultura (učiteljica Ivana Tkalec) - nakon šetnje i opće pripremnih vježbi u prilogu izvedite nastavnu temu udaranje lopte nogom (nogomet),dodajete se u paru uz malu pomoć ukućana (udarac lijevom i desnom nogom).

4. Tjelesna i zdravstevna kultura - Izvesti pripremne vježbe koje vježbamo u školi pa uz pomoć i nadzor roditelja na strunjači vježbati kolut naprijed (paziti na pravilan položaj kralježnice).

5. Upoznavanje škole i radne okoline - Riješiti individualizirane zadatke s brojevima iz priloga. 


9.12.2021., četvrtak

Poštovani roditelji,

kao što sam najavila jučerašnjim telefonskim razgovorom, od danas prelazimo na online nastavu; zadatke za učenike možete preuzeti u nastavku.

1.,2. Radni odgoj - Riješiti individualizirane zadatke nizanja iz priloga.

3. Skrb o sebi - Pokazati i imenovati dijelove majice: rukavi (odrediti jesu li dugi ili kratki), džepovi, patentni zatvarač/dugmad, ovratnik, kapuljača; daljni zadatak učenika je samostalno slagati kratke i duge majice prema uputama iz priloga. 

4.,5. Upoznavanje škole i uže okoline - Najprije riješiti individualizirane zadatke prebrojavanja (za svakog učenika spremljeni su inicijalima njihova imena). Nadalje, jučer smo učili o geometrijskom tijelu kugli; danas ćemo učiti o geometrijskom tijelu stožcu. Zadatak učenika je naučiti prepoznati, imenovati i crtati stožac (učenik S.V. vježbati olovkom spajati točkice koje tvore stožac). 

Želim vam svima svako dobro, čuvajte se i ostanite zdravi!

Razrednica Blanka Horvat


8.12.2021., srijeda

Zadaci za učenika E.Č.:

1. Komunikacija - Ponoviti obrađena slova,;po zadacima iz bilježnice vježbati čitati i pisati, vježbati prepoznavati prvi glas u riječi (roditelj kaže riječ, a učenik prvi glas: Erik - E, mama - M, tata - t).

2.,3. Radni odgoj - U ponedjeljak je učenika sigurno posjetio sv. Nikola. Današnji zadatak učenika je vježbati crtati kuću sv. Nikole prema uputama iz priloga; učenik može na sličan način samostalno vježbati crtati zvijezdu u jednom potezu. 

4. Upoznavanje škole i radne okoline - Zadatak učenika je najprije ponoviti geometrijske likove. Danas ćemo početi učiti o gemetrijskim tijelima - možemo ih napipati i zauzimaju mjesto u prostoru. Neka učenik pogleda kuglu na slici iz priloga i pronađe predmete u okolini koji ima oblik kugle (lopta, klupko vune, perlica za lančić, kuglica za bor i sl. - roditelj može pred učenika staviti više različitih predmeta, a zadatak učenika je pokazati koji imaju oblik kugle); na kraju neka učenik samostalno nacrta kuglu (kao geometrijski lik krug, ali obojen, odnosno osjenčan). 

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - vježbe u prilogu

 


7.12.2021, utorak

Zadaci za učenika E.Č:

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti pripremne vježbe kao što vježbamo u školi (brojiti do 20 pri izvođenju) pa vježbati kotrljanje cijelim tijelom (kao palačinka) s jedne strane strunjače na drugu. 

2. Komunikacija - Zadatak učenika E.Č. jest ponoviti jučerašnji zadatak (nizati slike prema rodoslijedu događanja); pritom pokušati imenovati što vidi na slikama (npr. svježe jaje - jaje se peče na tavi - jaje spremno za jelo).

3. Skrb o sebi - Učili smo o održavanju higijene odjeće i obuće. Današnji zadatak učenika E.Č. je vježbati uredno slagati hlače prema uputama iz priloga.

4.,5. Likovna kreativnost - U susret prvom snijegu, iz likovne kreativnosti izraditi pahulje snijega od papira: https://www.youtube.com/watch?v=9ua_tS8Zmv8&ab_channel=CraftyDaily .

Priloženi dokumenti:
Hlace.pdf


ponedjeljak, 6.12.2021.

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za učenika E.Č. 

1.,2. Komunikacija - Uz vizualnu podršku i pomoć u obliku postavljanja potpitanja od strane roditelja, pokušati što samostalnije opisati svetog Nikolu (što ima na glavi, koje boje mu je kapa, što drži u rukama, kakva mu je brada, je li mlad ili star, što radi sveti Nikola...?).

3. Skrb o sebi - Sudjelovati u kućanskim poslovima koji se odnose na održavanje higijene odjeće; zadatak u prilogu.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak)
5. Glazbena kreativnost 
- Poslušati pjesmu o svetom Nikoli na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=C3UcoQLsmYQ&ab_channel=KidsfromRibnjak-Topic - istovremeno se opustiti, zabaviti, plesati, pjevati, počastiti se slatkišima svetog Nikole.

Logopedske vježbe, Anja Slovenc: Dragi E.Č., otvori radni listić Logopedske vježbe_EČ_6_12. Izreži čizmicu i sličice ispod čizmice. Zajedno s roditeljima pročitaj upute te oboji čizmicu i u nju zalijepi sličice po redoslijedu. 


3.12.2021., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu. Pohvala mojim marljivim učenicima i hvala vama, roditeljima, na ostvarenoj suradnji i trudu kojeg ulažete, slikama i drugim povratnim informacijama koje redovito šaljete za vrijeme online nastave. 

1.,2. Radni odgoj - U ponedjeljak će nam u školu doći sveti Nikola. Zadatak učenika je pripremiti se za njegov dolazak čišćenjem svojih zimskih čizama - samostalno ih očistiti vlažnom maramicom i/ili četkom za cipele.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura šetnja 20 tak minuta, nakon šetnje izvedite opće pripremne vježbe u prilogu. Organizirajte malo natjecanje u kući (stanu) ili dvorštu : podijelite se u parove i izvedite vježbe : hodanje na prstima, hodanje na petama, hodanje natraške, sunožni skokovi,hodanje u čučnju, trčanje. Pobjednik je onaj tko prvi dođe do cilja uz pravilno izvođenje vježbi.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Ponoviti imenovanje adventskih motiva iz jučerašnjeg zadatka; najaviti dolazak sv. Nikole uz zadatak iz priloga.

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
Sv.Nikola.pdf


2.12.2021., četvrtak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu. 

1.,2. Radni odgoj - Današnji zadatak učenika je riješiti zadatke nizanja geometrijskih likova koje imaju zadane u svojim bilježnicama.

3. Skrb o sebi - Vježbati uredno odlagati čistu odjeću u ormar: vješati odjeću na vješalicu, uparivati čarape, uredno slagati hlače i majice te ih odlagati na police u ormaru.

4.5, Upoznavanje škole i radne okoline - Bliži nam se godišnje doba zima i Božić. Današnji zadatak učenika je imenovati motive sa slika u prilogu pa zaokružiti one koji se odnose na božićno, odnosno advetsko doba (ili prekrižiti one koji se ne odnose). *Materijal nije potrebno printati, učenici mogu samo pokazati prstom na ekranu te imenujući slike razgovarati o običajima: Svake nedjelje palimo svijeću na adeventskom vijencu, na Badnjak kitimo jelku božićnim ukrasima, Djed Mraz nosi poklone na svojim saonicama koje vuku sobovi, kuća miriše na puricu s mlincima i božićne kolačiće... itd.

Priloženi dokumenti:
Adventsko doba.pdf


1.12.2021., srijeda

Poštovani roditelji, 

evo zadataka za današnju online nastavu.

1. Komunikacija - E.Č. ponoviti obrađena slova i zadatke čitanja iz mape, P.P. i S.V. ponoviti nizati slova svog imena pravilnim redoslijedom, vježbati prepisivati svoje ime.

2. Likovna kreativnost - Nacrtati i bojicama ili flomasterima obojiti i ukrasiti čizmu za svetog Nikolu prema vlastitoj želji; iz reklamnih kataloga odabrati slatkiš/voće/predmet koji želi pa izrezati i zalijepiti na crtež. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura :  Vježbe u prilogu.

4.,5. Radni odgoj - Dovršiti zadatke iz bilježnice na temu geometrijskih likova: imenovati, nacrtati; usporediti u izvornoj stvarnosti predmete s geometrijskim likovima (npr. ovaj sat ima oblik kruga, rođendanska kapa ima oblik trokuta, utičnica ima oblik kvadrata, mobitel ima oblik pravokutnika... itd.). 

Priloženi dokumenti:
Cizmica.pdf
PASIVNO ISTEZANJE 1.docx


30.11.2021., utorak

Poštovani roditelji,

šaljem zadatke za današnju online nastavu:

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Najprije demonstrirati vježbe zagrijavanja koje izvodimo u školi pa vježbati bacati i hvatati loptu (bacati dominantnom rukom, hvatati s obje ruke) - vježbati najprije loptama većih veličina, kasnije s manjima, npr. tenis lopticom. 

2. Komunikacija - Učenik E.Č. - vježbati rastavljati riječi na slogove i riješiti zadatak spajanja istih slogova; učenik P.P. - vježbati nizati slova svog imena i pisati svoje ime i prezime po modelu (prepisivati); učenik S.V. vježbati pričati priču o trgovini po vizualnom prikazu - razvijati svijest o rečenicama kao skupu riječi. 

3. Skrb o sebi - Upoznati se s upotrebom perilice za rublje, kao i funkcijom praška (čisti rublje) i omekšivača (omekšava rublje, od omekšivača je rublje mekano i mirisno) - pomirisati i opipati; staviti prljavo rublje u perilicu, upaliti perilicu uz pomoć roditelja.

4.,5. Glazbena kreativnost - Bliži nam se blagdan Svetog Nikole. Zadatak učenika je slušati kako roditelj čita pjesmu o svetom Nikoli ponavljajući više puta isti stih - stih po stih, pa pokušati recitirati pjesmu samostalno uz vizualnu podršku iz priloga (učenik P.P. tapkati rukom o stol u ritmu i pokazati ključne pojmove iz pjesme - sveti Nikola, dar, slatkiši, čizma, spavati). 

Priloženi dokumenti:
Sveti Nikola.pdf


29.11.2021., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu. 

1.,2. Komunikacija - Prvi dio zadatka učenika je ponoviti prepričavati priču po nizu slika iz bilježnice. Zatim neka učenici P.P i S.V. vježbaju nizati plastificirana slova koja imaju u bilježnici tako da tvore njihova imena, a učenik E.Č. ponovi obrađena slova i vježba čitati slogove koje ima u fasciklu u torbi.

3. Skrb o sebi - Razvrstati prljavu i čistu odjeću: imenovati kakva je čista, a kakva prljava (oprana, mirisna, ima mrlje od hrane ili blata na sebi.. i sl.); odvojiti čistu odjeću za uredno odlaganje u ormar, a prljavu za pranje u perilici rublja; razvrstati odjevne predmete i na ovoj poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/25804999/odr%c5%beavanje-higijene-odje%c4%87e-prljavo-%c4%8disto

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak) -  Poslušaj priču o svetom Nikoli koja se nalazi na poveznici https://spark.adobe.com/video/39NAV1VX7WSr Nacrtaj čizmicu za svetog Nikolu ili je izradi od kolaž papira.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Za zagrijavanje sporo i brzo trčati na mjestu; dodavati se s ukućanom u paru laganim i teškim loptama (mogu poslužiti i neki drugi predmeti različith težina, npr. boce vode od npr. pola litre i 3 litre). 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) - Ovih dana je sve hladnije i hladnije. Približava nam se zima. Oko nas su ptice koje teže dolaze do hrane. Probajte napraviti jednostavnu hranilicu za ptice, prijedlog je među priloženim dokumentima wink. Nadam se da ćeš uživati u izradi hranilice. Hranilicu stavi na granu drveta. Povremeno prati hoće li se koja ptica nahraniti sjemenkama iz tvoje hranilice. Čujemo se za dva tjedna. 

 

Priloženi dokumenti:
Hranilica za ptice.docx


17.11.2021., srijeda

Poštovani roditelji, 

danas je zadnji dan nastave ovog tjedna. Sutra je državni praznik, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, te su četvrtak i petak nenastavni dani, kao što je i planirano školskim kalendarom na početku školske godine.

1. Komunikacija - Ponoviti priču iz bilježnice, vježbati odgovarati na pitanja o sadržaju. 

2. Likovna kreativnost - Zapaliti svijeću za Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje pa nacrtati bojicama ili flomasterima crvenu svijeću i žuti plamen.

Tjelesna i zdravstvena kultura – vježbe na strunjači u prilogu.

4., 5. Radni odgoj - Po zadacima i uputama iz bilježnice ponoviti veliko/malo i više/manje/jednako.

Lijep pozdrav svima, 

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
VJEZBE NA STRUNJACI (2).docx


16.11.2021., utorak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti opće pripremne vježbe koje redovito vježbamo u školi (demonstrirati roditeljima) pa vježbati trčati s izmjenom tempa sporo/brzo.

3. Komunikacija - Složiti slike iz bilježnice prema redoslijedu događaja; prepričavati i razgovarati o sadržaju, odgovoriti na pitanja iz priloga.

4. Skrb o sebi - Samostalno provući remen kroz sve trakice na hlačama i vježbati ga samostalno zakopčavati i otkopčavati.

5.,6. Glazbena kreativnost - Ponoviti pjesmu Kiša pada koju smo učili prošli tjedan: https://www.youtube.com/watch?v=yB1cCh_T464&ab_channel=YellowMegaphone

Priloženi dokumenti:
Prica po nizu slika.pdf
Kisa pada.pdf


15.11.2021., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

evo nas na početku još jednog tjedna online nastave. U nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Komunikacija - Vježbati pričati priču po nizu slika iz bilježnice. 

3. Skrb o sebi - Odijenuti odjevne predmete s dugmadi različitih veličina; vježbati samostalno i strpljivo zakopčavati i otkopčavati.

4. Vjeronauk (učiteljica Sanja Bratinšćak) - 

Dragi učenici danas sam za Vas pripremila digitalnu slikovnicu " Petrina obitelj u posjetu Isusu" koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/117677792/sbratinscak# Zvuk na slikovnici pokreće se pritiskom na plavi gumb ispod slikovnice.

 

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Najprije se prisjetiti pripremnih vježbi koje vježbamo u školi, demonstrirati ih roditeljima te potom trčati u kombinaciji sporo - brzo - najprije na mjestu pa datim na daljinu (na verbalni nalog svakih 20-ak metara mijenjati tempo).

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, danas ćemo imati prilike vidjeti film kojeg su pripremili učenici pomoću svojih učitelja. Šaljem poveznicu: Školski objektiv (OŠ) - FPD 2021 - YouTube. Tvoj zadatak je pogledati film Put ka kući, učenika osnovne škole Dragalić iz Dragalića (od 4:34 minute). Ako ti se sviđa film-pošalji učiteljici Blanki yes, ako ti se ne sviđa, pošalji učiteljici Blanki no. Sjeti se svog putovanja od škole do kuće i nacrtaj prijevozno sredstvo kojim putuješ...kombi ili auto...crtež pošalji učiteljici Blanki. 


5.11.2021., petak

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Ponoviti orijentaciju na papiru: na nalog pokazivati smjerove: gore/dolje, lijevo/desno.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - šetnja 20 tak minuta, nakon šetnje izvedite opće pripremne vježbe u prilogu. Organizirajte malo natjecanje u kući (stanu) ili dvorštu : podijelite se u parove i izvedite vježbe : hodanje na prstima, hodanje na petama, hodanje natraške, sunožni skokovi,hodanje u čučnju, trčanje. Pobjednik je onaj tko prvi dođe do cilja uz pravilno izvođenje vježbi.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Učenik E.Č. ponoviti po zadacima iz bilježnice veće/manje/jednako (vježbati imenovati, npr. 8 je veći broj od 2), učenici P.P. i S.V. vježbati pisati i čitati brojeve 1-3. 

Želim vam svima ugodan vikend!

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


4.11.2021., četvrtak

Dobro jutro, dragi učenici, poštovani roditelji!

Nadam se da su se učenici odmorili za vrijeme jesenskog odmora, da su svi zdravi i spremni za današnju online nastavu. U ponedjeljak nastavljamo s nastavom uživo te molim roditelje neka jave ukoliko su učenici i njihovi ukućani u samoizolaciji, zaraženi Covid-19 virusom ili imaju bilo kakve simptome koji bi mogli upućivati na zarazu Covid-19 bolesti. 

1.,2. Radni odgoj - Današnji zadatak učenika E.Č. je riješiti zadatak iz bilježnice vezan uz orijentaciju na papiru (nacrtati elemente u gornje i donje polje prema usmenim uputama koje čita roditelj), zadatak učenika P.P. i S.V. jest obojiti strelice pravilnom bojom (sve okrenuto lijevo crvenom bojom, okrenute desno plavom).

3. Skrb o sebi - U ormaru odabrati odjeću koja na sebi ima ušivanu dugmad (gumbe), odjenuti te odjevne predmete pa vježbati otkopčavati i zakopčavati dugmad različitih veličina (od velikih prema manjima).

3.,4. Upoznavanje škole i radne okoline - E.Č. riješiti zadatke iz bilježnice - odrediti gdje se nalazi veći broj (složiti krokodila u pravilan položaj - krokodil je jako gladan i uvijek jede ono čega ima više); učenici P.P. i S.V. obojiti jabuku prema zadanim brojevima.

Lijep pozdrav, 

razrednica Blanka Horvat


22.10.2021., petak

Poštovani roditelji,

evo nas na kraju još jednog tjedna online nastave. Šaljem puno pozdrava svojim marljivim učenicima, vidimo se u ponedjeljak!

1.,2. Radni odgoj - Zadatak učenika je ponoviti koja je ruka desna, a koja lijeva; izvesti vježbe prstiju i šake u različitim pozicijama (otvori/zatvori šake više puta uzastopno, tapkaj palac s kažiprstom pa palac sa srednjim prstom pa prstenjakom pa malim prstom, izvedi vježbe prikazane u bilježnici).

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - nakon zagrijavanja (trčanje,hodanje i opće pripremne vježbe u prilogu), uz pomoć ukućana izvedite kolut naprijed na mekanoj podlozi (deka,podloga za vježbanje i sl.). https://youtu.be/iLNQ1-rGOnY

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Učenik P.P. vježbati prepisivati, učenik S.V. u tablicu u bilježnici razvrstati količinu od 1-3, učenik E.Č. vježbati čitati od 1-11 iz bilježnice i pisati brojeve po diktatu. 

Razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


21.10.2021., četvrtak

Poštovani roditelji, 

sve vas lijepo pozdravljam; u nastavku se nalaze zadaci za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Današnji zadatak učenika P.P. i S.S. je riješiti vježbe za razvoj grafomotorike iz bilježnice, učenika E.Č. vježbati prvi glas u riječi uparujući sliku sa slovom.

3. Skrb o sebi - Samostalno oprati posuđe: barem jednu šalicu, jedan tanjur, žlicu, vilicu, nož, lonac ili dr. 

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Vježbati brojiti mehanički i prebrojavati predmete (npr. žlice i vilice prilikom razvrstavanja u ladicu); vježbati brojiti unatrag od 5-0 i od 10-0.


20.10.2021., srijeda

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu.

1. Komunikacija - Danas obilježavamo Dan jabuka. Na ovoj poveznici nalazi se igra memory s motivima jabuke (zadatak učenika je imenovati što vidi na slici i pronaći par): https://wordwall.net/hr/resource/23657219/dan-jabuka

2. Likovna kreativnost - Nacrtati i obojiti jabuku. U prilogu se nalaze neki prijedlozi crteža kojima se učenik može poslužiti pri crtanju. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - nakon zagrijavanja (trčanje,hodanje i opće pripremne vježbe u prilogu), uz pomoć ukućana izvedite kolut naprijed na mekanoj podlozi (deka,podloga za vježbanje i sl.). https://youtu.be/iLNQ1-rGOnY

4.,5. Radni odgoj - Neka učenici tokom dana pojedu barem jednu jabuku; mogu ju samostalno oguliti i/ili narezati na kriške.

Priloženi dokumenti:
jabuka crtanje olovkom.pdf
OPV.docx


19.10.2021., utorak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju nastavu na daljinu.

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Ponoviti jučerašnje vježbe loptom (bacanje i hvatanje iznad glave, kotrljanje, bacanje i hvatanje jednom rukom).

2. Komunikacija - Riješiti kviz na ovoj poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/23590816/kruh-i-drugi-pekarski-proizvodi - imenovati pojmove i razgovarati o sadržaju.

3. Skrb o sebi - Vježbati što samostalnije prati posuđe po koracima iz slikovnih uputa.

4.,5. Glazbena kreativnost - Ponoviti pjesmu iz bilježnice, pokazivati pokretima. 


18.10.2021., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

pozdravljam vas na početku još jednog tjedna online nastave. Nadam se da ste svi dobro, da su se učenici dobro odmorili i da su spremni za nove nastavne zadatke koji iz čekaju u nastavku.

1.,2. Komunikacija - Ponoviti sadržaj o Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (pjesma u bilježnici; razgovor o tome kako nastaje kruh - tko sije pšenicu, gdje farmer nosi pšenicu, što se u mlinu radi, koje namirnice su nam potrebne za pripremu kruha, gdje kupujemo kruh; nabrojiti neke pekarske proizvode koje učenik voli). 

3. Skrb o sebi - Uz nadzor roditelja vježbati prati posuđe, vježbati samostalost u opisanoj aktivnosti. 

4. Vjeronauk (učiteljica Sanja Bratinšćak) - Poslušaj pjesmu " Pekar" koja se nalazi na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=H2TfLMr7W0E&ab_channel=YellowMegaphone 
Pokušaj pjesmu sam otpjevati ili samo pokazuj pokrete. Uz pomoć ukućana u svoju bilježnicu nacrtaj kruh i pecivo koje najviše voliš. Zahvali Bogu na kruhu

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti vježbe bacanja i hvatanja prikazane u privitku. Ponoviti svaku vježbu barem 20x.

6. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dobar dan dragi učenici. Danas se opet družimo. Jesen je. Puno je lišća palo na zemlju. Budi od pomoći svojim ukućanima pa pomozi u skupljanju lišća po dvorištu. Ako nemaš dvorište, prošetaj se po parku i promatraj opalo lišće sa drveća. Odaberite jedan list. Ponesite ga sa sobom i zalijepite isti list na papir, ili na staklo svoga prozora. Čujemo se za dva tjedna smiley


8.10.2021., petak

Poštovani roditelji,

evo nas na kraju još jednog tjedna online nastave. Hvala vam svima na fotografijama koje šaljete i trudu kojeg ulažete. U nastavku možete preuzeti zaadtke za današnju online nastavu.

1.,2. Radni odgoj - Vježbati šake i prste u različitim pozicijama (zadaci gimnastike prstima); učenici P.P. i S.V. riješiti zadatke grafomotorike iz bilježnice, učenik E.Č. ponoviti slova i vježbati prvi glas u riječi).

2. Tjelesna i zdravstvena kultura -Bočno valjanje u lijevo i desno. Postavite mekanu podlogu na pod (deka, strunjača,prostirka za vježbanje) i zakotrljajte se u lijevu i desnu stranu, može vam poslužiti i deka u koju se možete omotati uz pomoć ukućana. Izvedite opće pripremne vježbe u prilogu.

3.,4. Upoznavanje škole i radne okoline - Upariti pojedine proizvode pripremljene od jesenskih plodova s odgovarajućim voćem i povrćem (ajvar se radi od... paprike, vino se radi od... grožđa... itd.): https://wordwall.net/hr/resource/23027709/zimnica-i-prera%c4%91evine-jesenskih-plodova

Srdačan pozdrav i pohvale mojim marljivim učenicima, vidimo se u ponedjeljak!

Razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


7.10.2021., četrvtak

1.,2. Radni odgoj - Uz podršku i nadzor roditelja pripremiti sok od jabuke; poslužiti se vizualnim uputama iz priloga (imenovati namirnice i kuhinjska pomagala), kušati, poslužiti ukućane.

3. Skrb o sebi - Nakon svakog obroka (ili npr. zaslađenog soka) oprati zube. Vizualni raspored iz priloga može se isprintati kako bi učenici lakše slijedili korake i samostalnije obavljali aktivnost. Učenici koju su usvojili sve korake, mogu koristiti pješčani sat za vremensku orijentaciju ili neki drugi način praćenja vremena (npr. alarm ili praćenje kazaljke na satu). 

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Ponaći jesenske motive na slici iz priloga (pokazati prstom, ili zaokružiti na printanom materijalu), imenovati i razgovarati o njima: npr. Što je to? (Kesten), Koje je boje? (Smeđe) Gdje raste? (Na stablu, u šumi), Kada ga beremo? (U jesen), Što sve možemo napraviti od kestena? (ispeći, skuhati, napraviti kesten pire...).


6.10.2021., srijeda

1. Komunikacija - Ponoviti obilježja jeseni. Zadatak učenika P.P. i S.V. je riješiti zadatke iz bilježnice, a učenika E.Č. vježbati prvi glas u riječi (roditelj kaže riječ (npr. Erik, mama, tata, lopta, igla, Sani, Petar, igralište, oblak, ormar, lav, udica, usta, naočale, nos, oko... itd.), a učenik odredi prvi glas i istovremeno pokaže u bilježnici odgovarajuće slovo).

2. Likovna kreativnost - Vrijeme je berbi grožđa. Koje boje je grožđe? Zadatak učenika je od plastelina dlanom oblikovati kuglice pa ih pritisnuti na papir u obliku grozda. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura : trčanje laganim tempom 10 minuta, nakon trčanja opće pripremne vježbe u prilogu. Hodajte ili trčite uz i niz stepenice ili uzbrdice (ponoviti 5 puta sa odmorom između svake serije). Uzbrdicu i ponavljanje odaberite prema vlastitim sposobnostima.

4.,5. Radni odgoj - Gimnastika prstima: vježbati diferencijaciju lijeve i desne ruke, vježbati imitaciju šake i prstiju u raznim položajima (vježbe iz bilježnice i slične varijacije).

 

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


5.10.2021., utorak

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Ponoviti jučerašnje vježbe na strunjači.

2. Komunikacija - Razgovarati o jeseni; na slikama iz priloga odrediti prikazuju li voćnjak, vinograd, polje ili šumu; imenovati koje voće i povrće ljudi beru u jesen. 

3. Skrb o sebi - Aktivno sudjelovati u brizi i njezi kućnog ljubimca: pripremiti hranu i vodu u zdjelicu, poigrati se, iščetkati dlaku, očistiti izmet, odvesti u šetnju i dr.

4., 5. Glazbena kreativnost  - Ponoviti po bilježnici pjesmu o kestenu, pokazivati pokretima koje smo učili u školi. Oslušati pjesmu o jeseni više puta: https://www.youtube.com/watch?v=NqNcxK2ie0w&ab_channel=samo%C5%A1kola, pokušati samostalno reproducirati. 


4.10.2021.

Poštovani roditelji,

u nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu.

1.,2. Komunikacija - Vježbati po zadacima iz bilježnice: jesen u voćnjaku, vinogradu, na polju i u šumi; uz slikovnu podršku imenovati koji jesenski plodovi rastu u voćnjaku, a koji u vinogradu, polju, šumi. 

3. Skrb o sebi - Danas je Svjetski dan zaštite životinja pa je današnji zadatak učenika provesti više vremena sa svojim kućnim ljubicem: neka učenik samostalno posluži hranu u posudicu, zamijeni vodu, poigra se, uz pratnju roditelja izvede psa u šetnju i sl.

4. Vjeronauk (vjeroučiteljica Sanja Bratinšćak) - Pogledaj kratak crtani film o stvaranju svijeta koji se nalazi na poveznici  https://www.youtube.com/watch?v=r06JV3DC3cE&t=188s&ab_channel=svecinet Riješi radni listić u prilogu.

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti elementarne vježbe na tvrdoj podlozi (na strunjači ili podu) prikazane na slikama u prilogu. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović Dragi učenici, stigla nam je jesen. Sa sobom je donijela i neke plodove. Vrlo su jestivi. Mogu se ispeći. Mogu se skuhati. Od njih se mogu napraviti i fini kolači wink. Pogodi o kojem je plodu riječ! Počinje na slovo K. Možda ti ova poveznica u tome pomogne: 

Kesten vjetar i prijatelji (CHESTNUT, WIND AND FRIENDS) - YouTube. Jesi li pogodio? Bravo! Da, to je kesten! 

ZADATAK: Sakupi više malih kestena. Sa njima napravi slovo prema želji, biraj: A, E, I, O ili U.

Predlažem, znači nije obavezno: A) obiteljsku šetnju do prve šume gdje možete ubrati jestive, pitome kestene; B) šetnju do prvog kestenjara-sigurno će se uskoro pojavitismiley. Uživajte u zajedništvu i finim okusima kestena heart.


24.9.2021., petak

Poštovani roditelji, dragi učenici, 

šaljem zadatke za današnju online nastavu. Kao što sam vas već obavijestila, u ponedjeljak 27.9.2021. neće biti nastave, vidimo se u utorak po našem redovnom rasporedu. 

1.,2. Radni odgoj - Diferencirati lijevu i desnu ruku (pokazati kojoj rukom učenik piše, jede, pere zube). Vježbati finu motoriku po zadacima iz bilježnice: najprije imenovati svaki prst pojedinačno i vježbati dizati svaki prst pojedinačno, tapkati svaki prst pojedinačno s palcem, izvesti vježbe imitacije iz bilježnice. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - šetnja, prilikom šetnje slobodno pretrčavajte niže prepreke (grane i sl.) Nakon šetnje izvedite opće pripremne vježbe u prilogu.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Ponoviti jučerašnju priču o jeseni pa riješiti kviz na ovoj poveznici: https://wordwall.net/hr/resource/22212685/promjene-u-jesen

Lijep pozdrav i ugodan vikend,

razrednica Blanka Horvat

Priloženi dokumenti:
OPV.docx


23.9.2021., četvrtak

1.,2. Radni odgoj - Sudjelovati u jesenskim radovima: grabljati lišće, brati i skupljati jesenske plodove. 

3. Skrb o sebi - Ponovili smo kako se pravilno peru ruke, a sad ćemo se prisjetiti kako se održava higijena noktiju. Neka učenici pogledaju slike, pojedine predmete pronađu u svom kućanstvu, odrede njihovu funkciju i što samostalnije sudjeluju u održavanju higijene svojih noktiju na rukama i nogama (samostalno četkati, koristiti rašpicu za nokte).

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Danas je prvi dan jeseni. Zadatak učenika je poslušati priču o jeseni koju čita roditelj, pratiti po slikama i pokušati samostalno prepričati. Jesu li učenici ovih dana bili u berbi grožđa ili pomagali roditeljima u pripremi zimnice? Kako se odijevaju ovih dana? - Povezati sadržaj iz priče s vlastitim iskustvom.


22.9.2021., srijeda

1. Komunikacija - Današnji zadatak učenika E.Č. i S.V. jest riješiti zadatke s rimom u bilježnici (vježbati uočiti i stvoriti rimu); zadatak učenika P.P. je riješiti vježbu za razvoj grafomotorike u bilježnici. 

2. Likovna kreativnost - Sutra je prvi dan jeseni. Za doček jeseni pripremit ćemo se skupljanjem jesenskih plodova (pomoći roditeljima u berbi jabuka, krušaka i drugih jesenskih plodova koje učenici imaju u dvorištu ili bližoj okolici doma) te će zadatak učenika biti uz podršku nacrtati te plodove temperama ili vodenim bojama (ili drugim priborom dostupnim kod kuće).

Tjelesna i zdravstvena kultura –izađi u prirodu i hodaj 10 minuta laganim tempom. Nakon hodanja izvedi opće pripremne vježbe u prilogu. Hodaj brzo 100m, a zatim sporo 100m. Ponovi sve 6 puta. (3 puta brzo i 3 puta sporo).

4.,5. Radni odgoj - Imenovati pojedine jesenske plodove koje učenici imaju kod kuće; uz podršku roditelja sudjelovati u pripremi voćne salate. 

Priloženi dokumenti:
Vocna salata jesen.pdf
OPV.docx


21.9.2021., utorak

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Ponoviti jučerašnje vježbe istezanja i provesti što više vremena u prirodi, šetati, voziti bicikl ili sl.

2. Komunikacija - Ponovno odgovoriti na pitanja o općim podacima o sebi, vježbati odgovore do automatizma. 

3. Skrb o sebi - U primjerenim svakodnevnim situacijama prati ruke slijedeći zadane korake iz slikovnog prikaza. 

4.,5. Glazbena kreativnost - Bliži nam se prvi dan jesni. Zadatak učenika je poslušati i pjevati pjesmu koja se nalazi na ovoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=O-Kta1otiT4&ab_channel=RisboIzDrugeGalaksije


20.9.2021., ponedjeljak

Poštovani roditelji,

evo nas na početku još jednog online tjedna. U nastavku se nalaze zadaci za današnju nastavu; za vrijeme online nastave nastojat ćemo što više uvježbati i ponoviti nastavne sadržaje koje smo obrađivali u školi. 

1.,2. Komunikacija - Ponoviti opće podatke o sebi, odgovoriti na pitanja: kako se zoveš, kako se prezivaš, koliko imaš godina, kad si rođen (datum), gdje živiš (u kojem mjestu živiš, u kojoj ulici živiš), s kim živiš, kako se zovu tvoji mama/tata/baka/djed/pas...

3. Skrb o sebi - Prati ruke kao u školi, slijedeći slikovne upute iz priloga. 

4. Vjeronauk (učiteljica Sanja Bratinšćak) - Dragi učenici danas sam za vas pripremila digitalnu knjigu o crkvi koja se nalazi na poveznici https://www.storyjumper.com/book/read/84569875/CRKVA-ISUSOVA-KU%C4%86A#page/4  Odgovorite na pitanja usmeno ( Učenik P.P. pokazuje na slici):
1. Kako se zove Isusova kuća?
2. Tko nas čeka u crkvi?

5. Tjelesna i zdravstvena kultura - Izvesti vježbe rastezanja prema uputama iz priloga. 

6.,7. Socijalizacija (učiteljica Zita Kitanović) Dragi učenici, odaberite omiljenu društvenu igru pa ju zaigrajte sa ukućanima.

Priloženi dokumenti:
Pranje ruku.pdf
Vjezbe istezanja.pdf


10.9.2021., petak

Poštovani roditelji,

evo nas na kraju prvog tjedna online nastave. U nastavku možete preuzeti zadatke za današnju online nastavu. 

1.,2. Radni odgoj - Neka se učenici upoznaju sa svojim školskim priborom kako bi znali prepoznati svoje stvari, neka zalijepe naljepnice sa svojim imenom na bilježnice te ih spreme u torbu zajedno s pernicom i drugim školskim priborom. 

3. Tjelesna i zdravstvena kultura : Hodanje i trčanje uz promjenu smjera kretanja,vježbe u prilogu.

4.,5. Upoznavanje škole i radne okoline - Slušati priču o škoskim pravilima koju čita roditelji, pokušati ponoviti po slikama.

Svojim dragim učenicima želim ugodan vikend, s veseljem iščekujem ponedjaljak da se vidimo! Dobro se naspavajte, očekujem vas odmorne i vesele, spremne za nove školske pustolovine! 

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat

 


9.9.2021., četvrtak

Poštovani roditelji,

evo zadataka za današnju online nastavu:

1.,2. Radni odgoj - Današnji zadatak učenika je pripremiti pernicu za početak nastave - imenovati koji školski pribor mu je potreban, pospremiti ga u pernicu, samostalno našiljiti olovke i bojice.

2. Skrb o sebi - U neposrednoj stvarnosti pronaći predmete sa slika, imenovati; i samostalno ili uz pomoć roditelja preskinuti posteljinu. 

3.,4. Upoznavanje škole i radne okoline - Više puta slušati priču koju roditelj čita pa pokušati prepričati samostalno i primijeniti pročitano.


8.9.2021., srijeda

1.Komunikacija - Danas ćemo razgovarati o ljetnim praznicima - kako su učenici proveli ljetne praznike. Zadatak učenika je uz vizualnu podršku iz priloga odgovoriti na pitanja: Gdje si bio za vrijeme ljetnih praznika? Što si radio? Što si jeo po ljeti? S kim si se družio?

2. Likovna kreativnost - Gledajući crteže iz priloga, samostalno odabrati i nacrtati (ili precrtati) nekoliko ljetnih simbola koje su obilježili učenikovo ljeto. Likovna tehnika može biti po izboru: olovka, drvene bojice, flomasteri ili sl.

3. Tjelesna i zdravstvena kultura - Vježbe pravilnog disanja. https://www.youtube.com/watch?v=uThqxtASJnU.

4.,5. Radni odgoj - Pospremiti radni stol, pripremiti prostor za učenje kod kuće.

Priloženi dokumenti:
Ljetni praznici.pdf


7.9.2021., utorak

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pruzeti zadatke za učenike za rad kod kuće. 

1. Tjelesna i zdravstvena kultura - Današnji zadatak učenika je provesti što više vremena vani u prirodi, prošetati psa, voziti bicikl/tricikl i sl.

2. Komunikacija - Pogledati fotografije od prijašnjih godina i prisjetiti se imena članova naše odgojno-obrazovne skupine: nabrojiti učenike, kako se zove razrednica, asistentica, učiteljica iz tjelesne i zdravstvene kulture, vjeroučiteljica, logopedica.

3. Skrb o sebi - Samostalno pospremiti krevet. 

4.,5. Glazbena kreativnost - Više puta poslušati pjesmu na ovoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=ueHRWL9l7UU&ab_channel=DjecjaTV pa pokušati samostalno reproducirati uz vizualnu pratnju iz priloga.

Priloženi dokumenti:
Pjesma Skola.pdf


Dobro došli!

Poštovani roditelji, dragi moji učenici!

Sve vas lijepo pozdravljam na početku nove školske godine. Nadam se da ste ugodno proveli ljetne praznike i da ste spremni za nove školske pobjede. Kao što već znate, nastavu nastavljamo po B modelu: jedan tjedan online, drugi tjedan u učioničkoj nastavi. Tijekom online tjedana, na ovoj ćete stranici moći preuzeti zadatke za rad kod kuće.

Ostajemo u kontaktu putem viber poruka, e-maila, telefonskih poziva. Obratite mi se za sva pitanja, nejasnoće i nedoumice!

U prilogu se nalaze raspored sati i kalendar školske godine 2021./2022. 

Lijep pozdrav,

razrednica Blanka Horvat


 

Organigram škole

Priloženi dokumenti:
ORGANIGRAM2.pdf

 

 

E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju